Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206660 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #500 -: Май 05, 2011, 05:12:29 pm »
Консултацията все пак си е била на четири очи - астролог и клиент, а не публичен процес, на който да се прищипва клиентът сакън как да каже, че ходи по к..ви. Освен това от добрия астролог тъй или иначе няма да скриеш какво е естеството на хорарния въпрос и същенския ти интерес.

По отношение на "сложните" въпроси. Ползвали са много активно арабските точки, се оказва. Има си точка за любов, за брак, за любов и брак, за фалшива любов, за лъст/сексуално привличане, за изневяра. Ако са питали само за съпруга или само за любовница, са ползвали само У7, ако са питали едновременно за отношенията си със съпруга и любовница, са ползвали естествените сигнификатори - Луна и Венера. С този инструментариум са се справяли доста добре. Въпросът е кой с какъв арсенал предпочита и може да работи, и после да си се придържа последователно към него. Едва ли ще си противоречат чак толкова крайните изводи.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #501 -: Май 05, 2011, 05:17:40 pm »
Консултацията все пак си е била на четири очи - астролог и клиент, а не публичен процес, на който да се прищипва клиентът сакън как да каже, че ходи по к..ви.

На четири очи не оставят писмени сведения, достигащи до нас. Освен това...много богати дами са ходели на тайни консултации по подобни въпроси и са си ги задавали на ачика.  :haha:

Пък и да не кажат истината, астрологът, позвайки правилните сигнификатори може да си направи всички изводи, без да е длъжен да обяснява на клиента кой дом използва. Фроули споменава, че по-срамежливите клиенти често задавали въпроси от сферата на 11-ти дом: "Ще се сбъдне ли желанието ми" и той настоявал клиентите да конкретизират.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #502 -: Май 05, 2011, 05:20:10 pm »
А сега си представете, че вие имате съперница и се борите за сърцето на своя любим с тази жена, за която вие не знаете той какво отношение има към нея. Вие сте по 1-ви дом, любимият ви ще бъде по 5-ти дом, а съперницата по 7-ми дом
.

Ще проследя на моя любим по седми дом къде му се намира управителя - У7, и ако моят любим е някъде, където моя сигнификатор има достойнства, това значи, че си ме  обича. Ако е на мястото на екзалтация или управление на някой друг - това е човекът, който е обсебил мислите му и този човек трябва да се намери. Ако знам за съществуването на такъв някакъв хипотетичен конкурент, направо бих попитала Обича ли любимият ми Х. и ще си съдя пак по първи и седми. Ако любимият ми например екзалтира Марс, а Марс не е сигнификатор на Х., т.е. не е У7, но в същото време се намира в дом, свързан с въпроса - 7-ми или 5-ти - , ще си река, ахаа, има нещо гнило тука, но става въпрос само и единствено за секс. Ако е в място на У7, но в залюхан дом, ще си река - обича я, мааа му, ама не му стиска да я такова. И прочее.

*

Stella

• 7765
« Отговор #503 -: Май 05, 2011, 05:20:37 pm »
Ако са питали само за съпруга или само за любовница, са ползвали само У7, ако са питали едновременно за отношенията си със съпруга и любовница, са ползвали естествените сигнификатори - Луна и Венера. С този инструментариум са се справяли доста добре. Въпросът е кой с какъв арсенал предпочита и може да работи, и после да си се придържа последователно към него. Едва ли ще си противоречат чак толкова крайните изводи.

А те и Слънцето ползват по отношение на децата, ама не им пречи и 5-ти дом да разглеждат, нали? И това във всички писмени източници.
Но упорито отказват да го разглеждат при любовни отношения.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #504 -: Май 05, 2011, 05:23:55 pm »
На четири очи не оставят писмени сведения, достигащи до нас. Освен това...много богати дами са ходели на тайни консултации по подобни въпроси и са си ги задавали на ачика.  :haha:

Аз не съм прочела в нито една книга казус от типа Уважаемият граф/търговец ИМЕ, Презиме, Фамилия от село Уйно дойде и пита за пропадналата Име ..., с която е в небогоприятни отношения. Те, примерите в "учебниците" са анонимни. ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #505 -: Май 05, 2011, 05:25:12 pm »
А сега си представете, че вие имате съперница и се борите за сърцето на своя любим с тази жена, за която вие не знаете той какво отношение има към нея. Вие сте по 1-ви дом, любимият ви ще бъде по 5-ти дом, а съперницата по 7-ми дом
.

