Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207729 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #320 -: Април 21, 2011, 07:22:58 pm »
Отношенията ни не са сериозни, връзка от разстояние... Романтично, но не знам доколко реално... Май по-скоро по пети дом.

Ясно, значи затова в хорара е акцентиран 9 дом.
За него обаче това е 3ти и струпването на планети там може да загатва за това, че не му липсват ежедневно общуване и контакти, запознанства. Дали някое от тези познанства е прераснало в романтична връзка не мога да кажа.
Въпросът се задава спрямо текущия момент, а за да има връзка сега, тя трябва да е започнала в миналото, т.е. някъде в хорара да има дефинирано начало.
Въпреки, че споменаваш, че отношенията ви са платнично-романтични, съм склонна да разгледам господина по 7 дом, защото е трудно да се дефинира какъв точно ти се пада този човек - партньор, любовник, приятел... Реални отношения няма.
Той е представен от екзалтирал, но ретрограден Сатурн. И ако гледаме неговия 5 дом (за теб 11-ти) за евентуална романтична връзка, виждаме, че вътре има интерсептиран знак, който се управлява от ретрограден Меркурий. Интересното в случая е, че и Сатурн, и Меркурий се движат ретроградно. Ако Сатурн беше директен, ретроградният Меркурий щеше да се движи към него, но все пак аспектът е опозиция. А в случая ретро Меркурий се приближава, а ретро Сатурн се отдалечава. Не съм сигурна как точно може да се интерпретира това. Но ако е имало романтична връзка, която е приключила с раздяла, и е имало възможност за повтаряне на същата ситуация, т.е. връщане към някакви стари обстоятелства, предишно статукво, ако тази жена се е опитвала пак да го потърси, да установи контакт с него, той не ми се струва много ентусиазиран да подновява тези отношения, независимо от опитите на другата страна да го "извика" и да преповтори ситуацията, ако има нещо недоизяснено в тези (приключили вече) отношения.

Но като цяло има тенденция към промяна в ситуацията - Венера, която е естествен сигнификатор на въпроса (партньорски/романтични отношения) тъкмо е сменила знак, сигнификаторът на кверента (Слънцето) също е сменил знак и се диспозира от Венера в Овен, която се движи към съвпад с Уран. И тази промяна може да бъде или някак неочаквана, или да те изненада.  :blink:
Докато неговият сигнификатор (Сатурн) е ретрограден, но също се диспозира от Венера. Така че за него също е възможно обстоятелствата да се променят, независимо от вътрешната му съпротивата (ретрограден сигнификатор) и нежеланието му в момента да посреща някакви промени.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #321 -: Април 21, 2011, 07:37:40 pm »
Тогава ако го разгледаме по 5 дом, негов управител става Марс (У5 в Скорпион), вътре в дома е разположена Луна в Стрелец. Тя има разходящ тригон с Марс и Меркурий, което говори за наличие на отношения в миналото, т.е. преди задаване на въпроса (Луната в хорарната астрология се свързва с естеството на въпроса). А струпването на планети в знака Овен тогава се пада в неговия 5 дом. Луната ще направи тригон с Юпитер (който я диспозира и управлява производния 5 дом), така че е възможно да има някакво продължение. Но не е ясно другата му връзка по кой дом да я търсим - за теб тя може да е паралелна или тайна (по 12 дом), но за него ще е по 5ти, защото ще е реална (ако има такава в момента) предвид обстоятелството, че с теб към настоящия момент не поддържа интимни отношения. И става голяма каша с тази домификация...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #322 -: Април 21, 2011, 07:43:24 pm »
Не съм сигурна по кой дом да гледам господина - 7ми или 5ти.
За да има друго момиче, ситуацията трябва да се е развила в миналото и да продължава в настоящето. Не е ясно по кой дом в хорара да търсим другата и по кой дом теб. Как да ги разграничим? Разходящите аспекти на сигнификаторите могат да дефинират и вашите с него отношения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #323 -: Април 21, 2011, 07:48:11 pm »
И аз това се чудя. Пък и доста различни резултати се получават за двата варианта, особено ако вкарам и модерните управители в играта, или Кох.
Стела каза нещо, което много ми хареса. Да гледаме положението на Луната. Тогава излиза, че той е по 5-ти дом. Но аргументацията ти, Лили, за 7-ми дом е много добре обоснована. Затова засега нямам мнение.

Ето картата по Кох.
« Последна редакция: Април 25, 2011, 04:46:27 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #324 -: Април 21, 2011, 07:49:03 pm »
Седми дом се гледа за всеки човек, с който не успяваш да дефинираш какви са точно отношенията ви с него.
По 5 дом са любовниците (интимните партньори), но определяш ли го като такъв в момента?
Затова се затруднявам да дам отговор, защото не е много ясно към кой дом да го отнесем него, както и евентуалната друга.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #325 -: Април 21, 2011, 07:53:48 pm »
Стела каза нещо, което много ми хареса. Да гледаме положението на Луната. Тогава излиза, че той е по 5-ти дом. Но аргументацията ти, Лили, за 7-ми дом е много добре обоснована. Затова засега нямам мнение.

Положението на Луната винаги е красноречиво поради простата причина, че Луната е сигнификатор на въпроса, какъвто и да е той.
Но в тази карта Луна в 5 дом наистина се връзва със ситуацията. От друга страна, тази позиция може да представя отношението на кверента към човека, за който пита (и към въпроса) - тя го отнася по 5 дом, така го усеща и възприема, макар че отношенията са някак неопределени, неясни...

Абе, колкото повече въртя картата и гледам производни домове, толкова по-неясна ми става ситуацията. Затова винаги изхождам от принципа картата да се разглежда по възможно най-опростения модел, ако и доколкото е възможно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #326 -: Април 21, 2011, 07:57:01 pm »
А тъй като е чужденец, можем ли да земем 12 дом?

По-скоро бих гледала 9 дом (човек извън твоето населено място), все пак не ти е недоброжелател или таен враг (12 дом), нито надзирател в затворническа килия или санитар в заведение за душевноболни.  :blink: Шегичка!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #327 -: Април 21, 2011, 08:05:42 pm »
А възможно ли е това объркване да се дължи на факта, че аз възприемам отношенията по един начин, а той - по друг?

Хорарната карта винаги показва какво е отношението на кверента към въпроса или обекта, за който се пита. Така че не изключвам и такъв вариант - да има разминаване в нагласите. Тя и нагласата на обекта се вижда, стига да знаем със сигурност по кой дом да го търсим.  :blink:

Моите платонични обекти към настоящия момент ги отнасям по 7 дом, не по 5ти, защото хем имаш някаква нагласа спрямо тях, хем не може да се дефинира точно какви са ви отношенията в момента. Любовник на разстояние и дали любовник?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #328 -: Април 21, 2011, 08:08:55 pm »
5-ти дом не пасва ли и за хората, към които имаме романтични чувства, но нямаме връзка с тях? Или 7-ми е за романтичните чувства, защото има за мунданен управител Венера?

« Отговор #329 -: Април 21, 2011, 08:35:24 pm »
Добре, ще се пробвам и аз по хорара на Хони. По картата с домофикация по Кох. Моля, да не взимате много насериозно написаното от мен. Не искам да заблуждавам никого с невярна информация.

Поставям квезита (момчето) по 5-ти дом. Управлява се от Юпитер в Овен в края на 5-тия му дом.

Другата, като обект, към който може да има чувства, я поставям по негов 5-ти дом. Изобщо, аз бих поставила чувствата му по негов 5-ти дом (в този момент без да знам към кого са ориентирани). Тогава те се управляват също от Юпитер или от Нептун. Това съвпадение на управителите, както и екзалтацията на Нептун, според мен, може да показват, че любовта и чувствата са важна тема в живота му в момента.

Другата, като евентуална връзка, би била 7-ми от 5-ти, т.е. 11-ти дом. Управлява се от ретрограден Меркурий в Овен, в 5-тия му дом. Юпитер и Меркурий са имали контакт в миналото (съвпад), след което са били изгорени от Слънцето (У1). След това Меркурий е станал ретрограден и отново са имали съвпад. В момента са все още в разходящ аспект. Но след като Меркурий стане директен, за 3-ти път ще направят съвпад с участието на Венера. Така излиза, че е имало връзка с друга жена, която е на раздели и събирания. Може би питащата се е появила в живота му по време на такава раздяла. Другата се управлява от по-активната планета, предполагам, че тя е тази, която ту идва, ту си отива.

Какво става с кверента? Слънцето току-що е сменило знака и е имало само секстил с Нептун (негов У5). Юпитер е в знака на нейната екзалтация, значи момчето има високо мнение за кверента. Това ми дава основание да предполагам, че момчето има чувства към питащата, въпреки че тя се намира в 6-тия му дом, т.е. дом, който не свързаваме с романтични чувства.

Луната обаче фаворизира момчето и отношенията с другата, аспектирайки ги с тригони. Това може да показва, че тази връзка е по-перспективна, по-лесна за осъществяне в сравнение с връзката с питащата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #330 -: Април 21, 2011, 08:35:53 pm »
И моята козирожка вярваше в чудеса... ;D

Сега с този съвпад Венера-Уран в Овен внезапни любови, прерастващи бързо в изпепеляваща страст, когато Венера направи квадрат с Плутон и после... разочарование - Сатурн ще ги свали на земята при опозицията. :(... Сори, напоследък съм песимистка
.

Защо никой не обърна внимание на думичката "мимолетни"? :wink2:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #331 -: Април 21, 2011, 08:37:01 pm »
Обърнах. Изтълкувах си го просто на глас. Извинявай. ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #332 -: Април 21, 2011, 08:38:29 pm »
Не знам на какво се дължи, но с течение на времето започнах да проявявам доста сатурнови черти в междуличностните отношения.

Това е от ЕГН-то, предполагам... :rakeattack:   Не ме бийте, моля Ви, мадам!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #333 -: Април 21, 2011, 08:45:41 pm »
Цитат
“Кой си ти бе кой си ти?
Ляво или дясно си?
Цяла нощ до теб лежах,
но че мъж си не разбрах”

А това е по повод на неидентифицираните любовни обекти в хорара.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #334 -: Април 21, 2011, 08:46:47 pm »
Цитат
“Кой си ти бе кой си ти?
Ляво или дясно си?
Цяла нощ до теб лежах,
но че мъж си не разбрах”

А това е по повод на неидентифицираните любовни обекти в хорара.  ;D

Като например, неаспектирана Венера в 12-ти дом на квезита.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #335 -: Април 21, 2011, 08:52:27 pm »
Не знам на какво се дължи, но с течение на времето започнах да проявявам доста сатурнови черти в междуличностните отношения.

Това е от ЕГН-то, предполагам... :rakeattack:   Не ме бийте, моля Ви, мадам!

Споко, още не съм я наближила онази деликатна възраст, в която да се обиждам на ЕГН.  :blink:
А и всяка възраст има своите предимства, всички се движим към залеза си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #336 -: Април 21, 2011, 08:54:29 pm »
ааа, аз тепърва смятам да изгрявам, ако не прегрея до тогава ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #337 -: Април 21, 2011, 08:56:58 pm »
Той има ли друга?

Въпроси от типа "триъгълник" НИКОГА не се задават така. Поне "Той" трябва да бъде отнесен към друг дом, освен 7-ми, защото "питащата" и неговата половинка ще се описват от едни и същи сигнификатори и това обезмисля отговора. Значи  трябва да дефинираш отношенията и "Той" трябва да бъде отнесен или към 11-ти дом (приятел) или към 6-ти дом (колега) или към 3-ти дом (близък познат, съученик, съсед) или в крайна сметка към 10-ти дом, когато не можем да го отнесем към нито една от възможните категории. Въпроси, на които им е неизвестен сигнификатора, се отнасят към 10-ти дом. :P

« Отговор #338 -: Април 21, 2011, 09:05:00 pm »
Хони, да така е - няма как да има друга наоколо и да те кани у тях. Много би рискувал. Ако го отнасям по 5-тия ти дом, изглежда искрен. Но колегите са прави, че домът може и да не е правилният.

За любовен триъгълник обикновено виждам, че гледат 1-ви дом (питащия), 7-ми (партньора), 5-ти от 7-ми, т.е. 11-ти (третия).

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #339 -: Април 21, 2011, 10:25:50 pm »
Хони, да така е - няма как да има друга наоколо и да те кани у тях. Много би рискувал. Ако го отнасям по 5-тия ти дом, изглежда искрен. Но колегите са прави, че домът може и да не е правилният.

За любовен триъгълник обикновено виждам, че гледат 1-ви дом (питащия), 7-ми (партньора), 5-ти от 7-ми, т.е. 11-ти (третия).
Да ви кажа струва ми се че в случая трябва да се гледа по 5ти. Аз пуснах един такъв пробен хорар на подобен въпрос в приблизително същата ситуация на който знам отговора и ми излезе верният отговор по 5ти.