Здравей Гост

Освобождаване

• 63 Отговора
  • 9413 Прегледи
*

tadj-all

Re:Освобождаване
« Отговор #20 -: Март 23, 2011, 11:08:19 pm »
имах няколко, но за съжаление (и не толкова) имам си ново компютърче и никаква програма или пък стара база :lol:

п.п. тадж защо си лъв на картинката?

Жалко. Щеше да ми е от полза.

Да, щото съм Лъв, пък и на тая снимка има някаква мъдрост в позата - пък и много ги обичам, като животни ;)

п.п: Честита нова придобивка ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Март 23, 2011, 11:17:13 pm »
Ако се вгледаш в транзитите, Юпитер транзитира през знака на Марс, разположен в 12 дом, по сидерал аспектира Венера в 6 дом и Слънцето, разположено в 8 дом. Тоест включени са трите "лоши" дома - 6, 8 и 12. Марс е управител на АС (по сидерал също), Венера е със статус на атмакарака ("владетел на духа"), при това в навамша запазва знаковата си позиция (варготама) и се намира в един знак с Марс - У1 от основната карта. Венера е марака за АС Овен - управлява 2 и 7 дом, т.е. има свойството да твори зло. Юпитер се намира във 2 дом (в знак на Венера) и аспектира Слънцето в 8ми (по сидерал). Мунданната опозиция между Юпитер и Сатурн, ако се абстрахираме от орбисите, застава върху Марс и Венера в хороскопа му - господаря на изгряващия знак и неговата подгласничка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Март 23, 2011, 11:19:58 pm »
Защото си е Лъв, ако не се лъжа. Та за Юпитер съм забелязала, че той е катализатор, на независимо какви процеси, стига да аспектира някаква важна точка в натала. Като правило съм приела, че когато аспектира бенефици - е катализатор за добро и раздава щедро подаръците си, но ако аспектира малефици - проблеми...

Верно е, Юпитер хиперболизира всичко до което се докосне.
Най-добре е да имаш положителен аспект между Юпитер и сатурн в натала.
При негативни транзити на Юпитер, когато имаш склонност да се надценяваш, тогава позитивния тригон към натален Сатурн ще държи на фокус реализма ти.
И обратното, при негативни аспекти на Сатурн към натални планети, тогава тригона към Юпитер ще ти оптимизира мирозрението да не изпадаш в депресия. Това, обаче касае само елементите в които се намират тези планети. по отношение на останалите елементи ще трябва да се справяш както дойде, но някои и това нямат. А те са хора на черно-белите филми. За тях черното е само черно, а бялото е само бяло и комбинацият между двете е невъзможна.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Kaya

• 2893
« Отговор #23 -: Март 23, 2011, 11:23:37 pm »
 не съм много съгласна с бенефици или малефици, като основно определящи вида на влиянието на юпи
защото, ако имаме юпи натално  разположен  в 8  неговата поява няма да е от най- благоприятна, ако съвпадне с основните светила ( по подобен начин се дръжи и от 12 дом)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

tadj-all

« Отговор #24 -: Март 23, 2011, 11:24:23 pm »
Ако се вгледаш в транзитите, Юпитер транзитира през знака на Марс, разположен в 12 дом, по сидерал аспектира Венера в 6 дом и Слънцето, разположено в 8 дом. Тоест включени са трите "лоши" дома - 6, 8 и 12. Марс е управител на АС (по сидерал също), Венера е със статус на атмакарака ("владетел на духа"), при това в навамша запазва знаковата си позиция (варготама) и се намира в един знак с Марс - У1 от основната карта. Венера е марака за АС Овен - управлява 2 и 7 дом, т.е. има свойството да твори зло. Юпитер се намира във 2 дом (в знак на Венера) и аспектира Слънцето в 8ми (по сидерал). Мунданната опозиция между Юпитер и Сатурн, ако се абстрахираме от орбисите, застава върху Марс и Венера в хороскопа му - господаря на изгряващия знак и неговата подгласничка.

Чудно ми е, как не съм обърнал на тия неща внимание...мхмхм :-\

Благодаря :wub: ще го погледна пак...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #25 -: Март 24, 2011, 12:17:14 am »
Всяка планета може да освобождава...,не само бенефиците , както и така наречените малефици.../не го приемам това, защото нищо не е нито лошо нито добро/....
Въпроса е в това , че самото освобождаване като процес се свързва не толкова с планетите , а с техните аспекти...
Не ми се философства по отношение на желанията , приемам индийската философия като не се съобразявам с нея, имам собствена такава...
Въпроса е има ли при Вас наблюдения свързани с транзитите на нодалната ос и как отчитате освобождаването по тях/разбира се , ако въобще го отчитате/.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Март 24, 2011, 12:27:38 am »
Освобождаването е по Уран.
Смъртта също е освобождение.

Достатъчно теми за смърт...,да поговорим за живота....
Няма като как да твърдим дали е свобода или не , ако не сме се освободили от нея преживе....Исака ми се да говорим не за философията на нещата...,а за реалността , за това към което се стремим....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Март 24, 2011, 12:28:33 am »
Понякога транзитите на нодалната ос носят определени събития, такива като среща на партньор, нова връзка, раждане на дете - все събития, които трудно бих свързала с освобождението.
Изглежда, че не сме много наясно какво да разбираме под освобождение, за всеки думата е натоварена с различно значение...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Март 24, 2011, 12:38:38 am »
Понякога транзитите на нодалната ос носят определени събития, такива като среща на партньор, нова връзка, раждане на дете - все събития, които трудно бих свързала с освобождението.
Изглежда, че не сме много наясно какво да разбираме под освобождение, за всеки думата е натоварена с различно значение...

;D ;D
Визирах в конкретика какво имам в предвид....
Ще се повторя....Стари модели на поведение , начин на живот .......

Или...,ако приемем визирам себе си транзитен ЮЛВ в съвпад с управителя си /Юпитер/в 7-ми дом...знака на /близнаците...индикация за раждане на дете не виждам...,нова връзка също....,да много срещи в последните дни...,но те са свързани с бизнес...и нищо друго....
Наред с това съм на края на окончателни решения..... :rolleyes:Би ли го приела като освобождаване....?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Март 24, 2011, 01:00:19 am »
Визирах в конкретика какво имам в предвид....
Ще се повторя....Стари модели на поведение , начин на живот .......

За освобождение по възлите не бих говорила, а по-скоро за несъзнателно завръщане към стария модел, без значение дали става въпрос за Южния или Северния възел. Това са толкова дълбоко вградени в подсъзнанието наследствени и кармични програми и е доста трудно да се откопчи от тях човек, но бихме могли да използаме опита, с който са свързани, стига да не попаднем отново в същия капан. В природата на възлите е заложено да привличат определен тип енергия, това са точки с много силен магнетизъм. Най-трудно се осъзнават психологическите модели и комплекси, свързани с Лунните възли в хороскопа, и най-трудно се преработват.
Може би Уран и Плутон, тяхното място и аспекти в хороскопа сочат начина и пътищата, по които бихме могли да преработим тези модели, особено при подходящи транзити и прогресии. Защото тези две планети рушат всичко старо и ненужно. Сатурн също играе роля, доколкото се свързва с времевите цикли - "за всичко си има време", както се казва. И често някой сатурнов транзит бележи повратните точки в живота ни с преход от едно състояние в друго, преосмисляне и рекапитулация.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Март 24, 2011, 01:10:47 am »
Ако приемем , че Сатурн е ключар/да ключар/...инкасатор....,ако приемем Плутон за *хирург*....,Нептун за липса на консистенция , а от там липса на реализъм и правила , липса на визия...то...бихме могли да извадим , разбира се без да обобщаваме отделни модели на поведение и принципи...правила за тълкуване....
Осъзнах , че няма абсолютна свобода...,че тя се дели на два вида....да всичко е дуално...можеш да бъдеш свободен в себе си , но в рамките на обществото е невъзможно да бъдеш такъв...,та при наличието на определени транзити свързани с тази същата ос...и при *условие* , че Юга в картата е познато топло , уютно място...,където се връщаме да отпочинем...уморени дори и от себе си...дали не се среща освобождаване... :rolleyes:

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Март 24, 2011, 01:12:28 am »

Няма като как да твърдим дали е свобода или не , ако не сме се освободили от нея преживе....Исака ми се да говорим не за философията на нещата...,а за реалността , за това към което се стремим....

Свободата не е реалност, Марая!
Това, което мене ме прави свободна, тебе може да те ограничава.
Всичко е толкова субективно-->не може да се извлече модел.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Март 24, 2011, 01:16:20 am »

Свободата не е реалност, Марая!
Това, което мене ме прави свободна, тебе може да те ограничава.
Всичко е толкова субективно-->не може да се извлече модел.

Може...,иска се дупе... ;D :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Март 24, 2011, 01:20:40 am »
За съжаление усещането за вътрешна свобода все още не ни прави свободни в обществото. Твърде много рамки и ограничения има, с които се налага да се съобразяваме с оглед да си осигурим физическо оцеляване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Март 24, 2011, 01:25:58 am »
За съжаление усещането за вътрешна свобода все още не ни прави свободни в обществото. Твърде много рамки и ограничения има, с които се налага да се съобразяваме с оглед да си осигурим физическо оцеляване.

За това шибано противоречие говоря.... :rolleyes:
Ще ставам монахиня май! :rolleyes: :unsure:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #35 -: Март 24, 2011, 01:37:08 am »

Мноо та моля...... :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Март 24, 2011, 01:38:49 am »

Що...? :rolleyes:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #37 -: Март 24, 2011, 01:42:08 am »

мчи вярваш ли си  :haha: :haha: :haha:  аз щот не ти вярвам  :tongue2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Март 24, 2011, 01:44:54 am »

мчи вярваш ли си  :haha: :haha: :haha:  аз щот не ти вярвам  :tongue2:

Абе...на път съм да си повярвам.... :haha: :rakeattack:..
Знам , че не ми вярваш.... :P ;D...и какво от това...-връщаш ме към живота.... :kissd:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Март 24, 2011, 01:47:48 am »
Когато премина в газообразно състояние, ще мога със сигурност да заявя, че съм свободна.  ;D
Но дотогава ще трябва да се съобразявам с някои материални дадености и с ограниченията, които те предвиждат:

1 - трябва да се яде, защото още не съм се научила да трансформирам светлината в енергия
2 - трябва да се работи, за да се яде и да се плащат данъци на държавата (виж т.1), защото Вселената не ми дава  :-[
3 - трябва да се обитава някакво жилище, за чиято поддръжка са нужни усилия, разходи и време (виж т.2)
4 - трябва да се съобразявам с някой работодател (възложител), който я плати, я не плати според както му е кеф (виж т.2 и 3)
5 - трябва да се съобразявам с гравитацията в пространството, което обитавам, с хронологичното време и с естествената амортизация на всички неодушевени и одушевени обекти, вкл. и на моето собствено тяло.

Е, къде ми е свободата?  :angry:
Само в мислите и мечтите си можем да бъдем истински свободни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.