Здравей Гост

Хорар за любов

• 6260 Отговора
  • 1040520 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Хорар за любов
« Отговор #2500 -: Март 04, 2013, 02:51:22 am »
Здравейте! Не съм писала тук от хиляда години!

Ще се пробвам с интерпретация по хорара на Китса, защото любовните хорари са ми слабост...но моля мнението ми да не се приема за миродавно- още много имам да уча ;)

Искам директно да те попитам-...като погледнах картата ти си мисля, че има друг мъж по който още тъжиш- стара история... С този Юпитеров мъж-новия, определено сте си интересни, той си пада по теб - да, но може да се случи да отблъсне любовта ти по някакъв начин (Юпитер кв. Венера на 1 гр.)...може въпреки,че те харесва- да не е готов за връзка. Хубавото е, че Венера се явява преносвач на светлина (като завърши аспекта с него се устремява към съвпад с теб, а някои астролози признават преноса единствено ако е замесен съвпад)- така, че предполагам, че скоро няма да спрете да се занимавате един с друг- от тази гледна точка -поне в близките месеци отношенията ви имат бъдеще.
Сатурн У8,У10 (бъдещето и изхода на нещата по 7ми дом) също прави хубави аспекти към теб и общия сигнификатор за любовта ви- венера. Тук има за мен поне и взаимна рецепция - венера е в лице на сатурн, а сатурн е в триплицитет управляван през деня от венера (ползвам таблиците на Доротеус, където марс е управител само през нощта, а луна е присъстващ управител на водния трипл.)

Успех!!! ;)

p.s странен ми е този аспект на луната към марс..позициите на планетите..само информативно- възможно ли е да си мислила за друг мъж докато си задавала въпроса за този мъж...?
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #2501 -: Март 04, 2013, 10:30:26 am »
Здрасти пак  :blink:

Помощ за приятел. Пита- Това ли е краят на нашите взаимоотношения?

« Отговор #2502 -: Март 04, 2013, 10:55:54 am »
Mirabella и akruks, отзивчиви както винаги, благодаря ви много момичета! Ще го поздравя и това е, пък каквото има да става! :) Ще дам обратна връзка.

« Отговор #2503 -: Март 04, 2013, 11:04:27 am »

Досега не съм тълкувала хорар, но от каквото съм видяла, ще се опитам.
Твоят приятел е представен от Сатурн, а човекът, за който пита - от Луна. Ако сложим Луната в знака на Сатурн и Сатурн в знака на Луната - резултатът не е особено задоволяващ. Луната, сигнификаторът на другият човек е в падение в знака на Сатурн. Дали пък твоят приятел вече не се е разочаровал достатъчно от този човек и не държи на тези отношения по-скоро по навик, заради това, което са били преди? Плутон като ко-сигнификатор, разположен в първи дом на твоят приятел също ме навежда на мисълта, че той има страх да продължи живота си без този човек и усещането, че това е фатален край. Но не мисля, че е така. Сатурн може да няма негативно достойнство в знака на Стрелец, но и той е слаб там ...
Ако разгледаме аспектите на Луната, виждаме, че предстои сходяща квадратура с Венера. Венера е у5 за твоят приятел и у3 за другият човек. Според мен може да имат разговор, иницииран от другата страна, но той ще донесе още конфликт и разочарования. Цялото рибешко стълкновение завършва с Марс - отново квадратура с Луна. Марс е управител на 3 на твоят приятел, както и съуправлява 11 дом, който се явява 5ти  за другият човек - според мен предвид многото квадратури няма как това да завърши добре.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2504 -: Март 04, 2013, 11:27:35 am »

не съм убедена. Няма аспект на сигнификаторите, но има колекция на светлина (Луна- квезит, Уран, Плутон-кверент2) и пренос (Луна-квезит Венера Сатурн-кверент1). При квадратурата на Луна с Венера има взаимна рец.- при аспекта Луна е в терма на екзалтираната венера, а венера в риби приема луна хармонично.
Последния аспект, който луната извършва е квадрат с марс У10- изхода на нещата по седми. При така формулиран въпрос- Това ли е края?.. с този квадрат мисля- не, не е края.
но съм съгласна с Ace of Pentacles - много квадратури...едва ли едно ново начало ще е лесно.
Интересна ми е опозицията от 5-тите им домове Луна към Юпитер- хем прави опозе Луната, хем тя е разположена в знак на Юпитер- приема го на трон (чувствата на жената). Квезита май доста се бори с чувствата си към кверента!

