Здравей Гост

Самодостатъчността/Бракът/Любовта - възможни ли са заедно и поотделно

• 108 Отговора
  • 16177 Прегледи
*

Vision

• 3523
Имам приятели-мъже с такива отношения. В началото са много въодушевени и запалени, ама после изведнъж почват да се подтискат, че ги ползват за вибратори. И следват драми. Питам ги, добре, искаш ли да задълбочиш отношеията си с момичето, ще живееш ли с нея, ще я покажеш ли на приятелите си. "Ами не, почти не я познавам, нямаме нищо общо..." "Е, тогава защо държиш да я влюбиш в себе си, та после да се чудиш как да избягаш?"  "Ами, чувствам се употребен..."

да, точно този израз използват- ''употребяван като самоходен вибратор''..и аз не го намирам това за примамливо, затова и не се пробвам в областта.. ;D

Ласт Кис- нямам нужда от нравоученията ти, още повече, че ако беше прочела внимателно какво съм написала, щеше да видиш, че не одобрявам това поведение, затова и не го практикувам..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

Имам приятели-мъже с такива отношения. В началото са много въодушевени и запалени, ама после изведнъж почват да се подтискат, че ги ползват за вибратори. И следват драми. Питам ги, добре, искаш ли да задълбочиш отношеията си с момичето, ще живееш ли с нея, ще я покажеш ли на приятелите си. "Ами не, почти не я познавам, нямаме нищо общо..." "Е, тогава защо държиш да я влюбиш в себе си, та после да се чудиш как да избягаш?"  "Ами, чувствам се употребен..."

да, точно този израз използват- ''употребяван като самоходен вибратор''..и аз не го намирам това за примамливо, затова и не се пробвам в областта.. ;D

Ласт Кис- нямам нужда от нравоученията ти, още повече, че ако беше прочела внимателно какво съм написала, щеше да видиш, че не одобрявам това поведение, затова и не го практикувам..

Това не са нравоучения,аз не съм те опреквала,даже не съм изразила нищо лично към теб,просто казах какво съм наблюдавала,не знам защо си се обидила.  :blink:

*

abroad

• 2187
ей, що ми го обърнахте на секс :thinking:
Vision, разбирам те. С натална Венера във Водолей, квадрат Марс, тригон Плутон и Луна в 8ми, сексът е най-лесен ;D

*

abroad

• 2187
накратко
мисля, че е възможно, но по-скоро поотделно
сега остава да стигна и до начина в подробности ;D

ето, затова си падам по девите - ако да имаше сега една допълваща ме щеше да измисли детайлите :P

*

Vision

• 3523
ей, що ми го обърнахте на секс :thinking:
Vision, разбирам те. С натална Венера във Водолей, квадрат Марс, тригон Плутон и Луна в 8ми, сексът е най-лесен ;D

и на мен ми е лесен по хороскоп.. :-[
обаче като ми хареса секса, взема че се привържа /нали трябва да ти е сигурен доставчика на дрогата, като си пристрастен и гледаш да го държиш под ръка/ а това вече ми е нежелателно- да се привързвам..

извинявай, че на секс го обърнах, но само в това според мен не може да си е самодостатъчен човек- самозадоволяването не е задоволително, а друг начин няма като си сам..иначе може да имаш пари, професия, статус, приятели, развлечения и всичко, за което се сетиш, дори и дете може да имаш сам, но не можеш да се ***** сам..гледам на секса като на най- голямата възможна интимност между двама и това не противоречи на първото ми мнение по темата..и откриването на душата и най- личните мисли в разговор са много голяма интимност също, и това ми се отдава трудно и го правя напук на това, че ми е трудно, но това е нещо, в което участвам сама, а в секса участват двама..и ако е без чувства, няма да е секс, а ще е..нещо друго, грубо и неинтимно, а това не го искам..щом не мога да имам най- доброто, не искам нищо по- малко..а не мога да имам най- доброто, защото не го искам, а защо не го искам пак знам, но не е тази темата, пък и разговорите си имат нива на интимност..някои нива са си само за определени места и хора, защото са свързани с чувства..за разговорите за секс чувства не трябват, те са лесни.. ;) така че- не се чуди защо винаги като стане интимен разговора се насочва към секса.. :blink:

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
Ако си самодостатъчен, тогава май не ти трябва никой..  :-\
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Vision

• 3523
накратко
мисля, че е възможно, но по-скоро поотделно
сега остава да стигна и до начина в подробности ;D

ето, затова си падам по девите - ако да имаше сега една допълваща ме щеше да измисли детайлите :P

