Отношенията ни не са сериозни, връзка от разстояние... Романтично, но не знам доколко реално... Май по-скоро по пети дом.
Ясно, значи затова в хорара е акцентиран 9 дом.
За него обаче това е 3ти и струпването на планети там може да загатва за това, че не му липсват ежедневно общуване и контакти, запознанства. Дали някое от тези познанства е прераснало в романтична връзка не мога да кажа.
Въпросът се задава спрямо
текущия момент, а за да има връзка сега, тя трябва да е започнала в миналото, т.е. някъде в хорара да има дефинирано начало.
Въпреки, че споменаваш, че отношенията ви са платнично-романтични, съм склонна да разгледам господина по 7 дом, защото е трудно да се дефинира какъв точно ти се пада този човек - партньор, любовник, приятел... Реални отношения няма.
Той е представен от екзалтирал, но ретрограден Сатурн. И ако гледаме неговия 5 дом (за теб 11-ти) за евентуална романтична връзка, виждаме, че вътре има интерсептиран знак, който се управлява от ретрограден Меркурий. Интересното в случая е, че и Сатурн, и Меркурий се движат ретроградно. Ако Сатурн беше директен, ретроградният Меркурий щеше да се движи към него, но все пак аспектът е опозиция. А в случая ретро Меркурий се приближава, а ретро Сатурн се отдалечава. Не съм сигурна как точно може да се интерпретира това. Но ако е имало романтична връзка, която е приключила с раздяла, и е имало възможност за повтаряне на същата ситуация, т.е. връщане към някакви стари обстоятелства, предишно статукво, ако тази жена се е опитвала пак да го потърси, да установи контакт с него, той не ми се струва много ентусиазиран да подновява тези отношения, независимо от опитите на другата страна да го "извика" и да преповтори ситуацията, ако има нещо недоизяснено в тези (приключили вече) отношения.
Но като цяло има тенденция към промяна в ситуацията - Венера, която е естествен сигнификатор на въпроса (партньорски/романтични отношения) тъкмо е сменила знак, сигнификаторът на кверента (Слънцето) също е сменил знак и се диспозира от Венера в Овен, която се движи към съвпад с Уран. И тази промяна може да бъде или някак неочаквана, или да те изненада. :blink:
Докато неговият сигнификатор (Сатурн) е ретрограден, но също се диспозира от Венера. Така че за него също е възможно обстоятелствата да се променят, независимо от вътрешната му съпротивата (ретрограден сигнификатор) и нежеланието му в момента да посреща някакви промени.