Здравей Гост

ДОКУМЕНТИТЕ ТЕРА на Робърт Морнинг Скай

• 120 Отговора
  • 36446 Прегледи

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re: ДОКУМЕНТИТЕ ТЕРА на Робърт Морнинг Скай
« Отговор #81 -: Септември 02, 2011, 01:55:20 pm »
Реалността е такава, каквото е качеството на нашите души. В тоя смисъл реалността се съобразява с нас, защото ние я правим.
Реалност няма, ние я създаваме.
тоест реалностите са създадени едновременно с душите /поне така мисля/ като сфери на обучение за могат душите да придобият качества и едновременно с това Абсолюта да опознава себе си чрез нас /тоест нашите души/...

олееее имам да правя мармалад, а сладко, сладко си разтягаме локуми тука  ;D

Уж независимо сме достигнали до много близки мнения. Моето описание в резюме би било нещо такова: Абсолютът се е раздробил и оформил в много уж отделни елементи и се е направил да забрави, че не са отделни точно заради този театър, но субстанцията е една и съща. Един вид, опознава и експериментира със собствената си безкрайна креативност. Дефакто, ние сме направени от Бог така, както къщите са направени от майстори и от тухли (двусмислие). От гледище на отделния индивид, Майя е реалността. От гледище на Абсолюта (абсолютната реалност), това е илюзия. Но понеже пък Майя е проявление на Абсолюта, не следва пълното й отричане. Затова понякога Адвайта ведантистите казват, че Майя не е нито реална, нито нереална, т.е. точно това "и да, и не".

Не знам кой доколко може и не може да твори реалността в дадено ниво... Нали в по-горните нещата се случват по-бързо - мисъл, и хоп! И е нужно много добро познаване и владеене на съзнанието. Затова сме най-напред тук, във физическата реалност, където тези неща се случват "по-мъчно", за да се научим и да сме готови за следващото стъпало.

Лайтман не съм чел, ще погледна. А аз бих искал да препоръчам (специално на Кайли, понеже мисля, че ще й хареса) "Сет говори" от Джейн Робъртс. На мен ми беше много симпатична книгата. Накратко, Сет е духовен учител от по-висшите измерения и установява канал с Джейн, като написва серия от книги чрез нея; тази е първата. Говори за съзнанието, реалностите, за това, че понеже времето е илюзорно, всъщност съществуваме едновременно в няколко реалности, дори да не го осъзнаваме в момента. Т.е., инкарнациите не се случват последователно, те само така изглеждат от физическата реалност, а дефакто са паралелни и към Висшия ти Аз са вързани много съществувания (преди си бях мислил подобни варианти). Съществуването ти като човек от Ренесанса и днес се случва едновременно. Стига и до Христос. Има и няколко прости упражнения, и какво ли още не. Книгата е умно написана и подредена, а Сет се изразява пъстро и увлекателно.

Аз ви я линквам, а ако искате разгледайте: http://web.orbitel.bg/ks/Jane_Roberts_-_Seth_Speaks.pdf
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 02:01:02 pm от Kelvin »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #82 -: Септември 02, 2011, 03:37:46 pm »
Аз май това търсех и за да не го затрия, го поствам в тая тема, после в къщи да си го изгледам.

http://www.laitman.ru/vospriyatie-realnosti/26321.html

*

kaily

• 5145
« Отговор #83 -: Септември 02, 2011, 04:32:58 pm »
А ето тук нещо кратко и интересно за това има ли реални демони или демони има само в главата на Вещичка
 :haha:
Д.О.: Да се върнем на престъпното съзнание. Ако един престъпник създаде в съзнанието си своето престъпление и го извърши срещу вас чрез създаването на собствените си преживявания, той не пресича ли границата, повлиявайки на вас? Защото вие казахте, че вие сте влезли в някакъв съюз с него, съгласявайки се неговото престъпление да се отрази на вас. Струва ми се, че това е напосоки. Той ви е причинил нещо, което не сте пожелали. Но вие казвате, че всеки създава собствената си реалност, съзнателно или не.

