Моята Луна също е Водолейка, но така до сега не съм разбрала същността й. Много е наранена, с всички възможни планети, единствено с Уран е по широк тригон и в точен тригон с Асц. Иначе имам много гадни конфигурации - явно в минал живот нещо тежко съм се издънила, но в този си, благодарение на близостта на СЛВ до Луната - успявам по някакъв начин да се предпазя и да си взема уроците без да полудея. Майка ми също беше с Водолейска Луна.....но тя беше Телец. Много трудно изразяваше емоциите си, аз също...преди много се учудвах на спонтанността у хората, защото аз не можех така, а исках. Сега съм на моменти - ту спонтанна, ту затворена...Старая да се вслушам в емоциите си, като игнорирам чувствата си. Защото емоциите са първични, а мястото на Луната в хороскопа показва много неща. На Водолейската Луна съм признала, че може да се откъсне от себе си и да гледа нещата отгоре без да се ангажира с личността си, да прави дисекция и на себе си и на хората, които обича, без да изживява болката в момента....