Здравей Гост

Аспекти за бременност и раждане на дете

• 408 Отговора
  • 94544 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Аспекти за бременност и раждане на дете
« Отговор #200 -: Октомври 11, 2012, 04:36:08 pm »
Човекът е стадно животно. Ако на детето му е осигурено голямо семейство, то ще се развие нормално, дори и без баща. Да не си измислям проценти, но голяма част от комунистическите псевдо-здрави семейства произведоха нездрави хора
Затова казвам да се мисли-отговорността е голяма. И в случая как се чувства майката, е второстепенно. По-важно е как се чувстват децата.
И да-разбира се, че ако мъжът се пропие, стане насилник или каквото и да е, което вреди на децата и майката-по-добре без него.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #201 -: Октомври 11, 2012, 06:11:05 pm »
Ох, ние и в тема за това как се зачеват близнаци успяхме да обсъдим морала и отговорността на самотните майки.  :P :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #202 -: Октомври 11, 2012, 06:23:12 pm »
Ох, ние и в тема за това как се зачеват близнаци успяхме да обсъдим морала и отговорността на самотните майки.  :P :-[

То никой не обсъжда, само аз махам с пръста  :blink:

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #203 -: Октомври 11, 2012, 06:42:30 pm »
А кой е аспектът на самотните татковци?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #204 -: Октомври 11, 2012, 06:45:16 pm »
То май този аспет не е още измислен  :29:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #205 -: Октомври 11, 2012, 07:20:19 pm »

Познавах и такъв случай, но не му знам датата и часа.

Навремето имах познат, който бе отгледан от баща си, след като майката се запознава с чужденец, изоставя съпруга и детето и заминава да живее в Германия.

В хороскопа на сина имаше Луна на АС в квадрат със Сатурн в 10 дом, Слънце в съвпад с Юпитер, доколкото си спомням. Така и не се ожени (69 набор), живее с баща си, който вече е пенсионер. Има доста странности в характера.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #206 -: Октомври 11, 2012, 08:20:05 pm »
Аз пък имах учител по математика, който излезе в майчинство :)
Готин беше

*

Divna

• 2478
« Отговор #207 -: Октомври 15, 2012, 05:52:30 am »
Ще помоля да не съдите самотните майки, че са решили да са такива. Обстоятелства за това - бол. Аз съм такава и дори бих се осмелила да родя още едно дете. Никак не е лесно, но като ти кажат "мамо, много те обичам" и всичко се отмива. Избрала е да си гледа децата, нека Бог й помага, защото е много трудно. И както е в повечето случаи - мъжът просто си е бил камшиците :angry:
Затова, моля със становищата по-полека. Аз също не съм мислила, че ще ми дойде до главата - животът е толкова шарен...

Е, та то никой не се е женил/омъжвал с идеята, че един ден ще се разведе.  ;D
Да отгледаш сама децата си се изисква много кураж. Не много жени са способни на това. Моите уважения към самотните майки. Свалям им шапка!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #208 -: Октомври 15, 2012, 01:34:59 pm »
Ми тогава да разгледаме аспекти за самотно родителство?  ;D

може би при мен най-яркият е СЛВ в съвпад с У7 и тригон с У5, като СЛВ е 4/10 - предпоставка за грижи за дете.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #209 -: Октомври 15, 2012, 02:17:09 pm »

Няма универсални показатели.

Евентуално в женска карта ако има силно ранено Слънце от малефици в съчетание с афликтиран 7 дом, това би могло да означава трудности/ранна раздяла с партньора или затруднения да се намери такъв?

Макар че могат да се намерят и безброй жени с такива карти, които цял живот търпят неудовлетворяващ брак, за да не останат сами с децата.

Но случаят с жени, които се осмеляват да родят дете без баща и сами да го отгледат, е доста специфичен и заслужава специално внимание. Това не е като да се омъжиш, разведеш и да останеш после сама с децата. Както написаха по-горе, никой не се жени/омъжва с идеята да се развежда после. А самотното майчинство е съзнателен избор измежду няколко възможни алтернативи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #210 -: Октомври 15, 2012, 03:11:15 pm »
Грешка. Малкия беше на 40 дни, като се разделих с баща му. Можех да го оставя в дом, нали? Но не ми е минало през акъла. Съзнателен избор е и да се разведеш, без значение дали си майка или баща с деца.
Като цяло, споделям само идеята, че хората трябва да се поздравяват винаги за избора си, или всъщност, когато носят отговорност за него, какъвто и да е той. Означава, че ти е стискало да го направиш.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #211 -: Октомври 15, 2012, 03:35:52 pm »
Значи минаваш в категорията на самотните родители, ако съпругът ти фигурира само в графата "бащинство" и не е поел никакъв ангажимент към детето.