С.С.: Не, влиянията биват два вида – едното се проектира навън, а другият човек трябва да го приеме или отхвърли. Това е нещо, което трудно се разбира от хората, защото трябва да приемете, че каквото и да проектирате навън, то ще се отрази обратно към вас. Ако аз създам някого, който ме нападне, отговорността е моя. Ако го проектирам, ставам уязвим, превръщам се в жертва и трябва да осъзная, че там навън някой ще улови това и ще го изиграе заради мен.

Д.О.: Нима искате да кажете, че ако една жена е била изнасилена, то е, защото тя е създала това преживяване?

С.С.: Да, независимо какво е престъплението, то има нужда от някого, който да го проектира и друг, който да го приеме. В сътворението няма случайности. Всичко се създава с някаква цел, дори това да не ни харесва. Дори да не разбираме защо, за това си има причина.

Д.О.: Значи, Стюърт, ако една жена се намира в процес на изнасилване, тя просто може да каже: „Отхвърлям тази реалност и ще внеса своя, в която не ме изнасилват”?

С.С.: Да се надяваме, че тя ще го направи, още преди да се е случило. Ще си каже: „Не съм жертва, отказвам да бъда жертва!” и ще промени модела на съзнанието си.

Д.О.: Предполагам, че някои хора не биха се съгласили с вас.

С.С.: Убеден съм, че много хора няма да се съгласят, но аз не мога да променя начина, по който стоят нещата.
http://www.parallelreality-bg.com/statii/obsti/98-2011-01-27-19-19-24.html

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #84 -: Септември 02, 2011, 05:22:38 pm »
А ето тук нещо кратко и интересно за това има ли реални демони или демони има само в главата на Вещичка
 :haha:

я помисли малко:

значи според теб понеже аз съществувам в твоето измерение трябва ти да си ме създала  ;)  е да, ама не нали  :P

измеренията са обиталища. друг е въпроса кой какво прави в неговото си обиталище и с кого ще се срещне. първият Вселенски Закон гласи: подобното привлича подобно! тоест в зависимост от твоята резонансна честота при теб идват различни хора и неща, но ти, скъпа ми Кайли, пребиваваш в дадено обиталище, в което привличаш определени хора и неща  ;)

премаме следното:

1. ти си Кайли и си част от твоя грозд от 12 Души, а те са част от 12те грозда Души на твоята Монада или в твоята Монада има 12 грозда * 12 Души = 144 Души. /всяка Моната е така!/

2. твоята Монада е част от Абсолюта, малко по-ниско като ниво от Него. демек някъде из много високите измерения. Абсолюта от свая страна събира впечатления и опитност чрез всички създадени Монади!

3. твоята Монада проектира своите Души /инкарнации/ на различни измерения и като различни хора, рептили и прочее дивотии от сорта - ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО - така тя събира опитности!

4. респективно всяка Душа отгоре надолу си има - Божествен АЗ, Същностен Аз и Висш АЗ, като Висшият ти Аз стои над Душата ти, а тя стои над инкарнацията ти в даденото измерение, в което се намираш.

твоята инкарнация е спусната за уроци в дадено измерение, което само по себе си ще рече, че измерението съществува независимо от Монадата!!! това ни води към точка 5:

5. в измерението, в което се намира инкарнацията - в случая говорим за 3Д измерението - урокът е, че човек сам създава реалността си и в каквото си създадеш, в това ще пребиваваш!

измерението съществува обаче!!! това е като къщата ти - каквато си я обзаведеш, то в такава ще живееш. измерението е сцената - спектакъла/реалността ти си го/я пишеш и си го/я играеш! струва ми се, че точно това ти убягва на теб или не можем да се разберем коя за какво говори...

