Здравей Гост

Какво мислите за Шестопалов

• 60 Отговора
  • 10845 Прегледи
*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Re:Какво мислите за Шестопалов
« Отговор #20 -: Април 01, 2011, 04:11:18 pm »
Именно,де...за това ме анатемосаха в сайта-)))).Ама,направи ли я по Кох? Ся,ще ме накараш пак да се захвана с това-))))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

missKapriz

« Отговор #21 -: Април 01, 2011, 04:18:02 pm »
Давай,ще ми е интересно :blink:Но ще успея да се включа довечера
п.п.Не е по Кох картата-пропуснах тази подробност.До довечера

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Април 01, 2011, 05:34:43 pm »
Благодаря за чудесния превод. Аз си служа с руски език, но много по-удобно е някой да ти поднесе наготово текста.
Тази книжка за синастрията я нямам - има интересни наблюдения. Някои от изводите се различават коренно от констатациите на Стивън Аройо, който е един от западните лидери в астрология на взаимоотношенията, но именно това ги прави ценни и интересни.  :58:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #23 -: Април 01, 2011, 06:33:45 pm »
Сетих се и още нещо,че за суицид се търси връзка и между 3 и 11 дом в напрегнат аспект. Според тази школа, меркурий квадратура уран би засилил подобни мисли
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Април 01, 2011, 06:47:14 pm »
Сетих се и още нещо,че за суицид се търси връзка и между 3 и 11 дом в напрегнат аспект. Според тази школа, меркурий квадратура уран би засилил подобни мисли

Аз също не приемам едно към едно твърденията и констатациите на Шестопалов. Например, това че изключва ролята на Уран и Нептун за влиянието им върху изхода на взаимоотношенията в синастрията - то било толкова пренебрежимо малко, че не си струвало да се разглежда.
(А при самоубийците има негативен аспект между Меркурий и Нептун, без оглед на домовете. Гледала съм карти на сомоубийци, на които нямам точен час на раждане, а аспектът присъства - това са все поети, които са сложили край на живота си.)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #25 -: Април 01, 2011, 07:17:04 pm »
Ами,идеята му е,че Уран е висша октава на Мерка и за това твърди,че е важен фактор. Aaaa,сега видях,че при Хемингуей има резон в това,което казва Шестопавлов. ;)

« Отговор #26 -: Април 01, 2011, 07:30:06 pm »
Уран в напрегнат аспект с Меркурий може да дава повишена тревожност, нервност, неспокойност, инсомния. Човек трудно намира покой в себе си, може да изпада често в депресивни състояния (макар че напрегнат аспект Меркурий-Нептун повече би пасвал за това последното, според мен). Подобно съм чела и за напрегнат аспект Луна-Уран - отново нервност, избухливост, честа смяна на настроенията.
Просто си разсъждавам на глас. Ако не е вярно, ме извинете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #27 -: Април 01, 2011, 07:33:21 pm »
Е,така е Мирабела...Мислех си и за напрегнат аспект между Луна и Нептун,въпреки,че във висшата си степен може и ясновидство да ти даде,ама води и до шизофрения и психически разтройства,които биха предизвикали суицидни желания.Аз бих включила и Лилит.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #28 -: Април 01, 2011, 07:45:51 pm »
Не мога да приема напълно тези изводи на Шестопалов,
принципно е така, но в живота се срещат какви ли не случаи,
аз познавам двойка с над 20 г. брак, в която Сатурн е опозе на
Слънцето в синастрията и за двамата, което е много интересно  :-\

( нейния Сатурн опозе негово Слънце и обратното - негов Сатурн опозе
на нейното Слънце - не бих казала че това е " печата на нещастието" )
Естествени минерали и амулети

*

abroad

• 2187
« Отговор #29 -: Април 01, 2011, 07:48:15 pm »
в тоя ред на мисли аз съм много подходяща за разглеждане ;D
Уран точен квадрат Луна и широк квадрат Меркурий/Лилит по линията 1/8 :lol:

« Отговор #30 -: Април 01, 2011, 07:53:52 pm »
Съгласна съм с Moodlady. Мисля, че Шестопалов счита напрегнатите аспекти на Марс и Сатурн в синастрията като вещаещи конфликти и разрив във взаимоотношенията, но съм виждала синастрии на стабилни двойки, които имат кваратура между тези две планети.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #31 -: Април 01, 2011, 07:58:34 pm »
ахахахаха,Аброуд,бе ти си била скрита лимонка,бе-))))
Мунлейди,аз не съм гледала формулите за синастрия и нямам наблюдения.Има и фромула даваща бремнността,като се търаси връзка между 1-5-4-11 домове. Ама,трябва да разгледаме някои неща,де,за да видим дали действа в повечето карти.

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Април 01, 2011, 08:55:08 pm »
Не мога да приема напълно тези изводи на Шестопалов,
принципно е така, но в живота се срещат какви ли не случаи,
аз познавам двойка с над 20 г. брак, в която Сатурн е опозе на
Слънцето в синастрията и за двамата, което е много интересно  :-\

( нейния Сатурн опозе негово Слънце и обратното - негов Сатурн опозе
на нейното Слънце - не бих казала че това е " печата на нещастието" )

Аз съм типичния пример. 15 годишен брак с мъжа ми. Негов Сатурн във Водолей е в съвпад с мои Луна/Слънце. но имахме и други аспекти. Но да ви кажа за всичко останало е прав - депресивно въздейства Сатурн на Луна и постоянно я критикува. И в един момент като и писне на Луната да бъде потисната, си грабва шапката и до тука, защото само със задължения и битовизми не се живее. И това обикновено се случва, когато израстат децата. Сатурн-Слънце и Сатурн-Луна е аспект на дълга и браковете са издържливи, но не са щастливи. Луната постоянно си мечтае, да се изтръгне от потисничеството на Сатурн. И е прав Шестопалов, че човекът със Сатурн наистина не подозира колко много потиска лунния индивид с претенциите си. Мъжът ми казваше със сарказъм: "Е, какво толкова ти причинявам?" или "Брейййй, ти си била много зле!" Пощурявах.
« Последна редакция: Април 01, 2011, 09:02:14 pm от Stella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Април 01, 2011, 09:07:42 pm »
Обратният вариант също е възможен, макар и много по-рядко да се среща.
В нашето семейство сатурновият човек съм аз, но бях манипулирана от близък, чиито светила са в съвпад и опозиция с моя Сатурн, с чувство за дълг и отговорност. И в случая този, който постоянно критикува и мрънка, е човекът-Луна, а Сатурн е този, който стиска зъби и тегли, тегли, докато не издъхне. По същия начин ми въздействаше и тригонът на Луна към моя Сатурн в нашето семейство, опитваше се да ми делегира нейни отговорности. Абе, нестандартен случай съм отвсякъде и синастриите ми работят по странен начин.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #34 -: Април 01, 2011, 09:10:32 pm »
Това е половината му книга за синастрия.Ще кача и другите неща. Много ми е интересно и мисля,че работи.Поне като разглеждам синастриите на хората около мен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Април 01, 2011, 09:15:34 pm »
Това е половината му книга за синастрия.Ще кача и другите неща.

Много труд и време си вложила, за което те поздравявам.  :blink:
Би било чудесно да се издаде твоят превод (след редакция) във вид на книга, но за това се иска съгласието на автора и връзки с издателства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Април 01, 2011, 09:17:44 pm »
Обратният вариант също е възможен, макар и много по-рядко да се среща.
В нашето семейство сатурновият човек съм аз, но бях манипулирана от близък, чиито светила са в съвпад и опозиция с моя Сатурн, с чувство за дълг и отговорност. И в случая този, който постоянно критикува и мрънка, е човекът-Луна, а Сатурн е този, който стиска зъби и тегли, тегли, докато не издъхне. По същия начин ми въздействаше и тригонът на Луна към моя Сатурн в нашето семейство, опитваше се да ми делегира нейни отговорности. Абе, нестандартен случай съм отвсякъде и синастриите ми работят по странен начин.  :-\

Сатурновите аспекти не са леки, дори в случай на тригон и секстил, ако си свободолюбива личност (Водолей, Овен, Близнаци). Сатурнови тригони към светилата ми също са ме потискали в определени случаи, но те по-лесно се асимилират някак си.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #37 -: Април 01, 2011, 09:25:46 pm »
Това е половината му книга за синастрия.Ще кача и другите неща.

Много труд и време си вложила, за което те поздравявам.  :blink:
Би било чудесно да се издаде твоят превод (след редакция) във вид на книга, но за това се иска съгласието на автора и връзки с издателства.

То и за този превод,според мен,би трябвало да се иска съгласие на автора за публикуване в друг сайт.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #38 -: Април 01, 2011, 09:33:14 pm »
Добре,де,сега се зазяпах в нашата синастрия. Никога не ме е интересувало. За мен,връзката между Луните беше много важна.Така,неговия Сатурн прави квадрат към моята луна,ама моя сатурн е в секстил с неговата луна. Имаме съвпад на венера и юпитер, секстил марс-венера.,съвпад слънце меркурий и слунце венера.

*

Stella

• 7765
« Отговор #39 -: Април 02, 2011, 12:29:06 am »
Съгласна съм с Moodlady. Мисля, че Шестопалов счита напрегнатите аспекти на Марс и Сатурн в синастрията като вещаещи конфликти и разрив във взаимоотношенията, но съм виждала синастрии на стабилни двойки, които имат кваратура между тези две планети.

Дано да е така, с приятеля ми го имаме този аспект. Освен това имаме и Юпитер в съвпад със Сатурн.
Но Шестопалов е казал, че ако има поне 3 негативни аспекта и ТО между въпросните планети, тогава ще се разпадне връзката.

Спорем мен, не може така котегорично да определя нещата, а именно че лошите аспекти са само лоши, а добрите аспекти са само добри. Към лошите аспекти вероятно има хармонизиращи добри и към добрите аспекти вероятно има разбалансиращи лоши и нещата някак си се компенсират. Добре е да има 2/3 добри и 1/3 негативни аспекти в една връзка, за да има развитие.

Повече ми харесва подходът на Стивън Аройо в синастрията. Той не гледа орбиси, макар орбисите да подсказват за силата на аспекта. Той гледа природата на планетите и елементите дали са съвместими.

Другото нещо, не може просто така да се изключи ролята на Уран и Нептун от синастрията. Тя е ОГРОМНА. Уран подсилва другите аспекти. Ако аспектите са положителни прави връзката вълнуваща, ако аспектите са негативни, дисбалансира отношенията.

Нептун може да поддържа дълго, дълго време една заблудаа и да доведе до продължителни отношения, поради идеализация на очевидно негативни отношения. Всички го виждат какво е говедо, ама тя си го харесва.
« Последна редакция: Април 02, 2011, 12:33:19 am от Stella »