По хорара на Флорина. Флорина, имай предвид, че не съм експерт, така че не приемай написаното от мен насериозно.
Най-силното потвърждение за започване на връзка в един хорар е наличието на сходящ хармоничен аспект (казват, че тригонът е за предпочитане) между управители на оста АС/DC. С какво разполагаме в тази карта?
Питащата се управлява от Венера, мъжът на сърцето й - от Марс. Венера се намира в знака и дома на мъжа, където е заточена (по знак). Марс е ретрограден в знака на падение на Венера. Настоящата ви ситуация ми изглежда горе-долу следната - след раздялата ви той се е отеглил за размисъл (може и да размишлява върху любовни въпроси - Марс в своя 5-ти дом), а ти търсиш начин да оправиш връзката ви. В момента ти демонстрираш повече чувства към него и готовност да си с него, отколкото той към теб. Липсва аспект между управителите ви, т.е. липсва взаимодействие помежду ви. Нещата обаче ще се променят. Венера се намира в края на знака, така че й предстои ингрес в следващия знак, където ще бъде на трон, т.е. много силна. Мисля, че в скоро време ще започнеш да обръщаш повече внимание на себе си, отколкото на него и това в крайна сметка може да събуди ловеца в него и той да реши да се върне отново при теб (докато Венера е в Телец двете планети ще завършат тригон). А дотогава...
... В хорара има една много силна Луна на трон по знак, което говори, че предпоставки за решаването на въпроса в полза на питащата би трябвало да са налице. Пропускам някои предстоящи аспекти на Луната и коментирам само тези, които ми се струват по-съществени за казуса. Луната ще се опита да пренесе светлина между управителите ви. Луната се явява втори управител на питащата и управител на въпроса. Предстоящият секстил на Луната с Марс може да означава, че отношенията между питащата и въпросния мъж ще претърпят някакво затопляне, подобрение. Марс се намира в 11-тия дом на питащата. Може би мъжът ще се опита да запази или спечели приятелството ти, ако сте прекъснали всякакви взаимоотношения в момента. След секстила си към Марс, Луната ще се опита да завърши квадрат с Венера, но ще бъде прекъсната от квадратура със Сатурн. Самата Венера също ще завърши аспект със Сатурн (опозиция) преди Луната да е стигнала до нея. Сатурн се намира в 1-ви дом и така може да отразява страховете на питащата (заедно с АС на изгорения път, споменат от Анабел в поста й). Освен това Сатурн заедно с Луната управляват оста 4/10 на края на взаимоотношенията ви. Мисля, че ако той предложи да останете приятели, ти няма да имаш желание да се съгласиш само на приятелство. Засега може да изпиташ някакво разочарование, което да те наведе на мисълта, че струваш много повече и заслужаваш повече, отколкото той ти дава в момента. Венера, получила опозиция от Сатурн и квадрат от Луната, ще смени знака. От което следва последното изречение от предния абзац. Съжалявам, че го разказвам като в сериал, отзад-напред.