Здравей Гост

Освобождаване

• 63 Отговора
  • 9367 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Освобождаване
« Отговор #40 -: Март 24, 2011, 01:59:07 am »
Когато премина в газообразно състояние, ще мога със сигурност да заявя, че съм свободна.  ;D
Но дотогава ще трябва да се съобразявам с някои материални дадености и с ограниченията, които те предвиждат:

1 - трябва да се яде, защото още не съм се научила да трансформирам светлината в енергия
2 - трябва да се работи, за да се яде и да се плащат данъци на държавата (виж т.1), защото Вселената не ми дава  :-[
3 - трябва да се обитава някакво жилище, за чиято поддръжка са нужни усилия, разходи и време (виж т.2)
4 - трябва да се съобразявам с някой работодател (възложител), който я плати, я не плати според както му е кеф (виж т.2 и 3)
5 - трябва да се съобразявам с гравитацията в пространството, което обитавам, с хронологичното време и с естествената амортизация на всички неодушевени и одушевени обекти, вкл. и на моето собствено тяло.

Е, къде ми е свободата?  :angry:
Само в мислите и мечтите си можем да бъдем истински свободни.

ТЦ! в ИЗБОРА СИ...ТОВА ИЗСЛЕДВАМ ОТ НЯКОЛКО ДНИ.... :rolleyes: :unsure:

Извини ме за капса котик...,просто пиша и не гледам...,все пак години , емоции и връзка с близнак.... ;D :P
Казах ли ти , че го обичам....? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Март 24, 2011, 02:01:18 am »
Майтап няма, но понякога ми се ще вече да съм в газообразно състояние, само да не е онова дето се получава след обилна консумация на бобени култури.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Март 24, 2011, 02:03:35 am »
Майтап няма, но понякога ми се ще вече да съм в газообразно състояние, само да не е онова дето се получава след обилна консумация на бобени култури.  ;D

Флутиленция му викат... :rolf: при водните е газ гризу...,но свобода.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #43 -: Март 24, 2011, 02:10:15 am »
Когато премина в газообразно състояние, ще мога със сигурност да заявя, че съм свободна.  ;D
Но дотогава ще трябва да се съобразявам с някои материални дадености и с ограниченията, които те предвиждат:

1 - трябва да се яде, защото още не съм се научила да трансформирам светлината в енергия
2 - трябва да се работи, за да се яде и да се плащат данъци на държавата (виж т.1), защото Вселената не ми дава  :-[
3 - трябва да се обитава някакво жилище, за чиято поддръжка са нужни усилия, разходи и време (виж т.2)
4 - трябва да се съобразявам с някой работодател (възложител), който я плати, я не плати според както му е кеф (виж т.2 и 3)
5 - трябва да се съобразявам с гравитацията в пространството, което обитавам, с хронологичното време и с естествената амортизация на всички неодушевени и одушевени обекти, вкл. и на моето собствено тяло.

Е, къде ми е свободата?  :angry:

Според мен свободата не означава да си над законите на природата и реалността( дори и в газообразно състояние пак се подчиняваш на определени закони  ;D ), но се изразява в способността  да можеш съзнателно да се възползваш от тия закони.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #44 -: Март 24, 2011, 02:13:07 am »
Когато премина в газообразно състояние, ще мога със сигурност да заявя, че съм свободна.  ;D

2 - трябва да се работи, за да се яде и да се плащат данъци на държавата (виж т.1), защото Вселената не ми дава  :-[

Е, къде ми е свободата?  :angry:

Според мен свободата не означава да си над законите на природата и реалността( дори и в газообразно състояние пак се подчиняваш на определени закони  ;D ), но се изразява в способността  да можеш съзнателно да се възползваш от тия закони.

