Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205377 Прегледи
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #4340 -: Юни 25, 2012, 07:30:20 pm »
Akruks, и аз ти благодаря много за детайлните разяснения!!!

« Отговор #4341 -: Юни 25, 2012, 07:46:38 pm »
Една колежка пита директно: Има ли бъдеще връзката с Х (тя го назова по име)? Аз построих само картата, според мен не е много сигурно, че може да се получи нещо, защото:
1. Тя и той не предстои да правят аспект, тоест предстои, но е квадрат и към момента на задаване не е наличен. Тя е представена още от Луна, а той Нептун, които са в опозиция, още едно НЕ
2. Между управителите на петите домове имат апликиращ секстил, но  У на негов 5 дом все още не е навлязъл в Лъв, Меркурий е в критичен градус, възможно е мъжът да си промени намеренията и решението.
3. При управителите на 8 домове положението е идентично като при петите.
Неговият управител екзалтира, но е ретро, и двете планети в него са ретро, объркан ли е, към миналото ли гледа, не го знам. Като положително нещо мога да изтъкна, че тя се намира в неговия 5 дом, а той в неин 3 и 8, може да пофлиртуват, но сякаш до там ще свърши историята. Луната ще съвпадне с господаря на неговия 3 дом, още ено доказателство, че флиртър ще продължи. Как мислите вие?
« Последна редакция: Юни 25, 2012, 07:54:07 pm от issidorra »
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #4342 -: Юни 25, 2012, 08:04:40 pm »
Те имат връзка, така ли?
Заради Слънце (управител на питащата) в знака на заточение на Сатурн (управител на квезита) и Сатурн в знака на падение на Слънцето ми се струва, че връзката им не върви. Липсва разбирателство по основни въпроси. Но Слънцето е в 5-тия му дом - все още не е загубила интереса му.
Да, неговият управител е екзалтиран, ретро (по-точно ретро-стационарен) и има Нептун в 1-вия си дом. Ако са се поскарали, той едва ли ще протегне ръка първи, прекалено е горд за това. Освен това може да обмисля накъде вървят отношенията им и дали си струва да продължават. Или да крие нещо, да бяга по тъча. Правилно отбелязваш предстоящата квадратура Слънце/Сатурн. Този аспект може да ги изправи пред напрегнат период във взаимоотношетията ми и в крайна сметка да ги раздели.
Оуу, къде чета? Те имат флирт, не връзка. Значи мисля като теб, че няма да успеят да формират стабилни взаимоогношения. Имат принципни различия по въпроса какво очакват от една връзка. Дано греша.

« Отговор #4343 -: Юни 25, 2012, 08:13:58 pm »
Ами Мирабелка, тя няма кой знае какви очаквания, просто си общуват, забавно им е, приятно, но няма да е голяма трагедия за нея, ако това не се превърне в сериозна връзка.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Stella

• 7765
« Отговор #4344 -: Юни 25, 2012, 08:27:23 pm »
Според мен отговорът е НЕ. Вашите сигнификатори излизат от квадрат и повече няма да се срещнат в рамките на знаците. Твоя сигнификатор е ретрограден и не е добре поставен в знака на неговия. Луната пренася светлина между тях, така че и да се случи да те покани, няма да е особено добро преживяване, тъй като подчертава квадрата. Дай обратна връзка.

Благодаря ти, Стела! Ще пиша какво се е случило. Да, най-вероятно няма да я дочакам тази покана, ако изобщо съм в БГ по това време, дори не знам дали я искам. Пренасянето на светлина е може би заради общуването между нас, което така или иначе се случва. Без кой знае каква причина нещо се объркаха нещата и има напрежение между нас (квадратът не лъже), надявам се директната Венера да подпомогне оправянето на тази каша. Това несрещане на сигнификаторите като време как би трябвало да изглежда? И нали не означава пълна липса на комуникация, не би трябвало?

Ами "несрещането" означава, че Марс напуска знака преди Венера да е достигнала градуса за точен квадрат с него, след като тръгне директна. Тя вече е била в точен квадрат с Марс, който се разпадна при ретроградния и ход. Изчакай да мине месец и пак задай въпроса.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #4345 -: Юни 25, 2012, 09:21:09 pm »
Ами "несрещането" означава, че Марс напуска знака преди Венера да е достигнала градуса за точен квадрат с него, след като тръгне директна. Тя вече е била в точен квадрат с Марс, който се разпадна при ретроградния и ход. Изчакай да мине месец и пак задай въпроса.

Добре, много ти благодаря!

« Отговор #4346 -: Юни 26, 2012, 10:07:41 am »
Ами малко ме съмнява фирмата ,да изпитва затруднения ;),аз работя в Билла ,и става въпрос за 45 лева,която е смешна сума.

Това го казах без да се уповавам на картата, просто предположих.

Мерси много.Желая ти,лека вечер.Ако има случайно промяна ще пиша :blink:

Лека вечер и успех!  :blink:

Здравейте Стела,за съжаление,наистина ни ми вдигнаха заплатата :(.Но вчера,писах писмо до фирма СофияМед,днес ми се обадиха ,и ме викат на интервю в 16 часа,това е работа по моята специалност.
Ще ме одобрят ли,да тази работа?
София 11.07 ч.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #4347 -: Юни 26, 2012, 01:55:04 pm »
Хорарен въпрос: Ще спечеля ли обжалването /административно производство/ в София на 5 юли?

Прикачвам картата към момента на задаване на въпроса.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #4348 -: Юни 26, 2012, 02:44:54 pm »
Аз ще пробвам да разгледам позицията, за която се кандидатства, по 10-тия дом. У1 и У10 е една и съща планета - Меркурий. Това е обнадеждаващо. Луната е в знак на Меркурий - също добре за кверента. Но липсва аспект между Луната (кверента) и работата (Меркурий). Обаче Меркурий ще завърши секстил с Юпитер и Венера в 10-тия дом, т.е. има хармонична връзка между кверента и 10-тия дом. Луната апликира към съвпад с Марс (У3). Мисля, че поне на първо сито минаваш. Не съм сигурна, че тези аспекти са достатъчни, за да те назначат още днес, но ако днешното интервю е първият етап от конкурса, мисля, че ще те одобрят за следващ етап (ако има такъв). Дано греша и е достатъчно направо за назначение. Успех!

« Отговор #4349 -: Юни 26, 2012, 02:57:23 pm »
Хорарен въпрос: Ще спечеля ли обжалването /административно производство/ в София на 5 юли?

Прикачвам картата към момента на задаване на въпроса.

Това първо обжалване ли е? Питам заради струпалите се ретроградни планети около теб - У1 Венера и стационарен Сатурн на АС.
АС е на изгорения път, Венера е ретро и без есенциални достойнства, Сатурн е в съвпад с АС - все предпоставки, които не вещаят бърз успех, по-скоро бързо разрешаване. Към това добавяме и че Луната току-що е приключила последния си аспект в рамките на знака (съвпад с Марс - другата страна по делото) и Луната е в знака на падение на Венера. Може би ти е било предложено споразумение, което не е било изгодно за теб. Мисля, че делото няма да приключи на това заседание. Или ще има следващо заседание или ще продължи на друга инстанция. Заради сходящия секстил между У9 Меркурий (съда, съдията) и Венера съм склонна да мисля, че в крайна сметка ти ще спечелиш делото. Успех и дано този път не греша, както в предния ти хорар. Този път гледах градусите и минутите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4350 -: Юни 26, 2012, 06:24:40 pm »
Луна без курс и ретро Венера - изчакай малко и пак си задай въпроса.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4351 -: Юни 26, 2012, 07:04:14 pm »
Аз ще пробвам да разгледам позицията, за която се кандидатства, по 10-тия дом. У1 и У10 е една и съща планета - Меркурий. Това е обнадеждаващо. Луната е в знак на Меркурий - също добре за кверента. Но липсва аспект между Луната (кверента) и работата (Меркурий). Обаче Меркурий ще завърши секстил с Юпитер и Венера в 10-тия дом, т.е. има хармонична връзка между кверента и 10-тия дом. Луната апликира към съвпад с Марс (У3). Мисля, че поне на първо сито минаваш. Не съм сигурна, че тези аспекти са достатъчни, за да те назначат още днес, но ако днешното интервю е първият етап от конкурса, мисля, че ще те одобрят за следващ етап (ако има такъв). Дано греша и е достатъчно направо за назначение. Успех!

Мерси много,работа се оказа че е за лаборант по метелите,точно за което винаги съм си мечтала,двете жени бяха много любезни и казаха,че ще има още няколко интервюта и до края на седмицата,ще ми се обадят,независимо какъв ще е отговорът им :blink:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #4352 -: Юни 26, 2012, 07:39:37 pm »
Благодаря за отговорите по хорарния въпрос за обжалването!

Обжалвам решение на ТЕЛК пред НЕЛК в София - и това е І-ва инстанция в случая;
по-нататък делото може да продължи пред Административен съд-София.

Ще дам обратна връзка - възможно е веднага да ми връчат решението;
другият вариант е да го изпратят препоръчано по пощата /в определен срок/.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #4353 -: Юни 26, 2012, 09:52:43 pm »
.
« Последна редакция: Август 22, 2012, 12:41:17 pm от MayFlower »
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Stella

• 7765
« Отговор #4354 -: Юни 27, 2012, 11:37:29 am »
Един хорарен въпрос от мен - ще емигрирам ли, ще се омъжа ли зад граница?
Имам много силна връзка с италианец, но не съм убедена, че съм готова на такава стъпка все още, макар много да ми се иска.
Въпреки това любопитството ме гложди как ще се развият отношенията ни. И двамата сме много влюбени. Предстои да се срещнем през август.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #4355 -: Юни 27, 2012, 12:26:46 pm »
Имам много силна връзка с италианец, но не съм убедена, че съм готова на такава стъпка все още, макар много да ми се иска.
Въпреки това любопитството ме гложди как ще се развият отношенията ни. И двамата сме много влюбени. Предстои да се срещнем през август.

Хм, наистина зададе втори хорарен въпрос-както ми се стори по предния. Радвам се, че добре се развиват нещата :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #4356 -: Юни 27, 2012, 01:20:58 pm »
Стела, да не ти е предложил или поне намекнал за това - Луната е в разходящ аспект с неговия сигнификатор. Пък и с този късен асцендент... :P

Ти пускала ли си му натала тук, а и карта с момента на запознанството ви ? Той има ли акцент в натала си на Скорпион и Плутон, изгряващ Юпитер, Меркурий, Луна в аспект с Юпитер или Слънце или Венера в аспект с Юпитер ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #4357 -: Юни 27, 2012, 01:26:04 pm »
Стела, да не ти е предложил или поне намекнал за това - Луната е в разходящ аспект с неговия сигнификатор. Пък и с този късен асцендент :P

Ти пускала ли си му натала тук, а и карта с момента на запознанството ви ? Той има ли акцент в натала си на Скорпион и Плутон, изгряващ Юпитер, Меркурий, Луна в аспект с Юпитер или Слънце или Венера в аспект с Юпитер ?

Той ме покани да отида при него и в момента избирам най-изгодната оферта за пътуването, съобразена с моята отпуска.
Не съм му пускала натала, но мога да го сложа. Единствено Юпитер при него е в Скорпион. Акцентирани Близнаци и Лъв.

ПП. но аз питах по-скоро в контекста на своята карта, че при мене Юпитер се кани да застане на мой К7, където попадат и неговите Слънце и Меркурий, а и транзитен Уран наближава моят ИЦ, което често се свързва с емиграция.

Ще сложа картите в Темата на Небесна, а тук нека да разглеждаме само хорарния въпрос.

*

Stella

• 7765
« Отговор #4358 -: Юни 27, 2012, 02:31:14 pm »

Хм, наистина зададе втори хорарен въпрос-както ми се стори по предния. Радвам се, че добре се развиват нещата :)

Ами, постоянно има промени в обстоятелствата. ..Какво ще кажеш по картата? :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #4359 -: Юни 27, 2012, 02:39:56 pm »
Стела, пиша само по хорара, другите карти засега само им хвърлих поглед.
Аспектът между вашите сигнификатори е сходящ, а този на 4 дом е едновременно и сигнификатор на партньора. Така че не виждам пречки да отидеш да отскочиш за известно време там - Юпитер е в мутабелен знак, а твоя сигнификатор е в знак от фиксирания кръст - може би няма да е лесно да се решиш на такава стъпка (емиграция). Венера У9 е стационарно-ретроградна, което обяснява защо сега задаваш подобен въпрос.