Относно сатурн в първи има много мнения защо точно не се гледа карта със сатурн в първи, не е само до това кой тълкува и кой е астролога.Като цяло за сатурн в първи казват, че е изключително неприятно за кверента, утежнено положение и автоматичен отговор клонящ към НЕ. Аз имам малко по- други впечатления- написах ги.
Това за съвпада на ац с някоя от планетите от радикса също е така- но това може да си го знаеш само ти- защото повечето хора, които отговарят на хорарния ти въпрос няма да познават натала ти предварително.
Нека двете заедно да помислим- според астролозите - цитираните- ако планета от натала съвпада с асц това прави картата на хорара радикална понеже явно въпроса е от ИЗКЛЮЧИТЕЛНО значение за питащия.
За теб от изключително значение ли е да знаеш днес, тук и сега той дали те желае сексуално? :unsure: Това не е въпрос който се отнася за утрешно събитие, не е открадната вещ, не е нещо на живот и смърт (надявам се

)
Виж, има много астролози, които пренебрегват някои правила за нерадикалност- къде от опит вече, къде от развитие на собствена философия..
Но аз не мога да разбера- като кажеш на някой нерадикална карта- каква е болката и умиралката тук? Ми попитай след ден, след 2- какво толкова ако въпроса не е спешен?

И понеже на мен са ми тълкували нерадикални хорари, които в последствие именно заради нерадикално правило (най- често ранен АЦ) са се оказвали грешни като интерпретации( на хора, които иначе разбират!)- за това призовавам- като няма отговор сега- след 2-3 5 дни или седмица може да има. Питайте пак. Какво толкова.
Но на въпроса ти- след като имаш Луна Плутон на АЦ на въпроса, добре едното нещо отпада, но сатурн в първи и то ретро остава- да кажем-да, желае те....какво прави този сатурн в първи- няма как да сте заедно ли, обвързана ли си друг,семейството ти ли е? Комуникацията ли куца? Има някаква яка спирачка с този сатурн ретро в първи- и не знам дали тя не повлиява на сексуалното му желание..