Здравей Гост

Колекционерите

• 43 Отговора
  • 4732 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Колекционерите
« Отговор #40 -: Март 29, 2011, 04:03:16 am »
За АБДУЛА II важи правилото на Птоломей:"если Светило соответствующей группы сопровождают пять планет, являющихся утренними по отношению к Солнцу и вечерними к Луне, то рожденные дети будут царями" (Птолемей, "Тетрабиблос", Книга IV.3)/не че ми е мн ясно де ;D/

"Ако Светило от съответната група е следвано от пет планети, изгряващи спрямо Слънцето и залязващи спрямо Луната, роденият ще бъде цар".

ПП. Сигурно се имат предвид планетите-дорифории спрямо Слънцето и спрямо Луната, имаше такава концепция в Античната астрология. За превода "изгряващи" и "залязващи" не съм много сигурна, но това най-много се връзва по смисъл.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #41 -: Март 29, 2011, 06:49:46 pm »
правилото на Птоломей:"если Светило соответствующей группы сопровождают пять планет, являющихся утренними по отношению к Солнцу и вечерними к Луне, то рожденные дети будут царями" (Птолемей, "Тетрабиблос", Книга IV.3)/не че ми е мн ясно де ;D/

Само че преди това има и други две условия, пълният цитат би звучал приблизително...

Ако и двете светила са в мъжки знаци, и или и двете, или поне едно от тях е ъглово, и особено ако светилото от (съответната) секта е придружено от петте планети (има се предвид останалите пет, без светилата), изгряващи преди Слънцето и залязващи след Луната, децата ще бъдат крале..

For if both the luminaries are in masculine signs and either both of them, or even one of the two, angular, and particularly if the luminary of the sect is also attended by the five planets, matutine to the sun and vespertine to the moon, the children will be kings.

« Последна редакция: Март 30, 2011, 05:01:38 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

missKapriz

« Отговор #42 -: Март 30, 2011, 02:01:32 am »
Благодаря,Дияна :wub:
Само ми обясни какво се има предвид под "секта"

*

sunrain

• 6710
« Отговор #43 -: Март 30, 2011, 03:04:52 am »
Касае се за разделението на дневни/нощни планети и знаци, съответно мъжки/женски. Слънцето е дневно, Луната нощна.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.