добре, конкретно- самодостатъчността и брака не са нужни въобще..отпада ти дилемата..
а пък по отделно въобще не го мисли- с различни хора ли??..ти си самодостатъчна, жениш се за един, а обичаш друг..няма как да си щастлива..искаш да се жениш ли??..т.е. омъжваш..и се чудиш дали трябва да си влюбена в човека, за да се омъжиш за него, че както си си и самодостатъчна...да, трябва да си влюбена в него, както и той в теб и точка..не ти трябва брак по сметка, нищо че си козирог, щастието няма цена, ако си нещастна- за какво си жива?!!/следвам ли мисълта ти?!!..едва ли/..по- скоро те притеснява, че си прекалено самодостатъчна..но ако беше наистина такава, нямаше да те притеснява това, а щеше да се гордееш с факта и да го защитаваш..значи не си самодостатъчна, ето, питаш тук за чуждо мнение..имаш ли нужда от него, или просто така..не знаеш от какво имаш нужда..нещо да се промени в усещането ти към теб самата и към света, някаква промяна..обаче да не помниш че си я пожелала и как си я постигнала..ако може да се събудиш утре и да си друг човек, щастлив човек, който е влюбен споделено в най- прекрасният човек..искаш ли го?!!..значи не си самодостатъчна..самодостатъчният не иска нищо, освен може би само да умре, защото е прекалено изморен от себе си и от света..и това доказва, че без любов не можем да живеем, а не всеки иска само и единствено Божията любов..искаме и секс и това ни прави такива симпатични животинки.. :blink:

*

holanda

ще се водя според заглавието на темата.
В случая самодостатъчността се изразява като потребност да поддържаш усещането за себе си,което ти се струва трудноасимилаемо от друг.Защото в главата си имаш идеята за собствена значимост и различност,а оттам идва и недоволството,че всеки един,който иска да се добере до твоя свят,трябва да въплъщава абсолютно същите идеи,в противен случай би променил цялостната форма на самопредставата ти.Не ми се е случвало да срещна човек,който изразява с точност моите усещания и мисли,но ако се случи,обещавам си да го оженя за себе си (защото самодостатъчността е тясно свързана с егоизма,който е по-ловък и обмислен,затова ще изиграе съзнанието като те застави да искаш безкрайно силно прототипа на твоята цялостност)
Разбира се,предвид Вселенската логика,няма смисъл от събирането на две идентични същности,а на такива,които се доближават една идея до нас,но отделно имат своите различия,според които ние доразвиваме,''изкристализираме'' или променяме усещането за нашата същност.

Самодостатъчността и любовта feat. брака е възможна,защото в крайна сметка това е едно себеусещане,което с фина настройка от битието,условията и чувствата, добива по-реален вид и оттам си остава само като чувство,което поддържа остатъчната нужда да имаш ''себе си''.
В действителност тази самодостатъчност аз я идентифицирам като комплекс.

« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 12:49:52 am от жълтолилава »

*

Uran

• 6041
;D И аз познавам такива отношения, в които мъжете се чувстват "прецакани" от това, че жените действат "по мъжки".Харесва им идеята, но след това са уплашени от свободата на другия. Все им се иска да командват парада, макар, че и в противния случай пак не го командват, но имат усещането за владеене.

*

Uran

• 6041
Вижън, в този филм има такава връзка-бягство само за секс, но инициатор за задълбочаването и е....мъжът.

Up in the Air / Високо в небето (2009)

*

Vision

• 3523
Вижън, в този филм има такава връзка-бягство само за секс, но инициатор за задълбочаването и е....мъжът.

тегля го, макар да нямам нужда да се убеждавам нито че съм права, нито че греша.. :blink:

Първо - единственото истинско щастие е споделеното такова. И то не споделеното за мен с просто декор, актьори, които мога да сменя - а истински единствени докосващи душата ми и аз докосваща техните хора. Приятели, гаджета, близки. Те не могат да бъдат заменяеми.

И е факт, че при изтърваването на някой от този ми списък ми отнемат години да си попълня липсата, ако изобщо някога може да се попълни такава липса. По-скоро не сякаш.

не може да се попълни тази липса, а и не трябва..една любов е достатъчна за един живот..всичко друго след това ще са само напъни и леблебия, цикория и 'инка', но не и истинско кафе..има и други области, в които може да се търси споделеното, не е нужно да е само в тази..като си развия всички области, може и да тръгна да ги повтарям, ако има закога..но едва ли ще достигна въобще до този момент.. :blink:

а за теб-  :kissd:

*

Kaya

• 2893
...да, трябва да си влюбена в него, както и той в теб и точка......................самодостатъчният не иска нищо, освен може би само да умре, защото е прекалено изморен от себе си и от света..и това доказва, че без любов не можем да живеем, а не всеки иска само и единствено Божията любов..искаме и секс и това ни прави такива симпатични животинки.. :blink:
;)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Vision

• 3523

;)

както винаги- максимално лаконична.. ;D

пише ми се, та две не виждам, но вие не ме предизвиквате, а да се предизвиквам сама е като самозадоволяването- просто не е същото..и не ми намигай пак..или този път ще се изплезиш.. :P

*

abroad

• 2187
добре, конкретно- самодостатъчността и брака не са нужни въобще..отпада ти дилемата..
-----------------------
..не ти трябва брак по сметка, нищо че си козирог, щастието няма цена, ако си нещастна- за какво си жива?!!/следвам ли мисълта ти?!!..едва ли/..по- скоро те притеснява, че си прекалено самодостатъчна..но ако беше наистина такава, нямаше да те притеснява това, а щеше да се гордееш с факта и да го защитаваш..

