Такаа, девойки и на мен ми трябва малко помощ, имам близка приятелка, която и предстои секцио.
Тя планува датите между 28 февруари и 1ви Март.
Интервалът е малък, това са само две дати - или ще е едната, или другата.
И трябва де се избира между Луна във Водолей в квадрат със Сатурн и новолуние в Риби в съвпад с Нептун (и Хирон).
На 28 февруари като цяло Луната не изглежда да е в чак толкова неблагоприятна позиция - ще има съвпад с Меркурий, тригон с Марс. Но няма пълно щастие, тогава ще трябва да се приеме и квадратът й със Сатурн.
Дори си мисля, че при съвпад Слънце/Нептун в Риби една по-трезвомислеща Луна би била препоръчителна. А трудните аспекти със Сатурн дават и устойчивост, целенасоченост, стремеж към постижения.
Но ако искате да направите детето лечител, социален работник, психолог или мистик, изберете светила в съвпад с Нептун в Риби (накшатра Сатабхиша). Луна в края на Водолей (Дхаништха) ще е по-материално ориентирана, няма чак толкова да я влече абстрактното, имагинерното.
Разбира се, трябва да се направи синастрия и с картите на родителите. Ако родителите са с по-трудни карти и повече напрегнати аспекти и планети в мъжки знаци, бих предпоръчала да се избере Луна във Водолей. Дете със светила в Риби в съвпад с Нептун се нуждае от специално отношение и много топла и задушевна атмосфера в дома. Ще има потребност да изгради и осъзнае собствена идентичност, а не да е проекция на родителски очаквания. И този стремеж ще трябва да се насърчава, а не да се потиска с болни амбиции. :blink:
---
Погледнах картите на двамата родители - струва ми се, че повече ще си паснат с детето, ако се избере Луна във Водолей. Час - ориентировъчно между 10.20 и 10.30 сутрин, така и западната карта ще е преобладаващо благоприятна, и ведическата (раши и навамша).
ПП. Crabby, за теб правя изключение, по принцип не се ангажирам с избор на час и не се занимавам с онлайн врачуване. :blink: (да ме прощават всички питащи бъдещи майки в темата)