Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205280 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #2680 -: Февруари 19, 2012, 09:47:10 pm »
Хм... не виждам връзка между управителите ви. Той е ретрограден Марс в 12-тия ти дом - отдръпнал се е някъде далеч от очите ти, не го виждаш в момента. Ти си по-настоятелната в търсенето на контакт, но със заточен управител не изглежда да имаш подходящи възможности за това. Луната ще направи секстил с управителя ти (но квадрат с този на 3-тия ти дом) и няма да пренесе светлина нито между Венера и Марс, нито между управителите на 3-тите ви домове. Неговият У3 е Меркурий, заточен в знака на твоя У3. Бъркам ли, като мисля, че той изчаква ти да предприемеш нещо? Изглежда ми сякаш той се е поскрил малко - ретро Марс в 12-тия ти дом, заточен У3. Ако е имало неразбирателство помежду ви, може да е обиден малко и да обмисля.

Mirabella, ти не си просто добра. Ти си перфектна ! Благодаря ти  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #2681 -: Февруари 19, 2012, 09:55:52 pm »
Грейс, няма връзка между вашите сигнификатори, което ме навежда на мисълта, че няма да се видите. Освен това от картата, ясно личи, че ти си в неговите ръце - Венера в 7-ми дом. „негов 1-ви дом" и го издигаш на пиедестал - неговеият господар е на трон в твоя знак. Обратното обаче, не може да се каже - Венера е в падение в знака на неговия управител. Не знам за какво ще се виждате, но ти си изцяло под неговата власт.

Стела, благодаря ти  :blink: и аз така си помислих, но вие с Мирабела сте експерти по хорарите и беше важно да се допитам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2682 -: Февруари 19, 2012, 10:04:26 pm »
Грейс, няма връзка между вашите сигнификатори, което ме навежда на мисълта, че няма да се видите. Освен това от картата, ясно личи, че ти си в неговите ръце - Венера в 7-ми дом. „негов 1-ви дом" и го издигаш на пиедестал - неговеият господар е на трон в твоя знак. Обратното обаче, не може да се каже - Венера е в падение в знака на неговия управител. Не знам за какво ще се виждате, но ти си изцяло под неговата власт.

Стела, благодаря ти  :blink: и аз така си помислих, но вие с Мирабела сте експерти по хорарите и беше важно да се допитам.

ситуацията в момента никак не е подходяща да решаване на въпроси от партньорско естество по въпросите, свързани с 1-7 дом. Дори и да гледаме картата като елекция.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2683 -: Февруари 20, 2012, 12:46:03 am »
Въпросът беше "Ще има ли брак между А и Б тази година", умишлено съм избягвала да питам като за трети човек и затова взимам сигнификаторите на 1 и 7.

Не може да се задава така въпрос. Питащата винаги е в първи дом, а когато се пита за друг човек, се дефинират отношения. Правилно е да се попита: "Приятелката ми ще сключи брак със своя любим или с мъжа, с когото съжителства?" Не може да съществува карта, където да не е поставен питащия.

Рония, ще споделя моето мнение, че няма правила на задаване на въпроси, това само в бг форум може да се прочете. А иначе и без питащ става в някои случаи, това въобще също не е някаква задължителна предпоставка, както се смята. В твоя конкретен, много зависи ти сериозно ли искаш да знаеш отговора или чисто упражнение.
Вероятно е във времето тя да се е питала пред теб и сега построена картата да не бъде съвсем адекватна, както вече някой по-назад е забелязал. При все това, той си е узрял щом сега изплува, особено, ако това при нея също е факт.

Има някаква такава теория на някой си класик, но тя не се е наложила масово в практиката, явно не дава добри резултати.

Това, че нещо не се е наложило като масова практика, все още не значи, че не функционира добре.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2684 -: Февруари 20, 2012, 12:52:23 am »
Сънрайн, аз говоря от собствен опит и това са моите "избрани" правила от методиките на древните, които съм проверила в практиката- А иначе всеки избира какъв метод да прилага. Но без методика и без правила не може. В този смисъл е необосновано твърдението, че няма правила.