анджък - свободата е да владееш законите на Вселената за собственото си израстване  :P  аз поне така я разбирам...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #45 -: Март 24, 2011, 02:39:51 am »

:72:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Март 24, 2011, 05:04:03 am »
Да...от там започва всичко...от законите на вселената...,колко красив и свободен би бил света , ако ги знаехме и прилагахме....Но ...,никога не е късно... :blink:

« Отговор #47 -: Март 24, 2011, 06:40:16 am »
Какъв тип освобождаване визираш?
Освобождаване от някакво бреме, от потискащи обстоятелства, от оковите на материята?
Индийците казват, че човек остава окован в собствените си желания, докато е привързан към плодовете на своите деяния, докато продължава да подхранва желанията си, а те от своя страна пораждат определени зависимости и привързаности.Има ли човек тук, който да може да каже, че нищо не желае и не е заинтересован от плодовете на своите усилия? Този въпрос е риторичен, защото със сигурност няма. Поставяме си различни цели, но в крайна сметка всеки се стреми към някакъв резултат.
В Джйотиш Кету е мокша карака, т.е. сигнификатор на този тип освобождение (от материята), но възлите при малцина работят в тази насока, вкл. и Южният. В повечето случаи дават силна привързаност, копнеж и тази нишка много трудно се къса.

Бих казала , че всичко е желание...В смисъл дори желанието да не желаеш пак е желание...
Просто това е моята философия...Винаги има желания , стремежа към тях ражда воля , волята цели , а целите биват реализирани в зависимост от първите....
Има обаче нещо друго....Не винаги свързвам освобождаването с :

Освобождаване от някакво бреме, от потискащи обстоятелства, от оковите на материята?

По-скоро освобождаване от собствените си намерения , от инкарнационни модели на поведение от начин на живот....

Мисля , че аспектите на същата онази нодална ос по която се движим и към която се връщаме е в основата на всичко.... :rolleyes:

Много точно казано,бих го интерпретирала: Какви са начините да се освободим от собствената си карма, по-скоро да я надвием или надживеем,надраснем...

*

Vision

• 3523
« Отговор #48 -: Март 24, 2011, 01:45:26 pm »
Момчето си отива в планетния период Юпитер/Венера, а те имат съответния статус в хороскопа.

да, това е чудесен период за освобождение от тялото.. :blink:
първо т.е. се освобождава умът ти, а тялото просто го следва..
духът и без това винаги е свободен..

не е нужно да се умира физически- да излиза окончателно духът от тялото, но може да се използва този период, за да се ''умре за този свят''..венера+юпитер=нептун..имаш любов, която сама по себе си е човешка, имаш и философия, която търси духовното, ако ги събереш в такъв един период, имаш силата алхимически да направиш божествената любов в себе си, т.е. да я познаеш, защото само сродното познава сродно, няма как да познаеш каквото и да е, без да си го приел в себе си, да си ''заквасен'' с него.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #49 -: Март 24, 2011, 04:46:37 pm »
За съжаление усещането за вътрешна свобода все още не ни прави свободни в обществото. Твърде много рамки и ограничения има, с които се налага да се съобразяваме с оглед да си осигурим физическо оцеляване.

Напротив, колкото и дуалистично да изглежда, колкото и противоречиво да изглежда, ако субекта е постигнал вътрешна свобода и е тотално не-релативен спрямо другите хора, това е напълно достатъчно за да се почувства свободен и да се чувства пълноценен. Ако вътрешния аз е освободен, няма нужда от свобода в социума, ние сме СЕБЕ си, а другите вече ще имат нужда да се "нагаждат" и самите те ще искат да освободят и себе си. Аз лично много се натоварвам когато общувам с 90% от хората които познавам,но причината е че те са заключени в много стаички, кашончета и пликчета и когато се опитвам да "стигна" до тях с думи или излъчване, те полудяват и стават агресивни. От тук като добавим и това че не се отказвам и споря до край, става или ВСИЧКО или НИЩО. Не може да харесваш някой, само когато той е на твоето мнение, а ти от своя страна не може да си винаги на мнението на всички за да те харесват. И тук се връщам към една друга тема за създаването на врагове - по-добре някой да те намрази и другия път когато те види да е забравил за какво сте се карали, отколкото да си толкова мазен,че всеки път когато те види да те прави на "парцал"....

