Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206322 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #560 -: Май 09, 2011, 08:50:36 pm »
Стела, пак се появявам с един въпрос, зададен от моя приятелка, за която отговорът е от голямо значение. Тя пита:

В бързината разгледах въпроса по 11 дом. Но щом е зададен директно от твоята приятелка, тогава тя минава по първи дом, Стела го спомена по-горе. И въпреки това отговорът НЕ се променя, Луната е без курс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #561 -: Май 10, 2011, 09:40:29 am »
Имам няколко въпроса, не само към Стела.
*Хорарите за какъв период от време се отнасят приблизително?
*Съвпадът на Луна/ Ю. Възел как го тълкувате? Доста ми е неясно с тези лунни възли.
*Бащата по 10-ти дом ли е? А неговият баща, т.е. дядото - 10-ти от 10-ти?
*Реките по кой дом са? (водни басейни)
« Последна редакция: Май 10, 2011, 04:12:44 pm от Shreya »

*

Uran

• 6041
« Отговор #562 -: Май 10, 2011, 03:23:07 pm »
 Към Елфи:Да.
Та както казах в друга тема...покрай университет/висше образование/право е възможно да се срещнете. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #563 -: Май 10, 2011, 04:33:30 pm »
Имам няколко въпроса, не само към Стела.
*Хорарите за какъв период от време се отнасят приблизително?
*Съвпадът на Луна/ Ю. Възел как го тълкувате? Доста ми е неясно с тези лунни възли.
*Бащата по 10-ти дом ли е? А неговият баща, т.е. дядото - 10-ти от 10-ти?

1. Обикновено се изчаква 1 месец, но при всяка промяна в обстоятелствата, може да се зададе отново въпроса.
2. Възлите почти не играят роля, според Фроули, той не е забелязал да променят коренно тълкуванието. И все пак съветва, ако толкова много държите да ги включвате в тълкуването, да отчитате само съвпадите. По традиция СЛВ се смята за положителен, а ЮЛВ за отрицателен.
3. Ще срещнеш различни тълкувания. Според някои при жените майката е по 4-ти, а бащата по 10-ти дом, а при мъжете - обратно. Ако приемем, че бащата е по 10-ти дом, тогава дядото по бащина линия е 10-ти от 10-ти. Но пък дядото по майчина линия, ще е 10-ти от 4-ти дом.
4. Не зная реките по кой дом са...По принцип Нептун управлява водните басейни, но се гледат и другите водни знаци, когато се търси изчезнал предмет или човек.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #564 -: Май 10, 2011, 08:18:01 pm »
Всички водни басейни, морета, реки, течности са под управление на Луна, съответно се гледа 4-ти дом.

*

Stella

• 7765
« Отговор #565 -: Май 10, 2011, 08:23:55 pm »
Стелла, имам важе за себе си въпрос, ще заживея ли в чужбина? Свързан ми е с други важни решения :-\

Късният асцендент и У1-Слънце в 9-ти дом, в твоя случай показва, че отдавна работиш по въпроса. Съ-управителят на 4-ти дом - Марс, е също в 9-ти и същевременно го управлява, а Луната предстои да направи тригон с него. Всъщност това  е последният аспект, който луната ще направи, преди да напусне знака. Мисла, че отговорът е "да". Но смятам, че ще има известно забавяне, поради някои настъпили промени - асцеедентът и господарят на 9-ти дом са в критични градуси и им предстои промяна на знаците.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #566 -: Май 10, 2011, 08:25:19 pm »
Всички водни басейни, морета, реки, течности са под управление на Луна, съответно се гледа 4-ти дом.

Склонна съм да се съглася, според класическата хорарна астрология, би трябвало да е така...Те не са работели с Нептун.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #567 -: Май 10, 2011, 08:36:10 pm »
Стелла, имам важе за себе си въпрос, ще заживея ли в чужбина? Свързан ми е с други важни решения :-\

Късният асцендент и У1-Слънце в 9-ти дом, в твоя случай показва, че отдавна работиш по въпроса. Съ-управителят на 4-ти дом - Марс, е също в 9-ти и същевременно го управлява, а Луната предстои да направи тригон с него. Всъщност това  е последният аспект, който луната ще направи, преди да напусне знака. Мисла, че отговорът е "да". Но смятам, че ще има известно забавяне, поради някои настъпили промени - асцеедентът и господарят на 9-ти дом са в критични градуси и им предстои промяна на знаците.
Благодаря ти, скъпа Стелла, промяната на знаците, за която говориш как следва да се тълкува?  :-\Изобщо от този хорар и така поставеният въпрос могат ли да се пояснят някакви други обстоятелства във връзка с основното ми питане, както е формулирано?

