01:54"
БУРГАС
06.04.2011
Ще спре ли да се заяжда с мен Стелла? :rolleyes: И ако да , кога? 
Kачвам карти и по Кох и по Плацидус....

Аз ползвам Кох, съответно и тази карта.
Принципно картата е нерадикална, но си направих труда да я разгледам, защото ми проговори.
Питащата се управлява от Сатурн, който е в екзалтация във Везни (добре поставен). Стелла се управлява от Луната, която е в екзалтация в Телец - също добре поставена. Връзката между двете планети е куинсконс, което означава, че не може да се даде категоричен отговор, т.е. опозицията би означавала "не", а тригонът "да". Куинсконсът е нито "да", нито "не". той е ситуационен аспект и се проявява, според ситуацията и според възприятията на питащата. Луната е в разходящ тригон с Плутон, който е елемент от първи дом, което означава "ДА" (но "да" още с минало време, защото аспектът е разходящ).
Да не забравяме, че "монетата" винаги има 2 страни, както и за взаимоотношенията са нужни също две страни. В този смисъл да разгледаме сигнификаторите на Стелла и на Марая.
Сатурн описва Марая. той е ретрограден и в опозиция със Слънце (аспект на Сатурн със Слънце тя има и в наталната си карта, но аспектът е квадрат). Всъщност повтаря се целия тао квадрат Слънце/Плутон/Сатурн - същите играчи, но в други знаци. Това представлява питащата, описана от Сатурн и неговите аспекти. Повтарянето на натални аспекти в хорарната карта на питащия е често често срещано явление, което се използва от астролозите за потвърждаване на някои предположения (изводите ще запазя за себе си).
Луната, която описва Стелла е благоприятно аспектирана. От влизането си до излизането си от знака, тя няма нито един негативен аспект.