Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206235 Прегледи
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #2560 -: Февруари 09, 2012, 11:47:16 am »
Аз го приемам и преди и след Слънцето, но аз не съм експерт. По-горе Дияна ми разясни, че разходящият аспект е по-благоприятен. ;)

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #2561 -: Февруари 09, 2012, 11:57:43 am »
Да прочетох и поста ,само че не зададох въпроса правилно. До колко мин. се брои за казими? Ооох вече прекалих с въпросите :-[

« Отговор #2562 -: Февруари 09, 2012, 12:00:19 pm »
До 17 мин. Общо-взето така съм го виждала навсякъде. Но има и то доста астролози, които не го броят това казими за положително хич. Колкото по-близо до Слънцето, толкова по-изгорена е планетата - е тяхната логика. Но в случай на розходящ аспект би трябвало да е различно, според мен. Затова ми допада интепретацията на Дияна.

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #2563 -: Февруари 09, 2012, 12:07:43 pm »
До 17 мин. Общо-взето така съм го виждала навсякъде. Но има и то доста астролози, които не го броят това казими за положително хич. Колкото по-близо до Слънцето, толкова по-изгорена е планетата - е тяхната логика. Но в случай на розходящ аспект би трябвало да е различно, според мен. Затова ми допада интепретацията на Дияна.
Благодаря Мирабела :blink: Аз ще си го броя за положителен аспект  ;D

« Отговор #2564 -: Февруари 09, 2012, 01:15:02 pm »
Стела, привет  :blink:

14:14
9.2.2012г.
Севлиево
Ще срещна ли скоро любовта?

« Отговор #2565 -: Февруари 09, 2012, 05:02:20 pm »
Поставям картата по въпроса ти за удобство на Стела и другите потребители, които решат да се включат.

Мисля, че скоро в твоето обкръжение може да се появи някоя бивша тръпка, защото управителят ти Луна (в 3-тия ти дом) има сходящ съвпад с управителя на 5-тия ти дом - ретрограден Марс. Луната идва от тригон с Плутон, който е модерният управител на 5-тия ти дом, разположен на Десцендента. Да не би въпросната дама вече се е появила? Управителят на 3-тия ти дом е Слънце в знака си на заточение, което изгаря Меркурий, диспозитор на Луната - може би не си много активен в търсенето на подходящи партньорки и чакаш те да те открият.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2566 -: Февруари 09, 2012, 06:31:05 pm »
Да. Има голяма вероятност това да стане. Ти се управляваш от Луна в Дева, на която и предстои да срещне Марс в Дева- управител на 5-ти дом.:P
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #2567 -: Февруари 12, 2012, 01:28:09 pm »
10.02.2012 22:10
питах ще има ли удължаване на ваканцията

« Отговор #2568 -: Февруари 12, 2012, 01:33:25 pm »

;D Ех, тези сладки ученически неволи. Министър Игнатов най-добре знае отговора на този въпрос.

Предположих мястото на задаване на въпроса по предните ти постове. Поставям картата. Луната има сходяща опозиция с управителя на Асцендента. Залагам на отрицателен отговор... Но Луната е доста "нова" в знака, което предполага развитие на въпроса. А опозицията с Уран може да говори за неочаквано развитие, решение в последния момент. Да видим какво ще кажат днес, тъй като неделя е последният момент.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #2569 -: Февруари 12, 2012, 02:07:44 pm »
Мисля, че утре ще си на училище  :P

Твоя упр. венера е в дома на училището - 6-ти и се отделя от съвпад с уран упр. на 5-ти ваканцията /тълкувам го като край на ваканцията. Другия упр. на ваканцията ретро сатурн в първи ..струва ми се отлагане на удължаването. Опозициите на луната с венера и сатурн също дават отговор НЕ.
Упр. на 6-ти и 5-ти в разходяща опозиция- изглежда вече е решено да не я удължават.

обаче може и да греша :)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #2570 -: Февруари 12, 2012, 05:31:58 pm »
http://news.ruse24.bg//328467.html
отговора е не

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #2571 -: Февруари 13, 2012, 12:25:58 pm »
Ще се видя ли с Краси на 15.02.? Ще му допадна ли?

Според моите повърхностни знания  ;D - аз се управлявам от Луната, тъй като АСЦ е в Рак, а няма планетки в 1 дом  :P. Той трябва да се управлява от Плутон  :-\, който е в 7 дом, но негов управител е Сатурн ..нали :Р ? Луната е в секстил с Плутон  :unsure: , а Сатурн е в съвпад с Луната (малко по-широк  :P :P ) и са близичко, значиии...ще се видим  ;D ;D ;D Как е, на прав път ли съм?  :rolleyes:
« Последна редакция: Февруари 13, 2012, 01:02:22 pm от LibrawithTaurus »
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #2572 -: Февруари 13, 2012, 01:30:24 pm »
Х ще задържи ли плода ?

Обратна връзка : Х може би е искала да задържи, но самия плод вече го няма...кървене с последващ аборт....на 07.02 т.г.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #2573 -: Февруари 13, 2012, 01:42:31 pm »
Х ще задържи ли плода ?

Обратна връзка : Х може би е искала да задържи, но самия плод вече го няма...кървене с последващ аборт....на 07.02 т.г.
Спомням си, че на този въпроси луната беше без курс. Имах същия въпрос от една приятелка, луната също беше без курс, но имаше и някои кофти положения в картата.
Тя искаше бебето, но не успя да го роди. Наложи се да го абортира. Така, че луна без курс не винаги означава, че няма място за притеснения, както пише в някои книги.

Всъщност после го изтълкувах така: на въпроса ще задържа ли бебето - отговора -няма да има развитие по въпроса, т.е. няма да го задържи.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Stella

• 7765
« Отговор #2574 -: Февруари 13, 2012, 01:44:17 pm »
Х ще задържи ли плода ?

Аз защо съм казала, че луната е без курс, като е имала предстоящ секстил с меркурий? :(
Ама, много съм била заблеяна! А и въпросът е така зададен, че не става ясно дали се пита дали ще го задържи в медицинския смисъл или е въпрос на нейно решение.

ПП. Сега си спомням, че меркурий май сменяше знака преди луната да достигне неговия градус.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2575 -: Февруари 13, 2012, 03:14:34 pm »
Х ще задържи ли плода ?

Мерси, Дейзи, точно напоследък умувам над една препоръка на Лилли, ако питащият не оказва влияние върху развитието на въпроса или не е пряко засегнат от него, да не му се дава управлението върху асцендента... Както и когато астролог поставя въпрос за друг човек - не му е нужно да се търси в картата, другият е по първи дом.
В случая, тъй като ти не си участник нито в решението, нито във въпроса, трябва да те "изхвърлим" от картата и да дадем първи дом на приятелката, за която питаш. Тогава в нейния пети имаме Сатурн, който е в последен градус и ретрограден, макар и екзалтиран, а на бебето (нейния У5, Венера) му предстои единствено опозиция с ретрограден Марс откъм четвърти дом, при това Марс ама никак не понася Венера.

Ей така, като червена лампичка да си го маркирам. Макар че, при ясен резултат, отговори много :-[.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #2576 -: Февруари 13, 2012, 03:27:12 pm »
Ще се видя ли с Краси на 15.02.? Ще му допадна ли?

Според моите повърхностни знания  ;D - аз се управлявам от Луната, тъй като АСЦ е в Рак, а няма планетки в 1 дом  :P. Той трябва да се управлява от Плутон  :-\, който е в 7 дом, но негов управител е Сатурн ..нали :Р ? Луната е в секстил с Плутон  :unsure: , а Сатурн е в съвпад с Луната (малко по-широк  :P :P ) и са близичко, значиии...ще се видим  ;D ;D ;D Как е, на прав път ли съм?  :rolleyes:

Ти нали вече му допадаш - щом те кани на среща. :P

Права си в разпределението на сигнификаторите - ти си представена от Луната, той - от Сатурн. Но съвпадът между тях е вече разходящ (а и Луната е в следващия знак). Разходящите аспекти се отнасят до минали събития, а ти питаш за бъдещо. Това че управителите ви излизат от съвпад, може да е потвърждение за уговорката, която сте си направили. В 5-тия ти дом - подхожда добре за романтична уговорка.

