Както и ти каза, Хони, ранен АС - рано е да се каже. Може би 5-тият дом би му пасвал най-добре, защото имаш чувства към него. Той е твоят любим. Но по разни западни форуми гледам, че не правят разделение на 5-ти (за любим) и 7-ми (ако има връзка). Винаги гледат 1-ви за кверента и 7-ми за квезита щом става дума за любовен въпрос.
Добре. Рискувам (заради ранния АС). Това, което следва, може да не е вярно.
Ти си Сатурн, той е Венера. Ти си екзалтирана в знака на Венера (и в неин терм) - той те прави щастлива. Той е на трон в собствения си знак, където Сатурн няма специални есенциални достойнства. Но Сатурн се намира в 5-тия му дом, т.е. ти си в сърцето му, както и той е в твоето (Венера е близо до върха на 5-тия ти дом). Между вашите управители наскоро е имало квинкокс, който аспект в хорарната рядко се използва, но го тълкуват като пречки, препятствия обикновено. Това поне знаем, че отговаря на истината. Неговите чувства се управляват от Меркурий в Телец. Отново знака на Меркурий не дава специални привилегии на твоя управител. Луната е в знака на падението на Сатурн, т.е. обстоятелствата не ти помагат. Знам, че не ти казвам нищо ново. Съдейки по положението в домове на управителите на кверента и квезита, има чувства между вас. Но взаимното положение по знаци се счита за по-тежък фактор, също и аспектите, така че смятам, че твоите чувства са по-силните.
Ако го отнесем по 7-мия ти дом, той е Луна в знака на падението на Сатурн, а Сатурн (У1) е във Везни - знак, където Луната няма есенциални достойнства (без да гледам терми и фасове). Чувствата му са под управлението на Марс, който е в падение по знак. Твоите чувства се управляват от Венера на трон. Мисля, че важното тук е, че Марс е в знака на Венера, в разходящ съвпад с нея. Т.е. той има чувства към теб, но сякаш те зависят от твоите - обича те, щом и ти го обичаш, води се по теб. Ти си силната, готова за действие, той - не чак толкова.
Все пак проверка с термите и фасовете. Луната и Сатурн са в терм на Венера, т.е. все пак имате общ диспозитор, по терми поне. И двамата сте в знаците на вашите чувства, което подкрепя горното. Кофтито е, че Луната и Сатурн са в апликираща опозиция по 3-тите ви домове. Внимавайте да не се скарате. :wub: