Здравей Гост

Аспекти за бременност и раждане на дете

• 408 Отговора
  • 94385 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Аспекти за бременност и раждане на дете
« Отговор #220 -: Октомври 15, 2012, 07:33:33 pm »
Цитат
Огледай се и за аспекти Луна/Марс, те също са фактор. 

според теб в елективна карта, Марс в съвпад с Асц-та добре ли е, при положение, че същия Марс прави тригон към натално Слънце и е У8 в натала?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #221 -: Октомври 15, 2012, 07:56:18 pm »
Цитат

според теб в елективна карта, Марс в съвпад с Асц-та добре ли е, при положение, че същия Марс прави тригон към натално Слънце и е У8 в натала?

Не знам какво да ти кажа, така "на парче"...

Имах предвид, че аспектите Луна/Марс могат да се използват в тази насока, Венера/Марс също.

Виж какви ще са аспектите на транзитната Луна, ако имаш предвид конкретна дата.

Тр. Луна към нат. Венера, Марс или Юпитер мисля, че би улеснила нещата. Теоретично е така, на практика не знам как стоят нещата, трябва да се вземат под внимание доста фактори, не само откъслечни планети и аспекти...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #222 -: Октомври 15, 2012, 07:57:46 pm »
Zdravejte - izvinete za latinicata,niamam druga azbuka v momenta :(
Utre - 16.10 mi predstoi transfer v 16 - 17 4asa.Napravih karta,no ne moga da jia ka4a.Pritesniava me ASC v vodolei ili ribi i izgriava6t neptun,kakto i lunata v skorpion.Niakoj ako ima gelanie,molia da iztylkuwa.Transfera e na zamrazeni embrioni.

наталия, денят е много благоприятен за трансфер - тр Луна преминава през 5-я ти дом и е в сходящ секстил с Венера / естествен сигнификатор + У5 в натала ти /, секстил с Мерк /У4/ и със СЛВ. тр Венера е в секстил с натална Венера. Това е по транзити. Не съм изследвала рождената карта, за да се види дали инвитрото като цяло ще е успешно.
Успех !  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #223 -: Октомври 15, 2012, 08:00:12 pm »
Цитат

Не знам какво да ти кажа, така "на парче"...

Имах предвид, че аспектите Луна/Марс могат да се използват в тази насока, Венера/Марс също.

Виж какви ще са аспектите на транзитната Луна, ако имаш предвид конкретна дата.

Тр. Луна към нат. Венера, Марс или Юпитер мисля, че би улеснила нещата. Теоретично е така, на практика не знам как стоят нещата, трябва да се вземат под внимание доста фактори, не само откъслечни планети и аспекти...

Лили, права си  :blink: ще проследя нещата на практика и ще кажа по-късно  :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #224 -: Октомври 15, 2012, 09:15:03 pm »
Ми тогава да разгледаме аспекти за самотно родителство?  ;D

може би при мен най-яркият е СЛВ в съвпад с У7 и тригон с У5, като СЛВ е 4/10 - предпоставка за грижи за дете.
Yaya в смисъл искаш да кажеш ,че Северният възел ти е в 4 дом така ли

Не, в 10 е, изкупвам предишни грехове по 4ти....
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #225 -: Октомври 15, 2012, 09:29:40 pm »
А аз по ЮЛВ в 5ти в съвпад с ретро Венера.  :angry:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #226 -: Октомври 15, 2012, 10:14:54 pm »
Грешка. Малкия беше на 40 дни, като се разделих с баща му. Можех да го оставя в дом, нали? Но не ми е минало през акъла. Съзнателен избор е и да се разведеш, без значение дали си майка или баща с деца.
Като цяло, споделям само идеята, че хората трябва да се поздравяват винаги за избора си, или всъщност, когато носят отговорност за него, какъвто и да е той. Означава, че ти е стискало да го направиш.

Имал си куража /смелостта/ с една дума.  :blink:
Да си самотна майка дори през една част от живота на децата /без значение дали те са още бебета, подрастващи, пубертети ... / означава да си поел голяма отговорност. Защото една самотна майка е както майка, така и баща на децата си. Да се изпълняват двете роли /майка и баща едновремено/ е равносилно на геройство.
ЯЯ уверена съм, че си еволюирала доста ако сама поемаш отговорност за децата си.
Следващият мъж, който ще сподели живота си с теб /ако желаеш да има мъж до теб разбира се/ трябва много да се гордее, че е с една истинска, смела жена.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #227 -: Октомври 16, 2012, 09:32:31 am »
Охо, какъв силен първи дом има! И Луна в Рак в квадрат със Сатурн, но разположена най-високо в хороскопа.
Интересно, Слънцето няма трудни аспекти, вероятно не са й много на фокус проблематичните страни в отношенията с мъжете - просто е решила, че може да се справя и без тях.

Има много силно поставена Луна, а квадратът със Сатурн може да й е носил разочарования в по-ранна възраст, но е калил характера й, научила се е на ранна самостоятелност и съзнателно поемане на отговорност.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #228 -: Октомври 16, 2012, 09:42:20 am »
интересно как се проявява квадрата Луна/Сатурн при положение, че Луната е много хармонична. Желанието за майчинство също е силно подертано. И няма подчертана проблематика по отношение на партньорството в хороскопа и.
Поне единия от татковците трябва да е бил Риби или със силно Нептуново влияние.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #229 -: Октомври 16, 2012, 02:19:55 pm »
Да не забравяме, че Юпитер е управител на 7 дом, а е в съвпад с 2та диспозитора на Слънцето - тази дама е на принципа "и сам войнът е войн".
На мен ми е интересно съвпадът на Слънце и Нептун какви илюзии дава, след като сама е била наясно, че не й трябва партньор...............
И да добавя - Нептун съвпада със Слънце за 7 дом - второ дете. А У5 е в квадрат с майчинството й. Или в случая, тя, майката е Слънце?

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #230 -: Октомври 16, 2012, 07:27:52 pm »
това е доста относително, аз също съм с риби на К7, но таткото на моите има само един Сатурн в риби и нищо друго, какво се има предвид с нептуново влияние?

а имаш ли освен това и сходящ съвпад Слънце/ Нептун в натала?
нептуново влияние - напр. Асц Риби, Луна Риби, съвпад Сл/Нептун, и мн. др ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #231 -: Октомври 16, 2012, 08:18:56 pm »
Акрукс, твоята позната от ФБ да не би като млада да е изживяла драматична любовна връзка, след която да е решила да не се обвързва? Гледам, че в нейната карта и Луната, и Венера са наранени от малефици - Луна в квадрат със Сатурн, Венера в квадрат с Плутон...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #232 -: Октомври 16, 2012, 08:25:53 pm »
Акрукс, по казуса с мъжа Риби, защо не я питаш ?  ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #233 -: Октомври 17, 2012, 08:10:31 am »
това е доста относително, аз също съм с риби на К7, но таткото на моите има само един Сатурн в риби и нищо друго, какво се има предвид с нептуново влияние?
а имаш ли освен това и сходящ съвпад Слънце/ Нептун в натала?
нептуново влияние - напр. Асц Риби, Луна Риби, съвпад Сл/Нептун, и мн. др ...
Нептун е в 3д точен съвпад с Марс у3 и квадрат със Сатурн У5,6 и секстил с Плутон У3 в 12д- на асц, друго не прави
 риби имам само един Хирон, а и Пф в 7д на Дсц :blink:

Е, то в Рибите при него може да е само Сатурн, но съпругът ти да има примерно изгряващи Риби, изгряващ Нептун, Слънце в аспект с Нептун - не ти. Същото се отнася и за приятелката ти - чувства се привлечена и предпочитанията й са към мъже - по-артистични и романтични, с по-мек характер, но може и да са слабоволеви, пасивни и изплъзващи се, с размита и измъкваща се позиция според зависи.
« Последна редакция: Октомври 17, 2012, 08:15:36 am от Asol »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #234 -: Октомври 17, 2012, 08:42:06 am »

На мен ми е интересно съвпадът на Слънце и Нептун какви илюзии дава, след като сама е била наясно, че не й трябва партньор...............

Никакви илюзии не дава, именно. Напротив. И Слънцето, и Луната в досег с Нептун хвърлят светлина. Поне моите наблюдения и върху други хора, и върху мен, и от изчетеното са такива. А и Нептун далеч не се изчерпва с "илюзии", не знам защо постоянно му лепят такива етикети. Все пак, като всяка планета, зависи къде е, какво управлява и какви аспекти има.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #235 -: Октомври 17, 2012, 10:24:10 am »
Нептун може да даде също така хуманитарна или артистична професия, не е задължително партньорът да е със силно поставен Нептун в хороскопа или с "размита" самоличност.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #236 -: Октомври 17, 2012, 01:14:38 pm »

Никакви илюзии не дава, именно. Напротив. И Слънцето, и Луната в досег с Нептун хвърлят светлина. Поне моите наблюдения и върху други хора, и върху мен, и от изчетеното са такива. А и Нептун далеч не се изчерпва с "илюзии", не знам защо постоянно му лепят такива етикети. Все пак, като всяка планета, зависи къде е, какво управлява и какви аспекти има.

Наблюденията ми са такива. За опозиция на Слънце и Нептун. Та се чудих как се проявява при съвпад, дали отново дава илюзорност във възприятията, дали гледа през собствена призма и розови очила.

А Шопенхауер

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #237 -: Октомври 17, 2012, 01:23:01 pm »
Зависи какви са му аспектите по натал, не съм гледала картата.

*

Grace

• 2257
« Отговор #238 -: Октомври 17, 2012, 02:49:22 pm »
akruks, а имаш ли планети в 7-и дом?

*

Grace

• 2257
« Отговор #239 -: Октомври 17, 2012, 03:36:20 pm »

по мои наблюдения, когато има планета в 7-и дом, тя има определящо значение за първия сериозен партнъор. тъй като повдигна темата, исках да разбера какъв е казуса в твоя случай. нищо лично. следователно, при теб бих търсила на първо място проявлението на Лунни характеристики при партнъора.