Не функционира добре и затова не се е наложило като масова практика.
Ако тя се идентифицира с приятелката си, може да я постави на асцендента.
Когато задаваме въпрос за свой фаворит, на когото предстои двубой, ние го поставяме на асцендента /макар да сме питащите/, а противниковия отбор поставяме на десц. 
Не зная друг случай, в който да се поставя някой друг на асцендента, освен питащата.
Но ти ако искаш си проверявай всякакви варианти. Лошо няма. Можеш да обогатиш астрогичната практика с база данни на казуси, които са проработили и по този начин. ;D ;D ;D
Аз ще следя развитието - даже ти предлагам да отвориш отделна тема за хорарни въпроси от такъв тип, в който питащата я няма в картата, когато се пита за друг човек. Ако имаш енергия и хъс за такова нещо, разбира се. Би било интересно.
« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 01:00:03 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2685 -: Февруари 20, 2012, 12:54:19 am »
В този смисъл е необосновано твърдението, че няма правила.

...на задаване на въпроси. Чакай да обходя форума, че не съм ви чела, много си бърза. ;D   

*

Stella

• 7765
« Отговор #2686 -: Февруари 20, 2012, 01:02:41 am »
В този смисъл е необосновано твърдението, че няма правила.

...на задаване на въпроси. Чакай да обходя форума, че не съм ви чела, много си бърза. ;D

Тя задава въпроса дали приятелката и ще сключи брак. Т.е. тя е питащата. А иска да постави приятелката в 1-ви дом. не може да постави приятелката си в първи дом, след като приятелката и НЕ Е задала въпроса. В този смисъл приятелката се явява квезита, а човекът, за когото ще се жени се търси по производен дом.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2687 -: Февруари 20, 2012, 01:03:34 am »
Не функционира добре и затова не се е наложило като масова практика.

А пък туй нищо не значи.
Според масова практика, ама тук, можело да се отговаря на въпроси само с "да"/"не", ма после, както се оказа тя съвсем е друга, а и не само, примери да искаш...но човек просто трябва да си ползва главата и тогава сам си отива при нужната му инфо. И така, де, всеки с методите си, квото желае. Само си казвам и аз, че това не е строго определено и да се има предвид, мен нямаше кой така да ме светне, може да е от полза, както и всяко мнение по въпроса. Аз няма се обаждам много, както обикновено, черна станция от време на време. ;D 

*

Stella

• 7765
« Отговор #2688 -: Февруари 20, 2012, 01:07:23 am »
Въпросът се формулира така, че на него да може да се отговаря с "да" или "не". След като се отговори с "да" или "не" може да се извлече вкякаква друга информация от картата и да се отговори на съпътстващи въпроси. Разбира се, че питащият трябва да се ориентира как правилно да зададе въпроса, защото в повечето случаи е объркан и това само го насочва да бъде конкретен и ясен. Особено, когато става дума за тежки психичини състояния на загуба, хората задават объркани въпроси. как ще отговориш на въпроса. "Обича ли ме или не ме обича? в случай, че негативните аспекти означавт "не", а позитивните "да" и има връзка между сигнификаторите?

За съжаление, трябва да си лягам и не мога да продължа дискусията. лека нощ! :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2689 -: Февруари 20, 2012, 01:13:32 am »
За съжаление, трябва да си лягам и не мога да продължа дискусията. лека нощ! :blink:

Лека! Може би друг път.  ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2690 -: Февруари 20, 2012, 09:04:20 am »
Значи, аз когато за пръв път се сблъсках с хорари, беше в ето този форум: www.tarotforum.net , където пишат някои от известните северноамерикански астролози. Там, в секцията за хорари, се работи по Лилли и питащият (ако е астрологът) е винаги представен от 7-ми дом и управителят, заради което когато Сатурн е там не се чете картата, защото се смята, че астрологът няма да има верен поглед. Така се бях научила, така се практикува там. Във въпроси за отношения интересуващият се (в случая приятелката) е винаги 1-ви дом, другият вече зависи, 5-ти, 7-ми и т.н. Което не значи, че има само една работеща схема, те нещата се менят все пак. Аз ползвах този метод, защото този метод съм видяла там и между другото, работи. Дали защото те разбират много, не знам. Но всички хорари, които са ми правили там, винаги аз съм била 1-ви дом, нищо че е питал астрологът заради мен, защото аз не можех сама (както и приятелката ми). И всичките бяха верни. Предполагам, зависи кой как е подходил от самото начало.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #2691 -: Февруари 20, 2012, 09:12:27 am »
... Дали защото те разбират много, не знам. Но всички хорари, които са ми правили там, винаги аз съм била 1-ви дом, нищо че е питал астрологът заради мен, защото аз не можех сама (както и приятелката ми). И всичките бяха верни. Предполагам, зависи кой как е подходил от самото начало.
Как така е питал вместо теб, защото не можеш сама? Искаш да кажеш, че не си можела да направиш сама картата ли?

Предполагам, че астролозите там са хора, които не те познават и не биха задавали въпроси за теб, без ти да си поискала това. Сигурно си казала въпроса си, те са ти направили карта и са ти отговорили. Ако е така, е нормално да те отнесат към първи дом, защото все пак ти се интересуваш от въпроса, а не те.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2692 -: Февруари 20, 2012, 09:16:09 am »
Ами да. В крайна сметка много хора отиват при астролог, поне там е  така. Никак не са по ученето сами да си правят нещата. Отиват и питат. И затова такава е практиката. Но аз пак казвам, че това е по Лилли, доколкото аз научих там. не е отсега.

Точно така, както и аз в случая задавам въпрос в ролята на човека, който може да направи картата, но интересуващата се е моята приятелка, ситуацията е идентична. Аз съм "астрологът", тя е клиентът, тя сама не може да си направи карта.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #2693 -: Февруари 20, 2012, 09:18:16 am »
Ами да. В крайна сметка много хора отиват при астролог, поне там е  така. Никак не са по ученето сами да си правят нещата. Отиват и питат. И затова такава е практиката. Но аз пак казвам, че това е по Лилли, доколкото аз научих там. не е отсега.
Именно, отиват и питат, затова са по първи дом, но ако питат за себе си. . Ако отиват и питат за приятелката си, тя ще е по седми дом:)

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #2694 -: Февруари 20, 2012, 09:20:38 am »
Точно така, както и аз в случая задавам въпрос в ролята на човека, който може да направи картата, но интересуващата се е моята приятелка, ситуацията е идентична. Аз съм "астрологът", тя е клиентът, тя сама не може да си направи карта.
Това вече е съвсем друго нещо:) В такъв случай е правилно да е по първи дом тя.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2695 -: Февруари 20, 2012, 09:22:20 am »
Аз питам, защото тя се интересува, аз съм нейния "астролог". Да, бих се радвала да й се случат добре нещата, но все пак това си е нейния живот, не моя. Така си мисля, разбира се, може и да не съм права. Ще видим какво ще стане тази година с нея и ще имам обратна връзка. Аз сигурно не се изразих правилно, за което се извинявам, че съм предизвикала объркване.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2696 -: Февруари 20, 2012, 09:30:14 am »
Във въпроси за отношения интересуващият се (в случая приятелката) е винаги 1-ви дом, другият вече зависи, 5-ти, 7-ми и т.н. Което не значи, че има само една работеща схема, те нещата се менят все пак. Аз ползвах този метод, защото този метод съм видяла там и между другото, работи. Дали защото те разбират много, не знам. Но всички хорари, които са ми правили там, винаги аз съм била 1-ви дом, нищо че е питал астрологът заради мен, защото аз не можех сама (както и приятелката ми). И всичките бяха верни. Предполагам, зависи кой как е подходил от самото начало.

Ти го каза: "интересуващият се". Значи имаме ситуация, в която приятелката се интересува, т.е. тя е питащата.
Хайде сега си представи следната ситуация. Приятелката ми не знае, че аз питам : "Ще се омъжи ли приятелката ми". тогава аз съм питащата и съм в първи дом, а тя е в 11-ти дом. това се нарича "сложен хорар", защото 11-ти дом става първи и оттам насетне се навързват останалите играчи като бъдещият жених, например.

Чувала ли си за преномериране на домове? Сложно е не не за човек без опит.
Хорарната астрология не е само 1-7 дом.

Ако аз задам въпрос: "Ще започне ли работа дъщеря ми?".
Аз съм в първи дом, защото съм питащата.
Дъщеря ми е в 5-ти от първи дом.
Преномерираме домовете и 5-ти дом става първи,
т.е. 5-ти дом застава на асцендента.
Оттам броим 6 дома, за да видим нейната работа в кой дом попада.
това е 6-ти от 5-ти дом.
« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 09:34:51 am от Stella »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2697 -: Февруари 20, 2012, 09:35:41 am »
Ето, сега питам за мен си.  :blink: Ще започна ли нова сериозна връзка до края на тази година?

Аз от това, което виждам Венера (управител) няма никакъв аспект с Марс (негов управител), ако взема Луната тя е в сходящ биквинтил с Марс, който от това, което аз знам е позитивен аспект и е 5-ти хармоничен, което обикновено казват са "щастливи обстоятелства", малко на късмет, носи промяна. Иначе по достойнства, и двамата (Венера и Марс) са в заточение, но Венера си е в нейния терм в 14 градуса Овен, а Марс е в нейното триплисити, тя е управител там. Това значи ли, че от мен зависи и не е ясно още с този минорен аспект между Луната и Марс и липсата на всякакъв аспект между Венера и Марс? Но пък ми хареса "Венера и Марс".  ;D Благодаря за помощта!

Забравих, Луната тук пренася светлина от Марс (сходящ биквинтил) към Венера (сходящ секстил), друг аспект преди това няма да има, май май ще се окаже права прогресията за тази година.  ;D А как мога да разбера горе-долу кога? виждала съм тук в темата как казвате понякога срокове, но не знам подробности.
« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 09:43:40 am от Ronia »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2698 -: Февруари 20, 2012, 09:37:27 am »
Stella , разбрах те, но очевидно има повече от един начин. Аз не съм специалист, сега се уча, но оттам така съм се научила. Което не значи, че няма да опитам и по другия начин. Първо да усвоя основите, нататък има накъде да се уча още. Да, чувала съм, че и съм го виждала преномерирането, и обръщане на карта съм виждала.  :blink:

« Отговор #2699 -: Февруари 20, 2012, 10:16:02 am »
Вярно е, че Луната пренася светлина между Венера и Марс - от секстил с Венера към квинкокс с Марс. Самите Венера и Марс ще завършат квинкокс. Въпросът е, дали да отчитаме квинкокса като мажорен аспект, тъй като в хорарната астрология само мажорните аспекти играят решаваща роля.

Нямам сигурни наблюдения върху действието на квинкокса - в един карти се е случвало да работи точно според тълкуванието, което му дават - нужда от адаптация, липса на разбирателство и интерес, в други карти - изобщо не е работил. Квинкоксът свързва планети, намиращи се не само в различни стихии, но и в различни кръстове. Венера е кардинална, в огнен знак - тя търси бърза и категорична развръзка. Марс е земен и мутабелен - действа бавно и може да променя решенията си (а и както е ретрограден, едва ли е решен да действа). Венера е в знака на Марс, Марс е в знака на падение на Венера. Венера е заточена по знак, Марс няма специални знакови есенциални достойнства. Марс е ретрограден. Може би става дума за опит за връщане към стара връзка или познаство, но времето може да ви е отдалечило и променило прекалено много, за да се получи нещо трайно. Венера изгаря по Марс, но Марс не проявява ентусиазъм. Забелязала съм, че когато една планета пребивава в знака на падение на друга, това може да показва и че човекът под управлението на първата планета не е доволен от нещо направено или не от човека под управлението на втората. Сякаш не е оправдал очакванията му и сега той му се сърди.

В случай, че се влюбиш силно и страстно в някой обект (защото Венера в Овен бързо се разпалва), а той не показва голям интерес (девишки ретро Марс, какво да го правиш), не бързай да се отчайваш и падаш в краката му (заточена Венера). Това няма да му се хареса (Марс е в знака на падение на Венера). Изчакай, дръж се на положение, успокой топката. Венера ще напусне Овен и ще влезе в своя си знак Телец. С управител Венера на трон, т.е. като си знаеш добре цената и се държиш като принцеса на трон (но не капризна), ще завършиш тригон с Марс, т.е. можете да започнете нещо взаимно приятно.

Положителното в картата е, че може би ще завържеш ново познанство или ще подновиш комукацията със стар приятел/познат - Луната (вторият ти управител и управител на въпроса), която също така управлява 3-тия ти дом ще направи тригон със диспозитора си ретро Сатурн, който управлява 3-тия дом на отсрещната страна.