Няма начин да не обърна внимание на следните неща:
1. Градусът на АС спада към ранните.
2. Сатурн е управител на DC и е ретрограден - някои астролози считат това за признак на нерадикалност. Аз не съм такъв хардлайнер. Но пък какво ли разбирам аз. ;D
3. Луната не е в добра форма - на Виа Комбуста (изгорения път) е и освен това е в знака си на падение. Една наша съфорумка, Аурора, правилно е забелязала, че хорарите с такава Луна могат да бъдат непредвидими. Друга интепретация на това положение на Луната би могла да бъде, че кверентът е доста притеснен и несигурен.

Между управителите на 3-тите ви домове - Слънце и Сатурн предстои тригон. Би трябвало да се осъществи контакт помежду ви. Но управителите ви не проявяват силен интерес един към друг. Той е екзалтиран и регрограден Сатурн в знак, в който Луната няма есенциални достойнства. Ти си Луна в падение в знак, в който Сатурн не е специално добре поставен. Освен това Луната ще направи квадрат със Слънцето. Засега не изглежда, че от тази среща ще се развие нещо по-значително. Може би ти се пристрастяваш твърде бързо към него (скорпионска Луна в апликиращ секстил с Плутон в неговия 1-ви дом, както ти спомена), а той е способен да се отдръпне във всеки един момент (ретрограден У1 Сатурн и У5 Марс). Но не изглежда да има лъжливи намерения към теб, напротив - Сатурн е екзалтиран. Недей да се подценяваш. Засега си в синхрон със страстната му нагласа (Луна в Скорпион, Плутон в негов 1-ви дом). Успех и приятно изкарване на Св. Валентин! :wub:

« Отговор #2577 -: Февруари 13, 2012, 03:35:31 pm »
Х ще задържи ли плода ?

Мерси, Дейзи, точно напоследък умувам над една препоръка на Лилли, ако питащият не оказва влияние върху развитието на въпроса или не е пряко засегнат от него, да не му се дава управлението върху асцендента... Както и когато астролог поставя въпрос за друг човек - не му е нужно да се търси в картата, другият е по първи дом.
В случая, тъй като ти не си участник нито в решението, нито във въпроса, трябва да те "изхвърлим" от картата и да дадем първи дом на приятелката, за която питаш. Тогава в нейния пети имаме Сатурн, който е в последен градус и ретрограден, макар и екзалтиран, а на бебето (нейния У5, Венера) му предстои единствено опозиция с ретрограден Марс откъм четвърти дом, при това Марс ама никак не понася Венера.

Ей така, като червена лампичка да си го маркирам. Макар че, при ясен резултат, отговори много :-[.

Абсолютно. В един руски форум препоръчват същото. Друга препоръка от там е за квезита да се гледа Луната... И Марс както е сигнификатор на кръвта. Разходящата опозиция Луна/Марс може да показва, че такава активност е започнала още тогава, а липсата на курс на Луната - че нищо вече не може да бъде сторено, за да се поправят щетите. :'(

По 7-ми дом неин управител би бил Сатурн, У5 - Марс, но двете планети не се виждат. Освен това Марс не проявява специален афинитет към Сатурн, а Сатурн направо отхвърля Марс, бидейки в знака му на заточение, където самият той екзалтира. Сякаш за организма е било по-добре така. That didn't come out right. :-X

Съжалявам, Дейзи. :(

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #2578 -: Февруари 13, 2012, 03:40:49 pm »
Луната сега в курс ли е?

« Отговор #2579 -: Февруари 13, 2012, 03:43:04 pm »
В курс към квадрат със Слънцето.