Здравей Гост

Аспекти за бременност и раждане на дете

• 408 Отговора
  • 94237 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Аспекти за бременност и раждане на дете
« Отговор #160 -: Август 19, 2012, 03:42:09 pm »
благодаря, elodiq. това е най-доброто, систематизирано и точно астрологично описание, което съм срещала.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #161 -: Август 19, 2012, 03:48:40 pm »
Пак заповядайте с друго за  за сега не мога да бъда полезна заради малкото си знания , но пък с това с което мога винаги ще съм насреща . :blink: :blink: :blink:

« Отговор #162 -: Август 22, 2012, 03:31:55 pm »
Здравейте. Пускам транзити, солар и прогресии, надявам се да кажете има ли шанс жената скоро да има дете или да си осинови такова :blink: .

Ето какво виждам аз
Транзитно Слънце тригон Луна /У4 и 5/, Венера секстил Луна, транзитна Венера тригон наталната.
Соларната Луна е в натален 5-ти, а соларният 5-ти е в 1-ви натален, не е ли това показател ? Соларният У7 съвпад с натална Венера, соларна Луна е в квадрат с натална Луна и Юпитер, тригон натално Слънце. Соларна Венера в секстил с нат. Сатурн който се намира в 5-ти дом. Соларен Сатурн квадрат натален.
Прогресивни Марс и Сатурн в 5-ти, в доста точен съвпад с нат. Сатурн. Прогресивна Луна тригон нат. Юпитер и натална Луна. Прогресивна Венера съвпад нат. Луна и Юпитер.

Най-много ме притесняват, прогресивните Марс и Сатурн в 5-ти, ще се радвам на мнение по този въпрос дали това не е пречка :blink: .

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #163 -: Август 22, 2012, 05:31:34 pm »
Марс е У на Асц, а Сатурн е У 10, 11. Да, според мен този съвпад, наред с останалите аспекти по прогресии, индикира период, в който тя може да забременее (или осинови, тъй като е намесен и 11ти дом).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Август 22, 2012, 08:44:58 pm »
Пускам транзити, солар и прогресии, надявам се да кажете има ли шанс жената скоро да има дете или да си осинови такова :blink: .

По принцип в натала има силно поставена Луна и доста планети в плодовити знаци, а Сатурн в 5 дом не винаги дава проблемно забременяване, понякога дава и по-късно майчинство. Що се отнася до съвпада Луна/Юпитер, именно той често остава недоразбран, когато се правят подобни прогнози, особено в съчетание с Лунни възли.

Тя досега правила ли е опити за забременяване, има ли несполучливи бременности или тепърва смята да зачева?

В индийската карта могат да се намерят указания за трудности или забавяне в тази насока.

Прогресиите на пръв поглед изглеждат доста обнадеждаващи - прогр. Венера в сходящ съвпад с нат. Луна, предстои прогр. Луна да направи секстил с Марс и Уран, а след това тригон с Венера.

Но вече неведнъж сме коментирали, че и най-хубавите прогресии (тригони, секстили към бенифици) могат да не се са чак толкова ефективни. Аспектите на прогресивната Луна показват потенциална възможност, а дали тази възможност ще работи в наша полза или ще ни подмине като бърз влак зависи от други фактори.

В случая, ако часът на раждане е много точен и няма никакви отклонения, по дирекции в рамките на текущата и следващата година има вероятност за такова събитие - дирекция на АС към нат. Луна. Квадратът на дир. Венера към нат. Сатурн в 5 дом вече се е разпаднал.

Преди около две години тя е имала дирекция на АС към Уран и Марс, а също така аспект на дир. Луна към нат. Слънце/Меркурий. По същото време е била в период на Марс/Юпитер. Има ли някаква промяна в семейния или социалния статус по това време? Има ли такива промени от края на 2009 и в рамките на следващите 2 години? И правени ли са опити за забременяване тогава? Задавам всички тези въпроси, за да видя дали часът на раждане е работещ и доколко можем да се доверим на текущите в момента дирекции.

Наскоро е излязла от периода Марс/Сатурн, който се счита за един от по-трудните.

Според мен има по-голяма вероятност да зачене или роди дете във втората половина на 2013 година. Но би могла да бъде и добър приемен родител. :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #165 -: Август 23, 2012, 01:17:20 pm »
Леле, Lillie, колко добре си описала всичко :o .

Да, точно в края на 2009-та и в следващите около 2 години или по-точно година и половина беше с човек от който искаше дете, но явно нещата не се получиха :(.
През май 2011 се хвана с друг /за мое учудване/ и сега отново говори за деца...
Тя е доста нестабилна във връзките си, от типа 'от трън та на глог' /Уран в 7-ми/, така че се чудя дали ще има деца с човека с който е в момента. Ти виждаш ли някаква бъдеща промяна в любовните отношения ?

Иначе всичко останало звучи доста обнадеждаващо :blink: . Благодаря ти много за всичко което си написала !

« Последна редакция: Август 23, 2012, 02:26:19 pm от SunMoon »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Август 23, 2012, 03:32:07 pm »
Моля, по-късно ще разгледам казуса, в офиса не ми е удобно.

Ясно, значи можем да приемем този час за работещ (налучках го).

Преди около 2 години, както споменах, е имала дирекция на АС към нат. Марс (среща с мъж/евентуален партньор), но опозицията на дир. АС към нат. Уран се е оказала по-силна в нейния случай, не е дала трайност на връзката, нито отношенията са преминали в брак. Принципно даша на Марс/Юпитер в женска тема би могла да предположи среща с мъж, към който жената да се почувства привлечена и да го разглежда като потенциален съпруг. Разбира се, важни са всички фактори в цялата им комплексност, за да се направи една що годе достоверна ориентировъчна прогноза.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #167 -: Август 23, 2012, 04:21:42 pm »
Мерси, всичко е точно така, както го описваш :blink: .

Отделно сега забелязвам дир. АЦ в съвпад с Луна - май ще е добър знак.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #168 -: Август 23, 2012, 04:55:39 pm »
Отделно сега забелязвам дир. АЦ в съвпад с Луна - май ще е добър знак.

Да, това го споменах по-горе, в допълнение към прогресиите.
По принцип, при точен час на раждане, тази дирекция би трябвало да проработи в рамките на отреденото й време, т.е. докато се счита за действаща и при подходящи прогресии и транзитна картина. :)

Дир. АС в съвпад с нат. Луна в женска карта (а при нея е силна, екзалтирала) би могъл да бележи период, когато жената може да стане майка или да има промяна в статуса (семеен, имотен), възможни са по-значими промени в дома или дори придобиване на имущество, ако други фактори го потвърждават.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #169 -: Август 23, 2012, 05:18:37 pm »
Промяна в имотен статус вече е налице :blink: .

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #170 -: Август 23, 2012, 06:34:52 pm »
Lillie,а Дир. АЦ съвпад с натален Плутон какъв период може да бележи ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #171 -: Август 23, 2012, 07:06:46 pm »

Йееее, картата работи!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #172 -: Август 23, 2012, 07:18:18 pm »
Lillie,а Дир. АЦ съвпад с натален Плутон какъв период може да бележи ?

Не казвам, докато не го изживея  ;D, съвсем скоро ще ме гази и мен ПлутонЯ - първо дир. МС в съвпад с нат. Плутон, после дир. Плутон в съвпад с нат. АС и дир. Марс в опозиция с нат. Плутон.

На теб в кой знак/дом ти се намира Плутон в натала, какви аспекти има? Тази дирекция може да даде и много важна година, в която се случва нещо, което ни преобразява живота. Това може да бъде и среща с много значим за нас човек, и някакво събитие, което да остави дълбок отпечатък за по-нататък. Но понеже дирекциите работят и при сходящ, и при разходящ аспект, за определяне на тайминга (и характера на събитията) се вземат под внимание и други астрологични фактори.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #173 -: Август 23, 2012, 07:22:54 pm »
Плутон е в 3д.-Дева (У5),опозиция Венера и Сатурн,тригон Юпитер,секстил Нептун,съвпад Уран и Марс.

« Отговор #174 -: Август 25, 2012, 10:26:42 am »

Йееее, картата работи!  ;D

Работи и още как ;D .
А може ли да попитам в индийската карта какво би следвало да се гледа за бременност ?
Предполагам Луна и пети дом имат такова значение и там...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #175 -: Август 25, 2012, 11:55:52 am »
А може ли да попитам в индийската карта какво би следвало да се гледа за бременност ?
Предполагам Луна и пети дом имат такова значение и там...

Ето тук е описано (да не го пиша пак): http://astrogalaxy.info/pregnancy/

Луната е от основно значение в женска карта, Юпитер е естествен сигнификатор на децата и потомството.

Заедно с основната карта се разглежда и Д7 /саптамша/ - тя дава по-детайлна информация, но е чувствителна спрямо всяко отклонение в часа на раждане.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Октомври 10, 2012, 05:49:19 pm »
Повдигам един казус, който сме се разглеждали тук преди 2 или 3 години, днес получих потвърждение.

Бях пуснала карта на жена, забременяла с две близначета, тогава някой от по-напредналите съфорумци изрази съмнение, че тези деца ще бъдат родени, а също така се изказа, че могат да бъдат дадени в дом за деца. Вероятно заради позицията на У5 в 12 дом. Имаше и изказани съмнения как с "тази карта" може да има близнаци.

Днес случайно срещнах въпросното момиче по улиците, водеше за ръчичка две еднакви момченца близначета.  :blink:

Възхищавам се на смелостта й не само да ги роди, а и да ги възпитава като самотна майка.
Когато беше в първите месеци на бременността през лятото на 2009 г., тъкмо се беше разделила с приятеля си.

Оказа се, че той е таткото, днес я питах. Не взема никакво участие в отглеждането на децата, макар че знае за съществуването им. Може и тя така да е решила, той да не участва.

Със сигурност нейната карта може да се причисли към трудните казуси и е пример за това, че не всичко в астрологията работи буквално.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #177 -: Октомври 10, 2012, 06:21:34 pm »
Лили, благодаря за споделеното. Това е наистина интересно. Знаеш ли кога точно е забременяла или родила?

*

Grace

• 2257
« Отговор #178 -: Октомври 10, 2012, 06:26:55 pm »
и сега като и гледам картата и настоящите транзити, няма да повярвам ако не е срещнала нов партнъор / или и предстои в следващите месеци ! / и да преживява пълна трансформация на нагласите си в любовта. тр Плутон съвпад Венера, тр Сатурн каре Луна, Венера - У7, тр Юпитер в 7-и дом, и ......;
или пък да води дела за издръжка? същите транзити могат да водят и в тази посока - пари, доходи от работа;
това съвсем набързо погледнато и на ум с транзитите :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #179 -: Октомври 10, 2012, 06:30:54 pm »
Лили, благодаря за споделеното. Това е наистина интересно. Знаеш ли кога точно е забременяла или родила?

Ако в края на август 2009 е била във втория или третия месец, значи през първата половина на 2010, ако правилно смятам.  :blink: Не успях да я питам кога са родени децата, тя бързаше да хване автобуса.

Когато я видях, първоначално изобщо не я познах, изключително силно се е променила. Станала е два пъти по-слаба, но й отива, изглеждаше все така усмихната и лъчезарна.

Дано да срещне свестен мъж скоро, от все сърце й го желая, заслужава го.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.