Здравей Гост

Приятелство

• 38 Отговора
  • 4064 Прегледи
Re:Приятелство
« Отговор #20 -: Март 29, 2011, 12:24:11 am »
Приятелството съществува според мен.Истинското приятелство също,макар да трябва много време,за да го разпознаеш и много ми хареса израза на Солар - трябва да го отгледаш,да се грижиш за него.
От друга страна често,когато видиш един човек,още от първия момент ''си пасвате'',някак така усещате нещата.Нямам предвид първия момент,в който се виждате,а първия разговор.Нещата просто се усещат вътрешно.Не винаги,разбира се.Понякога е по-трудно да създадеш приятелство,отнема повече време,което не значи,че няма да е истинско приятелство,просто отсрещния човек може да е по-притиснителен и да не толкова разговорлив,но тогава с времето,когато си спечелите доверието,нещата се променят.
Смятам,че приятели търсим най-вече сред съмишлениците си.Както често казва един психолог - когато попиташ един човек за нещо,било политика,музика или каквото и да било,той казва ''Ама всички мислят като мене''.Кой мисли като теб?Приятелите ти,хората,които са до теб,но това не значи,че всички мислят така или в случея познаваш 6 милярдното население на Земята?!
Та от това съдя,че по принцип приятелите ни мислят подобно на нас в повечето теми.Има и изключения,имала съм приятели,които мислят доста,ама доста различно от мен.Един от тях,много го обичам и уважавам,но пътищата ни се разделиха.Но като цяло,много са редки случеите,в които приятелите ни са някаква абсолютна противоположност на нас.Например,ако даден човек е супер косервативен,отдаден на морала до крайна степен,няма как да стане приятел с някой,който е на другата крайност - супер ''отворен'' за нови алтернативи и без интерес към морала.Не знам защо сложих този пример,но мисля,че поне изразява горе написаното. :blink:

П.П В 11ти дом ми е Хирон.А К11,което е Слънцето е в 3ти дом,в Стрелец.

« Отговор #21 -: Март 29, 2011, 05:09:01 am »
Знаете ли защо харесвам Марая, винаги успява да е позитивна и някак да запази присъствие на духа и да пише за теми, които сякаш се подразбират от само себе си, но всъщност са едни от най-важните неща в живота.... въпреки, че все по-малко имаме време за тях. Е аз имам приятели, не много, но имам. И определено общите вибрации ни свързват.
Най-добрият ми приятел още от гимназиалните години има съвпад точен на Венера с моято Слънце и Луната му ги тригонира. Марсовете ни са в тригон и винаги сме били в един ритъм, на едно мнение и изобщо песен. Точен съвпад на негов асц мой МЦ и десц мой ИЦ. Все пак отчитам и че той има силни везни в хороскопа, а аз силна Венера. И двамата имаме само една планета над хоризонта - Луна.

Аз имам късмет с жените в живота си, предполагам заради венерата, някак все ми се падат добри приятелки, но каквато връзка съм имала с него, с жена не съм имала. Определено с асц Скорпион са ми най-верните дружки, няма предателства, няма съревнования, всичко се знае и се пази от околните. И аз съм стози асц и наистина и животите ни одста си приличат.

Надявам се да съм отговорила на Марая, преди много обичах Водолеи, но откакто си развих Урановските черти, и някак прогледнах, забелязвам, че особено след 24 жените Водолеи стават много само-разрушителни, опитвайки се всичко да правят сами, не им стига енергията, почват някак да си засилват егото и да мразят. Но като цяло и Скорпионите и Водолеите има много силно его.... и винаги срещу себе си действат. Про другите фиксирани зодии Лъв и Телец поне от лични наблюдения, егото ги спасява.....

Риби мъже също доста ценя, единствените които все ме измамват и ме променят, фаталните хора в моя живот....но последно време не им се давам, пък после толкова ми липсват, просто са такива образи, как се измъкват как си обясняват света, колко са в облаците ....

« Отговор #22 -: Март 29, 2011, 05:13:41 am »
Мисля, че човек за да бъде приятел с друг...следва да бъде приятел първо със себе си.... :blink:
Някак си , ако не е достигнал до ниво да опознае себе си и ценностите си ...не би могъл и да бъде приятел с другите....

