живяла съм в чужбина, две специализации съм правила, свързани с висшето си образование, - Русия, централна Европа.
Луна в лъв в 9 дом.
В интерес на истината не обичам да пътувам зад граница, ако не е по научен проект, или с изследователска цел, за мен това не е почивка.
Считам, че пътуванията ми в чужбина са ме научили, на много неща, наистина са разширили хоризонта на съзнанието ми. И най-вече са ме научили да уважавам хората и да съм свободолюбива (нещо, което не съществува в БГ). МНОГО обичам да общувам с чужденци, и най-вече с жени, чужденки, защото имат едно достойнство, което много липсва на БГ жени.
Наблюдавала съм доста БГ пътуващи в чужбина, а и чужденци, с които сме живели заедно (пакистанци, индийци, китайци, датчани, французи, американци, дори австралийка, южна корея... всякакви нации) които не "виждат", живеят си по същия начин, по който си живеят в собствените държави, не разбирах изобщо, защо са тръгнали, като не търсят нищо и не са любопитни.
Приятелите ми със силен Стрелец (Слънце в стрелец или стелиум в стрелец, асц стрелец) всичките бяха като попивателни за новата култура. Можеш да видиш как се облагородяват при досега с нещо различно, как го осмислят, и как стават "по-богати" и "благодарни", че са имали този шанс и НИКОГА не критикуват, напротив изкл. позитивно приемат всичко ново (за разлика от Раците и Козирозите

).