Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205487 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #3220 -: Март 26, 2012, 11:26:23 pm »
Въпроса не е за мен, а касае моя приятелка. Във фирмата, където работи са им предложили да напуснат доброволно като ще им изплатят 4 заплати, тъй като трябвало да съкратят 15 човека от администрацията. Съответно тя е доста притеснена и не знае какво да прави.

да допълня - има значение колко време е работила без прекъсване преди, също така колко е било възнаграждението до сега, обезщетинията по взаимно съгласие с изплащане на няколко заплати са изгодни при по-значими суми, в противен случай не е точно така, но отново е въпрос на смятане

*

Stella

• 7765
« Отговор #3221 -: Март 26, 2012, 11:31:44 pm »
Здравейте, бих искала да ви попитам за моя приятел има ли в момента друга жена
26.03.2012  Самоков 20.38ч.

Първо, сатурн в 1-ви дом не е основание, че картата не трябва да се разглежда. не се разглежда карта със Сатурн в 7-ми дом, защото астрологът може "да се изложи". Сатурн управлява твоя приятел - К5. Под приятел аз разбирам гадже или романтична връзка. Не мога да го отнеса по 7-ми дом. Неговият управител в твоя 1-ви дом означава, че е привързан към теб. повече не мога да кажа, защото асцендентът е на изгорения път. Мисля да не прекалявам с тълкуванията.

Даже и по 7-ми дом да го гледаме, опозицията на Сатурн /който те характеризира теб, като част от 1-ви дом/ със Слънцето по оста 1-7 казва НЕ. Слънцето управлява негов 5-ти.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3222 -: Март 27, 2012, 01:24:49 pm »
Сатурн не е добре нито в 1, нито в 7 дом.

Ето Ви мнението на Уилям Лили (един от признатите световни авторитети по хорарна астрология)

If Saturn is in the 1st House (or, presumably, conjunct the Ascendent), then the matter will rarely work out as the seeker hopes, especially when Saturn is retrograde. An exception to this rule may be when Saturn's placement in the first is somehow descriptive of what's going on. Look at the chart, "Will I get the Anullment?" (in the drop-down menu below) for an example of a retrograde Saturn conjunct the Ascendant. In this case, the seeker did indeed get what he wanted: the anullment. It was, however, delayed, and Saturn often signifies delay.
As already noted, "Saturn in the seventh either corrupts the judgment of the Astrologer, or is a Sign the matter propounded will come from one misfortune to another." Thus spake Lilly.

Относно това, по кой дом разглеждаш приятелия и - може и по 5, може и по 7 - зависи на какво ниво е партньорството. Въпреки, че явно не са подписали граждански брачен договор, до сега ВИНАГИ сме разгледали 7 дом като показателен за сериозно партньорство.

Има и още нещо, което е обезпокоително - упр на 11 дом Слънцето (индикиращ любовницата) в екзалтиращ в знака на 7 дом.

Като се изключи, това че НАИСТИНА асцендентът е на изгорелия път (17 гр Везни) - мисля, че има любовница. При Сатурн в 1 дом правилото е - въпросът няма да се развие така както питащия иска. Сатурн в 1 дом е добре, само ако въпросът е за тема под управлението на Сатурн, или питащия или астрологът имат изгряващ Сатурн.

Иначе бих желала Стела да е правата в случая ;) и наистина приятелят ти да си няма любовница. Много ми се иска, когато се разбере ситуацията да ни пишеш, за да проверим как наистина трябва да ги индикираме партньорствата. 
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #3223 -: Март 27, 2012, 01:29:23 pm »
Здравейте
Може ли да помоля за помощ
"скоро и безпроблемно ри ще се разделим с Д"
В процес на раздяла сме,след 6 год.общ живот.Аз съм категорична в решението си,дори съм влюбена в друг,но той все храни надежди,опитва се да ми е прятел. :'(.Голяма мъка е.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3224 -: Март 27, 2012, 01:36:04 pm »
Здравейте
В процес на раздяла сме,след 6 год.общ живот.Аз съм категорична в решението си,дори съм влюбена в друг,но той все храни надежди,опитва се да ми е прятел. :'(.Голяма мъка е.

Луната - твоят управител е в 29 - последен градус - решението е взето, няма да прави нови аспекти, няма да има външни фактори, които да променят ситуацията. Неговият управитер Сатурн е ретро, но това няма да е вечно, рано или късно ще стане директен (няма да ти пиша кога, защото в хорара времето не отговаря на реалното време, да не вземеш да си внушиш нещо  :P).

И на двамата управителите Ви екзалтират - силни са, но нямам класически силен аспект по между си. На МНОГО различни вълни сте.

Това виждам аз, нека другите се включат ако виждат други възможности. ;D

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #3225 -: Март 27, 2012, 02:23:11 pm »
 Уран не се ли вписва в картинката ?  :unsure:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3226 -: Март 27, 2012, 02:55:08 pm »
Уран не се ли вписва в картинката ?  :unsure:

Уран е в Овен, Луната не прави аспект с него, преди да излезе от Телец. Според хорарната астрология, където Луната е основният предсказателен метод се гледат САМО аспектите, които тя прави в дадения знак. Само тези аспекти имат отношение към ситуацията в следващите реални 6 месеца.

След 6 месеца ако въпросът не се е разрешил, се задава отново. Като е добре да е въпрос, на който може да се отговори с да или не.

Ако към горната карта беше зададен въпроса по следния начин "Ще се изнеса ли?" пак не е зададен коректно, защото много трудно бихме определили индикатор на "изнасяне", най-добре би било да е зададен - "Ще започна ли нова връзка/ще заживея ли в нова квартира?" Тогава индикаторите са много по лесни и коректни за определяне. Но в случая Луната (показваща ситуацията) отново би била на 29 градус - никакво развитие.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3227 -: Март 27, 2012, 02:57:04 pm »
Ако се оправяш с английския - този сайт е хубав http://mithras93.tripod.com/, има наистина синтезирана и коректна информация.

« Отговор #3228 -: Март 27, 2012, 03:18:43 pm »
Благодаря и се извинявам ако въпроса е некоректен
Прави сте-на много различни вълни сме-той акцентира върху парите,аз върху любовта...Нямам намерение да се изнасям-жилището е мое,за нова връзка-да взела съм решение да започна,но едно по едно...Просто се уморявам от неговото клонене към мен-усложнява ненужно ситуацията

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3229 -: Март 27, 2012, 03:23:21 pm »
Благодаря и се извинявам ако въпроса е некоректен
Прави сте-на много различни вълни сме-той акцентира върху парите,аз върху любовта...Нямам намерение да се изнасям-жилището е мое,за нова връзка-да взела съм решение да започна,но едно по едно...Просто се уморявам от неговото клонене към мен-усложнява ненужно ситуацията

Плутон е в неговия знак - Козирог, което означава, че може да се опитва да те манипулира емоционално. Понеже няма индикатори някой да се намеси и т.н. според мен трябва да действаш ти.

Сатурн е в твоя 4 дом - той е в твоето жилище, както и ти сподели, така, че от теб зависи какво ще се случи. Луната е и по-бързо движещата се планета - ти ще действаш.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #3230 -: Март 27, 2012, 03:29:23 pm »
Ако се оправяш с английския - този сайт е хубав http://mithras93.tripod.com/, има наистина синтезирана и коректна информация.
Благодаря  :wink2:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Stella

• 7765
« Отговор #3231 -: Март 27, 2012, 05:31:24 pm »

На мен ми е добре. Чела съм Лилли. Аз тълкувам карти със Сатурн в 1-ви дом, защото работят точно.
Тълкувам и карти, в които Луната е без курс.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #3232 -: Март 27, 2012, 05:37:22 pm »
Стела,ще съм ти благодарна да кажеш какво мислиш по този хорар.Въпросът е "ще започна ли работа"?И друг път съм задавала този въпрос  :-[,но все още няма развитие.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3233 -: Март 27, 2012, 05:53:01 pm »
Здравейте

Дай му време, няма да му е лесно. Аз мисля, че той се старае да приеме края - Неговият управител е в твоя 4-ти дом - домът на края, обаче е ретрограден и може да изпитва носталгия по вашите взаимоотношения. Очевидно няма връщане назад, защото луната е без курс и взетото решение, ще си остане такова, но и няма скоро да се отървеш от този въпрос, защото луната е във фиксиран знак. Не го съжалявай. и двамата сте долре поставени, екзалтирани, всеки ще си поеме по своя път, но нека да е постепенно. Мисля, че при него ще настъпи проясняване, когато Сатурн стане директен.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3234 -: Март 27, 2012, 05:56:01 pm »
Стела,ще съм ти благодарна да кажеш какво мислиш по този хорар.Въпросът е "ще започна ли работа"?И друг път съм задавала този въпрос  :-[,но все още няма развитие.

Би трябвал да започнеш, защото ти и МЦ се управлявате от една и съща планета. Обаче тя е ретрограден Меркурий, което значи, че ще има забавяне. И управителят на 6-тия ти дом е ретро, така, че действай, но не губи надежда. Май зависиш от друг човек- Меркурий в 7-ми дом на хорара.

« Отговор #3235 -: Март 27, 2012, 06:05:50 pm »

Би трябвал да започнеш, защото ти и МЦ се управлявате от една и съща планета. Обаче тя е ретрограден Меркурий, което значи, че ще има забавяне. И управителят на 6-тия ти дом е ретро, така, че действай, но не губи надежда. Май зависиш от друг човек- Меркурий в 7-ми дом на хорара.

Много ти благодаря. :wub:Вярно е,че разчитам на друг да ми помогне.Ангажирала съм го по този въпрос отдавна. ;D И накрая взе да изпълнява.Има някои възможности на хоризонта,но да видим как ще се развият нещата.

« Отговор #3236 -: Март 27, 2012, 06:11:11 pm »
Благодаря Стела,точно така е,трудно му е,но хората се срещат и раздеят, той ме вижда такава каквато  съм била,не каквато съм сега. :blink: .Ако нямате против ,може пак да се възползвам от помоща ви.
желая хубава вечер

*

Stella

• 7765
« Отговор #3237 -: Март 27, 2012, 06:23:10 pm »

Много ти благодаря. :wub:Вярно е,че разчитам на друг да ми помогне.Ангажирала съм го по този въпрос отдавна. ;D И накрая взе да изпълнява.Има някои възможности на хоризонта,но да видим как ще се развият нещата.

Не мисля, че можеш да разчиташ на другия човек. Неговият сигнификатор не е добре поставен нито в Дева, нито в Близнаци, а твоят сигнификатор - Меркурий е на трон в Близнаци/МЦ - началника, пред който трябвада се действа. Мисля, че трябва да действаш сама, след като Меркурий излезе от Риби.

*

Asol

• 4140
« Отговор #3238 -: Март 27, 2012, 06:33:32 pm »

На мен ми е добре. Чела съм Лилли. Аз тълкувам карти със Сатурн в 1-ви дом, защото работят точно.
Тълкувам и карти, в които Луната е без курс.

Сатурн в първи или седми не прави картата нерадикална. Може просто да описва този, който задава въпроса, а ако се пита за партньорски взаимоотношения - техния типаж.
« Последна редакция: Март 27, 2012, 06:50:27 pm от Asol »

« Отговор #3239 -: Март 27, 2012, 06:34:00 pm »

Не мисля, че можеш да разчиташ на другия човек. Неговият сигнификатор не е добре поставен нито в Дева, нито в Близнаци, а твоят сигнификатор - Меркурий е на трон в Близнаци/МЦ - началника, пред който трябвада се действа. Мисля, че трябва да действаш сама, след като Меркурий излезе от Риби.

:o :o Мислех си,че със сигурност ще ми помогне.Но пък ме мотивираш да действам сама. :wub:Стела,благодаря още веднъж  за насоките и помощта.Надявам се скоро да се похваля  с нова работа,детето да тръгне на градина и аз да се успокоя откъм финансова страна. :blink: