Здравей Стелла
Имаме проблеми в отношенията с моя приятел-ще се запази ли връзката ни?
Предварително ти благодаря!
Здравей, Пепина!
Ти се управляваш от Венера и Луна - не си добре поставена, нито по основен сигнификатор нито по отношение на луната, която те съ-управлява. Това е така по няколко причини - Венера е със слаби есенциални достойнства в дома на квезита (7-ми дом) и луната е там, т.е. ти зависиш от неговото благоволение, т.е. в неговите ръце си. В това нямаше да има проблем, ако Венера беше силна (на трон или в екзалтация). В случая, обаче ти не се чувстваш удобно в дома на квезита и не можеш да диктуваш каквото и да е, така че не се и опитвай (Венера е в заточение). Ти се управляваш също така от екзалтиран Сатурн в първи дом, който предстои да поеме опозиция от твоите сигнификатори в 7-ми. Мисля, че конфликтът предстои да се разрастне, заради опозицията по оста 1-7. Според мен ти самата си се заинатила - Сатурн опозиция Венера.
Приятелят ти се управлява от силен Марс на трон, който предстои да направи съвпад с благотворна планета - Юпитер. Всички фактори са в негова полза и ако държиш наистина на този човек, ще трябва да намериш правилния подход, защото не си в изгодна позиция. Имаш шанс и не бива да отлагаш прекалено - Луната ще прекоси Овена и последният и аспект ще бъде в съвпад с Юпитер, което е благоприятно.
Но, ако държиш на по-голямо обвързване, не е сега момента - Марс ще се изнесе от ситуацията (знака), преди Венера да го е настигнала. Съветвам те да отстъпиш и да изчакаш до следващия месец след средата на м. май, когато Марс и Венера ще си сменят позициите.
ПП. Разглеждам 7-ми дом като дом на квезита, понеже твоите сигнификатори са там, т.е. въпреки че си нарекла "приятеля ми", от което се падразбира че сте гаджета, луната те издава, че търсиш нещо повече от една романтична връзка или, че просто връзката ви вече не е в романтичен период, или че съжителствате заедно.