Здравей Гост

Хорар за любов

• 6260 Отговора
  • 1040587 Прегледи
Re: Хорар за любов
« Отговор #1500 -: Август 14, 2012, 11:15:33 am »
Една приятелка помоли да пусна хорар за нея, тъй като няма достъп до комп в момента.
"Дали Х. има любовна среща в момента", София. 20:37. Х. въпросен е бившо гадне.
Благодаря от нейно име :)

По-скоро "не". Слънце (той) е в 12-тия си дом, на трон по знак. Изглежда, че се интересува главно от себе си.
Липсва активност по 5-тия му дом - Слънцето не е в 5-тия му дом, няма скорошен разходящ аспект с планета в 5-тия му дом или управителя на 5-тия му дом. Слънцето не показва интерес по знак към друга планета, напр. Венера или неговия У5 Сатурн.
Луната идва от секстил със Слънце. Но тя се намира в 10-тия му дом и управлява 11-тия и 12-тия му дом, а Слънцето не е в знак, където Луната има есенциални достойнства.

Към момента на задаване на въпроса не би трябвало да е ангажиран с любовни дела. По-скоро с професионални.

Ще ми е интересен отговорът на този въпрос. Ако имаш обратна връзка от твоята приятелка (знам, че би било трудно), можеш да споделиш.

Абе, този бисекстил на Слунцето с Луната (У5) и Сатурн (У7) не е ли показен за любовна среща?
  Луната е У5 за питащата, за него е У11- приятелите и У12- тайните, морето, в сходящ тригон със Сатурн У5  за него, но 5д освен с любов и деца, се свързва и със забавления и риск, спекула, може просто да се забавлява с приятели скрито, да са решили да ходят без гаджета или да въртят нелегален бизнес- Меркурий У10 за него и инсептиран в 1д и също в 12д. На Слънцето негов У1 също предстои секстил със Сатурн У5, У6, У7 за него и с Марс У8 - значи тепърва му предстоят работа, пртньорка, забавления и секс. Питащата има Нептун в 1д и нещо се самозаблуждава, няма връзка с У3 , за да пътува при него, но за сметка на това на него му предстои секстил с Марс У3 , а Марс е в 8д на питащата и негов У8- да не би от бивш да стане настоящ г-н Х.

Още една обратна връзка. Момчето е на море, да, ама с друга (пак бивша, превърнала се в настояща явно).
За съжаление Зара се оказа права :(

« Отговор #1501 -: Август 14, 2012, 01:04:09 pm »
Здравейте! Моля ви да погледнете тази карта: "Ще ме потърси ли (по име)"? Нещо ми стана и постоянно мисля за него, а не сме се виждали от известно време, чудя се дали не е завъртял и някой флирт. Ако той не ме потърси, едва ли ще се видим скоро изобщо. Благодаря предварително!

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1502 -: Август 14, 2012, 04:27:50 pm »
Една приятелка помоли да пусна хорар за нея, тъй като няма достъп до комп в момента.
"Дали Х. има любовна среща в момента", София. 20:37. Х. въпросен е бившо гадне.
Благодаря от нейно име :)

По-скоро "не". Слънце (той) е в 12-тия си дом, на трон по знак. Изглежда, че се интересува главно от себе си.
Липсва активност по 5-тия му дом - Слънцето не е в 5-тия му дом, няма скорошен разходящ аспект с планета в 5-тия му дом или управителя на 5-тия му дом. Слънцето не показва интерес по знак към друга планета, напр. Венера или неговия У5 Сатурн.
Луната идва от секстил със Слънце. Но тя се намира в 10-тия му дом и управлява 11-тия и 12-тия му дом, а Слънцето не е в знак, където Луната има есенциални достойнства.

Към момента на задаване на въпроса не би трябвало да е ангажиран с любовни дела. По-скоро с професионални.

Ще ми е интересен отговорът на този въпрос. Ако имаш обратна връзка от твоята приятелка (знам, че би било трудно), можеш да споделиш.

Абе, този бисекстил на Слунцето с Луната (У5) и Сатурн (У7) не е ли показен за любовна среща?
  Луната е У5 за питащата, за него е У11- приятелите и У12- тайните, морето, в сходящ тригон със Сатурн У5  за него, но 5д освен с любов и деца, се свързва и със забавления и риск, спекула, може просто да се забавлява с приятели скрито, да са решили да ходят без гаджета или да въртят нелегален бизнес- Меркурий У10 за него и инсептиран в 1д и също в 12д. На Слънцето негов У1 също предстои секстил със Сатурн У5, У6, У7 за него и с Марс У8 - значи тепърва му предстоят работа, пртньорка, забавления и секс. Питащата има Нептун в 1д и нещо се самозаблуждава, няма връзка с У3 , за да пътува при него, но за сметка на това на него му предстои секстил с Марс У3 , а Марс е в 8д на питащата и негов У8- да не би от бивш да стане настоящ г-н Х.

Още една обратна връзка. Момчето е на море, да, ама с друга (пак бивша, превърнала се в настояща явно).

Ами, какво да ти кажа, жалка история, ама не ме учудва особено и аз страдам в момента по един такъв пикльо.

Акрукс, моето тълкувание на картата съм го дала на предната страница.

« Отговор #1503 -: Август 14, 2012, 08:15:49 pm »
И с кое се оказа права, като не е уточнила кой с кого има любовна връзка??
И коя от двете обратни връзки е вярна?
Благодаря Мирабел :) :wub:
Помолих я за обратна връзка.
Чула се е с него, на море е. По негови твърдения сам и нищо не е правил.
Сега се надявам да си продължи тя живота напред, както и той.
напълно клюкарска история- приятелка пита, ама тя му се обади сега и провери, ама дрън дрън

Взех си урока, повече няма да питам от чуждо име, явно не съм се изразила правилно.  :-[

« Отговор #1504 -: Август 14, 2012, 08:34:51 pm »
Здравейте момичета ще погледнете ли една синастриая ако кача картата.

Мисля, че тук са синастриите:
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2257.0.html

« Отговор #1505 -: Август 15, 2012, 07:22:20 pm »
Здравейте! Моля ви да погледнете тази карта: "Ще ме потърси ли (по име)"? Нещо ми стана и постоянно мисля за него, а не сме се виждали от известно време, чудя се дали не е завъртял и някой флирт. Ако той не ме потърси, едва ли ще се видим скоро изобщо. Благодаря предварително!

Много ви моля, дали някой ще може да погледне тази карта, ако е удобно? Откакто се познаваме не сме се разделяли за толкова дълго и много се притеснявам какви му се въртят в главата. Много благодаря предварително!

« Отговор #1506 -: Август 15, 2012, 07:45:45 pm »
Той има ли основания да ти сърди или да се чувства розачарован от теб? Управителят му Сатурн е екзалтиран и в знака на падение на твоя управител Слънце.
Слънцето е в 1-вия ти дом и на трон по знак. Луната също е на трон. И двата ти управителя са в знаци на заточение на Сатурн. Ти също изглеждаш разочарована от него. Управителите и на двама ви са много силно поставени, но в знаци, където управителят на другия е заточен или в падение. Сякаш си играете на важни, демострирате гордост, цупите се един на друг. Изглежда ми, че никой не се решава да отстъпи и да направи първата крачка.

Сатурн е в 3-тия ти дом на комуникациите, което може да означава, че той ще потърси контакт с теб, но също така може и да показва, че е постоянно в мислите ти, което си написала.
Слънцето ще завърши секстил със Сатурн и с неговия У3 Марс в 3-тия ти дом. Но преди това Луната ще ги квадратира. Би трябвало да подобрите взаимоотношенията си, но преди това изглежда, че ще минете пред период на разногласия и напрежение. Марс е заточен по знак - той не се рашева да те потърси. Изглежда ми, че ще трябва да измине време преди да установите контакт. Възможно е той да те потърси, ако обстоятелствата го подпомогнат.

« Отговор #1507 -: Август 15, 2012, 08:25:53 pm »
Благодаря ти за отговора, Мирабела. Да, има голяма вероятност той да е разочарован, защото аз не ходя на мястото, където се срещахме преди, той най-вероятно не знае защо, а отношенията ни не предполагат да му се обяснявам защо не ходя. И кой знае какво си мисли. Аз не съм му обидена, по-скоро ме е яд, че не прави нищо, за да се срещнем, а това е негова работа, няма аз да направя първата крачка, въпреки че ужасно много ми липсва. По картата може ли да се каже дали той има друг флирт, със сигурност знам за една, която няма да пропусне възможност да го омайва, но не знам какво е неговото отношение. И изобщо какви са чувствата му към мен според картата, само разочарование ли?? Не, че е невъзможно, но би било много несправедливо, ако е така.

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #1508 -: Август 15, 2012, 08:32:30 pm »
Здравейте, знам че в хорарната астрология въпросите трябва да са формулира така, че на тях да се отговаря с Да или Не, но моля за помощ.

Двата пъти изпращам съобщение по скайпа на един господин, знам, че ги получава, но или не ми отговаря, или директно излиза. Не мога да си обясня каква е причината да не отговаря на съобщенията ми... нетипично до този момент поведение. Толкова ли мъжете нямат смелостта да сложат по нормален начин край на контакти, взаимоотношения и т.н., а все трябва да се досещаме какво става...  :'(
« Последна редакция: Август 15, 2012, 08:39:26 pm от lusy »

*

Grace

• 2257
« Отговор #1509 -: Август 15, 2012, 08:38:08 pm »
lusy, извинявай, но ще го кажа с най-добри намерения и желание да ти помогна - и без хорарна астрология отговора е много прост - когато един мъж не отговаря, то е защото НЕ иска.

« Отговор #1510 -: Август 15, 2012, 08:42:04 pm »
Страхуват се от реакцията на наранената жена, чувстват се виновни и т.н. За тях мълчанието е край. Допълвам поста си - Грейс е абсолютно права.

Сатурн е в 7-мия дом, което според класиците прави картата нерадикална. Това съответства на липса на точно формулиран въпрос.
Но ситуацията ми изглежда такава. Ти се интересуваш повече от него, направо се измъчваш. Той е Меркурий в знак, където твоят управител Юпитер няма есенциални достойнства (не съм гледала триплецити, терми, фасове). Докато Юпитер е заточен в знака на Меркурий. Може би силният ти интерес към него го е накарал да се възгордее прекалено много.

Луната ще съвпадне с Меркурий. Може би ще получиш някакъв отговор от него все пак или да узнаеш как стоят нещата, защо не отговаря.
Провери дали той няма друга. Сатурн (негов У5) в 1-вия му дом понякога показва това.

*

lusy

• *
  • 190
« Отговор #1511 -: Август 15, 2012, 08:51:54 pm »
Благодаря ви момичета. Винаги съм се стремяла да бъда искрена и честна във взаимоотношенията си с другите хора, с риск дори и да ги наранявам. Извинявам се за наивните си въпроси, но никога досега не съм получавала такова отношение.  Явно си получих заслужен урок от съдбата.

За друга няма как да проверя. А друго тълкуване има ли за Сатурн в неговия У5?
« Последна редакция: Август 15, 2012, 08:59:59 pm от lusy »

« Отговор #1512 -: Август 15, 2012, 08:54:45 pm »
Мирабела, извинявай, може ли да погледнеш пак моята карта за допълнителните ми въпроси? Моля те, извини ме, не искам да ставам досадна, но нещо много ми е криво от ситуацията, не знам кога ще успея да се овладея.

