Ето няколко варианта за интепретация на Сатурн в 7-ми дом:
Картата се счита за нерадикална, защото има опасност за астрологът да не я разтълкува правилно, което пък идва от вероятността питащият (кверентът) да е пропуснал да сподели важна част от информацията при задаването на въпроса си. Не че питащият е длъжен да споделя целия си живот във форума. Разбира се, че не е. Това идва от идеята, че 7-мият дом в картата представя и астролога, консултанта, а Сатурн се счита за малефик. Особено го винят за забавяния и препятствия, така че астрологът може да се забави доста, докато разбере картата, ако изобщо я разбере правилно. Това са класическите виждания по въпроса. Казват, че важи с особена сила, когато въпросът е свързан със 7-ми дом (т.е. с връзки, отношения) и в по-малка при въпрос, свързан с друг дом.
Моето виждане е, че тъй като Сатурн се свързва с обективността, трезвата преценка без емоции, астрологът може да не успее да прояви достатъчно съчувствие към кверента, но пък може да интерпретира картата трезво, рационално, оставяйки настрана всякакви заобикалки, с които евентуални би желал да не наранява чувствата на кверента.
Друга възможност е въпросът да не е формулиран достатъчно ясно (но за объркан кверент пасва повече Нептун в 1-ви дом, У1 и/или Луна в разходящ напрегнат аспект с Нептун), защото на самия кверент му липсва важна информация по въпроса, която би могла да измени въпроса. Но за това последното повече подхожда ранен градус на АС.
Сатурн в 7-ми дом може да се отнася до човека, за когото се пита (квезита), може да го описва като сатурнов тип - по-възрастен от кверента, по-зрял, сериозен, сдържан, хладен, умерен. Най-общо казано, с козирожки черти (особено при есенциално силен Сатурн). При Сатурн в падение или заточение може да се проявяват лошите страни на планетата - жестокост, подтисничество, липса на морал. Също може да показва, че квезитът е обвързан, бракуван (особено в случаите, когато Сатурн е негов У5 и/или управителят му идва от хармоничен аспект със Сатурн, или се намира в знак, където Сатурн е силен, взаимна рецепция между неговия управител и Сатурн).
Сатурн в 7-ми дом може да говори за моментното състояние на квезита - подтиснат, разочарован поради закъснения, пречки и т.н., особено при разходящ напрегнат аспект на неговия управител със Сатурн. Делата му може да не вървят успешно, особено тези, свързани със сферите, които Сатурн управлява в картата (и мунданно).
Ако Сатурн управлява кверента, положението му в 7-ми дом може да показва силния интерес на кверента към квезита. Положението на управителя на кверента и Луната по дом (и знак, разбира се) често "издават" желанията, отношението на кверента, показват какво всъщност търси той. При У1 и/или Луна в 7-ми дом кверентът определено търси връзка.
По картата на Каси.
Кверентът е представен от Марс, заточен в знака на У7 Венера (квезита) и в 1-вия дом на квезита. Веднага бих предположила, че кверентката е силно привлечена от квезита, мисли постоянно за него, но не се чувства никак удовлетворена от отношенията им, измъчва се по квезита, вероятно защото той не й обръща достатъчно внимание. Тук Марс и Сатурн са в разходящ съвпад, а Сатурн означава реалността, суровата, жестока реалност, с която един сляпо влюбен кверент може да се сблъска, когато другата страна не показва интерес. Предполагам, че кверентката е била полята със студен душ, научавайки, че мъжът, към когото проявява толкова силен интерес, е вече обвързан (негов У5 Сатурн се намира в 1-вия му дом, Сатурн е в знака на Венера) или че не споделя чувствата й.
Венера се намира в знак, където Марс е в падение, т.е. не показва увлечение по Марс.
Не мисля, че мисли за теб. Но хубавото на Сатурн в 7-ми дом е, че винаги можеш да кажеш, че картата е нерадикална и да не отчиташ интепретацията. Пък и астрологията е едно, а животът - съвсем друго. Надявам се, че не съм права. Успех!