Здравей Гост

За силата на Фейсбук - за и против!

• 142 Отговора
  • 17157 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:За силата на Фейсбук - за и против!
« Отговор #40 -: Април 03, 2011, 08:50:36 pm »
Имах мн. неприятна случка преди време-сприятелих се с един познат,такива коментари ми беше написал под снимките,че умрях от срам,добре че само 3-4 часа бяха преседели. :-[ ;D

Това е бял кахър, макар че си се почувствала много неприятно, предполагам. Предимството на ФБ е, че има опция за блокиране.
А колко бълвочи се пишат по форумите и очевидни клевети, това остава безнаказано, нито тежи на съвестта на написалия ги. Астролозите говорят за професионална етика спрямо клиента, а някои не спазват елементарна етика спрямо колегите си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Април 03, 2011, 08:52:30 pm »
Още малко се порових в този брояч и да ви кажа там пише, че единия човек от Варна ползва Firefox 3.60 и Windows XP, за всеки пише нещо, а ние си мислим, че се крием виртуално, понеже не сме си сложили снимките  ;D

Сега ако напишат и с какъв цвят чехли съм в момента, ще ги призная.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #42 -: Април 03, 2011, 08:53:23 pm »
Ето един астро-блог, който чета - http://astropost.blogspot.com/. Да видим какво пишат за Нептун...

Извинявай! Тук пише "astropost" а аз чета "apostoloff"  :confuse3: :confuse3: :confuse3:
Eeee, бива, бива ретро Меркурий, ама чак такава заплесия, не бива!
Сега ми е ясно за какво става дума. No problems.  ;) Аз пък тия дни пиша един пост със 100 грешки. ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #43 -: Април 03, 2011, 08:54:08 pm »
Kaто го зачетох този блог по едно време гледам долу в дясно някакъв брояч на посещенията и от коя част на света са. Ми за последните 13 минути имаше 3 влизания от София, 1 от Радомир и 1 от Варна  :blink:

Още малко се порових в този брояч и да ви кажа там пише, че единия човек от Варна ползва Firefox 3.60 и Windows XP, за всеки пише нещо, а ние си мислим, че се крием виртуално, понеже не сме си сложили снимките  ;D

Дреме ми на кукуригото какъв Windows полза някой.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #44 -: Април 03, 2011, 08:55:13 pm »
Аз съм с Vista (така между нас ;D ;D ;D).

« Отговор #45 -: Април 03, 2011, 08:56:05 pm »

Бяло и розово с панделки  :haha:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Април 03, 2011, 08:57:22 pm »

На нас може и да не ни дреме  ;D, ама на онези, които преднамерено събират тези данни, информацията може да им послужи за определени цели. Първо - от маркетингова гледна точка (кои са най-използванте софтуърни продукти и приложения), второ - от гледна точка на сигурността и т.н.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Април 03, 2011, 08:58:06 pm »

Бяло и розово с панделки  :haha:

Имам бели, позна, но в момента съм с цикламено розови с пухчета.  :P :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #48 -: Април 03, 2011, 09:10:32 pm »

На нас може и да не ни дреме  ;D, ама на онези, които преднамерено събират тези данни, информацията може да им послужи за определени цели. Първо - от маркетингова гледна точка (кои са най-използванте софтуърни продукти и приложения), второ - от гледна точка на сигурността и т.н.

Абе, няма лошо...да си правят маркетинговите проучвания. Ако мога да помогна за развитието на пазара, насреща съм... :yahoo: на мен това не ми вреди в частност. Щом се вижда от свички тази информация, значи е публична и всеки може да я ползва, а щом всеки заинтересуван може да я ползва, значи има равнопоставен достъп, което изключва нелоялната конкуренция. (това за конкретния случай).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #49 -: Април 03, 2011, 10:17:45 pm »
Мен честно казано единственното,което ме блазни да си направя фейсбук е,че много предавания имат страница, на която можеш да коментираш. Например предаването на Милен Цветков,за което онзи ден ви разказвах,та там може да си изкажеш мнението. Като цяло на повечето предавания има страници.

« Отговор #50 -: Април 04, 2011, 03:45:20 am »
Аз имам профил във ФБ и много ми харесва, то е като скайп, споделяш с приятелите си снимки, информация, клипчета и т.н. и то наведнъж. Не ти се налага да го пишеш или говориш на всеки по отделна, а ако искаш нещо лично има си ЛС. Като форумите, но тука е по-открито, знае се кой си, какъв си, намираш си стари дружки, съученици, колеги и споделяш или не споделяш. Ти решаваш! Това е идеята на ФБ - да споделяш! А игрите, рекламите и каузите са пожелание. Никога не съм копала или хранила пилците. Не виждам нищо странно във ФБ.
Имам Луна в Риби - за протокола :)

« Отговор #51 -: Април 04, 2011, 07:48:55 pm »
И аз да се отбележа в темата. Имам профил, не ми харесва, натоварва ме изключително много, защото постоянно се разсейвам и чета какви ли не глупости по профилите на други хора.....Иначе това ми е единствения шанс да поддържам връзка с повечето си близки приятелки, които са в чужбина. От фейса научих за годежа на една от най-близките ми приятелки и чак 2 месеца по късно на живо се запознах с годеника и италианец (то или в лично писмо или във фейс няма как иначе), по-бързо се разпространява информация там, и може да е много забавен, ако са ти добронамерени приятелите (играем игри, споделяме снимки и тн.) Лошото е, че аз лично имам и много чужденци, покрай следването си и все трябва да внимавам какво говоря, защото на запад супер на сериозно се взима всичко.... а и там има една истерия, да се правиш на интересен, която мен ме отвращава. В Б-я жените поне малко по-възрастните (над 16 год.) все още имат усещане за баланс, красота, естетика....в Западните държави нещата са много зле, там имма чувството, че въпреки всичките им еманцации и тн. жените наистина са до голяма степен домакини или сексуални обекти (но те доста са виновни за изграждането на тези образи и с поведението си и с разбиранията си за живота). Фейсбук е добър и за създаване на връзки, особено в колежите, имам усещането, че наистина там стават свалките, защото седим по 16 часа дневно на лаптопите си, направо сме се сраснали с тях. А и на тъй наречените им социални събития - балове, ала бала, се запознаваш постоянно с нови хора и ако не го намериш дадения човек после във фейсбук, просто няма да се видите повече..... абе извратена история, някак човешкия фактор, остана много назад, никакво време. Но и връзките на запад са тип "двойка - бойна единица срещу обществото",....... много повече задължения, отколкото в Б-я, където семействата все още много помагат. Мъжете обаче там са много по-дисциплинирани и отговорни.

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Април 06, 2011, 01:29:57 am »
Струва си да го споменем тук. От Фейсбук- на операционната маса. Първият трансплантиран бъбрек, чрез Фейсбук. Съпругата публикува обява, че търси донор за своя съпруг и още на следващия ден се явява 25 годишен зоброволец да дари бъбрека си. Като по чудо същият се оказва съвместим. Това е  първият трансплантиран бъбрек с помощта на Фейсбук. (съобщиха по Нова телевизия).

*

Инти

• 2068
« Отговор #53 -: Април 06, 2011, 03:49:26 am »
Аз нямам профил съвсем целенасочено и съзнателно, нямам намерение, да показвам личния си живот на показ, макар че тоя фейс ми е и полезен, защото ми се налага да издирвам приятели или да разглеждам профили на любими певци.

Имах странна интуиция тази година. Когато бях студентка се запознах с един японец във влака, след като се върна в родния си град, той ми изпрати писмо с картичка. През 2010 година когато си бях у дома в родния край, реших да си взема писмото и на Ретро Меркурий да му пиша, питайте ме защо съм такъв мързел и защо не му писах. В писмото, което получих имаше картичка от Сендай, града който бе залят от цунамито. Търсих го навсякъде по фейс, скайп, по старите му емейли и нищо, ни кост ни вест. За съжаление и фейса не ми помогна, когато наистина ми потрябва.

Не отричам социалната му роля, но за мен фейсбук си е място за реклама и за клюки, много изкривено понятие за виртуални контакти.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #54 -: Април 06, 2011, 04:16:35 am »
Аз нямам профил съвсем целенасочено и съзнателно, нямам намерение, да показвам личния си живот на показ, макар че тоя фейс ми е и полезен, защото ми се налага да издирвам приятели или да разглеждам профили на любими певци.

Имах странна интуиция тази година. Когато бях студентка се запознах с един японец във влака, след като се върна в родния си град, той ми изпрати писмо с картичка. През 2010 година когато си бях у дома в родния край, реших да си взема писмото и на Ретро Меркурий да му пиша, питайте ме защо съм такъв мързел и защо не му писах. В писмото, което получих имаше картичка от Сендай, града който бе залят от цунамито. Търсих го навсякъде по фейс, скайп, по старите му емейли и нищо, ни кост ни вест. За съжаление и фейса не ми помогна, когато наистина ми потрябва.

Не отричам социалната му роля, но за мен фейсбук си е място за реклама и за клюки, много изкривено понятие за виртуални контакти.

Дано всичко е наред с момчето.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #55 -: Април 06, 2011, 05:33:40 am »
Инти  :'( :'( :'(
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #56 -: Април 06, 2011, 05:41:12 am »

Търсих го навсякъде по фейс, скайп, по старите му емейли и нищо, ни кост ни вест. За съжаление и фейса не ми помогна, когато наистина ми потрябва.

Дано не се е случило най-лошото.  :25:

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #57 -: Април 06, 2011, 06:33:26 am »
Разгледах хороскопа на създателя на Фейсбук и се изумих колко асоциални аспекти има този човек. Тежко ранена Луна от Марс и Сатурн от двете страни и то в скорпион, и то в опозиция на венера в 12-ти дом, която съответно е в опозиция със Сатурн и Марс. Това че Венера му е в телец и Марс в скорпион явно му е помогнало да превърне дефекта си в ефект и да успее да направи пари от напрежението породено от сериозните си социални неумения и желанието за любов и секс .
Колкото до Фейсбук и силата му, мисля че нещата са двупосочни. Колкото помага толкова и вреди. Зависи как се използва. Информацията тече много по-бързо, но и възможността за манипулация е много по-голяма. Като цяло ФБ е част от глобализацията и света се превръща все повече в глобално село, но човешкия контакт се изкривява. А личния контакт е пред замиране, което води до очуждаване и улеснява прилагането на тактиката разделяй и владей. Отделно от това "социалната мрежа" е чудесно място за правене на социологически изследвания и съответно за социално манипулиране. По едно време тръгна слух, че се финансира от ЦРУ и като се замислих, тогава (аз съм във ФБ от 2007 г.) изобщо нямаше никакви реклами, нито игрички и се чудех кой и защо подържа това нещо. И сега на фона на информациите, че арабските революции тръгнали от ФБ , вече тоя слух ми изглежда доста реален. Това не означава, че все още е финансиран от тях, защото те обикновено създават нещо и се грижат за него докато им върши работа, след това го оставят да си вирее и ако почне да им пречи си намират повод да го унищожат (пример - Садам Хюсеин, талибаните и др.) . Да видим до кога ще вирее този т.н. социален феномен.
Все пак съм на мнение, че ФБ е сила,която може да се използва разумно и полезно.Всичко зависи от човека, който я използва. Както всяка друга сила като атомната енергия например.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Април 06, 2011, 07:17:38 am »
Разгледах хороскопа на създателя на Фейсбук и се изумих колко асоциални аспекти има този човек. Тежко ранена Луна от Марс и Сатурн от двете страни и то в скорпион, и то в опозиция на венера в 12-ти дом, която съответно е в опозиция със Сатурн и Марс. Това че Венера му е в телец и Марс в скорпион явно му е помогнало да превърне дефекта си в ефект и да успее да направи пари от напрежението породено от сериозните си социални неумения и желанието за любов и секс .

Мислех, че няма да се появиш скоро, ето че се завърна по ретро Меркурий.  :blink:
Да, и на мен ми направи впечатление специфичното "обграждане" на Луната. В индийската астрология също има такова понятие - Луна (или Асцендент), затиснати между малефици.
Идеята, залегнала в създаването на ФБ, е да бъде ефективна социална мрежа, но наистина нерядко тавива идеи се раждат в главите на онези хора, на които общуването и социалните контакти може някога да са им били проблем. И впоследствие превръщат слабостта си в сила.

Това е от мен, съвсем накратко. Лека нощ.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #59 -: Април 06, 2011, 07:50:28 am »

Мислех, че няма да се появиш скоро, ето че се завърна по ретро Меркурий.  :blink:
Да, и на мен ми направи впечатление специфичното "обграждане" на Луната. В индийската астрология също има такова понятие - Луна (или Асцендент), затиснати между малефици.
Идеята, залегнала в създаването на ФБ, е да бъде ефективна социална мрежа, но наистина нерядко тавива идеи се раждат в главите на онези хора, на които общуването и социалните контакти може някога да са им били проблем. И впоследствие превръщат слабостта си в сила.
Това е от мен, съвсем накратко. Лека нощ.  :blink:

Нищо не е по-велико от това....Да трансформираш слабостите си в сила....Това е огромно предизвикателство и се иска супер талант... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците