Здравей Гост

9-ти дом

• 42 Отговора
  • 10686 Прегледи
*

Nova

• *
  • 353
Re:9-ти дом
« Отговор #20 -: Март 24, 2011, 08:11:21 pm »
При мен У9 и У7 са свързани - общ управител. Като бях малка искаха да ме годяват за чужденец (румънец от германски произход), ама не стана. Аз твърде рано се омъжих в България, а той стана един хубавец, та чак съжалих после. Не мож ме мръдна от корените ми. Имам много приятели чужденци - Нептун в 11-ти дом управлява господаря на 9-ти (Меркурий), а управителя на 11-ти дом (Плутон) е в 9-ти.

Не бих могла да се развивам в чужбина, така го чувствам. макар и да е голяма орбисата, Плутон в 9-ти дом прави опозиция на Венера в 3-ти. Венера управлява МЦ. Това ме навежда на мисълта за някакви компромиси, които би се налагало да правя, ако работех в чужбина. И понеже Венера е в 3-ти дом (близката среда), имам усещането, че тука ми е късмета (Венера е силна в екзалтация в Риби)
И моята венера е в риби,  :blink: постоянно ме тегли навън... А най- точния аспект на У9 е квадрат с юпитер, който е в 8 :(

*

vanilla

• **
  • 1578
Re:9-ти дом
« Отговор #21 -: Март 24, 2011, 09:23:04 pm »
и аз да си мина по реда... :blink:

У9 Венера в Телец - доста прецакана участва в Т-квадрат ...опозиция Сатурн и квадрат Юпитер....в съпвд с СЛВ...
Иначе в 9-ти дом в Скорпион ми е съвпада Луна/Плутон...
мисля, че не обичам да пътувам особено на далече....Венерата ми е в 3 или 4 дом...сигурно е в 4-ти....
иначе Луната У6 и 7 дом, а Плутон 10 дом....
може би на по-късен етап в живота ми работата ми ще е по 9-ти дом.....в момента не е.....

Re: 9-ти дом
« Отговор #22 -: Май 20, 2012, 08:25:49 am »
9 дом овен,управител Марс в 11 дом близнаци.(в 9дом са Венера и Юпитер) Едно от възможните тълкувания на това разположение се свързва с приятели от чужбина.Но при мен,за сега,не е така. :-\  За друго възможно проявление не се досещам.Също така обожавам да пътувам. :blink:

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #23 -: Май 20, 2012, 10:04:47 am »
К9 в Стрелец, Юпитер ретро в Рак на к5.
 От 11-годишна тръгнах по чужбуна и всичките пътувания, не малко, свързани само със спорт. На екскурзии извън страната не съм ходила,  нямам желание, поне за сега.
И при всеки престой зад граница повече от 3-4 дни ме гони страшна носталгия. С нетърпение съм чакала да минем поне границата и да съм на бългаска земя. :P
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #24 -: Май 20, 2012, 11:03:11 am »
живяла съм в чужбина, две специализации съм правила, свързани с висшето си образование, - Русия, централна Европа.

Луна в лъв в 9 дом.

В интерес на истината не обичам да пътувам зад граница, ако не е по научен проект, или с изследователска цел, за мен това не е почивка.

Считам, че пътуванията ми в чужбина са ме научили, на много неща, наистина са разширили хоризонта на съзнанието ми. И най-вече са ме научили да уважавам хората и да съм свободолюбива (нещо, което не съществува в БГ). МНОГО обичам да общувам с чужденци, и най-вече с жени, чужденки, защото имат едно достойнство, което много липсва на БГ жени.   

Наблюдавала съм доста БГ пътуващи в чужбина, а и чужденци, с които сме живели заедно (пакистанци, индийци, китайци, датчани, французи, американци, дори австралийка, южна корея... всякакви нации) които не "виждат", живеят си по същия начин, по който си живеят в собствените държави, не разбирах изобщо, защо са тръгнали, като не търсят нищо и не са любопитни.

Приятелите ми със силен Стрелец (Слънце в стрелец или стелиум в стрелец, асц стрелец) всичките бяха като попивателни за новата култура. Можеш да видиш как се облагородяват при досега с нещо различно, как го осмислят, и как стават "по-богати" и "благодарни", че са имали този шанс и НИКОГА не критикуват, напротив изкл. позитивно приемат всичко ново (за разлика от Раците и Козирозите  :P ;)).

When One Door Closes Another Door Opens

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #25 -: Май 20, 2012, 12:49:15 pm »
Слънце и Уран в 9ти, съвпад. От двегодишна съм частично навън, никога не съм изпитвала носталгия, аз живея като се местя. Повече от 5 години на едно място не съм се задържала, полудявам, задушавам се. Имам нужда от промени, обожавам да пътувам, искам да виждам все нови и нови места, нови хора. У9 е Венера, тя е в 8ми и да, тези трансформации ги обичам определено. Край/начало и наново.

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #26 -: Май 20, 2012, 09:29:38 pm »
При мен 9-ти в Стрелец, а управителят Юпитер в 7-ми дом като е в опозиция на Сатурн и съвпад с Нептун има и един секстил с Плутон, който не мога да разбера как се проявява.

В девети дом нямам нито една планета, пътуванията ми бяха много, но кратки (до месец) до сега, дано в бъдеще е за по-дълго. ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #27 -: Май 20, 2012, 09:37:35 pm »
живяла съм в чужбина, две специализации съм правила, свързани с висшето си образование, - Русия, централна Европа.

Луна в лъв в 9 дом.

В интерес на истината не обичам да пътувам зад граница, ако не е по научен проект, или с изследователска цел, за мен това не е почивка.

Считам, че пътуванията ми в чужбина са ме научили, на много неща, наистина са разширили хоризонта на съзнанието ми. И най-вече са ме научили да уважавам хората и да съм свободолюбива (нещо, което не съществува в БГ). МНОГО обичам да общувам с чужденци, и най-вече с жени, чужденки, защото имат едно достойнство, което много липсва на БГ жени.   

Наблюдавала съм доста БГ пътуващи в чужбина, а и чужденци, с които сме живели заедно (пакистанци, индийци, китайци, датчани, французи, американци, дори австралийка, южна корея... всякакви нации) които не "виждат", живеят си по същия начин, по който си живеят в собствените държави, не разбирах изобщо, защо са тръгнали, като не търсят нищо и не са любопитни.

Приятелите ми със силен Стрелец (Слънце в стрелец или стелиум в стрелец, асц стрелец) всичките бяха като попивателни за новата култура. Можеш да видиш как се облагородяват при досега с нещо различно, как го осмислят, и как стават "по-богати" и "благодарни", че са имали този шанс и НИКОГА не критикуват, напротив изкл. позитивно приемат всичко ново (за разлика от Раците и Козирозите  :P ;)).

Топло...топло...и познато...,моооого познато! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #28 -: Май 21, 2012, 03:28:20 am »
Обичам 9-ти дом и обожавам всичко по стрелец. Имам Юпитер в 9-ти в тригон с У9 и У1, които съответно са в съвпад в 1-ви. Изпитвам непреодолима, жизнена нужда от постоянно разширяване на кръгозора, изследвайки безкрайно различни хора, места и начини на живот. Жаждата за приключения, ентусиазмът, нетактичната искреност, оптимизмът, грандоманията,повърхностният поглед над нещата и големият ми късмет обаче са поприземени от Сатурн (У1).

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Май 21, 2012, 03:55:52 pm »
Девети дом в Рак и една прекрасна нежна и чувствителна Венера в него :-)
"Човек е човек, тогава когато е на път",  при мен работи с пълна сила :-)
С духовна (духовита) настройка цял живот  :P

Интересна е Венера в Рак...Имам наблюдения в мъжка карта...Грижовна е , понякога е песимист.
А къде ти е Луната? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Май 21, 2012, 07:52:40 pm »
Луна във Везни(XII дом)във  взаимна рецесия са. Венера дирижира и седмия ми дом, за сега не съм имала връзка с чужденец, но знае ли човек :-)

Ne e kysno... :blink: ;)

« Отговор #31 -: Май 21, 2012, 09:05:36 pm »
   9-ти дом ми е във Водолей - управляван съответно от Уран и Сатурн, но за мен си мисля, че по-голямо влияние оказва Сатурн, който е в 12 - Телец, а Уран е в 5 - Везни, интересното е че и двата управителя се управляват от Венера. В 9-ти дом ми е Луната, единствения положителен аспект е с широка орбиса и то с Уран. В 9-ти дом ми е и СЛВ. До сега имам 3 неуспешни опити за емиграция  ;D и гастербайтерка за около 2 години и половина в Германия. Чувствах се много, много добре. Въпреки че човек там става като часовник...По принцип навсякъде съм се чувствала добре. Но през океана още не съм пътувала и ми е мерак Голяяяяям...

« Отговор #32 -: Октомври 28, 2013, 09:41:26 am »
В момента чета петата книга от "Най-добрият начин да научим астрология",и ме заинтригува следното описание за 9дом:

"една специална личност,която идва във вашия живот,докато сте млади-леля,чичо,семеен приятел,съсед,учител,свещеник,гуру-и ви показва един свят,който никога до този момент не сте познавали."

Бихте ли споделили впечатления?Не знам как да тълкувам моя 9дом овен-тук са разположени Венера и Юпитер,с управител Марс в 11дом,близнаци. :-\

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #33 -: Октомври 28, 2013, 04:39:24 pm »
На мен до сега не ми се е явил тоз Гуру ;D Чакам го 40 години...
На к9 ми е риби,нептун в 5ти стрелец и юпитер в 6ти.
Слънце У1 ми е в 9ти,както и меркурий и хирон.

Чакам го с отворени "сетивни обятия" ;D

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #34 -: Октомври 28, 2013, 05:05:23 pm »
У7 ми е в 9 дом,при това в тригон с Юпитер.У7 и У9 ми е Меркурий .И аз го чакам тоз гуру. ;D Имала съм няколко кратки връзки с чужденци,включително и първият ми мъж в сексуален план.Имах и един кандидат жених бивш поп,който отдавна живее в чужбина ;DАма още не съм се реализирала семейно по тез аспекти.Може да се омъжа за някой евангелистки мисионер от Свидетели на Йехова...Ама друг път..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Октомври 29, 2013, 03:29:00 pm »
Имах и един кандидат жених бивш поп,който отдавна живее в чужбина ;DАма още не съм се реализирала семейно по тез аспекти.Може да се омъжа за някой евангелистки мисионер от Свидетели на Йехова...Ама друг път..

Във ведическата карта и на мен ми се пада мъж-гуру, ма надали... Каквито са неориентирани повечето, ще трябва аз да ги водя, да съм пътят и светлината за тях.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #36 -: Октомври 29, 2013, 07:42:10 pm »
Имах и един кандидат жених бивш поп,който отдавна живее в чужбина ;DАма още не съм се реализирала семейно по тез аспекти.Може да се омъжа за някой евангелистки мисионер от Свидетели на Йехова...Ама друг път..

Във ведическата карта и на мен ми се пада мъж-гуру, ма надали... Каквито са неориентирани повечето, ще трябва аз да ги водя, да съм пътят и светлината за тях.  ;D
Лили,ще ми изчислиш ли по ведическата ,на мен какъв ми се пада? ;D
Ако и там е подчертан 9тия дом.....ще трябва чинно да си го чакам ;D

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #37 -: Октомври 29, 2013, 09:17:40 pm »
Как пък ще имам духовни приятели,само гьонове допускам!Пън до пън,а под пъна гола вода.Обаче ми е заложено по 9 дом да се омъжа за практикант по тантричен секс,а в най-лошия случай за гуру по кама сутра.Аха.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #38 -: Октомври 29, 2013, 09:30:14 pm »
Пфу,само толкоз ли..Не ми стига.Все пак чакам гуру,а не масажист :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Октомври 30, 2013, 07:30:46 am »
Как пък ще имам духовни приятели,само гьонове допускам!Пън до пън,а под пъна гола вода.Обаче ми е заложено по 9 дом да се омъжа за практикант по тантричен секс,а в най-лошия случай за гуру по кама сутра.Аха.

Какво чак толкова специално имаш в твоя 9 дом? Да видя дали го имам и аз.  :97:

На мен пък две ведически астроложки са ми казали, че един ден ще стана гуру... Тъй че двама гурувци в едно легло ще са много, а ако поведем философски спор до ранни зори, ще стане напечено, аз тогава много се пеня.  ;D

Както се казва при руснаците: "Каква е причината за вашия развод?" - "Не сошлись харакетрами!". Нашият с него отговор ще е "Не сошлись взглядами на жизнь" (разминават ни се вижданията за живота).  ;D

Шегата настрана, но не мога да си представя да бъда с безпринципен човек, за който целта оправдава средствата. Да приема такъв означава саморъчно да се шамаросам. И как ще го уважавам, ако изгубя уважение към себе си?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.