Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207676 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #480 -: Май 05, 2011, 03:30:16 am »
Муунлейди, а не може ли той да купи, а тя да му предложи  ;D.

:haha: :haha: :haha:

Абе колкото и да сте от първа класа неомъжените с добри доходи,
като се родят едно -две деца и отиваш в трета глуха....  

Аз лично не се причислявам към тази класа. Средна класа не се става с наемен труд, освен ако не си на високоплатена мениджърска позиция в някоя стабилна компания, за предпочитане чуждестранна.  ;D
А мама и тати, които да ми осигурят висок старт, нямам, нито им е било грижа някога. Само мога да се надявам да съм все така здрава и да не ми се налага да влизам в болница, за майчински не мога и да мечтая. Нямам си и мъж (настоящ/бивш), който да ме храни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #481 -: Май 05, 2011, 03:33:27 am »
Здравейте Хорарки:))))Честита луна в кУрс ;D
Абе имам един спешъл въпрос.
Рових из книгата на Цветемира Борисова за Хорарната астрология и видях,че щом въпросът се отнася за любовни взаимоотношения се гледа 5ти дом.
А защо досега,колкото и въпроси зададох все гледахме 7ми дом?? :-\ :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #482 -: Май 05, 2011, 03:39:02 am »
Рових из книгата на Цветемира Борисова за Хорарната астрология и видях,че щом въпросът се отнася за любовни взаимоотношения се гледа 5ти дом.
А защо досега,колкото и въпроси зададох все гледахме 7ми дом?? :-\ :-[

Гледат се и двата дома по принцип.
По 5 дом са романтичните/сексуални отношения, 7 дом дефинира партньорски нагласи - онези, които не започват и свършват само със секс и романтични срещи на свещи.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #483 -: Май 05, 2011, 03:40:26 am »
( що теми за лИбоФ са пуснати ама Принца е един и той сЪ ожени )  ;D

Ожени сЪ, щото, когато беше неженен аз си отработвах загубената Венера в Стрелец  ;D Но Плутон е милостив и й показа де са приоритетите.  ;D Но късно-о-о-о, късно  ;D

ПП

Спирам Стела да не ме напляска.  :-[ :-[ :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #484 -: Май 05, 2011, 03:58:38 am »
Милки, ето тук има интересна статия за любовните хорари: http://astrogalaxy.info/love/.
Гледам, че и във втория случай, където не се пита за съпружески отношения, а за съществуваща връзка, се разглеждат първи и седми дом. Пети дом се гледа, ако искаме да оценим потенциала за интимни, сексуални, романтични отношения, докато седми дом се разглежда за перспективата на тези отношения. Последните три случая от статията също са такива и там се гледа оста 1/7 дом.

Аз лично бих го разграничила по следния начин:
- Ако става въпрос за мъж, с който се срещам от време на време, излизам на романтични разходки и правя секс, ще го гледам по 5 дом. Тоест когато за мъжа се пита като за сексуален обект, ухажор, любовник.
- Ако става въпрос за връзка, т.е. когато се пита какви ще бъдат отношенията ни с него, какво да очаквам, има ли перспектива, мисли ли ме, иска ли ме, ще разглеждам 7 дом за такъв партньор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #485 -: Май 05, 2011, 04:23:30 am »
Стела ,да те питам нещо :blink:
Сигнификаторът на питащия е плутон,сигнификатора на 7ми дом венера.Обаче са в квадрат.Това лошо ли е за взаимоотношенията или по-точно какъв може да е отговорът,ако въпросът е за взаимоотношения?

Всъщност виж картата.
Въпросът е: Обича ли ме....?

Освен това, което Лили написа, господарите на 5-тите ви домове са отново Марс и Венера - няма връзка между тях.
Няма положителна връзка и между светилата, което аз гледам като показател за естествена съвместимост между мъж и жена. Опозицията по оста 5-11 също дава трудности и говори по-скоро за отрицателен отговор към настоящия момент.

Милки, прочети добре този цитат. Аз винаги искам да ми се дефинират отношения, но ти упорито си държиш да назоваваш по име (....). Многоточието нали това означава? Въпреки това, аз упорито продължавам да си гледам 5-ти дом, понеже зная, че в твоя случай става дума за романтични отношения. Все пак радвам се, че най-накрая "вдяна" и стигна дотам сама да търсиш информация. Т.е. тази твоя любов те тласка към творчески търсенея и себеразвитие.  :88:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #486 -: Май 05, 2011, 04:27:52 am »
Съгласна съм със Стела за това, че ако се задава въпрос за романтични отношения, като се акцентира повече върху тук и сега, т.е. върху тяхното качество, а не върху перспективата им във времето, приоритетен ще е 5 дом.

Например, ако се пита "Ще изкарам ли добре тази вечер с човека Х?", ще разгледам 5 дом. Но ако г-н Х е дефиниран като партньор, тогава ще трябва да се разгледа и 7 дом за нагласата на господина.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #487 -: Май 05, 2011, 04:33:43 am »
Милки, ето тук има интересна статия за любовните хорари: http://astrogalaxy.info/love/.
Гледам, че и във втория случай, където не се пита за съпружески отношения, а за съществуваща връзка, се разглеждат първи и седми дом. Пети дом се гледа, ако искаме да оценим потенциала за интимни, сексуални, романтични отношения, докато седми дом се разглежда за перспективата на тези отношения. Последните три случая от статията също са такива и там се гледа оста 1/7 дом.

Аз лично бих го разграничила по следния начин:
- Ако става въпрос за мъж, с който се срещам от време на време, излизам на романтични разходки и правя секс, ще го гледам по 5 дом. Тоест когато за мъжа се пита като за сексуален обект, ухажор, любовник.
- Ако става въпрос за връзка, т.е. когато се пита какви ще бъдат отношенията ни с него, какво да очаквам, има ли перспектива, мисли ли ме, иска ли ме, ще разглеждам 7 дом за такъв партньор.
Ааааа мерси Лили,
сега ми стана ясно.Значи ,правилно сме гледали 7ми :blink:
Ами то на мен не ми е ясно какъв ми е....явно и на него ;DНо все още не са замесени кексовете :lol: Марая докато ме чака ще роди още 8 деца...но това си е наш майтап.
Както и да е,да взема да задам един въпрос ли?
Вече се чудя какъв :-[

*

Stella

• 7765
« Отговор #488 -: Май 05, 2011, 04:34:32 am »
5 дом - любов, любовни авантюри, гаджета, романтична връзка, фазата на флирта, играта, ухажването.
8 дом - сексуални взаимоотношения. (Според класиците секса е в 5-ти дом, но аз го слагам в 8-ми)
7-ми дом - брак, партньорство, безпристрастни взаимоотношения, открити врагове, договори, споразумения, съвместно съжителство, и внимание: когато се пита за непознат, се гледа също 7 дом.

Ако се търси бракът, като перспектива на съществуващи отношения, също се гледа 7 дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #489 -: Май 05, 2011, 04:35:30 am »
Както и да е,да взема да задам един въпрос ли?
Вече се чудя какъв :-[

Луната трябва да е влязла в Близнаци вече, т.е. не е без курс. Давай смело.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #490 -: Май 05, 2011, 04:36:57 am »
Стела ,да те питам нещо :blink:
Сигнификаторът на питащия е плутон,сигнификатора на 7ми дом венера.Обаче са в квадрат.Това лошо ли е за взаимоотношенията или по-точно какъв може да е отговорът,ако въпросът е за взаимоотношения?

Всъщност виж картата.
Въпросът е: Обича ли ме....?

Освен това, което Лили написа, господарите на 5-тите ви домове са отново Марс и Венера - няма връзка между тях.
Няма положителна връзка и между светилата, което аз гледам като показател за естествена съвместимост между мъж и жена. Опозицията по оста 5-11 също дава трудности и говори по-скоро за отрицателен отговор към настоящия момент.

Милки, прочети добре този цитат. Аз винаги искам да ми се дефинират отношения, но ти упорито си държиш да назоваваш по име (....). Многоточието нали това означава? Въпреки това, аз упорито продължавам да си гледам 5-ти дом, понеже зная, че в твоя случай става дума за романтични отношения. Все пак радвам се, че най-накрая "вдяна" и стигна дотам сама да търсиш информация. Т.е. тази твоя любов те тласка към творчески търсенея и себеразвитие.  :88:
Многоточието значи името му,което не съм назовала.
Иначе аз търсенето и ровенето в астрологията никога не съм го спирала,и успоредно с писането тук си се уча и от книгите.Никога не съм спирала.Това че някой път въпросите ми ви се струват неуместни,не значи че са неуместни,по този начин научавам много неща :blink:
Не бих казала че ме тласка към развитие,по скоро толкова мисля за него,че може да си причиня проблем с кариерата :-\
Аз за астрологията нямам нужда от тласък ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #491 -: Май 05, 2011, 04:48:02 am »
Влюбен ли е в мен В?