« Отговор #568 -: Май 10, 2011, 09:55:33 pm »
По хорара на Нова.
Не искам да давам негативен отговор, но не ми харесва, че Луната ще направи квадрат с У1. Това може да са някакви проблеми, забавяния, спънки, шансове, които няма да могат да бъдат използвани или липсата на такива изобщо. В класическата хорарна астрология напрегнат аспект между светилата често се счита за даващ негативен отговор. Луната е в 12-ти дом, което потвърждава естествето на въпроса - трайна емиграция. Слънцето е на МС. Може би проблемът е свързан  с кариерата/работата - липса на добри възможности за работа в там в момента, или необходимост от отказване от възможностите за растеж в кариерата тук. Луната е У11, може да става дума за отказване от някаква мечта тук. Вярно е, че Луната ще направи тригони с У2 и У10, така че във финансово и професионално отношение не би трябвало да липсват добри възможности.

Няма и сходящ положителен аспект между У1 и У9, за да имаме по-сигурно потвърждение. Изобщо засега У1 е без апликиращи мажорни аспекти (като изключим квадрата на Луната), т.е. не е готов да действа, или не може да действа (защото няма възможности за това). Освен това Слънцето (У1) е в знак на заточение на Марс (У9) - сякаш ти се чувстваш "заточена" в чужбина.

Сега проверих, че Луната и Марс ще се разминат с тригона за малко. Преди Луната да стигне до точен тригон с Марс, вторият ще напусна знака и ще бъде в заточение. Може би, когато У1 влезе в Близнаци, където ще има доста аспекти, ще има раздвижване в посока заминаване.

Сигурна ли си, че не си задала въпроса малко по-късно? Ако У1 е Меркурий, ситуацията поне откъм положителни възможности би изглеждала по-добре. Но, както Стела отбеляза, късният АС добре съответства на въпрос, който е предрешен, т.е. кверентът вече е решил да замине, независимо от всичко.
« Последна редакция: Май 10, 2011, 11:18:55 pm от Mirabella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #569 -: Май 11, 2011, 12:08:07 am »

Късният асцендент и У1-Слънце в 9-ти дом, в твоя случай показва, че отдавна работиш по въпроса. Съ-управителят на 4-ти дом - Марс, е също в 9-ти и същевременно го управлява, а Луната предстои да направи тригон с него. Всъщност това  е последният аспект, който луната ще направи, преди да напусне знака. Мисла, че отговорът е "да". Но смятам, че ще има известно забавяне, поради някои настъпили промени - асцеедентът и господарят на 9-ти дом са в критични градуси и им предстои промяна на знаците.
Благодаря ти, скъпа Стелла, промяната на знаците, за която говориш как следва да се тълкува?  :-\Изобщо от този хорар и така поставеният въпрос могат ли да се пояснят някакви други обстоятелства във връзка с основното ми питане, както е формулирано?

С късен асцендент бъди благодарна и на такова тълкуване, Новичка!
Аз мисля, че има надежда, макар да няма пряка връзка между У1 и У9.  квадратурата между луната и слънцето, които те съ-упраляват тебе я тълкувам като някакви нежелани компромиси, които трябва да направиш. До положителния отговор все пак достигнах, благодарение на явлението "пренасяне на светлина" - луната, излизайки от квадрат със Слънце (ти) ще пренесе светлина към Марс - управителя на 9-ти дом. Повече не мога да кажа.... по нерадикална карта се въздържам да говоря много, защото и аз не съм сигурна на 100%, но ако беше категорично "не", щях да ти кажа.

*

Stella

• 7765
« Отговор #570 -: Май 11, 2011, 12:14:27 am »

Сега проверих, че Луната и Марс ще се разминат с тригона за малко. Преди Луната да стигне до точен тригон с Марс, вторият ще напусна знака и ще бъде в заточение.

А аз пропуснах да проверя това в бързината. Ясно, значи и "пренасянето на светлина" отпада. Следователно възможностите са още по-ограничени на този етап.