От друга страна има и широк съвпад на техните У5, У4- Венера, Марс- във ВОДЕН знак- благоприятно е. Венера е екзалтирана и управлява този триплицитет в a.m часовете.
« Последна редакция: Март 05, 2013, 09:33:34 am от zikovu »

*

miq

• 3
« Отговор #2505 -: Март 04, 2013, 12:55:32 pm »
здравейте на всички тук
регистрирах се,с надежда да получа отговор на един въпрос
окончателно ли прекъснахме връзка?
 любимия човек прекъсна комуникация с мен,след ожесточен спор,за най-голямата глупост, много спорим,но сега май е най-зле,10 дни ни кост ни вест,игнора е тотален :'(.Няма изявена позиция за раздяла,но мълчанието ме убива
все се разделяме по ретро Мерк,после пак във филма,така вече две години.Но сега ми е много тежко,защото нещата вървяха  ,и ви моля за коментар по хорара :'(
здравейте-обратна връзка-запо4на да пише отново,благодаря за подкрепата

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2506 -: Март 04, 2013, 01:21:52 pm »
здравейте на всички тук
регистрирах се,с надежда да получа отговор на един въпрос
окончателно ли прекъснахме връзка?
 любимия човек прекъсна комуникация с мен,след ожесточен спор,за най-голямата глупост, много спорим,но сега май е най-зле,10 дни ни кост ни вест,игнора е тотален :'(.Няма изявена позиция за раздяла,но мълчанието ме убива
все се разделяме по ретро Мерк,после пак във филма,така вече две години.Но сега ми е много тежко,защото нещата вървяха  ,и ви моля за коментар по хорара :'(
здравейте-обратна връзка-запо4на да пише отново,благодаря за подкрепата

Браво! Радвам се..

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #2507 -: Март 04, 2013, 03:56:33 pm »
Оу, мисля, че мъжът е действително по-влюбеният. Той се управлява от Марс в знак на екзалтация на Венера (твоя основен управител), докато Венера се намира във Водолей - знак, където Марс няма есенциални достойнства. Венера във Водолей добре описва желанието ти да запазиш личното си пространство и свобода. Така че картата е радикална - отразява добре ситуацията и естеството на въпроса.

Луната (твой У3 - твоите действия и думи) в 1-вия ти дом ще квадратира Марс в 5-тия му дом, така че е възможно той да остане разочарован от намеренията ти, ако ги изпълниш. Той изглежда отдаден изцяло на чувства и романтика, сложил розови очила. Марс в Риби е чувствителен и потаен - възможно е той да не покаже веднага разочарованието си пред теб. И е толкова влюбен, че засега изглежда, че ще приеме новия режим на срещи без да роптае. Управителят на 3-тия му дом Сатурн се намира в 12-ти му дом - още едно потвърждение, че може да запази истинската си реакция и думи за себе си.

Между управителите ви не предстои аспект, което би трябвало да означава, че връзката ви няма да бъде прекъсната, но комуникацията помежду ви може да започне да "куца" - между твоя У3 Луна и неговия У3 Сатурн предстои квинкокс, Меркурий ще започне ретроградната си фаза тази седмица.
Mirabella , всичко е така както каза. Не му казах какво ме тревожи, просто започнах да му отказвам на някой срещи и да си стоя вкъщи. Това май е куинконса между 3тите ни домове. Едва ли му е било приятно, но както каза, запазва си го за себе си, не ме притиска с нищо. Има още нещо, което важи по тази карта. Вече гледам по различен начин на него и определено е възможно да се влюбя. Вече нищо не ме притеснява, обърнах се на 180 градуса :)))Това е защото моя управител Венера си смени знака, нали,  а в Риби екзалтира.  :)))

*

smile

• 22
« Отговор #2508 -: Март 04, 2013, 10:37:14 pm »
Какво мисли за мен Х.. Наскоро ни беше първата среща с въпросното момиче и уж всичко мина идеално, но тя реши, че не иска да се обвързва, така че ме интересува какво предстои в взаимоотношенията ни.. дали пък няма да размисли? :) Това ли е края на взаимоотношенията ни... и най - накрая ще ми провърви ли в тая пуста любов напоследък всичко наобратно кара  :angry:
« Последна редакция: Март 04, 2013, 10:41:21 pm от smile »

« Отговор #2509 -: Март 04, 2013, 11:15:18 pm »
извинявам се, че питам.
страхувам се от Нептунови влияния. не съм адекватна напоследък и това ми влияе на всичко останало. та, да:
Заблуждавам ли се за чувствата му към мен?
//това се пита...

« Отговор #2510 -: Март 04, 2013, 11:19:47 pm »
Приятелка пита за раздвижване по любовния фронт без да визира никого конкретен. Просто дали ще срещне някой подходящ скоро време. Аз мисля, че хорара доста отразява желанието й, но фактически предпоставки за сбъдване на нещо, не виждам.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #2511 -: Март 04, 2013, 11:58:29 pm »
извинявам се, че питам.
страхувам се от Нептунови влияния. не съм адекватна напоследък и това ми влияе на всичко останало. та, да:
Заблуждавам ли се за чувствата му към мен?
//това се пита...
Асц. в последния гр. на везните, ситуацията е отминала и едно от тълкуванията на късен асц. е,че ти знаеш отговора.
Сатурн в 1 дом и особено ретрограден показва,че въпр. е несъществен за питащия-или това което знаеш е така, или ситуацията  е била винаги и изцяло в ума ти само. ;)
Ако проследим твоята планета-венера е екзалтирана, ти си наясно със своите чувства. Тя идва от съвпад с диспозитора си нептун/струва ми се,че ти не искаш да има развитие,в 4 дом е/,  направила е квадрат с юпитер- стар у-л на риби и в 8,на което може да се гледа като на твой вътрешен конфликт между любовта от 1 стр. и  секс. отношения от друга.Следва и квадрат на меркурий-ретро в риби-неговата планета, не е добре поставена, ти си по-хармонична и в по-силна позиция. Той-не е наясно със себе си, или това,което очаква от теб не ти се нрави и най-вероятно той няма да се разкрие, макар че с-рът му е в твоя 5дом и аз мисля,че той има чувства към теб. Мисля,че има чувства.Но, какво предстои-на 07 март неговият у-л на 5 дом ще съвпадне с твояу-л на асц. Предвид лошото косм. състояние/за него/ и твоята по- силна есенциална позиция, ти би могла да си сигурна в това,за което питаш. Но-луната показва как ще се развият нещата и тя образува квадрат с меркурий, би трябвало скоро-по-малко от седмица, или месец-ти може и да си наясно а вече да не искаш неговото отношение, и както казваш-личи си ,че вътре в теб има разнобой. Този последния аспект говори и за словесен конфликт или нежелание да изслушаш. Последният аспект на луната-отново квадрат с нуговия управител, ти го възпрепятстваш да действа, или говори за това,което питаш.
Може и да се лъжа, но мисля че от всички тези твои смесени и противречащи си емоции идва нерадикалността на картата.
Сатурн Р в 1 дом е и у-л на включения 3 дом, не ти трябва да знаеш, защото си знаеш заради рецепцията на плутон и сатурн.

Знам,че човек има причини да търси конфиденциалност, но твоя случай прилича на онази приказка:Отива един при доктора, онзи пита-Какво ви е? А пациентът отговаря-Кажи ти,нали си лекар! А докторът казал-Тогава вървете при ветеринаря! :blink:
Това е добронамерена забележка, хорарите са за ясни и конкретни въпроси, иначе ще излезе че този дял не работи толкова добре.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #2512 -: Март 05, 2013, 12:12:50 am »
Какво мисли за мен Х.. Наскоро ни беше първата среща с въпросното момиче и уж всичко мина идеално, но тя реши, че не иска да се обвързва, така че ме интересува какво предстои в взаимоотношенията ни.. дали пък няма да размисли? :) Това ли е края на взаимоотношенията ни... и най - накрая ще ми провърви ли в тая пуста любов напоследък всичко наобратно кара  :angry:
Картата ти е нерадикална по 3 от признаците,които имат най-голяма тежест за това-да не се отговаря. Приеми го, че развитието е малко вероятно,дано бъркам. Но си има причини за всичко,даже и да не знаем. В този смисъл има и причини някъде, да не е сега момента да получиш отговор. :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2513 -: Март 05, 2013, 09:25:28 am »
благодаря ти мирабела за тълкуването. вярно е всичко. много тежък скандал имахме. пробвах да я потърся, но не реагира. надявах се тя да предприеме тя някаква крачка.не.не предприе.
Някакви хора казаха наскоро, че уж имала вече нов.
...не искам да го повярвам, но сигурно е истина
:'(
съкрушен съм.

