Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205325 Прегледи
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #1380 -: Август 15, 2011, 03:08:30 pm »
Здравей, Стела. Моля да ми помогнеш отново :blink:
Прилагам картата. Въпросът е зададен вчера, само че аз накъдето и да я въртя тази карта, както и да я гледам не мога да си дам категоричен отговор  :(.  Не е лесно нещо хорарната астрология :blink:
Въпросът е следния :ще бъда ли одобрена за работа във фирма Х (назована по име)? Длъжността е административна, ходих на едно интервю миналата седмица, вероятно ще се наложи да ходя на още едно (може и да не се наложи  :blink:). В момента не работя.
Много благодаря предварително  :wub:
Обратна връзка: не ме одобриха за длъжността  :(. Получих мейл :). Е, жалко. И то след един месец умуване  :blink:

*

april

• 14
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #1381 -: Август 15, 2011, 06:19:01 pm »
Здравейте,
имам следния въпрос: "Ще започна ли връзка с Н... до един месец?"
15.08.2011 г., 17:03 ч., гр. Бургас

« Отговор #1382 -: Август 15, 2011, 11:41:16 pm »
Здравейте,
имам следния въпрос: "Ще започна ли връзка с Н... до един месец?"
15.08.2011 г., 17:03 ч., гр. Бургас

Слагам картата по въпроса.

Април, отговорът не ми изглежда положителен. Ти много силно желаеш това да се случи - Плутон в 1-ви дом, Луната (въпросът) и Юпитер (ти) са в смесена рецепция. Но той и действията му (3-ти от 7-ми дом) са представени от Меркурий - изгорен от Слънцето и ретрограден. Ретроградните и изгорените планети са слаби. Мисля, че той не е готов да действа, не е готов за връзка на този етап. Може би в момента е повече заинтересуван от материалното си обезпечаване и кариерно израстване. Дано греша. Пожелавам ти успех!

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1383 -: Август 16, 2011, 02:03:12 am »
Цитат
Луната (въпросът) и Юпитер (ти) са в смесена рецепция.
Какво значи това? Че въпросът силно я вълнува.

Ако при хорар за взаимоотношения, сигнификаторът на единия е в знака на падение на другия, а сигнификаторът на другия е в знака на заточение на първия, това как се тълкува? Че двамата не се имат никак, предполагам. Примерно, Слънце в Лъв и Сатурн във Везни. Слънцето спрямо другия ще се чувства безсилно, потиснато, объркано; докато Сатурн няма да вижда проблемите в себе си, но ще ги създава - арогантно, егоистично поведение. Има някаква взаимна рецепция по отношение на негативните положения, което още повече ще изостря ситуацията.

« Последна редакция: Май 07, 2012, 01:06:44 am от Shreya »

« Отговор #1384 -: Август 16, 2011, 09:43:50 am »
Рецепцията бива два основни вида - по знак на управление/заточение или знак на екзалтация/падение. Когато едната планета е в знака на другата (в горния казус Луната е в Риби - знака на Юпитер по класическата астрология), а другата планета е в знака на екзалтация на първата (Юпитер е в Телец - знака на екзалтация на Луната), съм срещала да се казва, че двете планети са в смесена рецепция. Ако гледаме модерните управители на знаците, са си в рецепция по екзалтация, разбира се.

Допълвам отговора си по въпроса на Април.
У1 в знака на екзалтация на Луната обикновено се тълкува като "въпросът силно вълнува кверента" или дори "възможно е кверентът да преувеличава въпроса, да му отдава прекалено голямо внимание". Тук Луната отговаря на Юпитер - в неговия знак е и идва от секстил с него - добре предпоставки като за начало, каквото зависи от кверента за развитието на въпроса, то е направено. Но понеже става дума за връзка между двама души, е важно и какво мисли другата страна - Меркурий. Меркурий не е в знак, в който Юпитер или Луната имат есенциални достойнства. Но е в знак от огнената стихия, Юпитер също управлява огнен знак, така че предполагам, че момчето проявява симпатия към питащата. Но тъй като Меркурий е ретрограден и също изгорен, смянам, че другата страна във въпроса не е готова да формира отношения с питащата на този етап... Ако не броим квинкоксите, Луната е без курс, което също може да се тълкува като липса на развитие по въпроса. Ако броим квинкокса за мажорен аспект, Луната ще пренесе светлина между Юпитер и Меркурий, т.е. би могло да има шанс за взаимодействие, но поради ретроградността на Меркурий, а също и природата на аспекта квинкокс (създава напрежение по-често, отколкото приятни усещания), не ми изглежда да се получи в момента. Някои хорарни астролози тълкуват квинкокса като съдбовни пречки, шансът не е на страна на момчето в случая.