Има една много весела игра на думи по въпроса на англ. - You need vitamin B1 (be one), for having friends!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Март 29, 2011, 07:18:03 am »
Знаете ли защо харесвам Марая, винаги успява да е позитивна и някак да запази присъствие на духа и да пише за теми, които сякаш се подразбират от само себе си, но всъщност са едни от най-важните неща в живота.... въпреки, че все по-малко имаме време за тях. Е аз имам приятели, не много, но имам. И определено общите вибрации ни свързват.
БЛАГОДАРЯ! :kissd:

Най-добрият ми приятел още от гимназиалните години има съвпад точен на Венера с моято Слънце и Луната му ги тригонира. Марсовете ни са в тригон и винаги сме били в един ритъм, на едно мнение и изобщо песен. Точен съвпад на негов асц мой МЦ и десц мой ИЦ. Все пак отчитам и че той има силни везни в хороскопа, а аз силна Венера. И двамата имаме само една планета над хоризонта - Луна.

Аз имам късмет с жените в живота си, предполагам заради венерата, някак все ми се падат добри приятелки, но каквато връзка съм имала с него, с жена не съм имала. Определено с асц Скорпион са ми най-верните дружки, няма предателства, няма съревнования, всичко се знае и се пази от околните. И аз съм стози асц и наистина и животите ни одста си приличат.

Надявам се да съм отговорила на Марая, преди много обичах Водолеи, но откакто си развих Урановските черти, и някак прогледнах, забелязвам, че особено след 24 жените Водолеи стават много само-разрушителни, опитвайки се всичко да правят сами, не им стига енергията, почват някак да си засилват егото и да мразят. Но като цяло и Скорпионите и Водолеите има много силно его.... и винаги срещу себе си действат. Про другите фиксирани зодии Лъв и Телец поне от лични наблюдения, егото ги спасява.....

Риби мъже също доста ценя, единствените които все ме измамват и ме променят, фаталните хора в моя живот....но последно време не им се давам, пък после толкова ми липсват, просто са такива образи, как се измъкват как си обясняват света, колко са в облаците ....

Аз отработих Нептун..... ;D....,приключих с рибите.... ;) ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #24 -: Март 29, 2011, 03:25:03 pm »
Не съществува такова.

Асол, приятелство съществува, повярвай ми! Вероятно /и дано/ не си преживяла трудни моменти и затова не си го усетила :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Март 29, 2011, 04:40:45 pm »
Понякога човек когато се сблъска със сериозни проблеми, остава сам и онези, които през цялото време са му били приятели, му обръщат гръб, а някои дори започват да злорадстват и злословят. Така разбираш дали си имал приятели изобщо. Минала съм по този път, но продължавам да вярвам, че приятелството съществува. Но първо трябва да се научиш да отсяваш ненужната плява, за да окриеш един истински диамант. Аз съм го открила и съм благодарна на Бог за това, че ми е дал тази възможност - да опозная красотата и чистотата на истинското приятелство.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #26 -: Март 29, 2011, 07:20:35 pm »
С времето установявам 2 неща, ама не знам, дали са верни:

Да имаш много приятели се изисква или голяма гъвкавост и липса на гръбнак, или много голяма доза повърхностност без много задълбаване. Или пък изключително отдаден живот на хората...

Да имаш пък много малко приятели се изисква да си твърд и непоколебим, да ти липсва гъвкавост, но пък в същото време да си надарен и с голяма доза дълбочина. Или да си жив темерут и да не те бригат изобщо хората...

Като цяло приятелството първо се създава по Меркурий, 3-ти дом и Близнаците. Това е близкото обкръжение, първите стъпки към чуждите и извън семейството хора - може и роднини. Всичко там е на основа - игра, преоткриване, осъществяване на идеи и хрумки и голяма доза конфронтиране с другите. Но мисловно.

Втората стъпка е по Венера, 7-ми дом и Везни - това е търсене на приятелство, в което има и болка и желание и е някак си необяснимо. Има много голяма доза и допълване.

И третата стъпка е по Сатурн(Уран), 11-ти дом и Водолей. Хората с които работим, с които постигаме целите и с които берем плодовете (Сатурн е нужен, за да се издържи на монотоността, която е задължителен атрибут в работата; а 11-ти дом е 2-ри от 10-ти - демек ресурсите и печалбите на социалното положение.)

Та най-общо казано един силен акцент на който и да е - дава и силен акцент върху партньорства, приятелства и контакти.

п.п: Един въпрос към всички, които имат повечко приятели - умеете ли да смесвате компаниите?

Лично аз никога не съм могъл, не мога и в момента, а и ми се струва, че и за вбъдеще няма да мога. Изключително непосилно ми се вижда да сбера под един покрив, дори и за малко, хора с различни интереси, които са ми от различни приятелски групи. Да не казвам, че го смятам и за риск...

« Отговор #27 -: Март 29, 2011, 07:36:12 pm »
Като цяло приятелството първо се създава по Меркурий, 3-ти дом и Близнаците. Това е близкото обкръжение, първите стъпки към чуждите и извън семейството хора - може и роднини. Всичко там е на основа - игра, преоткриване, осъществяване на идеи и хрумки и голяма доза конфронтиране с другите. Но мисловно.

Втората стъпка е по Венера, 7-ми дом и Везни - това е търсене на приятелство, в което има и болка и желание и е някак си необяснимо. Има много голяма доза и допълване.

И третата стъпка е по Сатурн(Уран), 11-ти дом и Водолей. Хората с които работим, с които постигаме целите и с които берем плодовете (Сатурн е нужен, за да се издържи на монотоността, която е задължителен атрибут в работата; а 11-ти дом е 2-ри от 10-ти - демек ресурсите и печалбите на социалното положение.)

Страхотен синтез си направил, tadj-all.

Ето как е при мен.

К11 - Близнаци, Меркурий в 4ти, СКорпион.
К3 - Везни - Венера в 4ти, Стрелец.

У1ви съвпад У7ми в 3ти /Слънце съвпад Уран/

Сатурн съвпад Луна в 11ти, Рак.

Приятелите ми трябва да са преди всичко хора с морал. Не правя материални/политически приятелства. Впечатлението на околните е, че човек с мен лесно намира общ език, но трудно се сближава.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #28 -: Март 29, 2011, 09:29:16 pm »
Бързо създавам приятелства,които остават, както се казва, за цял живот. Куспида на 11 дом при мен е в Телец.Венера е в 7 дом във Водолей.Сатурн е в 11 дом в тригон с Луната и секстил към Слънцето. Венера е в Тригон с Уран и са във взаимна рецепция. Меркурий е в риби в 9 дом,наранен от марс и плутон
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Март 29, 2011, 09:38:41 pm »
Имам много познати....,напоследък установявам малко приятели.... ;D Дали е заради времето или годините не съм се питала...,защото нямам необходимост от обяснения....
Венера е управител на 11-ти дом , намира се във втори в градус анарета...29:12 мин...,така , че има и "вкусови качества" от водолея...
Качеството на приятелите ми зависи от Сатурн и Уран.... ;D Различни и нетипични....Количеството не е важно...,а качеството....

http://vbox7.com/play:5561d718

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #30 -: Март 29, 2011, 09:57:51 pm »
имам много познати . Виреех в 3 града , нормално ,а и от излизания насам-натам се запознавах все с хора .
Но истинските ми приятели,тези ,на които мога да се облегна и да си излея колебания,мисли и надежди..са много малка шепичка любими мои хора  :blink:
Приятелство със сигурност има,предполагам наистина трябва да имаш нещо в себе си,сам да си склонен да се отдадеш искрено и без съмнение, за да се намират хора,които да откликват по адекватен начин. Съмненията изкривяват изявата,както и подмолните намерения,затова се развалят приятелства . Когато сме съвсем честни към даден човек и нямаме очаквания от него,не му вменяваме никаква отговорност ,а има едно естествено олекотяване, налице е приятелство .

Изцяло добре аспектирана Луна в 11 дом,Слънце-управител на 11 дом ,ЮЛВ в 11 дом..всичко бих направила за приятелите си ,те са ми безкрайно ценни и много си ги обичам  :blink:

*

missKapriz

« Отговор #31 -: Март 30, 2011, 02:07:58 am »

Та най-общо казано един силен акцент на който и да е - дава и силен акцент върху партньорства, приятелства и контакти.

п.п: Един въпрос към всички, които имат повечко приятели - умеете ли да смесвате компаниите?

Лично аз никога не съм могъл, не мога и в момента, а и ми се струва, че и за вбъдеще няма да мога. Изключително непосилно ми се вижда да сбера под един покрив, дори и за малко, хора с различни интереси, които са ми от различни приятелски групи. Да не казвам, че го смятам и за риск...
Мн добре казано!
Първата част на поста ти го изтрих-и аз не съм сигурна,че е вярно написаното.лНе съм сигурна и ,че е невярно
На въпроса ти за компаниите-предпочитам да не го правя,но мога и да ги обединя при нужда-случвало се е,не точно с компании,а с отделни мои познати с разнородни до безкрайност интереси и манталитет.

*

Vision

• 3523
« Отговор #32 -: Март 30, 2011, 02:13:28 am »

не обичах да ги смесвам и то не за друго, а защото така си имах различни области и преживявания..но скоро поканих 3 приятелки от различни места на гости в нас /събрах ги/ и не беше съвсем зле..отначало имаше поокопитване, после изведнъж осъзнах, че и четирите сме фиксажи..аз съм лъв, едната беше скорпион, другата телец и третата водолей.. ;D трудно биха станали приятелки и помежду си /освен с мен/, защото са много различни като интереси и стилове за купонясване, но и трите се интересуват от астрология и мъже, та не беше съвсем като да няма общи теми за разговор.. ;)..не знам дали бих ги събрала пак, макар че се интересуват как са другите и си пращат по-здрави..планирам нещо за септември, ако стане, ще ги събера за повече време даже, за няколко дни.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Март 30, 2011, 02:34:17 am »
На мен лично ми е доста трудно да изтрая за дълго компания, в която са събрани хора с друг манталитет, с които не пасваме по никакъв начин. Обикновено или не се отзовавам на такива покани, когато усетя, че няма да ми е много комфортно с тях и не са ми интересни, или гледам да се измъкна по-бързо под някакъв претекст, ако все пак съм се отзовала на поканата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #34 -: Март 30, 2011, 03:07:30 am »
На мен лично ми е доста трудно да изтрая за дълго компания, в която са събрани хора с друг манталитет, с които не пасваме по никакъв начин. Обикновено или не се отзовавам на такива покани, когато усетя, че няма да ми е много комфортно с тях и не са ми интересни, или гледам да се измъкна по-бързо под някакъв претекст, ако все пак съм се отзовала на поканата.

И аз съм така, даже разни индивиди, които не ми пасват на везнишкия асцендент ги отсвирвам перманентно  ;D .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Март 30, 2011, 03:13:28 am »
При мен Плутон в 11 дом си казва думата, участва в Т-квадрат със светилата.
Малко са приятелствата, издържали теста за лоялност. Най-много две да са такива през целия ми живот.
И аз отсвирвам бързо или по-скоро игнорирам, сякаш изобщо не съществуват.  :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #36 -: Март 30, 2011, 03:27:31 am »
Управител на моя 11ти дом е Слънцето.В самия 11ти дом имам Луна в лъв и Слънце в дева.Тия неща в комбинация с Венера
на трон в 1ви дом би трябвало да ме правят доста социален тип, пък аз съм си абсолютен саможивец и въобще не ме интересуват разни неща от сорта на приятелство :mellow: , даже напоследък темерутщината ми се засилва  ;D .

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #37 -: Март 30, 2011, 03:30:10 am »
С времето установявам 2 неща, ама не знам, дали са верни:

Да имаш много приятели се изисква или голяма гъвкавост и липса на гръбнак, или много голяма доза повърхностност без много задълбаване. Или пък изключително отдаден живот на хората...

Да имаш пък много малко приятели се изисква да си твърд и непоколебим, да ти липсва гъвкавост, но пък в същото време да си надарен и с голяма доза дълбочина. Или да си жив темерут и да не те бригат изобщо хората...

Доста добри разсъждения  ;)
А на въпроса.. Да, случвало ми се, да не кажа, че е и неизбежно някак.. много обичам да организирам разни "сбирки" и на тях си подбирам хора, които харесвам от различни среди.. или пък на мои рождени дни като съм събирала най-различни хорица винаги се е получавало много, много яко и много съм се смяла  ;D Общо взето колко и ще да са различни хората, с каквито и интереси да са, ако са дружелюбно настроени ще намерят общ език  ;) А иначе ми е било притеснено дали ще се разберат по между си и да не се получи неловка ситуация.
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #38 -: Март 30, 2011, 09:57:53 pm »
Понякога човек когато се сблъска със сериозни проблеми, остава сам и онези, които през цялото време са му били приятели, му обръщат гръб, а някои дори започват да злорадстват и злословят. Така разбираш дали си имал приятели изобщо. Минала съм по този път, но продължавам да вярвам, че приятелството съществува. Но първо трябва да се научиш да отсяваш ненужната плява, за да окриеш един истински диамант. Аз съм го открила и съм благодарна на Бог за това, че ми е дал тази възможност - да опозная красотата и чистотата на истинското приятелство.

предполагам всеки е бил предаван, но поне съдейки по себе си и аз доста съм допринесла за тези предателства, разрешавала съм на хората да си мислят, че съм даденост (о любима Венера в Риби), не съм изисквала и някак ги научавам на поведение, което е безотговорно (знам ли може би силния ми изгряващ Сатурн спомага за това...).
Не знам къде да търся предателството в картата, но съм забелязала, че въздушните зодии, особено една моя приятелка Везни много малко неща приемат като предателство, за разлика от мен, с моя Скорпион.... тя всъщност нищо не приема като предателство....