извинявай погледнах този хорар..и за съжаление мисля, че да- възможно е тя да е намерила нов. Има забрана в картата (аз не мисля, че е марс- защото той се свързва и с двата сигнификатора- или е събирач тогава или преносител) Тя идва от Уран, от нейния 5ти дом. Юпитер в близнаци се свързва с този уран от 5тия и дом. Уран в близнаци екзалтира. Сигурно се е влюбила. Но тъй като Юпитер приема твоя управител на трон и е заточен там в близнака- чувствата към теб са по- силни ( трона е с по- висок ранг по достойнство)..но явно са и не- леки с това заточение...ако това те успокоява. Но това пък отговаря отрицателно на въпроса ти- нямате бъдеще- поне в близките 3-4 месеца, заради намесата на 3ти човек.
Но не е поради липсата на чувства- ако това те успокоява.
И все пак- не губи надежда..последния аспект на луната е хармоничен със Сатурн, който е У8, У 10..обещава някак си..но не искам да се ангажирам с обещания за хубав обрат- заради урана.
« Последна редакция: Март 05, 2013, 11:35:29 pm от zikovu »

« Отговор #2514 -: Март 05, 2013, 11:08:21 am »
Уран не екзалтира ли в Скорпион, защо в Близнаци?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2515 -: Март 05, 2013, 02:01:13 pm »
 В скорпион :-\ По литературата, която аз чета нищо в скорпион не екзалтира.

Аз ползвам ето тази табличка. Извинявам се, че поствам тук- може да ми преместите поста в друга тема

Аз си тълкувам хорарите специално както ми идва и по мой стил. За триплицитетите например също не ползвам птоломеевата таблица, а други източници. Така, че..не претендирам кой знае колко да съм права- всеки си преценя научната база, която да вземе и на която да се опре. ;)

« Отговор #2516 -: Март 05, 2013, 06:03:38 pm »
Аз подкрепям по-скоро теорията на Марч и Макевърс за екзалтиралия Уран в Скорпион. Пък и до колкото съм срещала, сякаш е по-разпространеното виждане. Даже за първи път чувам теория, че Уран екзалтира в Близнаци. Нептун и Плутон пък май са съвсем несигурни все още по отношение на екзалтациите и паденията си.  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2517 -: Март 05, 2013, 06:18:34 pm »
Много уважавам М&М ;) Но виждаш- астрологията уж е наука, но пак всичко зависи от кой ъгъл ще го погледнеш и кое ще приемеш за вярно. Това се отразява после на тълкуването....и т.н

За това има астролози- големи, начетени, тонове прочели, които правят различни прогнози от други също толкова начетени и прочели.
Това е...ако не вкараш интуиция..ако не ти говори от вътре, а разчитаме всички само на прочетеното и запомненото...Именно защото астрологията не е суха наука, с 2-3 теореми и теорийки на кръст- за това има и тази мистика :blink: и за това големите астролози са малко на брой...и задължително според мен са хора с отворено 3то око.
защото виждаш теорията колко е разнопосочна и как ни подвежда.....Простете, че спамя темата- но се размислих по въпроса :lol:

« Отговор #2518 -: Март 05, 2013, 06:42:39 pm »
Да, това щях да кажа и аз. Зависи и от личното ни виждане и опит къде ще поставим (в конкретния казус) да екзалтира Уран. Като се замисля, има няколко аргумента, които могат да се изтъкнат и за Близнаци. Попринцип, доколкото знам, дори и темата за екзалтацията на Меркурий остава спорна, така че не се учудвам.  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2519 -: Март 05, 2013, 06:54:53 pm »

Относно хорара ти...ретро сатурн в първи- аз автоматично приемам картата за нерадикална и не го мисля повече. Показва понякога това, че човека е в тежко емоционално състояние..може да е задал въпроса в момент на отчаяние..преминава през трудности. Да мине малко време и да пита пак за бъдещето.

Възможно ли е жената да има проблеми в семейството, които да я натоварват. Скоро е претърпяла любовно разочарование, като мъжа още я вълнува? Било е нещо нестабилно между тях...нямала е отдавна интимен контакт?
Извини ме ако пиша глупости, просто пробвам да разбера нещо повече за човека и каква е причината на Сатурна в първи. Искам да знам работи ли този метод, който ми хрумна.