Здравей Гост

Емоционалните

• 124 Отговора
  • 15010 Прегледи
*

Alric

• *
  • 358
Re:Емоционалните
« Отговор #80 -: Март 07, 2011, 06:01:39 pm »
Стела, аз смятам, че самообладанието е качество на ума и като такова би следвало да се управлява от планетите
свързани с ума ( Меркурий ? ).Според мен каквато и Луна да има човек може да постигне самообладание, а лекотата, с която това може да бъде осъществено вече зависи от позицията на Луната.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #81 -: Март 07, 2011, 06:33:18 pm »
Аз съм емоционален човек, обичам емоциите. По-често са положителни и винаги ги показвам, обичам емоционалните хора, но не прекалено емоционалните, всичко трябва да е в някаква норма. Имам една приятелка, която е свръх емоционална и виждам, че това и пречи и някои хора я намират за "луда", опитвам се да и помагам по някакъв начин да я науча да бъде по-сдържана, въпреки че няма нищо лошо в това да имаш емоции и да ги показваш. Защо трябва да се крият емоциите? Като ги покажеш според мен се освобождаваш от някаква енергия и показваш, че си откровен. Мисля, че емоционалните хора действат спонтанно, дали трябва да намерят баланс, защото има хора които попиват от тези емоции и се натоварват с тях..
В този ред на разсъждения мисля, че тези хора които показват своите емоции, не мислят преди да говорят, те просто казват това което чувстват и после в повечето случаи съжаляват за думите си... / изгряващ меркурии преди слънце / - тук много зависи какви са емоциите, те може да са породени от грешно тълкуване на дадено събитие
Аз например улавям емоциите на хората около мен, усещам ги /луна в 1ви дом/ и ако са негативни всячески се опитвам да ги развеселя, не обичам да виждам тъжни хора и негативни. Моята луна е в разходящ съвпад с Асц., тригон юпитер, опозиция марс и съвпад мерк. Мисля, че чрез съвпада на луна с мерка мога да изразявам емоциите си, но в повечето случаи е някак хаотично, аз като си знам за какво говоря и си мисля, че и другите знаят  ;D Но се уча на последователност. Понякога и моите емоции достигат точка на кипене и искам не искам те сами си излизат  :blink:
Но като се замисля прекалено сдържаните хора изглеждат студени, това че са сдържани не означава, че нямат емоции, но все пак, смехът лекува и е здраве  ;)
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #82 -: Март 07, 2011, 06:33:43 pm »
Моята Луна е в Овен, на К7, в опозе на Плутон в 12ти. В хубав воден тригон с диспозитора си, СЛВ и Нептун.
Добре, че е Плутон, иначе щях да гърмя навън  ;D По принцип съм ужасно емоционална, приемам всичко много насериозно, но не го показвам, или поне рядко го правя.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #83 -: Март 07, 2011, 07:55:54 pm »
А не е ли самообладанието качество на духа по-скоро? В ума ни може да се случват какви ли не сценарии.
Казват, че човек се владее, когато умее да контролира емоционалната си и физическа енергия в определени ситуации.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #84 -: Март 07, 2011, 08:00:10 pm »
Стела, аз смятам, че самообладанието е качество на ума и като такова би следвало да се управлява от планетите
свързани с ума ( Меркурий ? ).Според мен каквато и Луна да има човек може да постигне самообладание, а лекотата, с която това може да бъде осъществено вече зависи от позицията на Луната.

Аз пък мисля, че Луната управлява третата чакра, а това е емоционалния ум-неосъзнаните рефлекси на първично ниво. Когато те са овладяни, всички останали процеси само могат да надграждат...но когато емоционалният мозък е разстроен, тогава действа като "криво огледало" и смущава цялата останала активност на човека - било то мисловна, физическа или духовна.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #85 -: Март 07, 2011, 08:08:06 pm »
А не е ли самообладанието качество на духа по-скоро? В ума ни може да се случват какви ли не сценарии.
Казват, че човек се владее, когато умее да контролира емоционалната си и физическа енергия в определени ситуации.

Да! Точно качество на духа..... :blink: :clap:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #86 -: Март 07, 2011, 08:14:39 pm »

И кое е противоречието? Аз казах, че Луна в Козирог се владее най-добре.
А я кажи ти с коя планета или знак свързваш Духа?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #87 -: Март 07, 2011, 08:21:13 pm »

И кое е противоречието? Аз казах, че Луна в Козирог се владее най-добре.

Аз свързвам с духа Юпитер! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Март 07, 2011, 08:23:34 pm »

Труден въпрос.
Някои свързват Слънцето с духа, но не знам с коя планета конкретно бихме могли да свържем самообладанието като качество. Слънце, Луна, Марс и Сатурн може би?  :-\

Но донякъде участва и слънчевият принцип, става въпрос обаче не за силата на волята, която обикновено свързваме с Марс, а за една друга воля, която извира от нашия вътрешен (духовен) Аз. Има древна индийска легенда, която описва именно това качество на Слънцето:

Цитат
...Ведите разказват как веднъж могъщият асур Рамана, след като превзема трите свята, стига до сферата на Слънцето. Рамана изпраща своя министър в двореца на Сурия с дръзкото послание: “О, Царю на светлината! Или ще се срещнеш в битка с мен, или ще признаеш поражението си!”. Сурия му отвръща: “Не ме е грижа кой ще победи – ти или аз. Истината е, че нямам време за такива битки.”. След този отговор глупавият и надменен Равана си отива, разгласявайки пред всички, че е победил самия слънчев бог.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #89 -: Март 07, 2011, 09:10:27 pm »

Lillie, аз мисля, че за да има ''владеене'', трябва да има и ''владетел''.Според мен в случая Азът е този владетел, а той се
осъзнава и изразява чрез ума.Дали Азът и Духът са едно и също нещо не знам, дали въобще има дух и душа също не знам.

Аз пък мисля, че Луната управлява третата чакра, а това е емоционалния ум-неосъзнаните рефлекси на първично ниво. Когато те са овладяни, всички останали процеси само могат да надграждат...но когато емоционалният мозък е разстроен, тогава действа като "криво огледало" и смущава цялата останала активност на човека - било то мисловна, физическа или духовна.

Ма то това не противоречи на мойте размисли за самообладанието  :blink:.А това за растроения "емоционален мозък"
знам от личен опит, че е така   ;) .

*

Stella

• 7765
« Отговор #90 -: Март 07, 2011, 09:24:32 pm »
Alric, аз говорех за контрол над емоциите и за хладнокръвието, на което е способна козирожката луна (заточение). Според мен, самообладание е синоним на хладнокръвие.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Март 07, 2011, 09:31:29 pm »
Lillie, аз мисля, че за да има ''владеене'', трябва да има и ''владетел''.Според мен в случая Азът е този владетел, а той се осъзнава и изразява чрез ума.

И ако Слънцето е нашият Аз, Меркурий е умът - неслучайно Меркурий не се отдалечава на повече от 28 гр. от Слънцето, така че да са разположени в близки знаци.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #92 -: Март 07, 2011, 09:37:04 pm »
Според повечето религии, човек е триединен - състои се от физическо тяло, Душа и Дух. След физическата смърт на човека, тялото се разгражда на съставните си частички, душата продължава да съществува в друго измерение и според някои религии се преражда, а Духът се слива с първоизточника.

Според астрологията за характеристиките на физическото тяло черпим информация от Асцендента, планетите в асцендента и неговия господар. За душата съдим по позицията на Луната и нейните аспекти, а за творческото съзидателно начало, т.е. за Духът - по позицията на Слънцето и неговите аспекти. Това е моето мнение.

« Отговор #93 -: Март 07, 2011, 09:52:38 pm »
ако не е късно- Луна съвпад Слънце в Овен- 8дом,опозиция Уран...
много много ми пречи тази моя емоционалност за хубаво и за лошо...Плутон ми е в края на 1дом...кеф.... :-X

Ох, луна в съвпад, опозиция или квадрат с Уран са много импулсивни на моменти. урановите дават израз на емоциите, сатурновите пък ги задържат, пъстър свят. Имам същия съвпад като теб, но във Водолей (новолуние под господството на уран). Винаги съм се възхищавала на самообладанието на Луна в Козирог...бие по сдържаност скорпионската луна, на която и личи но не си признава. докато на Козирожката луна даже не и проличава какво чувства. Показването на емоциите често ни прави уязвими.

Уф,-така е,аз съм бунтарката в моя колектив/но шефа ме обичаа-затова си позволявам  ;)/...първо казвам и после мисля, ако подтисна това ,което ми е напирало да кажа-не мога спа цяла вечер :angry:/освен,ако не ми мине емоцията/ :blink:
Относно луна в кози рог -колежката ми е с такава/че и в 10дом/ -еми завиждам й и тя ми действа силно ...зарежда ме с търпение и ме кара да обмислям,преди да реагирам...Тя се ядосва,но не го показва,по-скоро си кикинижи тихичко,но търпи,бееее,нищо ,че и тя е със слънце в овен-различно е  ;D
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #94 -: Март 08, 2011, 01:23:42 am »
В западната астрология думата, която най-чeсто се дава на Луната е емоция, това е думата - ЕMОЦИИ, Луната е емоциите. ;D
Това не е грешно, но емоцията е като повърхността на Луната, също както повърхността на водата, но истинската природа на повърхността ли е?  - Не. ;D
Емоцията не е нещо постоянно, също както водата - тя е на приливи и отливи, има моменти на тиха вода, има моменти на големи вълни.
Повърхността е движение на елементите във водата, и когато проникнем през повърхността и отидем надълбоко във водата, и ако можем да дишаме там, това е доста отпускащо, измерение на ментален мир, тихо и спокойно.
Затова и 12-я знак е Риби, символа е Риби, защото те могат да дишат в хаоса от емоции. 

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Март 08, 2011, 02:04:06 am »
В западната астрология думата, която най-чeсто се дава на Луната е емоция, това е думата - ЕMОЦИИ, Луната е емоциите. ;D
Това не е грешно, но емоцията е като повърхността на Луната, също както повърхността на водата, но истинската природа на повърхността ли е?  - Не. ;D
Емоцията не е нещо постоянно, също както водата - тя е на приливи и отливи, има моменти на тиха вода, има моменти на големи вълни.
Повърхността е движение на елементите във водата, и когато проникнем през повърхността и отидем надълбоко във водата, и ако можем да дишаме там, това е доста отпускащо, измерение на ментален мир, тихо и спокойно.
Затова и 12-я знак е Риби, символа е Риби, защото те могат да дишат в хаоса от емоции. 

Оооо Крис! Къде се губиш? :kissd:

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #96 -: Март 08, 2011, 07:56:45 am »
Насам-натам. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Март 08, 2011, 07:59:20 am »
Насам-натам. ;D

http://www.youtube.com/watch?v=fWHDVDdfDZI

Това добре...,наминавай от време на време.... ;D :wub: :wub:

Покори ли нови в-ве и хоризонти...или... ;) :wub:

*

123

• *
  • 230
« Отговор #98 -: Март 08, 2011, 08:00:02 am »
Да не изтърва и аз анкетата - Отговор - да, емоционална. Може би от Луната Стрелец и квадратурата й със Сатурн...или опозето с Мерка ... Де да знам от кое е, ама съм много силно емоционална и паля на четвърт  :rolf: въпреки, че понякога доста успешно си го прикривам с АСЦ КЗР и не може ме разбере човек, кво ми е от вътре .... весело и забавно  :blink:

Здравей, Крис  :blink:
« Последна редакция: Март 08, 2011, 08:06:59 am от 123 »
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Марая

• 28287
« Отговор #99 -: Март 08, 2011, 08:15:22 am »
Покори ли нови в-ве и хоризонти...или... ;) :wub:

;D

A познай какъв връх съм покорил и какви хоризонти съм видял по таэи елективна карта.   :57:

Що чудо, що нещо ..  :rolf:

Крис , какво ще избираме по тази елективна карта... :rolleyes: :-\
Дата за секс...,за работа ..която е свързана с творчески бизнес или яко секс... :rolleyes:...кажи слънце...какво ще избираме..,за да знам къде кое да сложа.... :kissd:

С тея мутабелни оси.... :rolleyes: