Здравей Гост

За силата на Фейсбук - за и против!

• 142 Отговора
  • 17075 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:За силата на Фейсбук - за и против!
« Отговор #100 -: Май 30, 2011, 08:30:15 pm »
А тук минаваме уж за възпитани и интелигентни, а не спираме да се обиждаме.
Да, от прочистване има нужда - в отношенията ни.
Тук всеки е застанал зад някакъв анонимен ник (аз лично съм си обявила имената в статиите, които пиша) и вероятно си мисли, че може да върви подир другарчето и да го хапе. А интересното е, че тук някои и в реалния живот се знаем.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Май 30, 2011, 08:40:58 pm »
Тук всеки е застанал зад някакъв анонимен ник (аз лично съм си обявила имената в статиите, които пиша) и вероятно си мисли, че може да върви подир другарчето и да го хапе. А интересното е, че тук някои и в реалния живот се знаем.

Трудно е , защото става дума за клизма на ЕГОТО... ;D ;)

И това е добре....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Май 30, 2011, 08:42:48 pm »

Как у Маньки в попке поломалась клизма,
призрак бродит по Европе - призрак коммунизма!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #103 -: Май 30, 2011, 08:44:23 pm »

Във Фейса групата е затворена, влизаш с препоръки и с името си, но другите нямат достъп до твоя профил, ако ти не го разрешиш. За да дадеш достъп на някого до информацията в профила си, той трябва да ти изпрати покана за приятелство или ти да му пратиш покана, която да бъде потвърдена.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #104 -: Май 30, 2011, 08:46:21 pm »

Как у Маньки в попке поломалась клизма,
призрак бродит по Европе - призрак коммунизма!  ;D
:haha:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #105 -: Май 30, 2011, 08:49:59 pm »
Ама Стела има страхотен нов аватар :):) МНОГО готин !  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #106 -: Май 30, 2011, 08:54:47 pm »
Ама Стела има страхотен нов аватар :):) МНОГО готин !  ;D

Харесва ли ти? Полегнала е Тудора...
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #107 -: Май 30, 2011, 09:08:34 pm »
Струва ми се, че има една съществена разлика между форумите и групите във Фейсбук.

Групата във фейсбук не е комерсиална, докато форумите в повечето случаи, за да съществуват, се издържат от реклами.
И за да им се качва цената на рекламата, трябва да има посещаемост,
а за да има висока посещаемост трябва да има лостове за това.
Най-често срещаните лостове са поставянето на статистика, в която посетителите
могат да следят своята собствена активност. И тогава тези, които са по-агресивни и желаят надмощие се настървяват : "Ти мене никога няма да ме стигнеш, ако ще и....." и т.н. Още Зъболекар на времето предложи да се премахне статистиката във форума или поне да не бъде толкова подробно достъпна за съ-форумците, но тогава никой не му обърна внимание.
Другият лост за увеличаване на посещаемостта е спечелването на така наречените " пасивни наблюдатели", които не участват в дискусиите, но на тях им дай "Хляб и зрелища", които също допринасят, макар да не ги виждаме.

В групата във Фейсбук няма статистика, няма комерсиален интерес и "мерене на пи* ки, кой е по-по-най-.
А това са все силни имена -доста напреднали в астрологията и повечето от тях си имат сериозни научни степени в други области, както и собствени сайтове.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Май 30, 2011, 10:53:16 pm »
От всички изброени от теб, доколкото знам, само Филип има научна степен, но е последният човек, който би я изтъквал. Него манията за самоизтъкване и самовъзвеличаване все още не го е докоснала. Свестен човек.  :blink:

А ти какви статистики визираш?
Броят звездички или възможността да се следи активността на потребителите - кой кога и къде влиза, колко теми има създадени?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #109 -: Май 30, 2011, 11:52:20 pm »
В групата във Фейсбук няма статистика, няма комерсиален интерес и "мерене на пи* ки, кой е по-по-най-.

Амалееее  :85:
Ако знаете на какви вълкодави попаднах, направо не ви е работа. Там е страшно, браточки, не се заблуждавайте. Тук всички те четат - целия свят, и не можеш да си скриеш сам писаничките - или пишеш и е явно, или си траеш. Там можеш да си забраниш достъпа, може само някои да те четат, в една група примерно като тук - сега ако беше там, можех да забраня на Марая да ме чете и аз да чета нея. И всички вие щяхте да виждате коя какво пише, ама ние двете да не се виждаме.
Бало си е амата там, не се заблуждавайте!
Тук е по-сплотено и по-открито и по-честно.
Там групи се разпадат, щото се правят лесно, после се събират по малко, има скрити, открити, секви идиоти.

Тук очевидността и необходимостта да съжителстваш волю неволю с другите възпитава. Нищо не може да замени старият добър форум, вервайте ми - като на патил и препатил от сички извращения на интернета.  :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Май 31, 2011, 12:04:13 am »
Може би зависи и от самата група. Ти нали си в политическите?
А това, че групите във фейсбука се делят на по-малки групички, и аз го знам.
Все едно няколко души тук да направят един раздел, в който да нямат достъп останалите, и да си коментират там на воля каквото и когото си искат, без никой да разбере и гък да им каже.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #111 -: Май 31, 2011, 12:18:01 am »

Амалееее  :85:
Ако знаете на какви вълкодави попаднах, направо не ви е работа. Там е страшно, браточки, не се заблуждавайте. Тук всички те четат - целия свят, и не можеш да си скриеш сам писаничките - или пишеш и е явно, или си траеш. Там можеш да си забраниш достъпа, може само някои да те четат, в една група примерно като тук - сега ако беше там, можех да забраня на Марая да ме чете и аз да чета нея. И всички вие щяхте да виждате коя какво пише, ама ние двете да не се виждаме.
Бало си е амата там, не се заблуждавайте!
Тук е по-сплотено и по-открито и по-честно.
Там групи се разпадат, щото се правят лесно, после се събират по малко, има скрити, открити, секви идиоти.

Тук очевидността и необходимостта да съжителстваш волю неволю с другите възпитава. Нищо не може да замени старият добър форум, вервайте ми - като на патил и препатил от сички извращения на интернета.  :mellow:

Кайли, съжалявам, че си пострадала.
Аз одобрявам такава опция. Например с удоволствие бих ограничила потребители, които пишат дълги постове с емоционално наситени постове без грам астрология, сред които губя главното. По-подредено ще ми стане някак. :72:

*

kaily

• 5145
« Отговор #112 -: Май 31, 2011, 02:04:10 am »
Да, Стела, такава опция има във форума на в. Сега - можеш да забраниш четенето на определен форумец, обаче не можеш да му забраниш на него да те чете теб. Това е справедливо.
Ама в една група ти да го отрежеш и да не те вижда и после можеш да му говориш зад гърба каквото си искаш, щото той няма как да те види, обаче всички останали могат да те четат...

Лиле, не бе душата, там пострадах в една група по интереси - певец, той пее за любов, групата възвишена само за любов и приятелство си говори. Обаче им липсва грам така визия за мирни добросъседски отношения, появи се едно ла.но, почна да блокира наред, първо ме блокира мен...то ние така бяхме по-така, нали по едно време разправях, че съм влюбена, после изведнъж се сджафкахме, той изтрещя и ме блокира - интересното беше, че стана ама точно баш на Венериния ми възврат, де аз го чаках с надежди говежди да се случат по-хубави неща точно в обратната посока на случилото се - а сега кажете как да вервам на астрологията.  :41:
Та мен ме блокира, аз почнах да пищя, а тоя наистина е изкусител, няма човек да не го е срещнал и да не си е паднал по чара му. Пък аз с рогата и копитцата вперед! Ама пък само истини им говорих и ... мен ме отлюспиха....мдам...обаче аз нати тъпа но упорита, следя...мина се време, тоя почна да блокира и други, който се опита да ме защити и хоп - го блокирааааа....., после почна да се олива още повече, накрая един ден унфрендна - демек махна от френдовете си, десетина човека и обясни, че ги махнал, щото били мои приятели - два месеца след като се махнах оттам и ни ме е виждал, ни ме е чувал. .... е, познайте какво стана в резултат ... разпадна им се групата от 600 човека некак си така от само себе си.  ;D

« Отговор #113 -: Май 31, 2011, 02:07:17 am »
Да, Стела, такава опция има във форума на в. Сега - можеш да забраниш четенето на определен форумец, обаче не можеш да му забраниш на него да те чете теб. Това е справедливо.

Това е до технически възможности на самия форум. Този формат е  безплатен. т.е. ако вие искате да си направите форум вземате една такава матричка и си правите форум. За форумите с повече екстири се плаща.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #114 -: Май 31, 2011, 02:08:59 am »
Като няма свежи попълнения, които да вкарат живителна струя, така се разпадат групи, форуми.

*

kaily

• 5145
« Отговор #115 -: Май 31, 2011, 02:26:28 am »
Аурора, говорех за опции, не съм плюла по тоя форум, че да го защитаваш така настървено.  ;)

Не става дума за нови попълнения, там имаше 600 човека, то и така не става, докато кажеш нещо и се е затрило из тълпата.
За всяка една група е важен водачът, вервайте ми, па ми и викайте гуру и ме гонете от форума.  ;D
Водачът трябва да е справедлив и да умее да пази справедливостта сред участниците. Там тартор беше една мацка ,италианка, която познавам от три години и беше най-сърдечното същество, което съм срещала, като майка Тереза.
Обаче първо високо честолюбие и не понася грам критики. И второ нямаше грам чувство за справедливост и усещане как дългосрочно да се пази мира и хармонията. Тоя колкото повече обиждаше хората, тя толкова повече си говореше с него и почти само с него, това и изяде главата.
Не можеш да управляваш хора, един да ги обижда, а ти да си привързана само към него.
Мацката впрочем е от Лихтенщайн и фамилията и по рождение е Кайзер...та аз даже се чудех ти ядни дали не е от некоя кралска фамилия, щото точно се държеше като кралица с придворни, любим паж и останалото плебс - и всичкото това при положение, че наистина сърцето и е златно...ама умът и е малко покварен...странна работа...

« Отговор #116 -: Май 31, 2011, 02:32:45 am »
Аурора, говорех за опции, не съм плюла по тоя форум, че да го защитаваш така настървено.  ;)

Просто казвам, че няма такава техническа възможност в този му вариант. "Настървено....."  :haha: Аз все пак пиша постове от максимум две изречения. Чети ги.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #117 -: Май 31, 2011, 03:37:54 am »
Аурора, говорех за опции, не съм плюла по тоя форум, че да го защитаваш така настървено.  ;)

Просто казвам, че няма такава техническа възможност в този му вариант. "Настървено....."  :haha: Аз все пак пиша постове от максимум две изречения. Чети ги.  ;D

За което съм ти много признателна. По-добре 10 поста от 2 изречения, но смислени, отколкто цял един ферман от болдвани букви с шрифт с големина 132.

*

Stella

• 7765
« Отговор #118 -: Май 31, 2011, 03:42:44 am »
От всички изброени от теб, доколкото знам, само Филип има научна степен, но е последният човек, който би я изтъквал. Него манията за самоизтъкване и самовъзвеличаване все още не го е докоснала. Свестен човек.  :blink:

А ти какви статистики визираш?
Броят звездички или възможността да се следи активността на потребителите - кой кога и къде влиза, колко теми има създадени?

Той е модератор на групата.
Визирам в сатистиките като брой публикации и брой теми.
Би могло да се раздават звездички, но броят публикации да не е достъпен на потребителите, за да не се настървяват по-агресивните и по-състезателните натури. Все пак важното е качеството, а не само количеството на постовете. Също и с броя теми не е нужно да се посочва цифра, а просто да се изредят имената на хората, които са в десятката, например. Но това си е мое мнение и не го налагам. Затова го пиша тук н тази тема, а не отатък.
« Последна редакция: Май 31, 2011, 03:48:16 am от Stella »

*

Марая

• 28287
« Отговор #119 -: Май 31, 2011, 03:47:57 am »
В думите на другите човек открива силата си..., разбира много неща.... ;D
Сурат тефтеря е едно уютно местенце за воайори... ;D