Здравей Гост

Некомпетентна астрологична консултация?!!

• 209 Отговора
  • 29949 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Некомпетентна астрологична консултация?!!
« Отговор #100 -: Март 09, 2011, 06:46:49 pm »
То е ясно, че хората искат да чуват само хубави неща. От друга страна не сме прави да си мислим, че хората ще се съобразяват или ще повярват на предупреждения...нещо ги тика да си изживеят кармата и са си прави, защото това е необходим опит. Аз мисля, че негативният опит не може да се избегне. Ако не го изживееш, той непрекъснато ще ти се връща за изживяване. Може да се "елиминира" само като преминеш през него и като си научиш урока.
С теб, Стела, съм напълно, напълно съгласна. Няколко пъти се връщах на изходна позиция, докато не изпих горчивата чаша...Е, сега май се кротнах :P.

Всъщнот като търси човек опровержение на опасенията си, вече е "в играта". :-X

;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #101 -: Март 09, 2011, 07:00:15 pm »
На Лили квадратурата Луна/Плутон ама въобще не я отчитам. Квадратурите са чувствителни и повече от 4* не им давам.

Това не го разбрах. как така са чувствителни, пък повече от 4 гр. не им даваш? За квадратурите аз разширявам орбисата, именно защото са чувствителни. но за сметка на това пък, те не действат през цялото време, както един съвпад например.

То така или иначе всички аспекти за мен са чувствителни.  ;D С времето започнах да стеснявам орбиса на всички аспекти, като 10* за съвпад отдавна не го броя. Колкото е по-голяма орбисата на един аспект, толкова той по-слабо се чувства, а понякога дори не се чувства. Приела съм, че до 4*орбис квадрата се чувства най-силно, след което нещата се размиват и не можеш да си сигурен за ефекта на аспекта.
Специално за Лили, аз приемам не квадратурата Луна/Плутон, която за мен е с доста широк орбис, а по-скоро позицията на Луна в 8 дом, която позиция определено не е лесна, тъй като Луна тук е обагрена силно от Плутон. За Луна в 8ми дом се казва, че има две души. Първата има изкуството да подтиска своите чувства и емоции, а втората, да се жертва, за да задоволи нуждите на партньора.
Но това са си мои обосновки и не държа никой да се съгласява с тях.  ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #102 -: Март 09, 2011, 07:24:03 pm »
То така или иначе всички аспекти за мен са чувствителни.  ;D С времето започнах да стеснявам орбиса на всички аспекти, като 10* за съвпад отдавна не го броя. Колкото е по-голяма орбисата на един аспект, толкова той по-слабо се чувства, а понякога дори не се чувства. Приела съм, че до 4*орбис квадрата се чувства най-силно, след което нещата се размиват и не можеш да си сигурен за ефекта на аспекта.

Така или иначе наталните аспекти ги проработваме, чрез транзитите, които ни докосват чувствителните точки. Не си проработваме цялата карта през цялото време, а избирателно, според това коя част от картата е активирана в дадения момент. Аз съм забелязала, че орбиса от 3-4 градуса е достатъчна, за да се почувства действието на даден аспект в събитиен план. А ако има две натални планети в аспект помежду си, а транзитната пренася "светлина", тогава удвоявам това число, за да приема, че има взаимовръзка между тях (значи 8 градуса натална орбиса)....ТРАНЗИТИТЕ СЪЖИВЯВАТ ПОТЕНЦИАЛА НА КАРТАТА.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #103 -: Март 09, 2011, 07:25:27 pm »
аз макар че от 15 години чета астрология все още не съм сигурна че тя помага ....или изобщо че е необходима на света .....вътрешно духовно и истинско разбиране за нещата не можеш да получиш от чиста информация....а само от преживяване.....
Чета за астрология отскоро,но имах късмета да попадна на един уникален човек.И аз попитах дали астрологията помага.Отговорът беше,че скалпелът помага само ако го държи хирург,но не всеки може и трябва да е хирург.Ти мислиш че света няма нужда от астрология.И според мен скалпела е безполезен предмет когато не е в операционна зала.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #104 -: Март 09, 2011, 07:28:08 pm »
Допустими са по-широки орбиси ,когато планетите са около кардиналните оси.... :blink:
За слънце и Луна мога да допусна и 15* ,зависи от картата....
Знаковите аспекти не работят при всички според мен...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #105 -: Март 09, 2011, 07:36:30 pm »
Допустими са по-широки орбиси ,когато планетите са около кардиналните оси.... :blink:

Може би е така за знаковите аспекти, но от личен опит мога да споделя, че в една синастрия имах квадрат на партньорска луна с мое слънце, макар и само знаков...Оказа се фатален в един момент...Разбира се това е само фрагмент, но явно съществен...Освен това тази луна беше в съвпад по знак с мой асцендент :unsure:
Да добавя, че усещането от този аспект беше едно перманентно раздразнение  от въпросния индивид, някак не можех да го приема и така докато напълно го отхвърлих :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #106 -: Март 09, 2011, 07:48:09 pm »

Може би е така за знаковите аспекти, но от личен опит мога да споделя, че в една синастрия имах квадрат на партньорска луна с мое слънце, макар и само знаков...Оказа се фатален в един момент...Разбира се това е само фрагмент, но явно съществен...Освен това тази луна беше в съвпад по знак с мой асцендент :unsure:
Да добавя, че усещането от този аспект беше едно перманентно раздразнение  от въпросния индивид, някак не можех да го приема и така докато напълно го отхвърлих :blink:

В синастрията орбисите имат значение само доколкото да степенуват по сила основните теми на хармония или дисхармония. Иначе почти нямат значение. Знаковите характеристики на еднаквите планети се оказват решаващи за съвместимостта/несъвместимостта.

В прогностичната астрология, даже с навлизането на транзитен възел или на планета в нов знак се усеща влиянието и дори дава събития...в момента на ингреса.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #107 -: Март 09, 2011, 07:55:04 pm »
Цитат
Чета за астрология отскоро,но имах късмета да попадна на един уникален човек.И аз попитах дали астрологията помага.Отговорът беше,че скалпелът помага само ако го държи хирург,но не всеки може и трябва да е хирург.Ти мислиш че света няма нужда от астрология.И според мен скалпела е безполезен предмет когато не е в операционна зала.
Много ми се иска да си права. То така или иначе няма отърване с тоз уран на АСЦ та поне да има смисъл....само дето ми хрумва че скалпела извън операционната съвсем не е безполезен предмет :-[...а предмет който може да убива...

*

Марая

• 28287
« Отговор #108 -: Март 09, 2011, 07:57:06 pm »

Да добавя, че усещането от този аспект беше едно перманентно раздразнение  от въпросния индивид, някак не можех да го приема и така докато напълно го отхвърлих :blink:

Аз много уважавам *личния опит*....и е добре , че споделяш....Имам един въпрос:
Как е поставена луната спрямо слънцето в твоята карта и как беше поставена в тази на партньора ти? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #109 -: Март 09, 2011, 07:58:50 pm »
Цитат
Много ми се иска да си права. То така или иначе няма отърване с тоз уран на АСЦ та поне да има смисъл....само дето ми хрумва че скалпела извън операционната съвсем не е безполезен предмет :-[...а предмет който може да убива...

Всеки предмет е дуален... :blink: Така като може да убива , така може и да спасява....Въпроса отново е в избора.... ;) :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #110 -: Март 09, 2011, 08:40:31 pm »
Много ми се иска авторката на темата най-сетне да я промени на "Компетентна астрологична консултация", понеже доста компетентни разсъжданеия се направиха тука. И ако наистина има търсенея в областта на астрологичната наука, а не е тука само от интерес към "врачуването", това за нея си е цяла принадена стойност...а и за всички които желаят да развиват интересите си в тази област.

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Март 09, 2011, 08:46:38 pm »
Много ми се иска авторката на темата най-сетне да я промени на "Компетентна астрологична консултация", понеже доста компетентни разсъжданеия се направиха тука. И ако наистина има търсенея в областта на астрологичната наука, а не е тука само от интерес към "врачуването", това за нея си е цяла принадена стойност...а и за всички които желаят да развиват интересите си в тази област.

Грозна дума за астрологията..... :blink:

Предсказателната астрология не е за всеки....и за всички! ;D ;)

« Отговор #112 -: Март 09, 2011, 08:50:58 pm »
Кристи, в наталната ти карта не виждам предпоставки за тайни връзки. Може би по-скоро за трудни връзки, с търсене на дълбочина, връщане към стари партньори. Венера във Водолей не си пада по тайните връзки. Тя се нуждае от свобода и не понася ограниченията. А с този квадрат към Плутон партньорите могат да бъдат контролиращи и всепоглъщащи. Също и чуствата, които изпитваш към тях. Картата е тип кошница, с Луна на върха. Цялата енергия е насочена към тази чаровна огнена Луна, която има нужда от сцена. Лъвска Луна в 12-ти дом ми изглежда нещо като лъв в клетка. Но е много подходяща за творчество и грижа за хората. Венера е управител на МС, Нептун е в 5-ти дом, Северен луннен възел в Телец в 10-ти дом - определено творческа професия (кариера) би ти подхождала много добре. Разбирам мотивацията на астроложката - сол. У7 Венера в 12-ти дом, но тайна връзка е само едно от тълкуванията. А има още толкова много. Например, творчеството често изисква усамотяване, така че ако се занимаваш с такава дейност, ще търсиш спокойно място за творене. Ако не се занимаваш, може да изпиташ желание да започнеш. Сол. Венера има секстили със сол. Марс (сол. У5), Плутон (сол. У1) и Меркурий (сол. У10), попадащи в 5-ти натален и 2-ри соларен дом. Ето пак, любовта е едно от тълкуванията. Но аспектът е хубав - секстил, по-скоро любовта ще те кара да се чувстваш добре. Друго тълкувание е постигане на успехи от творческа дейност или превръщане на някое твое хоби в професия и печелене на пари от него, например. Основният фокус в солара ти попада във 2-ри и 4-ти дом - пари, имущество, ценностна система, накратко. Колкото до любовта, и тя е на хоризонта. Транзитен Юпитер (У5 в натала) съвсем скоро ще допълни наталния ти тригон Луна-Уран до голям трин. Ако тук няма любов, поне ще има извор на вдъхновение и чувство на удовлетвореност. Тригон на Юпитер и Уран носи късмет. Тр. Юпитер ще направи и тригони с натални Слънце (У1) и Меркурий (У11) - разширяване на приятелския кръг, увеличаване на контактите, нови познанства. Диспозиторът на Венера и Марс в натала ти, Уран, до дни сменя знака. Мисля, че ще има раздвижване на любовния фронт. Успех!

*

Stella

• 7765
« Отговор #113 -: Март 09, 2011, 08:54:08 pm »

Не знам дали е грозна, но тука някои ни обърнаха на врачки.

*

Марая

• 28287
« Отговор #114 -: Март 09, 2011, 08:59:44 pm »

Не знам дали е грозна, но тука някои ни обърнаха на врачки.

Точно за това казвам , че е грозна...И подчертавам , че за да се направи прогностика не е фасулска работа и не е за всеки.....
Има много нахални потребители.... :angry: и такива на които с кеф помагам.... :blink:....но прогностиката не е за всеки....,защото има хора които като не са развили половината от картата или вибрират само на знак или само на планета....какво правим....Много пъти съм давала за пример овчар и министър.....
И АЗ МИСЛЯ , ЧЕ НЕ Е ПРАВИЛНО СЛЕД ТАЗИ ДИСКУСИЯ И КОНСУЛТАЦИИ КОИТО ДАДОХМЕ ДА ВИСИ ДУМИЧКАТА НЕКОМПЕТЕНТНА.....

« Отговор #115 -: Март 10, 2011, 12:07:30 am »
Здравейте . Не откривам как да сменя името на темата, просто това беше първото нещо , което ми хрумна да напиша . Изобщо не сравнявам астрологията с врачуването, исках да разбера  дали СПОРЕД ВАС  добър астролог може да направи такива изводи само по соларната карта и то за толкова кратко време  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #116 -: Март 10, 2011, 12:13:25 am »
Здравейте . Не откривам как да сменя името на темата, просто това беше първото нещо , което ми хрумна да напиша . Изобщо не сравнявам астрологията с врачуването, исках да разбера  дали СПОРЕД ВАС  добър астролог може да направи такива изводи само по соларната карта и то за толкова кратко време  :blink:

В първата публикация влез....Имаш прозорче промени...,натискаш там...и правиш промяната...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #117 -: Март 10, 2011, 12:23:42 am »
Ама, моля ВЕ  ;D. Защо пък трябва да се сменя името на темата "некомпетентна астрологична консултация?!!"

Именно тази думичка с това заглавие ви провокира да изпишете 120 мнения в опит да докажете, че тукашната астрология е компетентна, в отличие от някаква некадърна дама, която
а) взема малко пари;
б) не разбира/или не потребява друга предиктивна техника, освен солари;
в) петни името на астрологията, тъй като е твърде категорична в прогнозите си;
д) не позволява консултирания да си избере сам какво значи Венера в 12-ти дом;
е) не желае да си разговаря два часа с клиента си относно какво му прави Слънце в Уран;
ж) прахосва 60% от времето за консултация, за да обсъжда с клиентката си наталната й карта, тоест да й казва неща, които тя "вече си знае" така или иначе, защото, първо, много добре се познава и второ, е изчела всичко по астрологията - и по книги, и по сайтове;
з)... забравих какво беше другото.

Тъй че, викам, заглавието не требе да се сменя, щото си е баш по темата. От това, че потребителката е компетентно наконсултирана тук, не следва че горната особа по точка от а до з е станал барем и на йота по-компетентна.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #118 -: Март 10, 2011, 12:26:58 am »
Ама, моля ВЕ  ;D. Защо пък трябва да се сменя името на темата "некомпетентна астрологична консултация?!!"

Именно тази думичка с това заглавие ви провокира да изпишете 120 мнения в опит да докажете, че тукашната астрология е компетентна, в отличие от някаква некадърна дама, която
а) взема малко пари;
б) не разбира/или не потребява друга предиктивна техника, освен солари;
в) петни името на астрологията, тъй като е твърде категорична в прогнозите си;
д) не позволява консултирания да си избере сам какво значи Венера в 12-ти дом;
е) не желае да си разговаря два часа с клиента си относно какво му прави Слънце в Уран;
ж) прахосва 60% от времето за консултация, за да обсъжда с клиентката си наталната й карта, тоест да й казва неща, които тя "вече си знае" така или иначе, защото, първо, много добре се познава и второ, е изчела всичко по астрологията - и по книги, и по сайтове;
з)... забравих какво беше другото.

Тъй че, викам, заглавието не требе да се сменя, щото си е баш по темата. От това, че потребителката е компетентно наконсултирана тук, не следва че горната особа по точка от а до з е станал барем и на йота по-компетентна.

ЗАЩОТО НЕ И КАЗВА ИМЕТО НА АСТРОЛОЖКАТА, ЗАТОВА. ОМРЪЗНА МИ ДА СЕ ОПЛЮВА ПО ПРИНЦИП САМО И САМО ДА МУ СЕ ОБЪРНЕ НА НЯКОГО ВНИМАНИЕ. КАК ТАКА РЕШИ, ЧЕ Е НЕКОМПЕТЕНТНА, КАТО САМА СЕБЕ СИ ОПРЕДЕЛЯ КАТО ЛАИК? ОТДАЛЕЧ РАЗПОЗНАВАМ МАНИПУЛАЦИЯТА ПО ПЛУТОН.

Re:Компетента астро консултация
« Отговор #119 -: Март 10, 2011, 12:31:07 am »
Упс , май е готово . Сега мисля, че няма кой за какво да се засяга . :blink:
Мирабела, мерси за тълкуването .  :blink: Всъщност вие ми дадохте доста примери , в които е възможно да се прояви тази Венера в 12ти . Това ми беше и първоначалният въпрос, тъй като си милех че нещата никога не са еднозначни и не би трябвало да се казват като неизбежни факти - точно защото астрологията не я приравнявам с врачуването .
 Видях, че сте ме питали за името на астроложката, не мисля че е коректно да го споменавам тук .Аз съм сигурна, че тя е доста добър астролог, но явно просто претупва нещата и не и се занимава. Ако някой се интересува ще му я кажа на лични .  :blink: