Изглежда, че ще закъсам с моите доклади тая вечер, но ме "сърби" да философствам, додИ ми музОт.

Та по въпроса за "правата вяра" :sagittariuss: и "закона". :libras:
Не съм сигурна дали правилно разбирам разликата между дхарма (Юпитер) и сатия (Сатурн), защото и двете се превеждат от санскрит като Абсолютна истина, висш порядък.
Но все пак ако трябва да разграничим двете понятия, разликата ще е следната:
Дхарма - Юпитер - е онази "истина", която сме възприели като част от житейската си философия, част от пътя, който трябва да извървим. Ако моята дхарма е да помагам и изцелявам, аз ще го правя. Ако моята дхарма е да руша и убивам, ще го правя със същия устрем и замах и нищо няма да ме спре! Това е юпитеровата истина, затова силен Юпитер можеш да видиш не само в картата на духовник, философ, а и в картата на престъпник. Дхарма е нашият морален дълг, дори ако животът ни е аморален.
Сатия - Сатурн - е истината, която не ни пита дали я приемаме, дали ни е удобна, дали я искаме в живота си, дали изобщо искаме да я видим. Сатия е разбиране за истинския смисъл, истинското значение на събитията, които ни спохождат, виждане отвъд илюзията (майя), отвъд съня, в който по презумпция пребиваваме в този дуален свят.
Индийците са казали: "Satyat nasti paro dharma" - "Няма по-висш закон (религия) от Истината". Забележете, Сатия (Satya) е думата, която означава "истина", дхарма е "закон".