*

Stella

• 7765
« Отговор #571 -: Май 11, 2011, 12:46:50 am »
Изобщо засега У1 е без апликиращи мажорни аспекти (като изключим квадрата на Луната), т.е. не е готов да действа, или не може да действа (защото няма възможности за това). Освен това Слънцето (У1) е в знак на заточение на Марс (У9) - сякаш ти се чувстваш "заточена" в чужбина.

А Марс е в знак на екзалтация на Слънцето - възможностите може да изглеждат по-благоприятни, отколкото са в действителност, което ще се промени, щом Марс смени знака и премине в заточение в Телец. ;)

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #572 -: Май 11, 2011, 02:26:27 pm »
1. Обикновено се изчаква 1 месец, но при всяка промяна в обстоятелствата, може да се зададе отново въпроса.
2. Възлите почти не играят роля, според Фроули, той не е забелязал да променят коренно тълкуванието. И все пак съветва, ако толкова много държите да ги включвате в тълкуването, да отчитате само съвпадите. По традиция СЛВ се смята за положителен, а ЮЛВ за отрицателен.
3. Ще срещнеш различни тълкувания. Според някои при жените майката е по 4-ти, а бащата по 10-ти дом, а при мъжете - обратно. Ако приемем, че бащата е по 10-ти дом, тогава дядото по бащина линия е 10-ти от 10-ти. Но пък дядото по майчина линия, ще е 10-ти от 4-ти дом.
4. Не зная реките по кой дом са...По принцип Нептун управлява водните басейни, но се гледат и другите водни знаци, когато се търси изчезнал предмет или човек.
Сложно взе да става. Търся приятел на дядо ми по бащина линия. Значи 11 от 10 от 10  :unsure: или 11 от 4 от 10?
Още един подобен въпрос: как да отнеса 2-рия братовчед на баща ми по бащина линия? Или направо да го слагам по 7-ми дом?
« Последна редакция: Май 11, 2011, 02:36:01 pm от Shreya »

*

Stella

• 7765
« Отговор #573 -: Май 11, 2011, 03:06:09 pm »

Сложно взе да става. Търся приятел на дядо ми по бащина линия. Значи 11 от 10 от 10  

Още един подобен въпрос: как да отнеса 2-рия братовчед на баща ми по бащина линия? Или направо да го слагам по 7-ми дом?

Не е добра идея да се занимаваш със сложни хорари, преди да си се усъвършенствала в простите и най-вече преди да си изучила основите, в това число и т.нар. "производни домове". Братовчедите са по 3-ти дом. Братовчедите на баща ти са 3-ти от 10-ти.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #574 -: Май 11, 2011, 03:19:48 pm »
По хорара на Нова.
Не искам да давам негативен отговор, но не ми харесва, че Луната ще направи квадрат с У1. Това може да са някакви проблеми, забавяния, спънки, шансове, които няма да могат да бъдат използвани или липсата на такива изобщо. В класическата хорарна астрология напрегнат аспект между светилата често се счита за даващ негативен отговор. Луната е в 12-ти дом, което потвърждава естествето на въпроса - трайна емиграция. Слънцето е на МС. Може би проблемът е свързан  с кариерата/работата - липса на добри възможности за работа в там в момента, или необходимост от отказване от възможностите за растеж в кариерата тук. Луната е У11, може да става дума за отказване от някаква мечта тук. Вярно е, че Луната ще направи тригони с У2 и У10, така че във финансово и професионално отношение не би трябвало да липсват добри възможности.

Няма и сходящ положителен аспект между У1 и У9, за да имаме по-сигурно потвърждение. Изобщо засега У1 е без апликиращи мажорни аспекти (като изключим квадрата на Луната), т.е. не е готов да действа, или не може да действа (защото няма възможности за това). Освен това Слънцето (У1) е в знак на заточение на Марс (У9) - сякаш ти се чувстваш "заточена" в чужбина.

Сега проверих, че Луната и Марс ще се разминат с тригона за малко. Преди Луната да стигне до точен тригон с Марс, вторият ще напусна знака и ще бъде в заточение. Може би, когато У1 влезе в Близнаци, където ще има доста аспекти, ще има раздвижване в посока заминаване.

Сигурна ли си, че не си задала въпроса малко по-късно? Ако У1 е Меркурий, ситуацията поне откъм положителни възможности би изглеждала по-добре. Но, както Стела отбеляза, късният АС добре съответства на въпрос, който е предрешен, т.е. кверентът вече е решил да замине, независимо от всичко.
Сериозно по коментара: благодарна съм за отделеното време и енергия.Ситуацията е описана доста точно и от теб и от Стелла.Честно казано не съм сигурна дали точно отразих времето на задаване на въпроса, затова нека мине време, мисля че така ще се променят и обстоятелствата и отново бих могла да разсъждавам и да се съветвам.Но отново- благодаря ви от сърце :wub:

« Отговор #575 -: Май 11, 2011, 05:03:59 pm »
Луната идва от квадрат със Слънцето на АС. Това би трябвало да е НЕ. Братовчедът X се управлява от Луната, а приятелите му - от Венера (точно като теб). Луната и Венера нямат разходящ аспект (всъщност имат сходящ). Изглежда ми като отрицателен отговор, но не съм сигурна.

« Отговор #576 -: Май 11, 2011, 06:52:47 pm »
Извинявай, Шрея. Съгласна съм напълно за Марс и Сатурн. И на мен ми изглежда, че може да са се скарали. По знаковото им положение се вижда, че нямат добро мнение един за друг, всеки държи на своята позиция. Марс изглежда по-силния (до смяната на знака, след това Сатурн ще го превъзхожда значително).

Ако го погледнем от малко по-друг ъгъл. Луната (естествето на въпроса) е имала положителен контакт със Сатурн (приятеля на 2-рия братовчед на баща ти), т.е. има потвърждение на очевидния факт, че той се е сдобил с телефонния ти номер. Преди секстила със Сатурн, Луната е имала квинкокс с Плутон, тригон с Уран и квадрат с Нептун. Изглежда най-вероятно тригонът с Уран (щастлива случайност) да му е помогнал да намери номера ти.

Марс в хорара е все още в знак на заточение на Венера, но в момента, в който пиша коментара си, вече в твоя знак Телец. От това излиза, че братовчедът скоро ще бъде под твой контрол. Приятелят му продължава да бъде екзалтиран, но отново в знак на Венера. Мисля, че ги държиш в шах тия двамата (особено братовчеда). Единствено твоето положение засега не е много добро - Венера е заточена, но и пък с много добри апликиращи аспекти, а и скоро влиза в своя обител.

« Отговор #577 -: Май 11, 2011, 07:43:39 pm »
Здравей Стела  :blink:
Въпросът ми е :Успешна ли ще бъде операцията на Д. ? 11.05.2011 г, час 13.32, гр.Благоевград.
Благодаря ти предварително.
АС е в последния градус и показава,че операцията вече е направена.И то действително е така,но аз нямам още никакава информация.Направо съм изумена ,колко е точна хорарната карата,упр.на 7 дом Уран е 8 дом и е в опозиция със Сатурн- опреацията е свързана органите упр.от сатурн.Много ми е притеснено,дано всичко е наред.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #578 -: Май 11, 2011, 07:48:35 pm »
Към Елфи:Да.
Та както казах в друга тема...покрай университет/висше образование/право е възможно да се срещнете. :blink:

Да си жива и здрава, от твоите уста в божиите уши :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #579 -: Май 11, 2011, 08:12:47 pm »
Съгласна съм напълно за Марс и Сатурн. И на мен ми изглежда, че може да са се скарали. По знаковото им положение се вижда, че нямат добро мнение един за друг, всеки държи на своята позиция. Марс изглежда по-силния (до смяната на знака, след това Сатурн ще го превъзхожда значително).
- Скарали са се за някакъв общ бизнес и го прекратиха. Братовчедът не знам защо, но идеализира този човек. Мисли си, че го слуша и им някаква власт над него. Но много се заблуждава.

Явно тук важи другият подход, не този, който аз използвах. Понеже Сатурн (приятелят) е в екзалтация, братовчедът го вижда по-добър, отколкото в действителност е. Въпреки че Марс (братовчедът) е на трон (силен) в знака на падението на Сатурн. Съжалявам, че сбърках. Трудно ми е да преценя кой подход да използвам в ситуации, в които двата са в конфликт. Или може би аз го виждам погрешно като конфликт (несъвместимост). Не съм профи.
Сатурн в 5-тия ти дом. Да не би приятелят да иска да ти се хареса по някакъв начин?