рядко се гордея истински с нещо си, но както и да е :blink:
за брак по сметка ми мина времето, няма сега да си говорим за извращения
страхувам се, че съм си самодостатъчна - може да го наричате както намерите за добре, егоизъм, комплекс и т.н., приемам го :blink:
по хороскоп не съм далеч от истината, макар и други налични опозиционни силни постановки
по-точно е определението за обърканост и философски размисли на посоки, в търсене на правилната
...и отговори, най-важният сред които защо при все липсата на самодостатъчност не се интегрират енергии, подходящи за Сега, според звездните положения, т.е. по Луна, например, а си оставаме със Слънцето...

*

Kaya

• 2893
 :88: :88:
днес явно си в креативна фаза, а това водолейското как се усеща, но я  кажи зарядът от любов къде ще го пуснеш- то животни, деца и приятели не могат да носят толкова :P
 странен трубадур си- уж любов не щеш, а за нея пееш:)

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Stella

• 7765
Тази тема ми мъчи мозъка и ....душата. Аз предпочитам да го живея живота, а не да го коментирам.
Или, сякаш коментирам, ама коментирам последиците от нещо случило се.
Самодостатъчността е защитна реакция. И аз го играя самодостатъчна.
Защото съм имала опита на брака като "убиец" на романтиката.
Сега се радвам на романтичната любов, която не съм имала.
Твърде малка се ожених и се зарових в рутината на семейните задължения.
Слушайте си душата! Каквото ви сака душата в момента-това правете.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
-------------------------

Не, бе не го играя - това е лошото ;D
ако го играех - добре, много добре даже

*

Stella

• 7765
-------------------------

Не, бе не го играя - това е лошото ;D
ако го играех - добре, много добре даже

Тогава каква ти е дилемата?
Аз го играя и постепенно се усъвършенствам, за да не страдам, когато се налага да бъда сама в периодите, в които съм решила да не правя компромиси с важните неща. Водолеят ще избере свободата пред това да се подчинява на някого. На мен бракът ми беще от лунно-сатурнов тип, така че....не съжалявам за развода.
Сега мога да си бъда самодостатъчна в смисъла, който аз си влагам в тази дума, демек мога да си бъда "себе си".
И ще се свържа духовно с друг човек, който не ми го запрещава това.

Ако ти харесва това да си си самодостатъчна, значи няма проблем. На мен не ми се харесва, но ме обслужва в горепосочените периоди като временно положение за изход от ситуациите, в които отказвам да правя компромиси, които не ми харесват.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Няма самодостатъчност.....И няма как да има....За съжаление.... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
:88: :88:
днес явно си в креативна фаза, а това водолейското как се усеща, но я  кажи зарядът от любов къде ще го пуснеш- то животни, деца и приятели не могат да носят толкова :P
 странен трубадур си- уж любов не щеш, а за нея пееш:)

аз вярвам в Любовта..имала съм я, а сега я нямам..защо да искам друга, като не усещам нужда от нея??
преди се стремях всячески към пълно сливане с друг човек и го изживях, какво да искам сега повече..
просто не се сещам..мъча се да се сетя какво искам и откривам, че вече нямам желания..
но хората мислят, че това е признак на депресия, а то не е..

може би наистина зарядът от любов може да се трансформира сега в някаква по- висша октава или изражение, но дори и това не може да ми е цел, защото нямам представа какво е, за да го искам..

искам всеки да изживее голяма любов, дори и за кратко..ако е за дълго- още по- добре..познавам много хора, които са гладни за любов по начина, по който бях аз преди..искат да срещнат човек, който да ги нахрани веднъж и да ги храни най- добре всеки ден, завинаги..а кой има толкова много храна..не се сещам..само Бог, но те не искат тази любов, а човешката, защото искат да са задоволени сетивата им..не искат да повярват, че този глад е незадоволим от човек, а и аз съм неубедителна, защото съм преживяла и това, макар да е било съпроводено с другото и не мога да отделя двете, не знам кое точно ме е задоволило..
жал ми е и че хората са болни, но те и не искат друго, защото това е живота, който познават..
трябва много яростно да се намрази болестта и самотата, трябва да се разяриш на това и да се разбунтуваш срещу него..защо да си самотен и болен, като може да си обичан и здрав..и какво ще направиш, за да промениш нещо??

кое е различното, което не си правил досега..

оня ден казах на една моя приятелка, че понякога трябва да е слаба и глупава, за да е щастлива, защото като силна и умна не е доволна от щастие..а какво е по- голяма слабост и глупост от това да се влюби и да се държи като влюбена>>??...а този, който почти винаги е слаб и глупав как да стане силен и умен??..за съжаление моите формули не работят за всички..

и не съм казала, че не искам любов, а че не искам взаимоотношения, връзка, съжителство и т.н. с друг човек..за щастие това не е единствения вид любов, който ни е достъпен..аз обичам любовта и се надявам да изследвам и другите и измерения и да имам възможност да ги опозная..