Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1208495 Прегледи
*

caraly

• *
  • 112
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #1880 -: Октомври 26, 2011, 01:50:19 pm »
Ох, да, това с линка го правя за трети път вече, без да се усещам. Ето картата.

« Отговор #1881 -: Октомври 26, 2011, 03:38:36 pm »
Скоро и евентуално кога а и дали  ще се  върнем в предишното ни жилище?Вобще очакват ли се промени отностно преместваня от едно място на друго?
Ако е хорарен въпрос - дата, час и място.

« Отговор #1882 -: Октомври 26, 2011, 03:53:18 pm »
Calary, ти се управляваш от Слънце в Скорпион, работата/кариерата/шефа ти - от Марс в Лъв, т.е. между твоя управител и управителя на работата ти има взаимна рецепция по знак. Въпреки че двете планети се намират в знаци, които имат квадратура помежду си, точна квадратура между тях няма да се състои (Марс ще смени знака преди това). Така че от това съдя, че вероятно харесваш това, което работиш или поне ти се отдава отлично, ценена си в работата си и имаш желание да останеш там (или поне да работиш в същата сфера). Може би заплащането не е достатъчно, защото Луната е върху твоя У2 Слънцето, а У11 - парите, които се получават от работата (2-ри от 10-ти дом) е заточена Венера. Луната е във фаза новолуние на изгорения път - възможно е да имаш някакви опасения, страхове от загуба/смяна на работата.

Някои астролози разглеждат настоящата работа по 6-ти дом, а евентуалната следваща - по 11-ти. Сегашната ти работа се управлява от Сатурн в екзалтация - условията на труд изглеждат добри, а работата - престижна. Евентуалната следваща работа се управлява от Венера в заточение - едва ли ще е по-добра от сегашната според картата. След края на новолунието Луната ще има съвпад с Венера - възможно е да са появи предложение за друга работа (основна или странична).

Като цяло ми се струва, че ще останеш на сегашното си работно място и нещата няма да се развиват по-зле от преди. Може би ще продължиш да има тези притеснения (Луната има още известен престой на изгорения път).

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #1883 -: Октомври 26, 2011, 04:37:50 pm »
Мерси, Mirabella.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1884 -: Октомври 26, 2011, 05:47:58 pm »
Ох и аз имам още един много сложен въпрос. Въпросът ми е сложен, и управителя на Н е меркурий, който трябва да върне парите П пак управител меркурий,на М втори управител пак меркурий. Как да го разбирам това като нещо положително или не?

Tazi karta kazva "Da"- Luna e v shodyasht kvadrat Saturn.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1885 -: Октомври 26, 2011, 07:11:52 pm »
Стела, да не обърка цитата или ме майтапиш че не съм качила въпроса? Ей сега ще го кача ако е така, но е малко объркан. Та въпросът е "Ще върнат ли от НАП парите на Н, които в действителност са на Г?" Аз гедам НАП като 8-ми дом(меркурий), парите са 5-ми дом(меркурий шефа на НАП който ще реши да пусне ли парите 10 от 8-ми), 2-ри управител на Н е меркурий и май пак се омотах, не знам какви разсъждения да вкарам, но според мен отговорът е ДА!

« Отговор #1886 -: Октомври 26, 2011, 07:22:59 pm »
Мирабелла това са данните  26.10.2011 14.40 софия предварително ти благодря за отговора.
гледай акъла на другите сами да си открият грешките но си върви по-своя път!!!

« Отговор #1887 -: Октомври 26, 2011, 07:23:19 pm »
Цитат
Марс е добре разположен по знак, но в съвпад с АС се намира планета в заточение, която при това ще направи квадратура с Марс. Венера е управител на 7-мия и 12-тия ти дом - доктора и болничния престой. Възможно ли е лекуващият ти лекар да не съвсем наясно с диагнозата ти или с подходящото лечение? Аз първо бих се усъмнила в астрологията и много след това в медицинско лице. Това като коментар.
В 6-тия дом не се намира Нептун, за да хрърли подозрение за грешна диагноза. Наличието на ретроградна планета - Юпитер може да означава, че се е обадило нещо старо, хронично или че боледуването трае дълго време (както и ти писа). У9 - края на заболяването е Луната, така че правилно си се насочила към нея. Луната идва от съвпад с твоя управител и й предстои секстил със Слънце. Мисля, че ще се оправиш.

Предупреждавам, че не ме бива по медицински хорари.
Днес ми излязоха другите резултати, откри се причината и естествено подпричината - имунната ми система се предаде лекичко след много ама много антибиотици и лекарства. Сега вече ми изписаха хапченца и за имунната система и се надявам да не изпадам пак в състоянието в което съм. Ще гледам повечко да се смея както казва една моя приятелка "да нахраня малко тези войници на имунната система". Благодаря ти Мирабела, твоят положителен отговор ме държа да не психясам съвсем докато дойде моментът на диагноза:)

« Отговор #1888 -: Октомври 26, 2011, 07:33:45 pm »
Скоро и евентуално кога а и дали  ще се  върнем в предишното ни жилище?Вобще очакват ли се промени отностно преместваня от едно място на друго?

Мирабелла това са данните  26.10.2011 14.40 софия предварително ти благодря за отговора.

Прилагам към поста картата по въпроса ти. Луната е без курс, К4 (настоящият дом) попада в фиксиран знак, У4 Венера е също във фиксиран знак. Не съм сигурна в отговора си. В картата не виждам промяна на местоживеенето в рамките на действие на хорара. Но картата би могла да се брои за нерадикална, а от там и тълкуванието ми - за неверно, защото АС е ранен (и Луната е на изгорения път във фаза новолуние).

« Отговор #1889 -: Октомври 26, 2011, 07:57:56 pm »
Gereme, тази работа с парите и НАП ми идва малко сложна. ;D За да опростя ситуацията, ето как аз разбирам въпроса: "Ще му върнат ли на Н. парите?". Но... как ще му ги "върнат", като те не са негови? Както и да е... Може би по-скоро: "Ще получи ли Н. парите?".
Н. се управлява от Слънцето (У7), парите му са по втория му дом, т.е. се управляват от У2 Меркурий. Дълговете към него са по 8-мия му дом - У8 Юпитер (това са и парите на "другите"). Луната е във 2-рия му дом, което потвърждава, че въпросът действително има отношение към парите на Н. Меркурий няма хармонични сходящи аспекти с Юпитер или Луната. Съвпадът с Венера (мунданен управител на парите и ценностите) няма да се осъществи в този знак (Венера ще напусна знака преди това). Всъщност, съвпад няма да има и в следващия знак - Меркурий ще гони Венера, почти ще завърши точния аспект с нея, след което тя ще му избяга, защото той ще забави своя ход и ще стане стационарен, а след това ретрограден (като ще бъде и изгорен от Слънцето по-късно). Изобщо дръпнах прекалено напред в бъдещето...
Луната в хорара все пак има два хармонични сходящи аспекта - секстил с Марс и съвпад със Сатурн (и тригон с Нептун - модерен У8 на Н.). Дано свършат работа... особено тригонът с Нептун, който дава връзка между Н. и парите. На мен ми изглежда повече като "не", но дано е "да".

Gereme, радвам се, че здравето ти се оправя!

*

Stella

• 7765
« Отговор #1890 -: Октомври 27, 2011, 01:43:30 am »
Качвам карта на въпроса на Гери и чакам какво ще кажат експертире, защото съм много начинаещи и не смея да пиша.
Според мен отговорът е ДА - Луната - У7 е в сходящ съвпад със Сатурн - У1.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1891 -: Октомври 27, 2011, 01:44:51 am »
Ох и аз имам още един много сложен въпрос. Въпросът ми е сложен, и управителя на Н е меркурий, който трябва да върне парите П пак управител меркурий,на М втори управител пак меркурий. Как да го разбирам това като нещо положително или не?

Tazi karta kazva "Da"- Luna e v shodyasht kvadrat Saturn.

Объркала съм.

« Отговор #1892 -: Октомври 27, 2011, 07:47:25 am »
Цитат
Gereme, тази работа с парите и НАП ми идва малко сложна. ;D За да опростя ситуацията, ето как аз разбирам въпроса: "Ще му върнат ли на Н. парите?". Но... как ще му ги "върнат", като те не са негови? Както и да е... Може би по-скоро: "Ще получи ли Н. парите?".
Парите са си негови но по погрешка преведени в чужда сметка запорирана от НАП, и сега е доказал на НАП че парите са негови и грешно преведени, но НАП дали ще ги върнат си е тяхно решение, защото може да си ги вземат. Ако погледна НАП за У8 - меркурий и паричките за венера мога да приема че паричките ще се изплъзнат от НАП:) щом венера ще се изплъзне от меркурий не мога ли по този начин да интерпретирам? :rolleyes:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1893 -: Октомври 27, 2011, 10:11:30 am »
Моят въпрос е "Ще ме потърси ли Х.?"
До колкото разбирам, моя управител Юпитер не образува и няма да образува аспект с неговия- Меркурий до напускане на знака. Което значи не..?
Ако гледам управителите на 3тите ни домове.. тук не съм сигурна, те ще образуват тригон или не? тъй като Слънцето трябва да напусне знака за да се образува точен тригон..или не е нужно да е точен и се брои...
а може би изобщо не трябва да се разглежда картата, тъй като луната е изорена от слънцето и в изгорен път
Не можах да я кача тук, ето линк http://imageshack.us/f/24/astro2gw77shtemepotursi.gif/
« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 12:19:47 pm от Freya »

« Отговор #1894 -: Октомври 27, 2011, 12:05:50 pm »
Щом у НАП е грешката, що пък да не ги върнат? Трябва да му ги върнат тогава. Луната има само хармонични сходящи аспекти. Може би в тази карта това ще надделее.

Фрея, да, нямате аспект между У1 и У7. Меркурий (той) е в 12-тия ти дом - той ли се е покрил някъде или ти не го забелязваш? Между управителите на 3-тите ви домове също няма сходящ аспект. Луната има 2 хармонични аспекта и 1 дисхармоничен: съвпад с него, Меркурий, но квадрат с Марс в 3-тия му дом. Не ми изглежда като положителен отговор, но можем да се хванем за съвпадите на Луната с Меркурий и Венера.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1895 -: Октомври 27, 2011, 12:36:21 pm »
Благодаря Мирабела  :blink:

« Отговор #1896 -: Октомври 28, 2011, 09:37:39 pm »
Много ми е трудно да отговарям на въпроси за родители защото все не мога да избера подходящия дом - 4-ти или 10-ти (родителската ос). В твоята карта домовете по тази ос се управляват от Слънце и Сатурн. И двете планети не са в лошо положение по знак - Слънцето няма есенциални достойнства по знак, но и не е в падение или заточение, докато Сатурн е екзалтиран. 6-тите домове от 4-ти и 10-ти се управляват съответно от Сатурн и Луната. Също нямаме планета в слаба позиция - падение или заточение. Луната току-що е сменила знака и не е направила още мажорни аспекти с планетите от септернера (до Сатурн). Идва от тригон с Уран и ще бъде без курс известно време (до секстила със Сатурн). Мисля, че въпросът ти не би трябвало да има негативно развитие.

Ако не греша, Марс се свързва с главоболието. Марс се намира на върха на 4-тия дом в картата (който е един от възможностите за дом, символизиращ майката). Луната ще направи секстил със Сатурн (неин У6 в този случай) и тригон с Марс. Би трябвало да има подобрение в състоянието й и болката да намалее.

Оттеглям това за синузита. Беше тъпа идея.
« Последна редакция: Октомври 29, 2011, 09:27:26 am от Mirabella »

« Отговор #1897 -: Октомври 31, 2011, 01:39:27 pm »
Здравейте, ще  опитате  ли  на  мен  да  ми  дадете  отговор
Изчерпана  ли  е  връзката  ни  с  ВД? Надявам  се  хорара  да  ми  помогне,  за  да  взема  някакво  решение  -  има ли  смисъл  да  продължаваме  или  да  слагаме  край  на  връзката  ни.  За  инфо  с  този   момък  не  живеем  заедно.
 :-\ Ще  съм  ви  много  благодарна.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1898 -: Октомври 31, 2011, 03:55:40 pm »
Ще се опитам да кажа нещо, но съм начинаеща :)

Струва ми се, че картата е нерадикална заради твърде ранния Асц, Луната е в заточение, също така. Ако все пак разгледаме аспектите, то ти се управляваш от Юпитер, той от Меркурий - в противоположни знаци, вероятно да не сте на една вълна и това да е породило трудности във връзката. Предполагам не си сигурна в неговите чувства. Ретроградността на твоя управител показва твоето объркване и несигурност, може да има някакви противоречия в ценностната ти система, свързани с тази връзка.

Ако вземем 2-ри от 7-ми за развитие на взаимоотношенията ви, то той се управлява от Венера в заточение, но скоро ще смени знака, тъй че изчакай малко. Неговият управител отива към съвпад с Венера, която управлява и третия ти дом, та се чудя дали няма да предприемеш разговор в тази посока, но съвпадът няма да се осъществи в крайна сметка. A и Меркурий ще смени знака и ще мине в падение. Покрай него обстоятелствата ще се променят.

Луната ще направи квадрат със Сатурн и секстили с Меркурий/ Венера. Сатурн е негов У5, да не решиш че не изпитва чувства към теб. Все пак Сатурн е екзалтирал - може просто по-трудно да ги изразява.
« Последна редакция: Октомври 31, 2011, 04:00:48 pm от Shreya »

« Отговор #1899 -: Октомври 31, 2011, 04:25:28 pm »
Shreya, да  разбирам,  че  има  смисъл и  трябва  да  изчакам  малко - така  ли ?
  "Покрай него обстоятелствата ще се променят. "А  може  ли  да  се  прогнозира  накъде  ще  се   променят ?

Благодаря