Съгласна съм с Moodlady. Мисля, че Шестопалов счита напрегнатите аспекти на Марс и Сатурн в синастрията като вещаещи конфликти и разрив във взаимоотношенията, но съм виждала синастрии на стабилни двойки, които имат кваратура между тези две планети.
Дано да е така, с приятеля ми го имаме този аспект. Освен това имаме и Юпитер в съвпад със Сатурн.
Но Шестопалов е казал, че ако има поне 3 негативни аспекта и ТО между въпросните планети, тогава ще се разпадне връзката.
Спорем мен, не може така котегорично да определя нещата, а именно че лошите аспекти са само лоши, а добрите аспекти са само добри. Към лошите аспекти вероятно има хармонизиращи добри и към добрите аспекти вероятно има разбалансиращи лоши и нещата някак си се компенсират. Добре е да има 2/3 добри и 1/3 негативни аспекти в една връзка, за да има развитие.
Повече ми харесва подходът на Стивън Аройо в синастрията. Той не гледа орбиси, макар орбисите да подсказват за силата на аспекта. Той гледа природата на планетите и елементите дали са съвместими.
Другото нещо, не може просто така да се изключи ролята на Уран и Нептун от синастрията. Тя е ОГРОМНА. Уран подсилва другите аспекти. Ако аспектите са положителни прави връзката вълнуваща, ако аспектите са негативни, дисбалансира отношенията.
Нептун може да поддържа дълго, дълго време една заблудаа и да доведе до продължителни отношения, поради идеализация на очевидно негативни отношения. Всички го виждат какво е говедо, ама тя си го харесва.