Здравей Гост

Либия - идва ли III Световна война

• 64 Отговора
  • 8774 Прегледи
Re:Либия - идва ли III Световна война
« Отговор #20 -: Март 21, 2011, 03:39:04 am »
Знам това.
И без това са ми казвали за вината ми от минали животи...
И си права - да, всеки има правото сам да избере как да си иде и никой не може да го съди за това.

С оглед на ставащите събития по света, значи ли, че трябва да спрем да правим планове за бъдещето и само да чакаме да се случи неизбежното?

абе честно казано понякога ми се иска да те натупам яко  :angry:

хубавите неща и сега ги има!!!

излез и погледни небето - звездите са невероятно красиви!
усети полъха на вятъра - освежаващ е!
утре сутринта погледни изгряващото Слънце - поздрави го и се окъпи в лъчите му!
усмихвай се на нацупените хора - забавно е да ги гледаш как се пулят като идиоти насреща ти
  ;D

научи се да бъдеш свързан със Земята постоянно. живей от сърцето си се радвай от сърцето си! животът е красив!

ти избираш дали да се тровиш за чуждите избори или да живееш собственият си избор!

и какво майната си ще чакаш - ши легнеш, ще скръстиш ръце и ще чакаш да мреш ли брееееееееее  :angry: :angry: :angry:  ама малко ти е боя! живей всяка минута. прави това, което ти харесва. опитвай всичко, защото в другото измерение това няма да го има, а ще има други неща за правене и забавление. това тук е само тук и затова прави каквото искаш, но за Бога не стой да чакаш да ти падне тухла на главата!!!

Супер, Веще...Точно така!!!
Трябва да живеем за мига , за нашето днес, защото вчера е минало и няма да се върне, а утре не се знае. Така днес е изживяно пълноценно, когато си правил и казал всичко, което си желал и почувствал.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #21 -: Март 21, 2011, 04:48:57 am »
честно казано, мен не ме интересува какво ще стане, искам само детето ми да не страда и аз да съм до него, за да го пазя и да му помагам, доколкото мога... много ли искам?
Не. И доколкото знам никъде не е казано, че е лошо да се иска. Навсякъде е казано "искай и ще ти се даде", както в духовните учения, така и в Библията. Никъде няма ограничение в това малко ли, много ли да искаме, какво да искаме и какво да не.

Ограничения за искането няма, но това не означава, че няма последствия в случай, че това, което искаш, се реализира.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #22 -: Март 21, 2011, 03:24:00 pm »
Алрик, това, което искам е много химерно - спокойствие, добри хора и никакви страдания - още по-малко за децата и животните, защото те са най-потърпевшите и имат нужда от защита. Да не се изтезават децата, да няма лоши хора, да не се режат крака на животни... има толкова ужас по света... защо е толкова трудно да не причиниш мъка на някое същество? Защо е толкова трудно да уважиш желанието на другия за живот?
Какви са греховете на децата в Либия, Я пония, Африка? На откраднатите и изтезавани хора? Нали сме се родили, за да поправим грешките от минали животи? Да преработим октавите на планетите? Кой решава да страдат и в този живот? Ако някой е решил това, то, значи не е наш съзнателен избор. Значи Бог не е само милост и любов... Не ми се иска да го вярвам. С моя АЦ във Везни и Венера на трон искам да живеем в свят на хармония и разбирателство.
Ама - нъцки - както казва Вещерското  ;) голямо мазало ни чака май. Не искам ІІІ СВ, не искам войни никакви, не искам Нов световен ред, просто искам мир и доволство за всички.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #23 -: Март 21, 2011, 04:09:30 pm »
Алрик, това, което искам е много химерно - спокойствие, добри хора и никакви страдания - още по-малко за децата и животните, защото те са най-потърпевшите и имат нужда от защита. Да не се изтезават децата, да няма лоши хора, да не се режат крака на животни... има толкова ужас по света... защо е толкова трудно да не причиниш мъка на някое същество? Защо е толкова трудно да уважиш желанието на другия за живот?
Какви са греховете на децата в Либия, Я пония, Африка? На откраднатите и изтезавани хора? Нали сме се родили, за да поправим грешките от минали животи? Да преработим октавите на планетите? Кой решава да страдат и в този живот? Ако някой е решил това, то, значи не е наш съзнателен избор. Значи Бог не е само милост и любов... Не ми се иска да го вярвам. С моя АЦ във Везни и Венера на трон искам да живеем в свят на хармония и разбирателство.
Ама - нъцки - както казва Вещерското  ;) голямо мазало ни чака май. Не искам ІІІ СВ, не искам войни никакви, не искам Нов световен ред, просто искам мир и доволство за всички.

Добре ги разбирам тия твои желания - и аз съм АЦ везни с Венера на трон  ;) .На мен също ми се струва, че човечеството е
затънало до гуша в тиня и с всеки изминал момент пропада все повече и повече.По мое мнение катаклизмите
няма да ни се разминат.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #24 -: Март 21, 2011, 04:24:47 pm »
ЯЯ, относно вината на децата един афоризъм от мен:

Ще посъветвате ли да абортира бременна жена, ако тя има вече 8 деца, от които 3те са глухи, 2 слепи, едно страда от болестта на Даун, а тя самата е болна от сифилис?

преди да отговориш на този въпрос прочети следната задача:

трябва да се избере световен лидер от трима кандидати и ти си призвана да гласуваш за един от тях:

кандидат А - името му е често свързвано с имената на продажни политици, консултира се при астролози, има 2 любовници, не спира да пуши и на ден изпива поне по 10 чаши мартини!

кандидат Б - уволняван е от работа 2 пъти, спи до обяд, всяка вечер изпива по половин бутилка уиски, като студент е употребявал наркотици.

кандидат В - герой от войната, вегетарианец, не пие, не пуши, никога не е бил замесен в извънбрачни връзки.

кой от тримата ще избереш? отговора ще ти дам после  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #25 -: Март 21, 2011, 04:27:15 pm »
Малцина на тази планета го знаят, но те едва ли биха го казали.

напротив! всеки, който го знае го казва, защото се опитва да спре насилието, но вече е много късно за всичко!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #26 -: Март 21, 2011, 04:36:50 pm »
Аз знам отговора.  ;D

100 тояги на голо!!!  :angry: :angry: :angry:
« Последна редакция: Март 21, 2011, 04:45:59 pm от Вещичка »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #27 -: Март 21, 2011, 04:50:03 pm »
напротив! всеки, който го знае го казва, защото се опитва да спре насилието, но вече е много късно за всичко!
Никога не е късно! Щом хора болни от рак, които са били отписани от живота, успяват да се излекуват напълно, какво пречи да се спре насилието и сега?!!

рака е лична карма и лична отговорност, а насилието като цяло е групово излекуване на емоциите - това са различни неща  :blink:

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #28 -: Март 21, 2011, 05:47:10 pm »
Цитат
Нека не се разминат, но само на тия, които заслужават.
Аз пък съм с Марс и Венера във Везни, където Венера ми е в тригон с асцендента. Не очаквайте от мен да искам агресия, смърт и кръвопролития, още повече като знам, че невъзможни неща няма и всичко може да стане по мирен начин.

С подобни мрачни мисли и желания не помагате на тази планета, само вредите повече. Заглавието на самата тема е зададено негативно. Както казват умните хора: не дърпайте дявола за опашката!

И не ми се вярва нито Вещичка, нито който и да е друг в този форум да е наясно 100 % какво ще стане и какво няма да стане. Малцина на тази планета го знаят, но те едва ли биха го казали.
Не успяваш да погледнеш глобално на нещата.....Мир хармония и да ти го....ако беше толкова просто до сега да сме се размножили в такива размери, че щяхме да сме изяли планетата....и тогава мазалото вече щеше да е пълно. Помисли...човекът няма естествени врагове на тази планета които да регулират популацията му....единствено той може да си е враг.
Доста сме си повярвали ние хората...смятаме че притежаваме планетата....искаме да контролираме и господстваме....мислим че правото на живот е единствено наше...почти се обожествяваме....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Март 21, 2011, 05:53:02 pm »
ЯЯ, относно вината на децата един афоризъм от мен:

Ще посъветвате ли да абортира бременна жена, ако тя има вече 8 деца, от които 3те са глухи, 2 слепи, едно страда от болестта на Даун, а тя самата е болна от сифилис?

преди да отговориш на този въпрос прочети следната задача:

трябва да се избере световен лидер от трима кандидати и ти си призвана да гласуваш за един от тях:

кандидат А - името му е често свързвано с имената на продажни политици, консултира се при астролози, има 2 любовници, не спира да пуши и на ден изпива поне по 10 чаши мартини!

кандидат Б - уволняван е от работа 2 пъти, спи до обяд, всяка вечер изпива по половин бутилка уиски, като студент е употребявал наркотици.

кандидат В - герой от войната, вегетарианец, не пие, не пуши, никога не е бил замесен в извънбрачни връзки.

кой от тримата ще избереш? отговора ще ти дам после  ;)

Книгата от където си извадила цитата е доста интересна и показателна по отношение на управлението... ;D

Верния отговор е Б...., но малко хора биха избрали този човек...,защото се иска осъзнаване и разбиране...

Но по принцип става дума за АМЕРИКА ..., а не за европейско-балкански синдром.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #30 -: Март 21, 2011, 06:23:02 pm »
този афоризъм съм го пуснала не заради политиката, друга ми беше целта - правото на живот и правото на смърт за даденото дете на бременната жена. относно политиците - верен отговор няма! и няма значение къде се намират политиците - все същите говна произвеждат във всяка една точка на света  ;)

а това са отговорите на загадката:

кандидат А - Франклин Делано Рузвелт

кандидат Б - Уинстън Чърчил

кандидат В - Адолф Хитлер

по въпроса за аборта - ако сте посъветвали бременната жена да абортира, бихте убили Бетовен   ;)

изводите ги оставям на вас  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Март 21, 2011, 06:27:30 pm »
кандидат В - Адолф Хитлер

Верно ли бе?  :o
Прекаленият светец и Богу не е драг, особено когато е "поза" за хвърляне на прах в очите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #32 -: Март 21, 2011, 06:28:04 pm »
да, отговора за Бетовен го знам. Другите са ново за мен  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #33 -: Март 21, 2011, 06:36:17 pm »
да, отговора за Бетовен го знам. Другите са ново за мен  ;D

пуснах ти това за да се опитам да ти насоча погледа и в друга посока относно децата. всяка майка иска децата и да са добре и да са щастливи - просто защото е майка!

но децата порастват и обикновено стават говеда - горните примери го доказват  ;)   ами я си представи, че децата които умират във войни са душите на същите онези хора, които в миналото /разбирай минали животи/ са предизвиквали такива войни - за власт, за пари, за земя...  и сега просто си изкупват кармата...

медала винаги има две страни!

не ме разбирай погрешно - не искам да кажа, че трябва да убием състраданието в себе си - напротив! но трябва винаги да се гледа глобалната картина, а не само частната  :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #34 -: Март 21, 2011, 06:45:50 pm »
виж сега, ти имаш поглед върху нещата, който аз се опитвам да разбера от гледане на картина на стената.
Разбирам те, винаги обмислям доста задълбочено това, което казваш, специално ти. Ама, виж ся, кой какво правил преди... нали постоянно говорим за милосърдие, състрадание... не приемам деца да страдат. Дори и да изкупват карма от предишни грешки, това е добре да става, когато индивидът е пораснал и съзрял достатъчно, за да осъзнае. А тези невинни душици...
Извинявам се, ако ви звуча монотонно, но откакто станах майка, осъзнах много неща и някои теми ме побъркват(в буквален смисъл). Ама се опитвам да мисля положително, де  :blink:

А Шопенхауер

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #35 -: Март 21, 2011, 07:02:42 pm »
виж сега, ти имаш поглед върху нещата, който аз се опитвам да разбера от гледане на картина на стената.
Разбирам те, винаги обмислям доста задълбочено това, което казваш, специално ти. Ама, виж ся, кой какво правил преди... нали постоянно говорим за милосърдие, състрадание... не приемам деца да страдат. Дори и да изкупват карма от предишни грешки, това е добре да става, когато индивидът е пораснал и съзрял достатъчно, за да осъзнае. А тези невинни душици...
Извинявам се, ако ви звуча монотонно, но откакто станах майка, осъзнах много неща и някои теми ме побъркват(в буквален смисъл). Ама се опитвам да мисля положително, де  :blink:

изкупуването на кармата става с решението единствено и само на душата, на която и предстои да се въплъти в тяло - тя решава кога, къде и как и никой друг не може да се намеси в това!

когато се родят децата ни ние не знаем какви души и с какви кармични уроци сме довели на този свят. за нас те са мънички и беззащитни и се нуждаят от нас да ги храним, обличаме, къпем, обичаме и защитаваме. до около 10тата им година ние сме майки орлици, защото душата още не е ориентирана в обстановката на измерението, в което е попаднала. обаче оттам нататък ние можем само да им позволяваме да бъдат себе си без да ги спираме да се изявяват, защото реално те не са наши деца - ние сме създали само телата им  ;)  те са свободни духове като нас и са дошли да учат собствените си уроци, за които ние като майки идея си нямаме.

любовта е една и към децата ни, и към мъжете ни, и към приятелите ни - говоря за Истинската Божествена и Безусловна любов - ние можем само да им я даваме и да ги подкрепяме, защото ние сме кармично свързани с децата си - техните действия рефлектират върху нас самите и учат и нас.

верно е, че думата смърт звучи грозно, но реално смърт няма - след като си приключи една душа уроците и пътят на този свят, то тя напуска тялото и продължава или в друго тяло в същото измерение, или пък в друго измерение. тялото е само дреха и нищо повече. родителите са просто шивачите на дрехата  ;D  ако мога така образно да се изразя...

смисълът на съществуването ни тук в 3Д измерението е да се научим да обичаме всички с безусловна любов, да позволяваме всеки да бъде себе си и да уважаваме личният му избор, да творим живота си сами и да обичаме родната си планета... много още мога да изпиша по темата, но се надявам да схванеш основното  :blink:

и още нещо се сетих:
в момента на планета има страшно много животински инкарнации, които част от Планетарният Дух. те са въплътени в деца си мисля, че и такива деца загиват, защото това поради което са изпратени от Планетарният Дух е научено и отново се прибират там където им е мястото...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #36 -: Март 21, 2011, 07:38:32 pm »
Схванах го, Вещичке, много добре. Затова казвах, докато бях бременна, че сега единствено съм сигурна за спокойствието на детето ми, а като се роди, вече няма накъде...
Начинът, по коййто забременях, раздялата с баща му и всико след това - езотериката, в която се потопих, астрологията... Всичко това е станало вероятно, за да мога да помогна на детето, защото то ме е избрало за майка. Милия, има такава лоша карта.... но с невероятен потенциал при преработка.
Иначе, Веско, един родител няма право да каже такова нещо. Може да каже "ако не си прибереш играчките, няма да ти чета приказка"  ;D но няма да те обичам... явно душата на тяхното дете е дошла да ги научи да обичат, но май не е успяла

А Шопенхауер

« Отговор #37 -: Март 21, 2011, 11:02:47 pm »
скоро гледах филма "Светлина в тунела" - та той започваше с огромни вълни цунами и случилото се се след това в Япония :o
дали колективното подсъзнание на гледалите филма, или някой просто са усетили предварително какво предстой и филма е бил символ на нещо предстоящо,което вече е факт :'(

Много странно, аз го гледах по-предния ден, на следващата сутрин сънувах цунями вълни да заливат брегове и на другия ден се случи това в Япония! Просто бях потресена!!!
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

tadj-all

« Отговор #38 -: Март 22, 2011, 12:49:01 am »
Нека не се разминат, но само на тия, които заслужават.
Аз пък съм с Марс и Венера във Везни, където Венера ми е в тригон с асцендента. Не очаквайте от мен да искам агресия, смърт и кръвопролития, още повече като знам, че невъзможни неща няма и всичко може да стане по мирен начин.

С подобни мрачни мисли и желания не помагате на тази планета, само вредите повече. Заглавието на самата тема е зададено негативно. Както казват умните хора: не дърпайте дявола за опашката!

И не ми се вярва нито Вещичка, нито който и да е друг в този форум да е наясно 100 % какво ще стане и какво няма да стане. Малцина на тази планета го знаят, но те едва ли биха го казали.

Те нещата по принцип следват определени закони. Строги и взаимосвързани в цялата вселена.

Един организъм, какъвто е човек, каквато е и земята, когато почне да се задръства започва да се променя общия фон и да куца "здравето". Започват болки, смущения и заболявания и най-общо казано: вирусите, които съществуват в един човек, но имунната система ги бори (битката между доброто и злото, както се казва на едно друго ниво) когато нямат контрол превземат и унищожават организма (човекът, земята) за да премахнат вредните последствия от общата среда т.е. има си смисъл разрушението и унищожението.

А в момента - почти всеки човек, който не гледа единствено гъза си, а се интересува от общия фон и среда в целия свят, следейки развитието може спокойно да направи сам заключението, че нещата отиват към "умирачка". И не са малцината, които знаят накъде ще отиде света, а напротив - страшно много хора знаят какво ни очаква.
Просто има хора, които познават механизмите, които ни движат и са чели много историята. Каквото ще ни се случи се е случвало и преди, само че сега е изместен декора и е по-различен фона, и е по-мащабно.

Веще, все пак кой ти е дилъра на дрога, че да го опитам ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #39 -: Март 22, 2011, 01:01:50 am »

Веще, все пак кой ти е дилъра на дрога, че да го опитам ;)

нали ти казах бре - Нептун на асцедента е  :rolf: :rolf: :rolf: