Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205069 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #3600 -: Април 27, 2012, 08:21:13 am »
Благодаря Стела,Мирабела,че се включихте...уви така е-не могат от раз да се разделят-да се разберат,не може да става и дума :-X....Война е в тях.. по отделно са по-успешни,отколкото заедно...Съберат ли се в една стая-дори и без да приказват става ад.Можеш почти да "чуеш"напрежението .Интересно е ,че когато са разделени и двамата не са лоши хора

Странно нали? как такива хора се събират, размножават се, опитват се да създадат нещо заедно, да градят, а накрая ситуацията става плачевна. Те досега вероятно са били движени единствено от интереса и страстта, а любовта им не е придобила имунитет, т.е. не се е закалила в трудностите. Първото най-голямо изпитание пред чувствата и - край! Оттук нататък остава защитата на личния интерес, понеже страстта (без любовта) се е изродила във война.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3601 -: Април 27, 2012, 01:14:07 pm »
Stella , аз не гледам срещата им по 7ми дом. Може и да бъркам, времето ще покаже, но за мен при тях липсва каквото и да било 7модомно отношение, независимо, че се назовават имена. Скоро ще знам какво е станало.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3602 -: Април 27, 2012, 08:08:25 pm »
Ще има ли среща А с Б? (А си задава въпроса, аз само посреднича с картата). Струва ми се "да" заради сходящия тригон на Луната със Сатурн, който е У5. Гледам срещата по 5ти дом, защото е такава флиртаджийска среща, няма връзка там. Какво мислите, права ли съм?  :-\ Тя си набеляза до края на този месец, но аз не знам как да гледам време в хорара, за да видя дали ще стане скоро срещата. 3 градуса във въздушни знаци и Луната в ъглов дом... На три дни ми прилича.  :-\

Сетих се да погледна и по 11ти дом, макар че за приятелство там не мисля, че може да се говори, 11ти е управляван от Луната, а аз знам, че ако упр на въпроса и дома съвпадат, това също е положителен знак. Но ме е страх да не дам псевдо позитивен отговор. Луната е в триплицитета на Сатурн и права ли съм да мисля, че тогава на Сатурн тази Луна ще му е приятна, така да се каже. Много ми е трудно да тълкувам отношенията на база достойнства.  :-[ Защото пък Меркурий (У на Асц) е в знака на падение на сатурн и мисля, че оттам нищо хубаво не може да произлезе.

Ако е влюбване или романтична връзка я слагам в 5-ти дом. Ако не можем да дефинираме отношения като между любим и любима, или ако тя не го е нарекла моят любим, тогава какво правим?

В класическата хорарна астрология дори непознатите са по 7 дом:
Аз - 1 -дом ,
другия - 7 дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3603 -: Април 27, 2012, 09:23:32 pm »
Видели се днес случайно в пощата. А. беше много гневна, каза, че бил дървеняк и не знаел кога какво да предлага. Аз заключих, че Б. е отправил предложение с неподходящ тон.  ;D Но са се видяли и макар и нескопосан очевидно, се е заформил някакъв разгорещен флиртоподобен дебат, явно с негативен резултат засега.

Е, тя си беше залитнала, аз го написах. Избягвам всичко назовано да го слагам в 7ми дом, защото в мои хорари невинаги е работело. Имало е значение какво искам - секс ли, връзка ли, романтика ли, престиж ли... 7ми дом не ми е давал все верни отговори, опитвам се да пробвам другояче. Тук по 5ти се проявиха нещата. По 7ми не би следвало изобщо да се бяха видели! И времето по Луната се оказа вярно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3604 -: Април 28, 2012, 11:32:23 am »
Видели се днес случайно в пощата. А. беше много гневна, каза, че бил дървеняк и не знаел кога какво да предлага. Аз заключих, че Б. е отправил предложение с неподходящ тон.  ;D Но са се видяли и макар и нескопосан очевидно, се е заформил някакъв разгорещен флиртоподобен дебат, явно с негативен резултат засега.

Е, тя си беше залитнала, аз го написах. Избягвам всичко назовано да го слагам в 7ми дом, защото в мои хорари невинаги е работело. Имало е значение какво искам - секс ли, връзка ли, романтика ли, престиж ли... 7ми дом не ми е давал все верни отговори, опитвам се да пробвам другояче. Тук по 5ти се проявиха нещата. По 7ми не би следвало изобщо да се бяха видели! И времето по Луната се оказа вярно.

Винаги е по-добре да се дефинират ясни отношения, отколкото автоматично да се отпраща човека в 7-ми дом. Аз така предпочитам. Но ти не го дефинира достатъчно ясно. А и Б си е първи-седми. И няма нужда тогава да ги назоваваш по име. Дублираш нещата и объркваш. Със същата убедителност, с която си споменала че тя си е "залитнала", си назовала човека и по име. Нито знаем дали го познава...

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3605 -: Април 28, 2012, 11:50:54 am »
Е, добре, аз не съм го написала ясно. Не го назовавам аз, тя го назовава и Mirabella беше права. Не мисля, че съм объркала някого в случая. Факт е, че назовани/неназовани, по 7ми дом не би следвало изобщо да водят разговори, което ти каза. А по 5ти е имало контакт, че и някакви намеци явно. Това е от мен, просто дадох обратна връзка.

Mirabella, мерси и интересно, че загубения интерес от Меркурий се случва сега, след като са се срещнали. Може би действа напрегнатия аспект за по-дълго.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3606 -: Април 28, 2012, 12:17:13 pm »
Е, добре, аз не съм го написала ясно. Не го назовавам аз, тя го назовава и Mirabella беше права. Не мисля, че съм объркала някого в случая. Факт е, че назовани/неназовани, по 7ми дом не би следвало изобщо да водят разговори, което ти каза. А по 5ти е имало контакт, че и някакви намеци явно. Това е от мен, просто дадох обратна връзка.

Mirabella, мерси и интересно, че загубения интерес от Меркурий се случва сега, след като са се срещнали. Може би действа напрегнатия аспект за по-дълго.
Цитат

А си задава въпроса, аз само посреднича с картата

А е по първи дом, а нейният сигнификатор е Меркурий. Странно, че ти никъде не го слагаш сред разглежданите аспекти, а той е много важен.

Според мен на приятелката ти засега няма да и се получи и предстои да го разбере - нейният управител - Меркурий е в сходяща опозиция с господаря на 5-тия и дом - Сатурн. И този аспект е основен. На фона на бързата Луна, която съ-управлява въпроса и която ти забеляза на пръв поглед.... но при един по-задълбочен поглед, се получава друго.

ПП. Не съм чела какво е написала Мирабела. Приятен ден! и благодаря за обратната връзка.
« Последна редакция: Април 28, 2012, 12:24:59 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #3607 -: Април 28, 2012, 12:28:35 pm »
Видели се днес случайно в пощата.

Това не е любовна среща, че да я слагаме в 5-ти дом.
И понеже днес ми е почивен ден, разгледах по-подробно картата - Меркурий У1 в 7-ми дом е връзка между кверента и квезита, което показва, че среща може да има. За съжаление, кверента не контролира ситуацията, защото е в дома на квезита.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3608 -: Април 28, 2012, 08:19:52 pm »
Да, разбирам.  :blink: За нея е било шанс (5ти дом? в смисъл на щастлива случайност? като при залаганията, които пак са по 5ти?) да го срещне случайно. Но пък сама е решила, че не я устройва подхода му.  ;D Това за У1 в 7ми не го знаех! Ще си го добавя сега в бележките, благодаря.  :blink:

*

luli

• *
  • 151
« Отговор #3609 -: Април 28, 2012, 08:38:06 pm »
Здравейте момичета!
Ще си направя ли операцията при И сега май месец?

*

Stella

• 7765
« Отговор #3610 -: Април 29, 2012, 01:50:41 pm »
Здравейте момичета!
Ще си направя ли операцията при И сега май месец?

По всичко изглежда, че отговорът е НЕ. Защо така? Не виждам нито един положителен аспект.
Ти - Марс си в предстояща квадратура с неговия управител - Венера. Марс няма да завърши тригонът с Юпитер в 7-ми дом (който го характеризира него), понеже Юпитер излиза от Телец преди точния градус на аспекта. Друга негативна аспектация е разходящата опозиция на Марс - У1 с Меркурий, който е управител на 8-ми - домът на хирургията. Меркурий клони към опозиция със Сатурн. Луната е в много ранен градус.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #3611 -: Април 29, 2012, 08:11:02 pm »
Въпросът е зададен от сестра ми: "Да се нанеса ли в там/в квартирата?", притеснява я наема.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3612 -: Април 29, 2012, 08:41:02 pm »
Въпросът е зададен от сестра ми: "Да се нанеса ли в там/в квартирата?", притеснява я наема.

Тя е питащата, значи се управлява от Венера, на която и предстои ретроградие, т.е. смяна на предпочитанията. Квартирата я гледам по 2-ри от 4-ти - ако смятаме, че 4-ти дом е сегашното или родното и жилище, то следващото ще е през 1 дом. Управлява се от Юпитер, който не е добре поставен в знака на Венера - заточение. А и не се виждат с Венерката. В дома, управляван от Юпитер има още две планети - в знаков секстил с Венера. Уран не го броя, защото секстилът е разходящ, но Меркурий е в сходящ секстил и може да даде някакви положителни аванси на сестра ти. Имай на предвид, че Юпитер до юни месец ще смени знак и условията с квартирата може да се променят. Ще изневеря на правилата и ще разгледам аспектите на Юпитер с Венера, в следващия знак. Влизайки в Близнаци на пръв поглед изглежда, че Юпитер ще срещне Венера, поради това, че същата ще стане ретроградна, обаче двете планети няма да стигнат до съвпад. Венера обръща отново посоката на 8 градуса, когато Юпитер е все още на 4 градуса.

« Отговор #3613 -: Април 30, 2012, 12:32:35 am »
Здравейте,

Имам голям проблем с мейла/няма да пиша причините, но не мога да си влезна в пощата от няколко дни, а там е цялата ми лична кореспонденция от 10 години :'(

Въпрос: Ще успея ли да си влезна в пощата?

Благодаря!

« Отговор #3614 -: Април 30, 2012, 09:32:11 am »
Здравейте на всички! От доста време чета публикацийте във форума и научих много интересни неща. Имам един въпрос, но не мога да открия отговора сама. Ще забремения ли скоро? Предварително благодаря  :blink:

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #3615 -: Април 30, 2012, 10:09:28 am »
Здравейте на всички! От доста време чета публикацийте във форума и научих много интересни неща. Имам един въпрос, но не мога да открия отговора сама. Ще забремения ли скоро? Предварително благодаря  :blink:
Здравей  :blink:
Първо само да вметна ,че  тази тема е за хорарни въпроси ,а ти си поставила наталната си карта.Не разбирам много от астрология,но ще се опитам  :blink:
В момента тразитният ти Сатурн преминава през 8 дом,което предполага проблеми със забременяването.Добрата новина е ,че към края на следващата година ще излезе от осмия ти дом.По същото време прогресивната ти Луна ще е вече в 8 дом ,а транзитният ти Юпитер ще навлезе в твоя 5 дом и ще направи съвпад с Луната.Луната е управител на твоя 5 дом и когато Юпитер направи съвпад с нея, имаш всички шансове за забременяване :blink:

« Отговор #3616 -: Април 30, 2012, 10:42:40 am »
Романтика,
мисля по твоя хорар и нищо не измислям. Затуй ще поразсъждавам малко на глас, както се казва.
Ти се управляваш от Сатурн - екзалтиран, но ретрограден, в кадентен дом и интерсептиран знак. Изглежда, че в момента малко можеш да направиш по въпроса, малко зависи от теб. Плутон в 1-ви дом и Луната в 8-ми допълват картинката на силно нервно напрежение, отчаяност и чувство на безсилие.
Луната е в знак на заточение на Сатурн - обстоятелствата не се развиват в твоя полза.
За пощата можем да вземем 3-тия ти дом като дома на комуникациите с управител Юпитер, а също и Меркурий и Уран (които съвсем подходящо са вътре в него). Става сложно и неясно така, защото Луната към едни от тези планети е завършила тригон, към друга ще направи квадрат. Важното според мен е, че последният аспект на Луната е секстил към твоя управител, което би трябвало да говори за благоприятна за кверента развръзка.

« Отговор #3617 -: Април 30, 2012, 11:47:45 am »
Благодаря за отделеното време Karita! :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3618 -: Април 30, 2012, 12:34:14 pm »
Здравей  :blink:
Първо само да вметна ,че  тази тема е за хорарни въпроси ,а ти си поставила наталната си карта.Не разбирам много от астрология,но ще се опитам  :blink:
В момента тразитният ти Сатурн преминава през 8 дом,което предполага проблеми със забременяването.Добрата новина е ,че към края на следващата година ще излезе от осмия ти дом.По същото време прогресивната ти Луна ще е вече в 8 дом ,а транзитният ти Юпитер ще навлезе в твоя 5 дом и ще направи съвпад с Луната.Луната е управител на твоя 5 дом и когато Юпитер направи съвпад с нея, имаш всички шансове за забременяване :blink:

:clap:
За бременност се обръща внимание на нодалната ос...плюс това,което си написала....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #3619 -: Април 30, 2012, 01:32:20 pm »
Здравейте,

Имам голям проблем с мейла/няма да пиша причините, но не мога да си влезна в пощата от няколко дни, а там е цялата ми лична кореспонденция от 10 години :'(

Въпрос: Ще успея ли да си влезна в пощата?

Благодаря!

може да успееш с помощта на някой друг, но не и самостоятелно. пиши на администраторите да ти пратят нова парола.