Ще проследя на моя любим по седми дом къде му се намира управителя - У7, и ако моят любим е някъде, където моя сигнификатор има достойнства, това значи, че си ме  обича. Ако е на мястото на екзалтация или управление на някой друг - това е човекът, който е обсебил мислите му и този човек трябва да се намери. Ако знам за съществуването на такъв някакъв хипотетичен конкурент, направо бих попитала Обича ли любимият ми Х. и ще си съдя пак по първи и седми. Ако любимият ми например екзалтира Марс, а Марс не е сигнификатор на Х., т.е. не е У7, но в същото време се намира в дом, свързан с въпроса - 7-ми или 5-ти - , ще си река, ахаа, има нещо гнило тука, но става въпрос само и единствено за секс. Ако е в място на У7, но в залюхан дом, ще си река - обича я, мааа му, ама не му стиска да я такова. И прочее.

Интересна интерпретация. Но малко издиша, когато "другата жена" и "питащата" се управляват от един същи сигнификатор. Освен това клиентите не винаги формулират въпроса по начина по-който ти си го формулирала. Обикновено питат: "Мен ли обича повече или другата?"

*

Stella

• 7765
« Отговор #506 -: Май 05, 2011, 05:26:14 pm »

Аз не съм прочела в нито една книга казус от типа Уважаемият граф/търговец ИМЕ, Презиме, Фамилия от село Уйно дойде и пита за пропадналата Име ..., с която е в небогоприятни отношения. Те, примерите в "учебниците" са анонимни. ;D

И анонимни няма да прочетеш....особено когато става дума за мъжки изневери. Обикновено се пита дали съпругата е вярна на благоверния.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #507 -: Май 05, 2011, 05:29:57 pm »
"Мен ли обича повече или другата?"

Което е равно на "Аз ли съм по-силна в настоящата ситуация или Тя, врагът ми?". Тоест достойнствата и аспектите на У1 и У7? И Луната, като основата на хорара, в чия полза работи - на У1 или на У7? И тогава възлюбеният за чий ни е изобщо да го "задомяваме" в хорара?

Хипотетично питам. Нямам никакъв опит с клиенти.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #508 -: Май 05, 2011, 05:35:17 pm »
И анонимни няма да прочетеш....особено когато става дума за мъжки изневери.

А, има си, има, бол ;D. Па и хеле при арабите. Ама не са ги преписвали тия примери съвременните учебници. Може да са се случили по-морални авторите им. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #509 -: Май 05, 2011, 05:38:02 pm »
Обича ли ме? Хайде да интерпретираме картата веднъж само с планетните управители и втори път с управителите на домовете - на 7-ми и на 5-ти дом. Въпросът го задавам аз, че ми стана интересно. Па, ще ми бъде интересно да разбера дали и аз го обичам по същата тази логика.

*

Stella

• 7765
« Отговор #510 -: Май 05, 2011, 05:41:32 pm »
"Мен ли обича повече или другата?"

Което е равно на "Аз ли съм по-силна в настоящата ситуация или Тя, врагът ми?". Тоест достойнствата и аспектите на У1 и У7? И Луната, като основата на хорара, в чия полза работи - на У1 или на У7? И тогава възлюбеният за чий ни е изобщо да го "задомяваме" в хорара?

Хипотетично питам. Нямам никакъв опит с клиенти.

Разбрах, ти опростяваш така да се каже хорарите. Свеждаш сложните въпроси до прости. Има логика. И Фроули така съветва да не се усложняват нещата. ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #511 -: Май 05, 2011, 05:42:37 pm »
И то дори и от това няма нужда. И от първо очо се види, че и двамата сте в знак на Венера :P.

Айде по-късно по-подробно и по-сериозно :wub:.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #512 -: Май 05, 2011, 05:45:20 pm »
Здравейте :)

Въпрос: Да приема ли предложението за нова работа?
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

« Отговор #513 -: Май 05, 2011, 06:18:19 pm »
Не.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #514 -: Май 05, 2011, 07:04:08 pm »
Здравейте :)

Въпрос: Да приема ли предложението за нова работа?

И аз мисля като Аурора. Първо, че Слънцето ти е неаспектирано, а то те управлява тебе. В дома, който представлява втората работа - 2-ри от 6-ти се мотае Нептун, което ме навежда на мисълта, че ако работата не се управлява от Нептун, то тук непременно има някаква тайна или заблуда.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #515 -: Май 05, 2011, 07:24:04 pm »
Благодаря Ви за отговорите :)
Да питам все пак, защото по девешки премислям всичко многократно, сигнификатор на работата не трябва ли да е 10 дом? Защо разгледаме в случая 2-ри от 6-ти? :)
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Stella

• 7765
« Отговор #516 -: Май 05, 2011, 07:31:30 pm »
Благодаря Ви за отговорите :)
Да питам все пак, защото по девешки премислям всичко многократно, сигнификатор на работата не трябва ли да е 10 дом? Защо разгледаме в случая 2-ри от 6-ти? :)

Много хубаво, че питаш. Аз правя разлика между работа и кариера. Щото при мене, както и при повечето хора са различни. Ежедневният рутинен труд се разглежда по 6-ти дом и неговия сигнификатор. Тука са и условията на труд в офиса, професионалните заболявания и т.н. Кариерата ти се гледа по 10-ти дом. Тука са и началниците и твоята началническа или обществена позиция, ако има такава. Във втория случай подчинените ти ще бъдат по 6-ти дом.

Пример: някои работят като лекари (6-ти дом), но имат музикална кариера (10-ти дом).

Издигането в професията, т.е. повишението се гледа по 10-ти дом, защото е един вид "обществено признание".
Но аз имам своя логика. ти ако искаш си го гледай по 10-ти дом.

Аз се надявам да дадеш обратна връзка и малко повече информация, за да коментираме в контекста на казуса.

*

Stella

• 7765
« Отговор #517 -: Май 05, 2011, 07:39:52 pm »
Добре, понеже ме заинтригува.....нека да погледнем 10-ти дом.
Управлява се от силен Марс, който е на трон. С възможно най-добрите достойнства като есенциален и акцидентален статус (високо положение по дом). Марс излиза от съвпад с благотворната планета - Юпитер, което показва, че е бил уважаван и добре платен. Каква е причината Марс да напусне тази работа, в която е бил високо ценен и уважаван? Има смисъл само, ако говорим за повишение. А щом става дума за повишение, тогава би следвало да погледнем 2-ри от 10-ти дом - новата позиция (а тя се управлява от луната, която е без особени достойнства).

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #518 -: Май 05, 2011, 07:51:34 pm »
Благодаря ти за изчерпателния отговор. Разбира се, ще съдействам с още информация. Само ми кажи какво точно :)
Нова работа в случая означава и нова фирма, нов офис, нови колеги, нова обстановка...Може би и от там идва нерешителността ми, дали по Девата или по Луната в Рак, трудно ми е да се откъсна от това, с което съм свикнал.
Сферата на дейност е същата :)
The Tea Party
Jeff Martin

*

Stella

• 7765
« Отговор #519 -: Май 05, 2011, 08:27:43 pm »
Благодаря ти за изчерпателния отговор. Разбира се, ще съдействам с още информация. Само ми кажи какво точно :)
Нова работа в случая означава и нова фирма, нов офис, нови колеги, нова обстановка...Може би и от там идва нерешителността ми, дали по Девата или по Луната в Рак, трудно ми е да се откъсна от това, с което съм свикнал.
Сферата на дейност е същата :)

Благодаря, ориентира ме с информацията, която си дал. Значи, става дума за напускане на работата, с която си вадиш хляба и започване на нова работа, но в друга фирма... а това е по 6-ти дом. Новата работа е втори от 6-ти. Тогава тълкуванието, което "дръпнах" на Марс в хорарната карта се отнася за твоя началник. И макар Слънцето ти да е неаспектирано в момента, Марс се намира в знак, в който Слънце е в екзалтация. А това означава, че в тази фирма и с този началник си добре. Вторият началник ще бъде 2-ри от 10-ти дом и ще се управлява от Луна в Близнаци. С него няма да се чувстваш по-добре и няма да си толкова уважаван, колкото на сегашната си работа. Слънце в Близнаци няма особени достойнства (нито хубаво, нито лошо)....Фрибърд, той хорарът си показва, че ти не си готов за смяна на работата. Няма връзка между теб (Слънцето) и управителя на втората работа, нито с новия ти началник.
« Последна редакция: Май 05, 2011, 08:33:38 pm от Stella »