Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207809 Прегледи
*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #2640 -: Февруари 18, 2012, 01:44:21 pm »
Ще получа ли скоро истинска целувка по устните...  :( :(
Управляваш се от луната, която е в 6-тия ти дом, в съпад с плутон /заключен скорпион в 5-тия ти дом/ - ти направо си се вманиачила и поболяла от мислене за любов:)
Гледам целувката по 5-ти дом, а негов управител е венера, а тя е в квадрат с луната. Мисля, че до 3 месеца няма да ти сбъдне желанието, но за по нататък има шанс. Луната ще направи тригон с марс /упр. на 5-ти, но понеже е ретро, ще има забавяне. Така, че имай търпение и не се отчайвай ;)

Мерси...  :'(
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #2641 -: Февруари 18, 2012, 03:46:42 pm »
Благодаря ти :P

той е в командировка до края  на месеца-така че за съжаление не може да "цъфне",обаче много ще се зарадвам ако в рамките на хорара започнем пак да комуникираме и да се виждаме... ;D...Ще дам обратна връзка,когато имам резултат-оставила съм го той да инициира ...хубав уикенд ,дами ;D

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #2642 -: Февруари 18, 2012, 03:58:49 pm »
той е в командировка до края  на месеца-така че за съжаление не може да "цъфне",обаче много ще се зарадвам ако в рамките на хорара започнем пак да комуникираме и да се виждаме...
Ти не си определила време в хорара,  така че отговора важи за периода от 3 до 6 месеца. Ако те потърси, ще е в този период. Не си питала дали ще те потърси до края на месеца.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2643 -: Февруари 18, 2012, 04:17:05 pm »
Здравейте, опитвам се да се науча и искам да попитам във връзка с тази карта, права ли съм че луната тук е без курс?

Ако да, картата няма стойност, нали, не е радикална? А иначе, въпросът е ще има ли брак тази година и съдейки по това, че сигнификатора на питащия (Слънце) върви към тригон със Сатурн (на партньора) и преди това други аспекти няма да има, казвам да... Правилно ли е? И как тук се намества недоброто положение на Слънцето във Водолей, където обаче Сатурн е силен, тоест Слънцето е в рецепция със Сатурн, но иначе е слабо... Как да го тълкувам това?
« Последна редакция: Февруари 18, 2012, 04:27:33 pm от Ronia »

« Отговор #2644 -: Февруари 18, 2012, 04:22:10 pm »
Според мен мъжа доминира. Сатурн екзалтира във Везни, Слънцето е в знак на Сатурн, според мен ти имаш по-големи очаквания и си по-зависима от него.А с този ретро Сатурн дали ще има брак? Правилно ли расъждавам или се обърках пак  :rolleyes:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2645 -: Февруари 18, 2012, 04:29:01 pm »
Ама аз дори връзка нямам, не е за мен това, нищо че в Прогресии сега ми пуснаха мухата, че се задава нов герой.  ;D Аз доколкото знам ако Луната е без курс, оттам нататък е безсмислено, но не съм сигурна за тази Луна тук, макар да ми се струва, че е без курс.

« Отговор #2646 -: Февруари 18, 2012, 04:38:30 pm »
Луната не е без курс. Предстои й квадрат със Сатурн и в това е проблемът (в тълкуването ми). Сходящ тригон между управителите на оста AC/DC е доста хубав аспект, обаче с този квадрат на Луната към управителя на DC не бих рискувала да дам положителен отговор. Трудно ми е да претегля. Както каза Валя, питащата изглежда прекалено зависима от евентуалния бъдещ съпруг или от самата идея за неговото появяване. Нейният главен сигнификатор Слънце е в знак на Сатурн (управител на партньора), където е в заточение и е в неговия 1-ви дом. Вторият й управител Луната (и управител на въпроса) е отново в знак на Сатурн, където също е заточена. Тъй като Сатурн е ретрограден, дали не става дума за надежди относно бивш приятел/съпруг.

Възможно е да завърже по-сериозна връзка с нов човек или да възстанови такава с някой важен от миналото й, но... не ми изглежда да го доведе до олтара. Виж, аз не съм експерт, така че е твърде възможно да греша.
« Последна редакция: Февруари 18, 2012, 05:25:44 pm от Mirabella »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2647 -: Февруари 18, 2012, 05:22:51 pm »
Не е за мен картата.  ;D Уча се върху една приятелка, но пък сега не искам да й казвам, че ще се разстрои. Не, не е бивш този й приятел, настоящ си е. Малко несериозен ми изглежда на мен, та затова попитах накъде върви.

Много бъркам тази Луна с курс/без курс!  :-\

« Отговор #2648 -: Февруари 18, 2012, 05:24:25 pm »
А тя ли задава въпроса или ти питаш за нея?

П.П. Ще поправя горното.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2649 -: Февруари 18, 2012, 05:25:40 pm »
Аз го задавам, тя не знае, но броя нея за сигнификатор, защото мен не ме касае, аз съм само оръдието на труда. Освен това тя го зададе вече на половината врачки в София.

Добре, аз се обърквам с хорарите. Оказва се, че не гледаме само за да/не отговор, защото тук според мен ще е "да", а гледаме и странични положения? Тоест, не е достатъчно да имаме положителен аспект, така ли? Между другото, този момък е по-голям и е Козирог, това се връзва със Сатурн. Но пък като Козирог е тоооолкова бавен... баш ретрограден.

На мен ми се набива на очи колко тя е слаба и без никакви достойнства, където е... Май пак ще й правя, но след месеци, сега може би не е в най-добрата си позиция.  :-\
« Последна редакция: Февруари 18, 2012, 05:32:28 pm от Ronia »

*

abroad

• 2187
« Отговор #2650 -: Февруари 18, 2012, 05:33:37 pm »
Освен това тя го зададе вече на половината врачки в София.

личи ;D

« Отговор #2651 -: Февруари 18, 2012, 05:36:01 pm »
Да питам разбиращите, като задава въпрос за приятелка не се ли гледа 11 дом като нейн първи, и после 5 от 11 за брак,нали човека не е назован по име  :-\ Или се бъркам
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2652 -: Февруари 18, 2012, 05:36:48 pm »
А домовете, в които са планетите гледат ли се, имат ли значение?

Аз 5-ти за брак не бих гледала, връзка/съжителство/брак/партньорство, това ми се струва чист 7-ми. Останалото за броенето на домове хич не ми е ясно.  :-[

« Отговор #2653 -: Февруари 18, 2012, 05:41:05 pm »
И така може да се разглежда, както ти подхождаш. Но все пак ти е приятелка, имаш отношение към въпроса, най-малкото емоционално. Много е важна точната формулировка на въпроса (това е и мое мнение, не само на догматиците). Това в скобите го казвам защото нарушавам доста от правилата на хорарната астрология. Ако е формулиран така: "Ще се омъжи ли приятелката ми тази година?", ще взема 11-ти дом за нея. Тук липсва сходяща връзка между Меркурий (нея) и Юпитер (евентуалния бъдещ жених). Меркурий е слаб - заточен в знака на Юпитер, докато Юпитер не проявява специален интерес към Меркурий (освен симпатии - намира се в негов фас). Двете планети излизат от секстил. Мисля, че наскоро може да е започнала някаква връзка, но по тази карта не изглежда да предстои брак с въпросния мъж.

Друг вариант, който често се използва в руските форуми за хорарна астрология, е да се вземе Луната за сигнификатор на приятелката ти, тъй като Луната и без друго вече управлява въпроса. Тогава отговорът ми би бил отново "не". Луната е слабо поставена по знак (в заточение - липса на възможности, кандидати или обстоятелствата не са в нейна полза) и дом (на куспидата на 6-ти - не изглежда да има връзка с брака, по-скоро е притеснена от ежедневни проблеми, неуредици, безработица и т.н.). Единственият предстоящ аспект на Луната е квадрат със Сатурн (мунданен управител на 10-ти дом - статус) в знака на брака Везни. Мисля, че ако й попадне възможност за брак по сметка, това няма да я направи особено щастлива. Луната идва от тригон с Марс (който екзалтира в Козирог) - възможно е наскоро да е завързала някакво увлекателно и приятно сексуално приятелство/връзка, но не изглежда, че то ще доведе до нещо по-сериозно (квадрата със Сатурн).

В трите начина на тълкуване има нещо общо. Нейният сигнификатор е слабо поставен по знак, а по две от възможните тълкувания е слабо поставен именно в знака на евентуалния бъдещ жених. Това е в синхрон с това, което ти спомена за посещанията й при врачките. Мисля, че тя е отчаяна на тема брак, превърнало й се е в нещо като фикс идея и докато не излезе от това заточено положение, работата не изглежда да се развие положително за нея.
Точно, Аброуд. Сега видях, че си го написала преди мен.

За 5-тия дом да отговоря. Има се предвид 7-ми (брак) от 11-ти (приятелка), който е 5-тият дом в картата.

Слънцето е в смесена рецепция със Сатурн - Слънцето е в знак на Сатурн, обаче Сатурн е в знака на падение на Слънцето. Слънцето е в собствения си знак на заточение, Сатурн е в собствения си знак на екзалтация. Това положение не изглежда добре за Слънцето. Слънцето е под властта на Сатурн, силно зависимо от него и отслабено поради тази зависимост, докато Сатурн не дава признаци на интерес към Слънцето, може да му е добре и без него. Сатурн е и ретрограден - може да му липсва воля и решителност да действа. И двамата се намират в последния градус на знаците - критичен, нестабилен, несигурен градус. Каквото се случи тук, може да не трае дълго. Двамата могат да формират взаимоотношения (сходящ тригон), но не се знае колко дълготрайни ще се окажат те. Слънцето продължава напред, сменя знака и се оттърсва от зависимостта си от Сатурн, докато Сатурн остава в силното си положение, все така недемонстрирайки особен интерес към Слънцето. Може да се поразсърди малко, че Слънцето вече не го тачи, но гордостта му ще надделее. Ето че нарушавам поредното хорарно правило - да се тълкуват аспектите на планетите само в рамките на настоящите им знаци. Какво ще се случи със Слънцето след като му стане ясно, че работата със Сатурн няма да се получи? В следващия знак Слънцето ще бъде диспозирано от Юпитер и му предстои да завърши секстил с него. Може би ще срещне нов човек, в който да се влюби отново и с който нещата би трябвало да се получат.

Извинявам се много, поправих си поста. Бях се объркала, незнайно защо си мислех за "квадратура" вместо за "секстил".
« Последна редакция: Февруари 19, 2012, 03:44:34 pm от Mirabella »

« Отговор #2654 -: Февруари 18, 2012, 05:57:23 pm »
пуснах си хорар,който трудно тълкъвам ;D Въпроса е  - да продължавам ли да посещавам тази болница?АЗ и болницата - у12 дом нямаме аспект ,а луната е двулична :blink:прави аспекти и аз съвсем  се обърках.Това за болницата ми е много важно,не знам дали да я сменям.Тя е най-престижната в направлението си...........а резултат за мене няма...
Личи си, че мислиш и премисляш и си притеснена. ретро управител и асц на виа комбуста. изглежда ми, че сама ще се откажеш да я сменяш за сега.
упр. на болницата  е в петия ти дом  ...лечение, св. с бременност ли е  :-\
ДА ;)от 3 ГОДИНИ

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2655 -: Февруари 18, 2012, 06:25:27 pm »
Въпросът беше "Ще има ли брак между А и Б тази година", умишлено съм избягвала да питам като за трети човек и затова взимам сигнификаторите на 1 и 7. За останалото обаче наистина се обърках, защото досега търсех отговор да/не и гледах за аспект, сега хептен се усложниха нещата. Но за слабостта на Слънцето разбирам напълно, тя е очевидна. За момъка само знам, че ефлегмаатичен до безкрай.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2656 -: Февруари 18, 2012, 06:51:10 pm »
Въпросът беше "Ще има ли брак между А и Б тази година", умишлено съм избягвала да питам като за трети човек и затова взимам сигнификаторите на 1 и 7. За останалото обаче наистина се обърках, защото досега търсех отговор да/не и гледах за аспект, сега хептен се усложниха нещата. Но за слабостта на Слънцето разбирам напълно, тя е очевидна. За момъка само знам, че ефлегмаатичен до безкрай.

Не може да се задава така въпрос. Питащата винаги е в първи дом, а когато се пита за друг човек, се дефинират отношения. Правилно е да се попита: "Приятелката ми ще сключи брак със своя любим или с мъжа, с когото съжителства?" Не може да съществува карта, където да не е поставен питащия. Ако приятелката ти е задала въпроса, поставяш нея в първи дом.

Ако я нязовеш по име, нея я търсим в 7-ми дом, а него - по 5-ти от 7-ми.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2657 -: Февруари 18, 2012, 07:13:47 pm »
Значи след месец-два пак. Тази я забравям, и без това не й носи положителна информация. Благодаря за помощта, другият път ще пробвам по-добре.   :blink:

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #2658 -: Февруари 18, 2012, 07:37:43 pm »
В случая Ronia не се ли идентифицира с приятелката си и следователно да се гледа по оста 1-7? :rolleyes: Поне в хорарите за спорт съм го срещала по този начин.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2659 -: Февруари 18, 2012, 07:44:32 pm »
Аз само бях уж научила, че ако питащия (демек астролога) няма отношение, той не е сигнификатор. Но... Явно не е точно така.

Ще помоля за помощ по мой си въпрос: ще започна ли желана от мен работа/кариера (защото не изключвам и да си е нещо мое, не да работя за друг) през тази година?

Аз гледам меркурий (за мен) и Юпитер за работата. Меркурий се разделя с Юпитер, а асцендента е на края на знака, това ме кара да мисля, че вече е решено, но аз понеже не знам такова нещо, по-скоро отговор "не", права ли съм?

Ако взема Луната, и там никакви аспекти. Замотах се с достойнствата на планетите и макар да има частични тук-таме припокривания и взаимна рецепция, не ми изглеждат съвсем достатъчни. "Не" ли е правилният отговор тук?  :-\