Аз съм емоционален човек, обичам емоциите. По-често са положителни и винаги ги показвам, обичам емоционалните хора, но не прекалено емоционалните, всичко трябва да е в някаква норма. Имам една приятелка, която е свръх емоционална и виждам, че това и пречи и някои хора я намират за "луда", опитвам се да и помагам по някакъв начин да я науча да бъде по-сдържана, въпреки че няма нищо лошо в това да имаш емоции и да ги показваш. Защо трябва да се крият емоциите? Като ги покажеш според мен се освобождаваш от някаква енергия и показваш, че си откровен. Мисля, че емоционалните хора действат спонтанно, дали трябва да намерят баланс, защото има хора които попиват от тези емоции и се натоварват с тях..
В този ред на разсъждения мисля, че тези хора които показват своите емоции, не мислят преди да говорят, те просто казват това което чувстват и после в повечето случаи съжаляват за думите си... / изгряващ меркурии преди слънце / - тук много зависи какви са емоциите, те може да са породени от грешно тълкуване на дадено събитие
Аз например улавям емоциите на хората около мен, усещам ги /луна в 1ви дом/ и ако са негативни всячески се опитвам да ги развеселя, не обичам да виждам тъжни хора и негативни. Моята луна е в разходящ съвпад с Асц., тригон юпитер, опозиция марс и съвпад мерк. Мисля, че чрез съвпада на луна с мерка мога да изразявам емоциите си, но в повечето случаи е някак хаотично, аз като си знам за какво говоря и си мисля, че и другите знаят

Но се уча на последователност. Понякога и моите емоции достигат точка на кипене и искам не искам те сами си излизат :blink:
Но като се замисля прекалено сдържаните хора изглеждат студени, това че са сдържани не означава, че нямат емоции, но все пак, смехът лекува и е здраве