Това ми е въпроса :blink:
И не е свързано с брак.По скоро май 5ти дом да гледаме :-\
« Последна редакция: Май 05, 2011, 04:52:17 am от Milkyway »

*

Stella

• 7765
« Отговор #492 -: Май 05, 2011, 05:01:42 am »
Влюбен ли е в мен В?

Луна в 6-ти дом не се връзва много-много с естеството на въпроса.
Неговият 5-ти дом се управлява от Марс, който е на трон и излиза от съвпад с Юпитер. Юпитер те управлява теб (асцендента) - "Да", може и да има някаква тръпка към тебе, да е пофлиртувал, но вече се изнася от ситуацията. Какво ще отнесе със себе си, времето ще покаже.

Твоят 5-ти дом се управлява от детронирана Венера, което не е много добре, но иначе Венера е с добри акцидентални качества - силна по дом. Тука се получава едно разминаване, за в бъдеще, понеже Марс напуска знака, преди венера да го е догонила. Няма да се осъществи контакт между господарите на 5-тите ви домове.

Луната е в съвсем начален градус и до края на знака няма да образув негативни аспекти, така че отношенията ще протичат гладко на работното място (Луна в твоя 6 дом).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #493 -: Май 05, 2011, 05:04:50 am »
Аз понеже съм Мара подробната, позволете да споделя с вас една мислЪ.  :-[

Когато се задава въпрос като този на Милки ("Влюбен/а ли е в мен?"), дали пък не трябва първо да се дефинират отношенията и в зависимост от това въпросът да се отнесе по 5ти или 7ми дом?

Да речем, ако става въпрос само за харесване, романтична нагласа, платонични отношения, влажни погледи, въздишки и т.н., въпросът може да се разгледа по 5 дом. Да се гледа 5 дом на етапа флирт, ухажване, свалка.  ;D

Но ако се пита за нагласата на човек, с който вече има връзка или отношения, не трябва ли да се разгледа и 7 дом? Докато човек, с който отношенията вече са започнали, т.е. етапът на влажните погледи е преминал в други влажни неща, ще минава вече по 7 дом, не мислите ли?  :confuse3:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #494 -: Май 05, 2011, 05:04:58 am »
Благодаря ти Стелла :blink:
А ако погледнем и 7ми дом? Ще се промени ли предсказанието?

Връзката ни е такава,че тайно си коренспондираме по интернет.Той и така започна флирта си с мен.А явно в работата флиртува,но 3 пъти в седмицата,в останалото време почти не го засичам :-\
Просто ме държи в напрежение.Два пъти се опитах да сложа край,но не успях...

Просто съдбата ми го натрапи по много странен начин.И си направи шега с мен.Но и той има вина за цялата история.Не е стоял с вързани ръце.Просто нито един път не ми е казал акво му е отношението към мен.Изключително потаен и прикрит.Чуда се всички везни ли са така.Или надделяват планетите му в скорпион.Усещам че е уязвим и го е страх от нещо :-\
« Последна редакция: Май 05, 2011, 05:23:36 am от Milkyway »

*

Stella

• 7765
« Отговор #495 -: Май 05, 2011, 04:18:30 pm »

Връзката ни е такава,че тайно си коренспондираме по интернет.Той и така започна флирта си с мен.А явно в работата флиртува,но 3 пъти в седмицата,в останалото време почти не го засичам :-\
Просто ме държи в напрежение.Два пъти се опитах да сложа край,но не успях...

Просто съдбата ми го натрапи по много странен начин.И си направи шега с мен.Но и той има вина за цялата история.Не е стоял с вързани ръце.Просто нито един път не ми е казал акво му е отношението към мен.Изключително потаен и прикрит.Чуда се всички везни ли са така.Или надделяват планетите му в скорпион.Усещам че е уязвим и го е страх от нещо :-\

Милки, ако това е тайна кореспонденция по Интернет, тогава се гледат други помощни домове и аспекти. Аз забелязах квадратът на Луната с Нептун (тайна) и секстилът и с Уран (интернет). Но не си направих труда да ги изтълкувам,...защото древните са ми дали "извинение" да не задълбавам в тежките планети. (уточнявам, че снощи ми се спеше). Но сега, след като казваш...то си излиза. Аспектите на луната са много издайнически за текущия статус на въпроса.

*

Stella

• 7765
« Отговор #496 -: Май 05, 2011, 04:22:04 pm »

Защо ще гледаш 7-ми дом. Ти не питаш ще се ожени ли за мен, а дали има чувства?! Чувствата са по неговия 5-ти от 7-ми, демек твой 11-ти.

Ти попита 7 "Влюбен ли е в мен "В...?" това е 5-ти от 7-ми дом. И аз така разгледах въпроса.
Ако беше попитала: "Влюбен ли е в мен моя любим?" това е 5-ти от 5-ти дом.
« Последна редакция: Май 05, 2011, 04:40:09 pm от Stella »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #497 -: Май 05, 2011, 04:39:08 pm »
Аз понеже съм Мара подробната, позволете да споделя с вас една мислЪ.  :-[

Когато се задава въпрос като този на Милки ("Влюбен/а ли е в мен?"), дали пък не трябва първо да се дефинират отношенията и в зависимост от това въпросът да се отнесе по 5ти или 7ми дом?

Да речем, ако става въпрос само за харесване, романтична нагласа, платонични отношения, влажни погледи, въздишки и т.н., въпросът може да се разгледа по 5 дом. Да се гледа 5 дом на етапа флирт, ухажване, свалка.  ;D

Но ако се пита за нагласата на човек, с който вече има връзка или отношения, не трябва ли да се разгледа и 7 дом? Докато човек, с който отношенията вече са започнали, т.е. етапът на влажните погледи е преминал в други влажни неща, ще минава вече по 7 дом, не мислите ли?  :confuse3:

И аз се човъркам доста по този въпрос. Според древните/ и според ведите чувството влюбване, любов и т.н. се сигнифицират от пети дом. Но човекът, в когото сме влюбени, е по седми дом. Винаги. Пети дом, ако трябва да сигнифицира човек, сигнифицира детето на питащия.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #498 -: Май 05, 2011, 04:51:46 pm »
Влюбен ли е в мен В?

Изпитвате силно сексуално привличане един към друг, не точно любов. И като че ли и двамата сте решени и в състояние да консумирате влечението си. Но няма гаранция за дълга продължителност на отношенията, и може сериозно да се опарите.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #499 -: Май 05, 2011, 05:00:49 pm »
5-ти дом не символизира само чувствата, но и човека, в когото сме влюбени и с когото сме в романтични взаимоотношения.
Древната сатрология е била много, ама много силно повлиявана от морала на тогавашните общества. И тогава са съществували църковни гонения и т.нар. цензура. Помислете само, как би изглеждал един сложен хорар, в който жена, която е в любовни взаимоотношения с женен мъж и отправя въпрос относно неговата съпруга. Ако отнесем мъжа към 7-ми дом, тогава неговата съпруга ще се описва от 1-ви дом (7-ми от 7-ми) и ще съвпада с питащата. Такава постановка не е правилна.

Но ако отнесем любимия на питащата към 5-ти дом, тогава неговата съпруга ще бъде 7-ми от 5-ти, т.е. в 11-ти дом и няма да съвпада с питащата. В този случай, вие дефинирате отношението си към квезита, а неговата съпруга естествено попада в противоположния дом.
Тогава въпросът ще намери своята естествена интерпретация. Аз съм правила такива хорари и мога да кажа, че работят и че извличам всичката информация, която ми е нужна.

А сега си представете, че вие имате съперница и се борите за сърцето на своя любим с тази жена, за която вие не знаете той какво отношение има към нея. Вие сте по 1-ви дом, любимият ви ще бъде по 5-ти дом, а съперницата по 7-ми дом, т.е. вие дефинирате двамата по отношение на Вас, а не един спрямо друг.

Всичките тези особености изпъкват при сложните хорари, в които аз съм се заела да се усъвършенствам и забелязвам колко е ограничена достигналата до нас "хорарна астрология" на класиците. И ако те не са публикували тези неща, аз не вярвам да не са си задавали същите въпроси и не вярвам да не са търсели отговори. Предполагам, че са правели подобни хорари, но тайно, заради тогавашния морал, понеже любовните триъгълници са се заклеймявали публично от обществото....но те са си съществували.
« Последна редакция: Май 05, 2011, 05:12:51 pm от Stella »