Здраейте Стелла и Мирабелла,
аз пак имам един въпрос - Иска ли да бъде с мен Б. Въпреки, че го назовавам по име мисля, че трябва да е по 5 дом, защото се познаваме отскоро и още ищо не е имало между нас.
Въпросът ми е Иска ли да има връзка с мен ?
Много, много благодаря :wub: :wub: :wub:
Здравей, Izpepelqvashta,
дали ще го поставиш по 5-ти или по 7-ми, в тази карта май ще даде един и също отговор. Ще пробвам с двата варианта с учебна цел. Аз бих го поставила категорично по 7-ми, защото въпросът ти се отнася до евентуална връзка, а 7-мият дом е именно домът на връзките. Още един аргумент в полза на 7-ми дом в тази карта е разходящият тригон между Луна и Сатурн, които в такъв случай са управители на 3-тите ви домове, т.е. картата потвърждава скорошното ви запознанство и комуникация помежду ви.
Ти се управляваш от ретрограден Марс в знака на падение на Венера и заточение на Юпитер. Интересно е, че става дума за ново познанство, а управителят ти е ретрограден. В такъв случай не върви да се изтълкува като завръщане от твоя страна към нещо старо. Може би ретроградността на Марс в този случай показва, че се въздържаш да предприемаш активни действия, че изчакваш (може би ход от негова страна).
Ако го поставим по 7-ми дом, той ще се управлява от Венера на трон (т.е. в знака на заточение на Марс) и в собствения си 1-ви дом. Изглежда ми, че проявява повече интерес към себе си, отколкото към другите. Венера екзалтира Луната по знак (втория ти управител) и между управителите ви е имало тригон, така че мисля, че те харесва. Но тъй като Венера заточва Марс по знак (неговия У7), не мисля, че гори от желание да започне връзка точно сега.
Венера няма да завърши повече аспекти до края на знака - той е сякаш out of touch, не проявява активност. Може би е доста самоуверен и предпочита жените да тичат след него. Марс е в знака на падение на Венера - може би си му малко сърдита или огорчена по някакъв начин, че не е изпълнил очакванията ти.
Ако го поставим по 5-тия ти дом, той се управлява от Юпитер, който също е в Телец и също е имал тригон с Марс наскоро, т.е. същото тълкувание като с Венера. Но както Венера и Марс няма повече да се срещнат, това важи и за Марс и Юпитер. А липсата на аспект между У1 и У7 накланя везните към липса на развитие на взаимоотношенията. Има и още един подкрепящ фактор. В добавка на горното отчитаме и че Луната (като управител на въпроса) току-що е завършила последния си аспект за настоящия знак и е вече без курс.
Ще се радвам много, ако греша. Моят отговор е, че той те харесва, но не желае да се обвързва и отношенията ви няма да се развият към нещо по-сериозно от приятното познаство/флирт, които имате в момента.