Да, Шрея, ако имат рецепция по знак на заточение/падение, работата би трябвало да изглежда, както си я описала. Още повече в твоя пример всяка планета има достойнства в знака на заточение на другата - Слънцето е на трон, Сатурн е в екзалтация. Мисля, че личностите, представени от тези две планети, са силни - всяка сама за себе си, но трудно се поставят на мястото на другия, виждат недостатъците на другия, но не и в себе си. Слънцето може да изглежда твърде властно, авторитарно в очите на Сатурн, а Сатурн да изглежда студен, безчувствен в очите на Слънцето. Но ако имат секстил помежду си, работата може да завърши положително. Секстилът би могъл да им даде възможност да преодолеят разлчията. Още повече, ако и Луната пренася светлина между тях с хармонични аспекти. В повечето случаи планета на трон е по-силна от планета в екзалтация (ако не отчитаме други фактори, като домовете, в които се намират, знака на Луната и т.н.), така че в твоя казус е възможно личността, представена от Слънцето, да е надделяла.

Само да уточня, че не съм експерт по астрология.
« Последна редакция: Август 16, 2011, 11:05:55 am от Mirabella »

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #1385 -: Август 16, 2011, 10:06:19 am »
 Здравейте, ще останем ли приятели с Д ?
Питам защото това май няма да е много полезно за мен, благодаря предварително  :wub:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

« Отговор #1386 -: Август 16, 2011, 11:14:33 am »
Здравейте, ще останем ли приятели с Д ?
Питам защото това май няма да е много полезно за мен, благодаря предварително  :wub:

Първо АС-то има ранен градус - може би е рано да се каже още накъде отиват взаимоотношенията ви. Между вашите управители, Венера и Марс, няма сходящ аспект. Луната е в знака на твоята екзалтация, Венера е казими - много силна позиция. Мисля, че от теб зависи да решиш. Предстои Луната да завърши квинкокс с Венера, така че може би няма да ти е лесно или удобно да вземеш решението. Обстоятелствата може да те поставят в неудобна ситуация, но определено ти си силната страна в този казус (Марс е в знака си на падение). Ти си в неговия 5-ти дом - мисля, че искаш романтична любов, а не приятелство от този човек. Между управителите на 11-ти ви домове - Слънце и Сатурн има рецепция по знак на заточение и няма апликиращ аспект, което не фаворизира особено приятелство помежду ви. Моят отоговор е, че по-скоро няма да останете приятели, но крайното решение е оставено в момента изцяло в твоите ръце.
« Последна редакция: Август 16, 2011, 11:19:24 am от Mirabella »

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #1387 -: Август 16, 2011, 12:09:45 pm »
Стела,може ли един въпрос-ще пътувам ли в 4ужбина с цел работа-16.08.2011-12.08  4аса-гр.Плевен

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #1388 -: Август 16, 2011, 12:57:41 pm »
Стела,може ли един въпрос-ще пътувам ли в 4ужбина с цел работа-16.08.2011-12.08  4аса-гр.Плевен

Зора, била ли си вече на работа в чужбина ?
АСЦ е късен в последните градуси на знака,
а Меркурий - УПР 9-дом е в 10-дом ретрограден.

Ако вече си била, много вероятно е да се върнеш,
моля уточни обстоятелствата и имаш ли работа в момента?
Луната е в 5-дом - за гледане на дете ли става въпрос или
за работа в туризма ? ( или за романтична връзка ) 
Луната е без курс за момента.
« Последна редакция: Август 16, 2011, 01:04:17 pm от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

« Отговор #1389 -: Август 16, 2011, 01:21:01 pm »
Здравейте,
Имам връзка от 4 год ,на много приливи и отливи. Преди 4 месеца я подновихме след едногодишен "отлив"(за който имаше причина и повод),но сега усещам че нещо пак не е наред .Има отново "отлив" но този път няма причина. Просто човекът изчезна,не е активен и не знам какво
става.Та въпросът ми е дали той ще поднови връзката си мене. 11:01ч Лондон.Благодаря за времето ви

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #1390 -: Август 16, 2011, 01:46:39 pm »
Ноември 2010 бях,но без успех и се върнах,в момента о4аквам повикване за работа,но от друга държава,където работи любим 4овек.В момента съм безработна.

Много съжалявам, че за момента не мога да кажа, че нещата
ще се развият в желаната посока - Венера УПР на АСЦ в 10-дом показва,
че много ти е нужна тази кариера, а Луната в 5-дом, че има и
романтична връзка ....
Упр на 6-дом работата и 7-дом партьорите е Марс в 9-дом, много разчиташ
да работите заедно с този човек, но трябва да разчиташ повече на себе си,
защото 6-дом е интерсептиран - за момента нещата остават
без промяна, но след месец-два може някой обстоятелствата да се променят
Някой  е взел решение за сега

Дано да греша, дай обратна информация, когато има нещо и успех ...

« Отговор #1391 -: Август 16, 2011, 01:52:53 pm »
Здравей, Херлок Шолмс,

много як ник си имаш. Ти си Венера в казими (на по-малко от 17 мин. от Слънцето - негов У5) в 5-тия му дом, което според мен определно показва силния ти романтичен интерес към него. Той е представен от Марс в Рак - знак на падение в 3-тия си дом (твой 9-ти). Възможно е положението му в момента да не е добро, да се намира далече от теб (заради 9-тия ти дом), или да има някакви проблеми с родини/познати (заради 3-тия му дом). Управителят на 3-тия му дом е ретрограден Меркурий, който в момента е изгорен от Слънцето - има някакви пречки пред него да се свърже с теб в момента, или не е готов да го направи, нещо го измъчва, тормози. Но Меркурий е на път да се съедини в Венера (теб) и в момента на формирането на точния аспект и двете планети - Меркурий и Венера ще бъдат казими, което е силна позиция, за разлика от изгарянето. Затова мисля, че той ще поднови комуникацията си с теб, ще се появи отново на линия, както се казва. Колкото до подновяването на връзката ви, тук не виждам в момента благоприятни аспекти. Венера и Марс нямат апликиращ аспект помежду си - нещата остават по старому. Но и не виждам знак, че ще прекратите напълно връзката си - Венера ще направи квинкокс с Луната (края на връзката от твоя гледна точка), Марс ще направи квадрат със Сатурн (края на връзката от негова гледна точка). И квинкокса, и квадратурата са дисхармонични аспекти, затова мисля, че и двамата не желаете да прекратите взаимоотношенията си в момента.

Ако не ти допада интепретацията ми, дано греша! Успех!

« Отговор #1392 -: Август 16, 2011, 02:01:53 pm »
Благодаря Мирабела,
Допада ми и ще дам обратна връзка-обещавам. Това което казваш се потвърждава и от мойте карти- има някави си негови проблеми и бариери....А и си е в неговия Близнашки стил....Мерси.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1393 -: Август 16, 2011, 04:58:24 pm »
Само да уточня, че не съм експерт по астрология.
Ти си Учител, това е много повече. :blink:

Опитвам се да разбера сложни взаимоотношения. А хорарният въпрос ми е направо в 10-ката. Мрази ли ме Х? Поне така си мисля, така го усещам. И да, май и хорарът го показва. Е, може би "мрази" да е преувеличено, имам предвид че не ме има. И понеже въпросът е по принцип, то не знам минали или настоящо-бъдещи аспекти да гледам. Любовта е по 5-ти, би трябвало и всички емоции с негативен заряд да са също по 5-ти?
« Последна редакция: Май 07, 2012, 01:13:06 am от Shreya »

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #1394 -: Август 16, 2011, 05:17:45 pm »
Благодаря ти,Moonlady.

*

g.nanova

« Отговор #1395 -: Август 16, 2011, 05:28:13 pm »
Здравейте,имам нужда от малко помощ, не знам към кои домове да поставя съответните хора.А има връзка с Б но подозира че Б си има любовни отношения с една негова бившаЦ (разделил се е преди време с А заради тази жена Ц и после пак са заедно с А, така че не бих казала бивша за Ц, но както и да е според него имат само бизнес отношения).Та А пита дали Б има любовна връзка с Ц. Към кой дом А да отнесе себе си и приятеля си и подозрителната жена, защото ако той е 7-ми а другата назована по име е първи, то отговорът е да, че има любовни отношения, което определено ще е доста кофти за А, а може да са други домове, че то за А не остава 1-ви дом тогава......ох много се омотах с този въпрос.

« Отговор #1396 -: Август 16, 2011, 06:41:58 pm »
Шрея, ако гледаме само знаците, в които се намират У1 и У7, значи и двамата не се имате много-много. Ти си в по-силно позиция - управлявана си от Слънце на трон в 1-ви дом. Интересното е, че последният аспект между управителите ви е бил секстил. Значи някога сте се имали повече от сега. По принцип това гледам за отношение на двама души един към друг - положението на управителите им. Негов 5-ти дом се управлява от изгорен Меркурий в твоя 1-ви дом. Попарила си чувствата му май. Или той не е наясно сам с чувствата си. Освен това негов У3 Марс е в падение в 5-тия му дом. Може много добре да се лъжа, но ми се струва, че това момче има или е имало неизказани чувства към теб. С Нептун в 1-вия му дом или много страда, или заблуждава себе си или някой друг.

Луната я гледам като развитие на събитията в казуси като този. Може и да греша, така че да го приемем само като една възможност и нищо повече. Луната е в знака на падението на Слънцето и пренася светлина между вас - тригон към Сатурн и опозиция към Слънце. С това пълнолуние, което предстои в картата, да не ескалира конфликтът между вас? Луната символизира и онова, което не ти е известно, скритото от теб (като управител на твой 12-ти дом). Така че с Луна на DC може би той прикрива емоциите си от теб.
« Последна редакция: Август 16, 2011, 07:00:37 pm от Mirabella »

« Отговор #1397 -: Август 16, 2011, 06:45:10 pm »
Здравейте,имам нужда от малко помощ, не знам към кои домове да поставя съответните хора.А има връзка с Б но подозира че Б си има любовни отношения с една негова бившаЦ (разделил се е преди време с А заради тази жена Ц и после пак са заедно с А, така че не бих казала бивша за Ц, но както и да е според него имат само бизнес отношения).Та А пита дали Б има любовна връзка с Ц. Към кой дом А да отнесе себе си и приятеля си и подозрителната жена, защото ако той е 7-ми а другата назована по име е първи, то отговорът е да, че има любовни отношения, което определено ще е доста кофти за А, а може да са други домове, че то за А не остава 1-ви дом тогава......ох много се омотах с този въпрос.

G.Nanova, може да пробваш така - питащата А получава 1-ви дом, мъжът на сърцето й - 7-ми, другата - негов 5-ти, т.е. 11-ти дом. Друг вариант е по 5-ти дом да гледаш чувствата му и да видиш как се отнася неговият управител и този на чувствата му към твоя управител по знак и дом, дали е имало връзка с друга планета, напр. Можеш да погледнеш и 8-мия му дом, за да видиш дали е имал сексуални забежки с друга също така.
Още една идея. Доколкото помня в руски сайтове съм виждала да правят точно следното. Взимат У7 за мъжа, У1 за другата жена, а Луната остава за питащата. Но пък така се лишаваме от Луната като сигнификатор на развитието на въпроса.
« Последна редакция: Август 16, 2011, 07:05:08 pm от Mirabella »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #1398 -: Август 16, 2011, 07:00:01 pm »
Благодаря ти,Moonlady.

Провери го този човек, на когото разчиташ, дали не дава големи обещания
с Jupiter  в 7-дом е възможно, да очакаваш повече отколкото може да ти предложи

Нека и друг да погледне картата, да каже какво вижда....
« Последна редакция: Август 16, 2011, 07:11:58 pm от Moonlady »

« Отговор #1399 -: Август 16, 2011, 08:33:30 pm »
Здравейте отново, г.нанова съм, но реших да си сменя профила и никимето, качвам картата за да видя дали и вие виждате този огромен триъгълник между А,Б и Ц, и аз не знам как да го тълкувам. Пристрастна съм и все искам да видя нещо друго, дали 5-ти дом е правилно да се вземе в предвид, все пак не съм сигурна че е любовница, просто е друга жена.