Здравей Гост

За силата на Фейсбук - за и против!

• 142 Отговора
  • 17112 Прегледи
*

Stella

• 7765
За силата на Фейсбук - за и против!
« -: Април 03, 2011, 06:15:02 pm »
Фейсбук е сила. Хората се обединяват в групи, чрез фБ. Протестът срещу режима в Либия започна, чрез обединяване на млади хора в ФБ. Не може да се отрече с лека ръъка силата на комуникационните технологии за раазвитието на съвременното общество.

Моля в анкетата да се включат само тези, които НЯМАТ ПРОФИЛ.
« Последна редакция: Април 03, 2011, 06:22:59 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Re:За силата на Фейсбук - за и против!
« Отговор #1 -: Април 03, 2011, 06:21:48 pm »
А ми заглавието е формулирано доста предубедено, да ти кажа  :mellow: Ясно е, че социалните мрежи са сила. За кого и с каква цел - друг въпрос.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2 -: Април 03, 2011, 06:24:03 pm »
ФБ е много тъп. имам регистрация там, но влизам толкова рядко, че все едно нямам. така и не можах да разбера как и защо така трябва да се борави с него  ;D  

ма кви са тия игри вътре и кви са тия тъпотии бе? такова масово зомбиране на населението не е истина направо! да ми копаят моркови в некви ферми - бе мотика 5 номер за вас няма ли беееееееее  :angry:

някви там съобщения - абе на когото му трябвам ми има телефона или скайпа. ся да си усложнявам живота и други тъпотии... а не!

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Април 03, 2011, 06:24:21 pm »
А ми заглавието е формулирано доста предубедено, да ти кажа  :mellow: Ясно е, че социалните мрежи са сила. За кого и с каква цел - друг въпрос.

Не е предубедено. Това е инстината. Да поговорим за това кой как може да използва тази сила.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #4 -: Април 03, 2011, 06:25:43 pm »
Ако анкетата е само за тези, които нямат профил, аз ще се включа така - http://mountainastrologer.com/tma/mark-zuckerberg-and-facebook. ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Април 03, 2011, 06:26:22 pm »

ма кви са тия игри вътре и кви са тия тъпотии бе? такова масово зомбиране на населението не е истина направо! да ми копаят моркови в некви ферми - бе мотика 5 номер за вас няма ли беееееееее  :angry:

Веще и аз като тебе се възмущавам на копаенето на градинки във ФБ. хахахаха! Не могат да ме хванат за която и да било игра. Я да ходят да бачкат на полето, та да създават реален продукт.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Април 03, 2011, 06:26:27 pm »
Фейсбук понастоящем е място за всякакви видове пропаганди, вкл. и политически. Не може да се отрече неговото значение в глобален мащаб. Не на последно място, Фейсбук е място за реклама, но той има силата да обединява хората в групи със сходни интереси, каквото е предназначението и на форумите, които също са мини общества.
Във Фейсбук стават обществено достояние лични отношения и междуличностни конфликти, било то и групови. Благорадение на него форумите опустяха, но все още не са изгубили значението си като удобен формат за общуване и споделяне на интереси.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Април 03, 2011, 06:26:53 pm »
ФБ е много тъп. имам регистрация там, но влизам толкова рядко, че все едно нямам. така и не можах да разбера как и защо така трябва да се борави с него  ;D  

Ми за хора, които не могат да си намерят среда по интереси за общуване със сигурност е много полезен.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Април 03, 2011, 06:27:11 pm »
Ако анкетата е само за тези, които нямат профил, аз ще се включа така - http://mountainastrologer.com/tma/mark-zuckerberg-and-facebook. ;)

Страхотно включване!  :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Април 03, 2011, 06:30:46 pm »

Ми за хора, които не могат да си намерят среда по интереси за общуване със сигурност е много полезен.

Нашите доброволци имат група във ФБ - те имат и среда и обществено полезни интереси. Клубът има и страница във ФБ. Така популяризира каузите си. Но, тук отделната личност няма значение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Април 03, 2011, 06:36:07 pm »
Всъщност тази дискусия от темата за ретрограден Меркурий е тръгнала, сега го видях...

Дотук ми прави впечатление следното:

Знаех си. Луна в Рак и Скорпион не обичат ФБ.

моята луна е в телец и смятам, че фейсбук е голяма тъпня..

Сред пишещите във форума не са фенове на фейсбука родените с Луни, които имат някакво есенциално качество  в знака, в който се намира, в посока към "плюс" или към "минус", няма значение.
Дотук сред анти-феновете преобладават: Луна в Рак, Луна в Телец, Луна в Скорпион... Чакам включване от някоя Луна в Козирог. Само Луна в Лъв прави изключение - те сигурно са твърде заети със себе си ( :P шегичка!), за да се увличат по такива дребнотемия, хи хи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #11 -: Април 03, 2011, 06:40:24 pm »
Аз ще да съм някакво изключение, имам Близнашка Луна, очаква се да е комуникативна и нямам профил във ФБ.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #12 -: Април 03, 2011, 06:43:17 pm »
Както казах в другата тема, Луната ми е в лъв и нямам ФБ.Не мога да кажа че съм против фейсбук - всеки човек има право да
членува където си иска, а и аз не обичам да се бъркам в работите на другите, така че кой какво прави, не ме интересува.
Въпреки че не съм против социалната мрежа не гледам с добро око на нея, защото в определени случаи тя способства за
създаването на ефекта на тълпата ( пример - революциите в арабския свят), и това качество на ФБ ми се струва, че е
твърде вероятно да бъде експлоатирано за неблагородни цели.

« Отговор #13 -: Април 03, 2011, 06:47:01 pm »
Е, те някои хора влизат във фейса, само за да си оберат реколтата, например. ;D Играят на ферма... Аз имам профил, но без лична информация в него. Използвам го, за да си обменям информация с приятели, имам предвид такива, които познавам лично. Но там се запознах и с нови хора - няколко американки, италианка и т.н. Бива го за неангажиращи разговори с непознати и за обмен на инфо с хора, на които имам доверие. С колежките от работа там си пишем, като не можем да се свържем по телефоните.

В картата на фейсбук АС е Водолей, Уран е в 1-ви дом - това е и била целта - обединяване на хора със сродни интереси. Прави ми впечатление, че Уран вече е бил в Риби, а Нептун е на АС. Според мен това може да се тълкува двузначно - хем дава възможност за духовно общуване и обогатяване, хем и за измами, каквито доста има в интернет. Повтаря се темата Марс-Уран, но с хармоничен секстил - обменът на идеи води действия след себе си, които в крайна сметка би трябвало да имат положителен ефект. Луната е силно поставена по знак, с апликиращи опозиция към Меркурий и тригон към Венера. Венера има доста силно присъствие и в картата на Зукърбърг (Цукерберг повече ми харесва). Опозето с Меркурий в 12-ти дом обаче не ми харесва. Някакси не ми се връзва с гладко протичаща комуникация. Но пък фейсът е създаден по действащ тригон Сатурн-Уран, време, когато новостите се приемат по-лесно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Април 03, 2011, 06:48:02 pm »
Аз ще да съм някакво изключение, имам Близнашка Луна, очаква се да е комуникативна и нямам профил във ФБ.

Хм, твоята без мажорни аспекти ли беше?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #15 -: Април 03, 2011, 06:57:41 pm »
Ааа огнената ми егоцентрична Луница при това уранова и в 9 дом отдавна си е признала, че не е фен на туй нещо, да се повтарям ми доскучава, дори го счита за твърде ограничаващо и безидейно, но който му намира ползите да си го употребява, като на всяка лудост и на тая ще й мине времето.

И друг път съм споменавала, че събирането на групи там рядко води до нещо смислено като краен резултат, а пък на българина му дай да се групира на теория, не на действия и да хаби енергия в обсъждане като не може друго да направи.

Асол на твоята покана за онзи социум бих се отзовала. ;)    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #16 -: Април 03, 2011, 06:58:41 pm »
  само лошо от моята уста за сурат-тефтера ;D ;D меркуриевите чада, стрелците би трябвало обаче да го обичат  и ако съдя по приятелите си имат  wi fi  в главния мозък :P

Фейсбук е сила. Хората се обединяват в групи, чрез фБ.
така е

Протестът срещу режима в Либия започна, чрез обединяване на млади хора в ФБ. Не може да се отрече с лека ръъка силата на комуникационните технологии за раазвитието на съвременното общество.
подкрепа -да, но реалността е малко по - различна
напълно съм несъгласна, че това е началото на революцията и сваляне на режим- активността не е същото като действието...всеки може да се запише против това Веселин Маринов да пее, но ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Април 03, 2011, 07:00:30 pm »
И друг път съм споменавала, че събирането на групи там рядко води до нещо смислено като краен резултат, а пък на българина му дай да се групира на теория, не на действия и да хаби енергия в обсъждане като не може друго да направи.

Съгласна.
Да не говорим за това колко кирливи ризи се перат там, но поне се прочистиха форумите малко.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #18 -: Април 03, 2011, 07:03:56 pm »
Съгласна съм, че Фейсбук е сила и като такава може да има
двояко проявление...

Всички покани, които съм получавала да се присъединя
са изпращани от американския сайт, като са от името на
хора, в чиито е-мейл бук е фигурирал случайно и моя мейл- хора, които почти не
познавам са фигурирали в "поканите" - което значи, че...." без коментар"  :mellow:

е  ,какво да кажа повече от това:

http://www.ivosiromahov.com/2_article/a46.html

http://www.ivosiromahov.com/2_article/a63.html
Естествени минерали и амулети

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #19 -: Април 03, 2011, 07:04:11 pm »

Хм, твоята без мажорни аспекти ли беше?  :-\

Да, но зависи от астролога и орбисите, които ползва. :blink:
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.