Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206724 Прегледи
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #2280 -: Януари 18, 2012, 08:13:22 pm »
Според съвременната интерпретация как го тълкуваш?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2281 -: Януари 18, 2012, 08:33:03 pm »
Логиката на рецепциите е проста. Планетата, в чийто знак е кверентът, занимава ума му. Той мисли за нея в момента, казано по друг начин - обича я и е готов да й служи, да работи за нея. За планетата в екзалтация фразата е още кверентът екзалтира-възвеличава-обожествява ... Тоест, заслепен е и не може да я оцени трезво, но така или иначе - работи за нея. Надолу силата на чувствата е намаляваща - триплицитет - приятелство, навик, общи интереси, не е лИбов, ма е по-добре от нищо и все пак явен интерес. Терма и деканат - все пак не си му съвсем безразлична. Ако кверентът е в място, където квезитът няма никакво достойнство - кверентът изобщо не мисли в момента за квезита, не го познава, сякаш не знае за съществуването му. Но имайте предвид, че все пак трябва да се гледат и тримата управители на триплицитета.

в двата примера Слънцето обича Сатурн. В негова власт е и е готов да работи в негова полза.
Юпитер  обича Венера, подчинява й се и е готов да работи за нея.

Дали ще се осъществи тяхната "готовност" и с какъв краен резултат се съди от аспекта помежду им.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #2282 -: Януари 18, 2012, 08:46:59 pm »
Изводът е, че аз имам някакви чувства и на него не съм му безразлична, но аз съм по-отдадена на отношенията? Мерси за отговора и че ме насочихте към тълкуването, беше ми интересно да помисля над картата. Процесът на търсене на отговор ми донесе по-голямо удоволствие от момента на неговото откриване:)
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #2283 -: Януари 19, 2012, 01:13:20 am »
Ти си му в ръцете, т.е. всичко зависи от него. Струва ми се, че си си изтървала шансовете. Меркурий в 7 дом в разходящ тригон с юпитер - У7.

Благодаря ти, Стелла!

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #2284 -: Януари 19, 2012, 12:22:50 pm »
Избягвам да правя хорари за всяка дреболия, и се надявам да не сметнете въпроса ми за такъв. Ще се зарадва ли на смс-а ми или не? Как ще се почувства? Написах му нещо наистина важно, което искам да знае, преди да е заминал. Благодаря предварително за отговора!

Виждам, че Венера е в Риби, а Марс в Дева, и навярно няма голяма промяна от предния хорар, и отговорът ще бъде ...НЕ ?  :(

« Последна редакция: Януари 19, 2012, 12:27:01 pm от LibrawithTaurus »
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2285 -: Януари 19, 2012, 12:31:36 pm »
Споко, и аз често си задавам такива въпроси  :P
Интересно по кой дом ще се търси той, след като не си го назовала по име. А пети дом се управлява от Меркурий, както и АС....  :rolleyes:
А сега ми направи впечатление, че в предния ти въпрос си го нарекла "стрелеца" а Стела го е отнесе по 7ми... Значи не е задължително да е назован по име за да е по 7ми...  :unsure:

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #2286 -: Януари 19, 2012, 12:35:40 pm »
Ами, да. Пропуснах да назова точно за кого става дума, но аз само за един човек  Ви разпитвам ;D и мислех, че ще е ясно. А по 7-ми дом сигурно защото го обичам и искам да имам връзка с него?  :-\
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2287 -: Януари 19, 2012, 12:41:56 pm »
Не, аз знам че по седми е когато е назован по име. По пети се използва в случаите когато става въпрос за човек в когото си влюбена, имаш симпатии, любовна връзка и т.н.т и НЕ е назован по име...
Може да го гледаме по 7ми, без да е назован по име само ако става въпрос за брачен партньор или някаква узаконена връзка. Аз така знам, но може и да греша.

« Отговор #2288 -: Януари 19, 2012, 12:56:24 pm »
Либра, предния ти хорар мисля, че отразява ситуацията, която ти ни описа. Неговият управител там е Марс, пренебрегнат в 12-тия ти дом. Марс се намира в знака на падение на Венера - възможно е да не е получил от теб вниманието, което е очаквал и това да му е неприятно. Венера (твоят управител) е в знака на собствената си екзалтация - ти спомена, че си се държала хладно с него на моменти. Екзалтираните управители могат да описват хора, които изглеждат като че си придават твърде голява важност, дистанцираност в очите на другите.

В настоящия ти хорар ти се управляваш от Меркурий, той - от Юпитер. Меркурий е в знака на падение на Юпитер, така че може би отново не му демонстрираш особена топлота. Между двете планети има разходящ тригон, който може да отразява пропуснатата възможност да поговорите открито (за която ти спомена в постовете си). По-важното е, че Луната (твой съуправител, управител на въпроса и на 3-тия ти дом - комуникацията, съобщението ти) се намира в неговия 1-ви дом и знака на неговия управител. Получил е съобщението ти и то би трябвало да го зарадва, тъй като между Юпитер и Луната има смесена рецепция - Луната е в знака на Юпитер, Юпитер е в знака на екзалтация на Луната. Луната ще направи секстил с управителя на неговия 3-ти дом Сатурн - би трябвало да ти отговори. Определено в момента за теб няна нещо по-важно от него (Луната в Стрелец) и отговора му (Меркурий в знака на Сатурн). Дали отговорът му ще дойде веднага? Възможно е не, защото преди секстила си със Сатурн, Луната ще завърши квадратура с Марс. Недей да прибързваш с изводи или някакви необмислени постъпки.

« Отговор #2289 -: Януари 19, 2012, 01:38:59 pm »

Кратък и важен: Ще получа ли финално плащане по приключилия проект до края на Февруари 2012?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2290 -: Януари 19, 2012, 01:58:19 pm »
Либра, предния ти хорар мисля, че отразява ситуацията, която ти ни описа. Неговият управител там е Марс, пренебрегнат в 12-тия ти дом. Марс се намира в знака на падение на Венера - възможно е да не е получил от теб вниманието, което е очаквал и това да му е неприятно. Венера (твоят управител) е в знака на собствената си екзалтация - ти спомена, че си се държала хладно с него на моменти. Екзалтираните управители могат да описват хора, които изглеждат като че си придават твърде голява важност, дистанцираност в очите на другите.
Мале аз съвсем се обърках!  Това за сигнификатор(марс в случая) в знак на падение на другия защо се тълкува по два противоположни начина? Гледам, че Стела го е изтълкувала по обратния начин, в същия този казус. И на няколко различни тълкувания попаднах на двата типа интерпретация, последно как трябва да се тълкува в тези случаи? Или това са различните стилове хорарна астрология...класическа и съвременна?

« Отговор #2291 -: Януари 19, 2012, 01:59:24 pm »
Всеки си има свой стил. ;) Из изпробвам класическия, не гарантирам, че тълкувам правилно.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2292 -: Януари 19, 2012, 02:03:06 pm »
Ха.... твоя начин по ми допада, щото повече ми отърва тука на една интерпретацийка  ;) Излиза в моя полза  ;D

« Отговор #2293 -: Януари 19, 2012, 02:22:25 pm »
Обича ли още жената, с която е имал съвместно съжителство през 2001? София, 15.24/5 Въпросът ми е за любимия човек

« Отговор #2294 -: Януари 19, 2012, 02:40:30 pm »
Обича ли още жената, с която е имал съвместно съжителство през 2001? София, 15.24/5 Въпросът ми е за любимия човек

Построй си карта и я сложи тук. Никой няма да ти отговори така, това не е битпазар.

« Отговор #2295 -: Януари 19, 2012, 03:08:44 pm »

Построй си карта и я сложи тук. Никой няма да ти отговори така, това не е битпазар.

Здравейте, тъй като съм нова тук досега на задаваните въпроси Мирабела ми е построявала карти и извинявам се, ако съм засегнала някой. Ще прикача карта на въпроса, но не знам доколкото правилно съм я направила...

« Отговор #2296 -: Януари 19, 2012, 03:38:31 pm »

Кратък и важен: Ще получа ли финално плащане по приключилия проект до края на Февруари 2012?

Много се колебая по твоя въпрос, затова се бавя с отговора. Спомням си, че ти очакваше пари от някаква държавна институция. Техните пари би трябвало да са 2-ри (пари) от 10-ти дом (власт), т.е. 11-ти дом в картата. Твоят У2 Луна има сходяща квадратура с Марс (У11), което не изглежда добра предпоставка. Но от друга страна, последният аспект на Луната е все пак положителен - секстил с У8 Сатурн. Като тегля чертата, ми се струва, че би трябвало да получиш някакви пари (налична е хармонична връзка между управителите на оста 2/8 дом). Може би чрез някакви твои партньори (Сатурн управлява парите на всички, които можем да поставим по 7-мия дом в картата).

« Отговор #2297 -: Януари 19, 2012, 03:42:33 pm »

Господинът се управлява от екзалтиран Сатурн в знак, където Луната (У1) няма достойнства, а управителят на 5-тия му дом е заточен. Мисля, че може би не се впряга в момента много в чувства, гледа си живота и той би трябвало да му върви добре. Меркурий (негов У10) и Плутон в 1-вия му дом. Може би пътува по работа или е концентриран в кариерата си.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2298 -: Януари 19, 2012, 03:46:36 pm »

`

Струва ми се, че отговорът е НЕ. :(
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2299 -: Януари 19, 2012, 05:13:47 pm »
Има нещо което ме тревожи и зададох следният въпрос "Х. изневерявал ли ми е?"
Надявам се да ми отговорите, защото наистина ме интересува и не искам сама да се пробвам...