в случая реалност и измерение НЕ са едно и също! - реалността е това, което ти създаваш, а измерението е мястото където я създаваш! оттук следва, че измерението може да бъде обитавано от всякакви същности и всички да са с различни намерения. и всички ще имат право да бъдат такива, каквито са и да правят това, което искат!

това, което ти обяснявам до тук не изключва това, което ти пишеш, а го надгражда! и затова в случая писаниците на кабалистите, които си публикувала последно са верни, но е вярно и това, което пиша, защото говорим за различни неща  :tongue2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
« Отговор #85 -: Септември 02, 2011, 05:46:02 pm »
Цитат
я помисли малко:

значи според теб понеже аз съществувам в твоето измерение трябва ти да си ме създала  ;)  е да, ама не нали

Не, ама да.  :P
Ето тук именно е гвоздеят на програмата.  :mellow:
Аз съм душата, и гроздът от 12 души, и монадата и квото там трябва още - аз съм всичко това!
Имаш 7 тела физическо, ефирно, ментално тинтири минтири и космическо - или което беше последното там - абсолют. Ти си всичко това!
Зависи единствено с какво се идентифицираш и кое си в състояние да поемеш...и преглътнеш.  :haha:

Когато ти си в последното седмо тяло, ти си всичко това, когато си в първото - си само един земен червей. И т.н.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #86 -: Септември 02, 2011, 05:52:44 pm »
оф не ми се спори с теб повече - просто е безмислено! прочетох първия линк и дори Лайтман прави разлика между реалност и измерение  ;)

"Съществуват множество вселени, измерения, в които ние съществуваме в различни състояния. Възможно е там да има време или не, или то да е по-висше от времето, тоест извън времето. Или може би съществуват други състояния извън движението. Там има съвършено други параметри на съществуването – няма нито време, нито място, нито преместване, няма долу-горе и прочее параметри, определящи нашето „Аз”, нашето съществуване. Там може би всичко е съвършено различно, но ние не го знаем. А кабалистите говорят за това, защото те явно постигат другото измерение в този живот, описват го, казват, че именно в това друго измерение ние сме длъжни да преминем, за нас е предназначено съвършено друго съществуване или говорейки по-просто, като че ли на съвсем друга звезда и ние сме длъжни да достигнем до него." - http://www.kabbalah.info/bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E%D1%82%D0%B0/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-1

това, което казваш сега е напълно безмислено - не твърдя, че не е вярно, а просто няма нищо общо с това, което ти пиша... затова спирам до тук  :P 

*

kaily

• 5145
« Отговор #87 -: Септември 02, 2011, 05:59:22 pm »
Therefore, our brains, throughout our lives, do not confront the "original" of the matter existing outside us, but rather an electrical copy of it formed inside our brain. It is at this point that we are misled by assuming these copies are instances of real matter outside us.
"The External World" Inside Our Brain
These physical facts make us come to an indisputable conclusion. Everything we see, touch, hear, and perceive as "matter", "the world" or "the universe" is only electrical signals in our brain.
For instance, we see a bird in the external world. In real, this bird is not in the external world, but in our brain.
http://www.youtube.com/watch?v=cEDIl7pqTYo&feature=related

Няма нищо извън ума ни, всичко, което си въобразяваме, че виждаме, чуваме или живеем, е всъщност само електрически импулси вътре в мозъка ни и извън оная кутийка там няма нищо, дори ние не съществуваме.  :confuse3:

А ти не чети само това, Лайтман говори на няколко нива.
В къщи ще прегледам материала, който си отделих тук, жалко, че е на руски.
Но ако видя което ми трябва, веднага ще ти свирна.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #88 -: Септември 02, 2011, 06:12:54 pm »
няма нищо извън "главата" на Абсолюта, но извън нашите има мнооогооооо... знаеш колко много трябва да се разширим като съзнание за да поемем Вселената в себе си и да се слеем с нея, щото иначе ще се самоунищожим от цялостта и светлината /тва за физическият носител става въпрос/  ;) 

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #89 -: Септември 02, 2011, 06:50:45 pm »
За Абсолюта няма "вън" и "вътре", няма и мозък. :)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #90 -: Септември 02, 2011, 06:55:54 pm »
За Абсолюта няма "вън" и "вътре", няма и мозък. :)

изразих се метафорично  :tongue2:

*

gal

• *
  • 351
Re:ДОКУМЕНТИТЕ ТЕРА на Робърт Морнинг Скай
« Отговор #91 -: Септември 02, 2011, 07:23:23 pm »
Цитат на: Вещичка link=topic=5192.msg214344#msg214344

ей те точно този момент ми се губеше: Плеядите нямат нищо общо със създаването на човека...създатели са, вярно, само че когато са били част от Сириус.

И на мен нещо ми с губи тоя момент ..  :-\ 

Опитвам се да тълкувам един сън с плеядианци, които не разбрах защо, но по някаква причина решиха да ми съобщят истинското ми име .., което доколкото разбирам от 'документите тера' звучи някак сириусиански   :-[  :P  Освен ако звездните не общуват на някакъв общ звезден език - есперанто ..  Звездното ми име е много дълго, и от рода на Т.RRR.SSS-ТТR , т.е само съгласни, изобщо не успях да го произнеса, нито да го запомня .. само помня, че сапочваше с Тррр ..  :rolf:
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #92 -: Септември 02, 2011, 07:41:34 pm »
Цитат на: Вещичка link=topic=5192.msg214344#msg214344

ей те точно този момент ми се губеше: Плеядите нямат нищо общо със създаването на човека...създатели са, вярно, само че когато са били част от Сириус.

И на мен нещо ми с губи тоя момент ..  :-\ 

Опитвам се да тълкувам един сън с плеядианци, които не разбрах защо, но по някаква причина решиха да ми съобщят истинското ми име .., което доколкото разбирам от 'документите тера' звучи някак сириусиански   :-[  :P  Освен ако звездните не общуват на някакъв общ звезден език - есперанто ..  Звездното ми име е много дълго, и от рода на Т.RRR.SSS-ТТR , т.е само съгласни, изобщо не успях да го произнеса, нито да го запомня .. само помня, че сапочваше с Тррр ..  :rolf:

Гали,

явно голяма революция я е тресла нашата Галактика навремето... то сигурно и сега е така ама си нямаме на идея... по едното време имах едно видение с трима убавци - нещо като опит за свръзка и единственото, което помня е, че бяха сириани... ама за чеп ме търсеха и какво искаха и до ден днешен не мога да си спомня...

булото създадено навремето да държи мозъка на човека на ниво растение явно още си има силата, въпреки че все повече хора успяват да го разкъсат... и после ще ми разправят за булото на Изида... дрън-дрън...

наскоро от 4то измерение поискаха разяснение едни сиваци. милите, бяха много тревожни, но пак не вдянах какъв вид помощ търсеха... понякога ей така ми се явяват картини в съзнанието /че и говорят  :haha: - сега някой пак ще пита ква дрога взимам  ;D /, които нямат нищо общо с действителността в момента и естествено изпадам в чуденка какво става... явно не ми трябва да си тегля филми - и така си ги гледам без компютър  :rolf: :rolf: :rolf:

относно имената и аз съм задавала въпроси, но само на Висшият си Аз и честно казано отговор нема  ;D  ама поне разбрах кой е Божественият ми Аз та се кротнах на тая тема за малко  ;D

и Гали, не се връзвай ма това което си изписала с тези нечленоразделни звуци ми звучи като пърдел като се опитам да го изговоря  :rolf: :rolf: :rolf:

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #93 -: Септември 02, 2011, 08:04:04 pm »
Цитат на: Вещичка link=topic=5192.msg235576#msg235576

булото създадено навремето да държи мозъка на човека на ниво растение явно още си има силата..

някъде бях чела, че при концентрация/медитация върху рептилския мозък, може да изплуват спомени от древната ни история.. но още не съм опитвала .. не съм сигурна, че съм готова за това ..  :-X

//

Архипалиум или рептилски мозък (На английски език reptile brain, известен още и като R-complex. Идва от латински език – reptilian, което означава „влечуги”. Към него МакЛийн причислява: мозъчния ствол, малкия мозък, някои базални ядра и обонятелни лукувици. Рептилският мозък е разположен в горната част на гръбначния мозък като главина в средата на човешката глава. Покрит е от ЛС, а върху нея пък се разполага мозъчната кора – неокортексът ) – най-старият и примитивен мозък, с който единствено разполагат влечугите и който не е претърпял съществени промени в хода на еволюцията. За удобство при обозначаването му на български ще използвам и съкращенията Р-комплекс или Р-мозък. Всички сегашни бозайници притежават рептилски комплекс, включително човекът.
Тези структури оказват много голямо влияние върху човешкото поведение, и то често в негативен план. Реакциите и държанието на хората в определени случаи в значителна степен приличат на тези при животните, защото са индуцирани от еднаквата за всички най-древна част на мозъка.

Рептилският мозък контролира функциите, необходими за осъществяването на дишането, сърдечната дейност, телесната температура, свързан е с обонянието, зрението, координацията и равновесието. Той е мястото на първичните инстинкти и нагони – оцеляването на вида и сексуалното поведение. Тази част от мозъка е активна дори по време на дълбок сън.

Според д-р МакЛийн първо и основно отличително качество, проявяващо се чрез Р-комплекса, е стремежът за установяване и защита на територията и свързани с това действия и реакции: чрез ритуални вътревидови схватки и използване на позата и окраската за сигнализиране на агресивност или подчинение; чрез „маскиране” и патрулиране; избиране на място за домуване; складиране на хранителни запаси.

Изключително силната „воля за власт” и агресивност се проявява при гущерите по време на ритуалното поведение в хода на състезанието между тях и ожесточената битка за надмощие. Борбата е докрай и победителят взима всичко. Подобно безмилостно поведение наблюдаваме и при преобладаващата част от „елита” – банкери, бизнесмени, престъпни босове, политици и религиозни лидери, стремящи се към власт и материални облаги.

Защитата на територията, както и „волята за власт” имат много лица. Например „моето” може да атакува „твоето” поради разликата в цвета на кожата. Можем да приемем, че расизмът има своите корени в рептилския мозък. „Елитът” и особено една прослойка от него – царските потекла и аристокрацията, е завладяна от идеята за превъзхождащата раса и кръвната линия. Това е и причината, поради която те са се кръстосвали толкова упорито помежду си в продължение на столетия и са съхранявали много внимателно данните за своето родословие.

;)

http://poligon.evroweb.com/viewtopic.php?f=24&t=152

---

Цитат
и Гали, не се връзвай ма това което си изписала с тези нечленоразделни звуци ми звучи като пърдел като се опитам да го изговоря  :rolf: :rolf: :rolf:

ми то и на мен така ми прозвуча, ама ония бяха толкова сериозни, че изобщо не ми и мина през ум да се хиля пред тях ..  :unsure:  обаче като се събудих падна голям смях .. Тррр..   :haha: :rolf: 
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #94 -: Септември 02, 2011, 08:21:37 pm »

някъде бях чела, че при концентрация/медитация върху рептилския мозък, може да изплуват спомени от древната ни история.. но още не съм опитвала .. не съм сигурна, че съм готова за това ..  :-X

Рептилският мозък е разположен в горната част на гръбначния мозък като главина в средата на човешката глава.

Значи трябва да се концентрираме върху горната част на гръбначния мозък, който е в средата на главата?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #95 -: Септември 02, 2011, 08:34:32 pm »
Когато робуваш на зависимостта си, воден от обсесивния си навик, дълбоката, но ирационална цел на несъзнаваното ти е да ти осигури щастие! Несъзнаваното действа автоматично, по един доста анархичен и атавистичен начин. Докато си дърпан от конците на зависимостта си марионетка, сляпата цел на несъзнаваното е да осигури удовлствие, да задоволи нагона към удоволствие- директно, без оглед на цялостното щастие на личността ти.

То го прави по директен начин, без да се интересува от социалните ни взаимодействия, нивото на психичната ни сила, просперитета и себеактуализацията ни. Биологичната база на несъзнаваното са старите ни мозъчни структури - рептилския мозък и емоционалния, лимбичен мозък. Тези структури не са лоши. Напротив,те са генетично програмирани автоматично да се стремят към щастието ни.

Поставени обаче в съвременния по-сложен обществен, а и когнитивен контекст (мозъкът ни одавана е по-развит и сложен от този на много други биологични видове, а подкорието е надстроено от по-висшите зони на кората), изначално доброто намерение за щастие на нагона ни към удоволствие, идващ от подсъзнанието, може да породи зависимост. Ако не обуздаем работата на тези древни структури в нас, процесиращи нагоните и най-базисните ни емоции, ставаме техни роби!

http://www.sexnature.org/psihologiya-i-terapiya/psihoterapiya-i-samolechenie-pri-zavisimosti.html

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #96 -: Септември 02, 2011, 08:36:35 pm »

опитах го за няколко секунди сега и веднага се видях в ролята на динозавър, от тревопасните, как преживя крехка тревица... ма чак усетих вкуса на трева в устата си  :rolf: ...  или пък вкуса е от факта, че докато насипвах мармалада от ябълки и моркови, с една идея аромат на ванилия и канела и изплюсках доста от него...  :57:

може би ако се задълбоча в тази визия и ще видя и други работи, но сега друго ми е на ума и не ми се занимава  ;D

а ония дето си ги видяла само се правят на сериозни  ;D  знаеш ли как извиквам понякога Архангел Михаил в съзнанието си  ;) - Захарче или Слънчице и той идва винаги  :rolf: ... имало е моменти, в които съм се попикавала от смях с него - невероятно чувство за хумор притежава  :P ... но може би ми се явява, защото напоследък е лепнат като ваденка за мен и просто друг наоколо няма  ;D
освен него и Архангел Рафаил съм викала и последният път беше да изгони мухите от къщи и да излекува Амбърчето - добре се справи момчето, две думи няма  :clap:

интересното е, че винаги можеш да ги призовеш и се отзовават. и нямат нищо общо с иконите по църквите - само ако знаеш какви са хубавци... малииии  :-[  Михаил е със светло кестенява, леко червеникава коса, средна дължина и чуплива, заметната на една страна, пронизващо небесно сини очи и излъчва ослепително бяла светлина, а мечът му хвърля мълнии, а Рафаил е с черна, дълга, къдрава коса, виолетово-сини очи и по-скоро прилича на средновековен рицар, излъчва също такава ослепително бяла светлина. той е малко по-сериозен обаче  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #97 -: Септември 02, 2011, 09:45:31 pm »
няма нищо извън "главата" на Абсолюта, но извън нашите има мнооогооооо... знаеш колко много трябва да се разширим като съзнание за да поемем Вселената в себе си и да се слеем с нея, щото иначе ще се самоунищожим от цялостта и светлината /тва за физическият носител става въпрос/  ;)

е тук вече съм съгласна  :blink:
но все пак ние СмЕ ТОВА

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #98 -: Септември 02, 2011, 09:51:41 pm »

е тук вече съм съгласна  :blink:
но все пак ние СмЕ ТОВА

частица от Него - да, но не и цялото  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #99 -: Септември 02, 2011, 09:59:13 pm »
Цялото е част от частта.
На по-високо ниво.