« Отговор #1513 -: Август 15, 2012, 09:01:15 pm »
Благодаря ти за отговора, Мирабела. Да, има голяма вероятност той да е разочарован, защото аз не ходя на мястото, където се срещахме преди, той най-вероятно не знае защо, а отношенията ни не предполагат да му се обяснявам защо не ходя. И кой знае какво си мисли. Аз не съм му обидена, по-скоро ме е яд, че не прави нищо, за да се срещнем, а това е негова работа, няма аз да направя първата крачка, въпреки че ужасно много ми липсва. По картата може ли да се каже дали той има друг флирт, със сигурност знам за една, която няма да пропусне възможност да го омайва, но не знам какво е неговото отношение. И изобщо какви са чувствата му към мен според картата, само разочарование ли?? Не, че е невъзможно, но би било много несправедливо, ако е така.

Това с флирта мислех да го пропусна, за да не те дразня още повече. Не взимай насериозно думите ми.
Луната излиза от съвпад с Венера в 5-тия му дом, затова помислех, че може и да има флирт. Венера и Сатурн ще завършат квадрат, така че флиртът не изглежда да прерасне в нещо по-сериозно. Дали е тази, която няма да пропусне, не знам, защото Венера е в знака на заточение на Сатурн - не изглежда да му се възхищава.
Ами, сърди се нещо човекът, прави се на важен с този екзалтиран управител (Сатурн). Вероятно смята, че той е правият. Ти също няма да отстъпиш, защото товят управител е на трон - по-силно есенциално достойнство от екзалтацията. Интересно ми е да видим кой първи ще протегне ръка.

Тази карта не показва да имате чувства един към друг. Никой не показва чувства, всеки се е възгордял и чака нещо от другата страна, което не идва.

« Отговор #1514 -: Август 15, 2012, 09:18:18 pm »
Благодаря ти! Според мен всичко е така, както го описваш, само едно не ми е ясно: защо картата показва, че нямаме чувства един към друг. За него не знам, но за себе си мога да кажа с категорична убеденост, че макар и да не му показвам абсолютно нищо, вътрешно се побърквам и отблъсквам всяка друга възможност някой мъж да ме доближи. Дано не се окаже, че отсреща няма никой, т.е. че съм кръгла глупачка, чакаща бялата лястовица...

« Отговор #1515 -: Август 15, 2012, 09:36:49 pm »
Здравейте!
Бихте ли ми казали мнението си по тази карта с въпрос: "Мисли ли за мен (по име)?" От това, което понаучих, нещо този Сатурн в 7-ми дом не ми харесва, но какво да се прави, там излезе.
Благодаря ви!

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #1516 -: Август 15, 2012, 09:44:53 pm »
Не съм много компетентна ,но до колкото съм чела сатурн в седми дом при хорарите означава , че няма отговор на въпроса , но нека все пак и някой друг да се изкаже пак казвам,че не съм много компетентна. А и ако не греша виждам,че и луната е без курс,но може и да греша не съм сигурна , за това ще спра преди някой да ме е нападнал.
« Последна редакция: Август 15, 2012, 09:51:17 pm от elodiq »

« Отговор #1517 -: Август 15, 2012, 09:49:40 pm »
Да, и аз четох, че Сатурн в 7-ми дом прави картата нерадикална, но пък гледам, че тук тълкуват подробно и такива карти, затова много се надявам някой опитен да вземе отношение и да поразкаже как му се виждат нещата по картата.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #1518 -: Август 15, 2012, 09:51:51 pm »
Дано  :blink: :blink:

« Отговор #1519 -: Август 16, 2012, 08:38:31 am »
Ето няколко варианта за интепретация на Сатурн в 7-ми дом:

Картата се счита за нерадикална, защото има опасност за астрологът да не я разтълкува правилно, което пък идва от вероятността питащият (кверентът) да е пропуснал да сподели важна част от информацията при задаването на въпроса си. Не че питащият е длъжен да споделя целия си живот във форума. Разбира се, че не е. Това идва от идеята, че 7-мият дом в картата представя и астролога, консултанта, а Сатурн се счита за малефик. Особено го винят за забавяния и препятствия, така че астрологът може да се забави доста, докато разбере картата, ако изобщо я разбере правилно. Това са класическите виждания по въпроса. Казват, че важи с особена сила, когато въпросът е свързан със 7-ми дом (т.е. с връзки, отношения) и в по-малка при въпрос, свързан с друг дом.
Моето виждане е, че тъй като Сатурн се свързва с обективността, трезвата преценка без емоции, астрологът може да не успее да прояви достатъчно съчувствие към кверента, но пък може да интерпретира картата трезво, рационално, оставяйки настрана всякакви заобикалки, с които евентуални би желал да не наранява чувствата на кверента.

Друга възможност е въпросът да не е формулиран достатъчно ясно (но за объркан кверент пасва повече Нептун в 1-ви дом, У1 и/или Луна в разходящ напрегнат аспект с Нептун), защото на самия кверент му липсва важна информация по въпроса, която би могла да измени въпроса. Но за това последното повече подхожда ранен градус на АС.

Сатурн в 7-ми дом може да се отнася до човека, за когото се пита (квезита), може да го описва като сатурнов тип - по-възрастен от кверента, по-зрял, сериозен, сдържан, хладен, умерен. Най-общо казано, с козирожки черти (особено при есенциално силен Сатурн). При Сатурн в падение или заточение може да се проявяват лошите страни на планетата - жестокост, подтисничество, липса на морал. Също може да показва, че квезитът е обвързан, бракуван (особено в случаите, когато Сатурн е негов У5 и/или управителят му идва от хармоничен аспект със Сатурн, или се намира в знак, където Сатурн е силен, взаимна рецепция между неговия управител и Сатурн).

Сатурн в 7-ми дом може да говори за моментното състояние на квезита - подтиснат, разочарован поради закъснения, пречки и т.н., особено при разходящ напрегнат аспект на неговия управител със Сатурн. Делата му може да не вървят успешно, особено тези, свързани със сферите, които Сатурн управлява в картата (и мунданно).

Ако Сатурн управлява кверента, положението му в 7-ми дом може да показва силния интерес на кверента към квезита. Положението на управителя на кверента и Луната по дом (и знак, разбира се) често "издават" желанията, отношението на кверента, показват какво всъщност търси той. При У1 и/или Луна в 7-ми дом кверентът определено търси връзка.

По картата на Каси.
Кверентът е представен от Марс, заточен в знака на У7 Венера (квезита) и в 1-вия дом на квезита. Веднага бих предположила, че кверентката е силно привлечена от квезита, мисли постоянно за него, но не се чувства никак удовлетворена от отношенията им, измъчва се по квезита, вероятно защото той не й обръща достатъчно внимание. Тук Марс и Сатурн са в разходящ съвпад, а Сатурн означава реалността, суровата, жестока реалност, с която един сляпо влюбен кверент може да се сблъска, когато другата страна не показва интерес. Предполагам, че кверентката е била полята със студен душ, научавайки, че мъжът, към когото проявява толкова силен интерес, е вече обвързан (негов У5 Сатурн се намира в 1-вия му дом, Сатурн е в знака на Венера) или че не споделя чувствата й.
Венера се намира в знак, където Марс е в падение, т.е. не показва увлечение по Марс.

Не мисля, че мисли за теб. Но хубавото на Сатурн в 7-ми дом е, че винаги можеш да кажеш, че картата е нерадикална и да не отчиташ интепретацията. Пък и астрологията е едно, а животът - съвсем друго. Надявам се, че не съм права. Успех!