Свободата в социума не е тежка,когато знаеш,че това което си задължен да правиш отива и се прави по предназначение... Италианците, повярвайте ми, не усещат не-свободата си, защото около тях всичко е красиво,чисто и ядат най-страхотните миди и скариди  :29:

http://dnes.dir.bg/news/kultura-obshtuvane-uchilishte-uchenitzi-reforma-sredno-obrazovanie-8267277?nt=9

« Последна редакция: Март 24, 2011, 04:57:24 pm от Oceanborn »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #50 -: Март 24, 2011, 05:57:38 pm »
Оушън, харесва ми как мислиш  :P

и Лили, не си съвсем права - имаш право за това,което казваш, но реално ти си свободна!

човешкият дух е суверенен и това е факт. ние като личности изразяващи духа си сме напълно свободни да живеем така, както на нас ни харесва! имаме пълното право да творим сами живота си. много добре знаете, че мисълта е най-малката градивна частица на Вселената. тя твори живота ни - каквото мислим това и ни се случва. знам, че това звучи като клише, но погледнете отвъд клишето и осъзнайте значението на казаното. за целта обаче е нужно да се освободим от страховете, защото те ни спират да творим / респективно да живеем!

ако ти Лили, започнеш да мислиш, че си свободна да живееш както искаш то то ще стане, защото така се получават нещата, но ако постоянно насочваш мисълта си върху някакви незначителни спънки, то Вселената ще ти сервира на златен поднос точно това! е, изборът е твой нали  ;) 

ние сме суверени на собствената си съдба и това е факт! това право никой не може да ни го вземе, но за съжаление масата хора сами си го дават...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #51 -: Март 24, 2011, 06:23:41 pm »
Оушън, харесва ми как мислиш  :P

и Лили, не си съвсем права - имаш право за това,което казваш, но реално ти си свободна!

човешкият дух е суверенен и това е факт. ние като личности изразяващи духа си сме напълно свободни да живеем така, както на нас ни харесва! имаме пълното право да творим сами живота си. много добре знаете, че мисълта е най-малката градивна частица на Вселената. тя твори живота ни - каквото мислим това и ни се случва. знам, че това звучи като клише, но погледнете отвъд клишето и осъзнайте значението на казаното. за целта обаче е нужно да се освободим от страховете, защото те ни спират да творим / респективно да живеем!

ако ти Лили, започнеш да мислиш, че си свободна да живееш както искаш то то ще стане, защото така се получават нещата, но ако постоянно насочваш мисълта си върху някакви незначителни спънки, то Вселената ще ти сервира на златен поднос точно това! е, изборът е твой нали  ;) 

ние сме суверени на собствената си съдба и това е факт! това право никой не може да ни го вземе, но за съжаление масата хора сами си го дават...

Сами,сами си го дават и после се чудят ЗАЩО? Защото ако ти нямаш стойност и не си свободен САМ по себе си, другите няма как да те считат за такъв!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Март 24, 2011, 07:09:53 pm »

Свободна в един или друг смисъл, но се съобразявам с някои ограничения. В този смисъл и ти трябва да се съобразяваш с някои неща, макар и от рутинен характер, но няма как да ги надскочиш. По-горе ги изброих кои са, много са елементарни, присъщи на 3Д измерението, което обитаваме.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #53 -: Март 25, 2011, 02:39:55 am »
Когато премина в газообразно състояние, ще мога със сигурност да заявя, че съм свободна.  ;D

2 - трябва да се работи, за да се яде и да се плащат данъци на държавата (виж т.1), защото Вселената не ми дава  :-[

понастоящем солидаризирам се с написаното, докато си облечен във физическа форма ще е така

Е, къде ми е свободата? 

Ех, свободата, Санчо, свободата....
тук евентуално можем да си поиграем с виртуалната нагласа, всичко останало е божествен мираж, с подчертана липса на заземяване :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Март 25, 2011, 02:56:29 am »
Човек е толкова голям колкото са голями мечтите му! :blink: ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Март 25, 2011, 02:56:40 am »
тук евентуално можем да си поиграем с виртуалната нагласа, всичко останало е божествен мираж, с подчертана липса на заземяване :blink:

Много е удобна даже тази нагласа, спестява доста разочарования след сблъсък с някои факти и осъзнаването им. Защо да нарушаваме божествената хармония?  :blink:
Стремежът към свобода е изначално заложен у всеки, а тялото и неговите възможности/потребности е първото ограничение, с което се сблъскваме още в детска възраст.
Сега мисловно може и да се пренеса на някой слънчев екзотичен остров с коктейл в ръка (и с двама секси мулати с махало, застанали от двете ми страни  ;D), но тук*и*сега-то е друго. Дори ако се абстрахирам от това, че в мивката ме чака внушително количество неизмити тенджери и чинии, след някой-друг ден те отново ще напомнят за себе си и ще ме върнат към реалността я с неприятния мирис на мухъл, я чрез осъзнаване на факта, че няма да са останали чисти чинии за хранене.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Март 25, 2011, 03:01:32 am »

Много е удобна даже тази нагласа, спестява доста разочарования след сблъсък с някои факти и осъзнаването им. Защо да нарушаваме божествената хармония?  :blink:
Стремежът към свобода е изначално заложен у всеки, а тялото и неговите възможности/потребности е първото ограничение, с което се сблъскваме още в детска възраст.
Сега мисловно може и да се пренеса на някой слънчев екзотичен остров с коктейл в ръка (и с двама секси мулати с махало, застанали от двете ми страни  ;D), но тук*и*сега-то е друго. Дори ако се абстрахирам от това, че в мивката ме чака внушително количество неизмити тенджери и чинии, след някой-друг ден те отново ще напомнят за себе си и ще ме върнат към реалността я с неприятния мирис на мухъл, я чрез осъзнаване на факта, че няма да са останали чисти чинии за хранене.

Но това е въпрос на избор....Не мислиш ли Лили?! :rolleyes:
Ти избираш и решаваш...кога и как да измиеш чиниите....Не намирам аналог с рутинните домакински задължения и екзотичния остров не с един , а с двама.... ;Dи не какви и да е , а мулати... ;D ;)...
Едното и другото не подлежат на корелация....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Март 25, 2011, 03:12:32 am »
Давам елементарни примери, за да е максимално достъпно, затова използвам метафори.
Ти може и да не намираш аналог, но така е по-разбираемо, отколкото да се отплесваме в разтегливи философски разсъждения и преливане от пусто в празно, само за запълване на времето и пространството.
Да измиеш или да не измиеш чиниите е нашият избор, но НАЛИЧИЕТО на мръсни чинии е факт, от който дори ако се абстрахираме, той ще продължи да съществува (освен ако не ги измие някой друг  :blink:), т.е. отново опираме до отношението към фактите, както обичат да казват психолозите.
Не знам ти какво разбираш под корелация, но аналогът с двамата мулати си е съвсем на място и следва тенденцията във форума да се говори за секс във всяка втора тема.  ;D Навън е пролет, птички, пчелички...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #58 -: Март 25, 2011, 03:12:57 am »
Човек е толкова голям колкото са голями мечтите му! :blink: ;)

освобождаване, чрез мечтите ... добро начало :blink:, но ограничението да ги реализираш във форма остава
иначе и аз съм твърде издигната, пардон повдигната
ако можеше и да трансформирам Сатурна в чиста порода Нептун (иронизирам се :lol:), да заживея с цялата си тегловност в облаците, да се захвана с кутрето за висящия конец на шлифера на Върховния...а толкова да не мога, до степен да не трябва...точно СЕГА :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #59 -: Март 25, 2011, 03:15:13 am »
аналогът с двамата мулати си е съвсем на място

фантазията с двамата мулати си е моя, но ти я отстъпвам..моите са намазани с ароматни масла и нямат нито едно косъмче по тялото /освен мигли и вежди/..и малка бяла препаска на кръста.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..