Те и разведените (след n години брак) са самотни родители, но предизвикателството е друго. А за да го родиш, предварително осъзнавайки, че оставаш сама да го гледаш, трябва наистина да ти стиска, не е предизвикателство за всяка жена.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #212 -: Октомври 15, 2012, 04:15:09 pm »

може би при мен най-яркият е СЛВ в съвпад с У7 и тригон с У5, като СЛВ е 4/10 - предпоставка за грижи за дете.
Yaya в смисъл искаш да кажеш ,че Северният възел ти е в 4 дом така ли
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #213 -: Октомври 15, 2012, 06:12:45 pm »
От един казус как се правят близнаци вижте каква дискусия е станала, за моралните страни на самотното майчинство.

При моята позната ситуацията остава под въпрос - не ми стана ясно дали таткото си е бил камшика, след като е разбрал, че е забременяла, или първо са се разделили, а след това е разбрала, че е бременна и е взела решение въпреки всичко да ги роди. Каквото и да се е случило, аз уважавам решението й.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #214 -: Октомври 15, 2012, 06:21:33 pm »
според вас, в деня на трансфера при ин витро кое е по-важно, аспектите на транзитните планети към наталните или аспектите на Луната и другите планети в транзитната? какво трябва задължително да се избягва?

Според мен това си е баш елекция, но трябва не само картата в деня и часа на трансфера да е преобладаващо благоприятна, а и да има синхрон с наталната карта на майката.

В елекцията да се избягват малефици по ъглите, особено по оста АС/ДС, ретроградни лични планети, балсамична Луна (особено ако е без курс) и обградена от малефици Луна (в един знак или в двата съседни знака).

Луната в деня на интервенцията може да не е в особено плодовит знак, но ако в наталната карта попада по оста 5/11 или 1/7 дом и прави аспекти с благоприятни планети, бихме имали по-голям шанс за успех.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #215 -: Октомври 15, 2012, 06:31:56 pm »
Лили, много е трудно да се отговори и на двете изисквания - хем елективната, хем към наталната да е без напрегнати аспекти. Затова може би трябва да се заложи на основните сигнификатори - Луна, Юпитер, Венера и на техните аспекти. Досега не съм се занимавала много с хорарна и елективна астрология, затова се чудя на кое да наблегна. /като аспекти /

*

Lillie

• 30532
« Отговор #216 -: Октомври 15, 2012, 06:35:19 pm »
С хорарна и елективна и аз почти не се занимавам, не са ми сред любимите.

А идеална елекция няма, разбира се, пък още по-трудно е да нацелиш момент, в който хем елективната карта да е добра, хем да е в синхрон с наталната.

Огледай се и за аспекти Луна/Марс, те също са фактор.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #217 -: Октомври 15, 2012, 06:48:21 pm »
Zdravejte - izvinete za latinicata,niamam druga azbuka v momenta :(
Utre - 16.10 mi predstoi transfer v 16 - 17 4asa.Napravih karta,no ne moga da jia ka4a.Pritesniava me ASC v vodolei ili ribi i izgriava6t neptun,kakto i lunata v skorpion.Niakoj ako ima gelanie,molia da iztylkuwa.Transfera e na zamrazeni embrioni.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #218 -: Октомври 15, 2012, 07:11:55 pm »
Utre - 16.10 mi predstoi transfer v 16 - 17 4asa.Napravih karta,no ne moga da jia ka4a.Pritesniava me ASC v vodolei ili ribi i izgriava6t neptun,kakto i lunata v skorpion.Niakoj ako ima gelanie,molia da iztylkuwa.Transfera e na zamrazeni embrioni.

В това отношение съм суеверна и не мога да тълкувам тази карта предварително.

Но по-ранният час от двата посочени ми се струва малко по-благоприятен, макар че нещата са доста относителни.

Успех!  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #219 -: Октомври 15, 2012, 07:17:00 pm »
Blagodaria za komentarite - utre ste zaseka 4asa na transfera s to4nost - imam nugda ot kasmet :blink: