Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207857 Прегледи
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #4560 -: Юли 13, 2012, 09:09:41 pm »
Да, свързана е с чужбина и длъжността ми е нова, беше разкрита с такава цел.
Доста от клиентите са чужденци, има и очаквания нещата да потръгнат в тази посока, но засега много трудно и бавно върви, всичко е стагнирало.

Що се отнася до новата работа, съм на път да се откажа, стига да не съжалявам после. Те нищо конкретно не са ми казали, дори не са обявили работната заплата, само ме питаха какви са моите очаквания. Тия увъртания хич не ги обичам и ако от самото начало работодателят тръгва с недомлъвки, много бързо ми минава ентусиазмът, започвам да се колебая и ставам много предпазлива (с риск да пропусна възможност, която може да си струва - в необозримото бъдеще).

Всъщност, ако трябва да сме точни, склонна съм да откажа предложената ми длъжност, но не и да работя с тях по други проекти, ако случайно ми предложат нещо. Може би ако не ми бяха предложили друга длъжност, щях да приема, тъй като първоначално кандидатствах за друга позиция. А секретарска кариера на тая възраст и с тоя опит зад гърба вече не ми се прави.  ;D

Ще има ли друго интервю с теб?
Ако да, тогава ще се изяснят някои неща (задължения, възнаграждение и т.н.).
И ги питай, така както те теб, за нещата които те интересуват. Ако те са склонни да те наемат ще отговорят на почти всички твои въпроси. Това е договорка - по начина на отношението към теб можеш да разбереш много. Но трябва да задаваш въпроси (това което те интересува), и то непринудено.
Последния ти абзац не го разбрах добре, но ми се струва, че искат да те спечелят, и според мен ще е добре ако си оставиш някаква вратичка към тях, ... ако нещата им се развият добре  :blink:.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4561 -: Юли 13, 2012, 09:22:22 pm »

Последния ти абзац не го разбрах добре, но ми се струва, че искат да те спечелят, и според мен ще е добре ако си оставиш някаква вратичка към тях, ... ако нещата им се развият добре  :blink:.

Не, друго интервю не сме договаряли.
Споменаха, че имат и други кандидати, но същевременно ми казха, че топката е в мен и да им се обадя аз до края на месеца, ако съм съгласна с тяхното предложение.

Предполагам, че след като заявя съгласието си, ще се коментират повече подробности.

Да, мислех да оставя някаква вратичка, а и те сами ме питаха дали бих искала да поема част от техните материали за превод.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4562 -: Юли 13, 2012, 09:23:12 pm »
Здравейте :)
ще може ли помощ по този хорар, "ще се срещнем ли с Х.?"

И сега коя от двете карти е по-вярната? И двете казват, че ще се видите отново, но продължението е различно. Във втората между управителите ви ще има секстил, докато в първата - опозиция.

*

Papy

• 4343
« Отговор #4563 -: Юли 13, 2012, 09:25:45 pm »
Здравейте :)
ще може ли помощ по този хорар, "ще се срещнем ли с Х.?"

И сега коя от двете карти е по-вярната? И двете казват, че ще се видите отново, но продължението е различно. Във втората между управителите ви ще има секстил, докато в първата - опозиция.

Ай - то имало 2 карти :)

« Отговор #4564 -: Юли 13, 2012, 09:26:26 pm »
Да, но чак сега видях първата, след като прочетох коментара в темата за карти за първи срещи.

« Отговор #4565 -: Юли 13, 2012, 09:41:21 pm »

Не, друго интервю не сме договаряли.
Споменаха, че имат и други кандидати, но същевременно ми казха, че топката е в мен и да им се обадя аз до края на месеца, ако съм съгласна с тяхното предложение.

Предполагам, че след като заявя съгласието си, ще се коментират повече подробности.

Да, мислех да оставя някаква вратичка, а и те сами ме питаха дали бих искала да поема част от техните материали за превод.

Хм, няма как да кажеш че си съгласна, без да знаеш условията. Според мен трябва да подходиш много дипломатично и да опиташ да си в полза и на двете страни  ;)(на сегашната работа, и на другите). Топката е в теб, но ти мисли за себе си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4566 -: Юли 13, 2012, 10:02:20 pm »
Хм, няма как да кажеш че си съгласна, без да знаеш условията.

Да, това е - няма как да напусна сегашната си работа, ако не зная какви ще са условията на новото място.
Кандидатствах за една длъжност, а предложиха друга. Иначе нямаше толкова да се двоумя.

Не знам какъв акъл ще ми дойде до края на месеца по ретро Меркурий  :thinking:, но мисля да избера варианта с дистанционно преводаческо обслужване, ако ми потвърдят готовността си да работим в тази насока.

През последните три години, работейки на свободна практика, доста се промених и започнах да мисля по-различно, вече ми е трудно да разсъждавам като наемник и съм по-малко склонна към компромиси. Преди можех да работя на длъжност, която не ми харесва, заради парите, сега вече ми е трудно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4567 -: Юли 13, 2012, 10:30:37 pm »
Хм, няма как да кажеш че си съгласна, без да знаеш условията.

Да, това е - няма как да напусна сегашната си работа, ако не зная какви ще са условията на новото място.
Кандидатствах за една длъжност, а предложиха друга. Иначе нямаше толкова да се двоумя.

Не знам какъв акъл ще ми дойде до края на месеца по ретро Меркурий  :thinking:, но мисля да избера варианта с дистанционно преводаческо обслужване, ако ми потвърдят готовността си да работим в тази насока.

През последните три години, работейки на свободна практика, доста се промених и започнах да мисля по-различно, вече ми е трудно да разсъждавам като наемник и съм по-малко склонна към компромиси. Преди можех да работя на длъжност, която не ми харесва, заради парите, сега вече ми е трудно.

:blink: Свободата е прекрасно нещо  :rolleyes:
Пробвай да се спазариш с тях за условия които биха те удовлетворили и да имаш достъп до тях.
Каквото трябва да стане - ще стане  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4568 -: Юли 13, 2012, 11:05:35 pm »
Каквото трябва да стане - ще стане  :blink:

Благодаря.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4569 -: Юли 14, 2012, 12:08:03 am »
Добър ден,може ли  да помогнете за  въпрос ,зададен от сестра ми
"чисто физическа ли е връзката ми с Х" тя определено има чувства,но за него не е сиурна,което я депресирало по думите и..Връзката им е на приливи и отливи-сега от месец,не си приказват и тя изпадна в перманентна тъга.. :(...картата си построи сама
благодаря Ви предварително
благодаря ви Мирабела и Аркукс
Мирабела не работят заедно-в разлини сфери са-тя е юрист,той счетоводител....И двамата са водни зодии,с водни АЦ-момъкът е много тежък характер,познавам го от 5 години-бяхме колеги;D..тя също не е от лесните,но се измъчва от  страхове ,той пък смята,че тя излиза и с други мъже,нещо което не е така,откровенно не ги разбирам,но ме боли като виждам как сестра ми страда :-\
хубава вечер желая

« Отговор #4570 -: Юли 14, 2012, 09:45:30 am »
здравейте дами,имам малко странен въпрос
"сполучлива ли ще е покупката,която планирам?"
планираното е планински обувки за екстремни катерения,моите се пенсионираха ;D...спряла съм се на два модела,в България не се продават и ще се наложи да поръчам-няма проблем с номерацията,тя е стриктно спазвана,поръчвала съм и преди но за леки преходи,но ме притесняват качествата им,има добри отзиви,обаче никой от обкръжението ми не ги е ползвал и няма преки мнения.При положение,че ще се ползват за големи височини ,въпроса може да изглежда глуповат,но за мен е от особено значение....Желая ви прекрасен уикенд ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4571 -: Юли 14, 2012, 02:16:39 pm »
Попитах "Ще си намеря ли работа до края на лятото"? Лошо ми става с тая Луна без курс, никаква надежда ли няма?  :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4572 -: Юли 14, 2012, 02:43:40 pm »
Попитах "Ще си намеря ли работа до края на лятото"? Лошо ми става с тая Луна без курс, никаква надежда ли няма?  :'(

За съжаление картата не изглежда много обнадеждаваща, но дано греша.
Оси във фиксрани знаци и Луна без курс във фиксиран знак (намаляваща) не предполагат бързо развитие.
Ти и работата се управлявате от една планета (Марс), намира се в знак на заточение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4573 -: Юли 14, 2012, 08:03:10 pm »
Lillie, благодаря ти. Уф... И аз така я видях, ама...  :-\

akruks, да, казала съм на всички, за които се сетя! Надявам се все отнякъде да излезе нещо. С тия 8 и 2 ри дом, да взема едно тото да пускам.  ;D Че и Уран гледам в 5ти... Съпруг нямам, помощи няма откъде, дано излезе нещо, от което да спечеля. Благодаря ти за интерпретацията, ще докладвам при развитие.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4574 -: Юли 14, 2012, 08:40:36 pm »
Lillie, благодаря ти. Уф... И аз така я видях, ама...  :-\

Като временен вариант не можеш ли евентуално да намериш някаква работа от дома? Нещо свързано с консултиране, маркетинг, дистанционно обслужване?

Не зная каква точно работа търсиш и каква ти е професията, за да предложа някой подходящ вариант...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4575 -: Юли 14, 2012, 09:07:00 pm »
PR, засега нищо не съм намерила. Мога и да превеждам, английски, но сме множко на клона.  :-\ Сега седнах сама и италиански да уча.

Този Асц не е ли на изгорения път, че сега го загледах чак?  :-[

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4576 -: Юли 14, 2012, 09:10:02 pm »
Пфу, дано е нерадикална тогава! Гадна карта!  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4577 -: Юли 14, 2012, 09:17:34 pm »
Мога и да превеждам, английски, но сме множко на клона.  :-\

Този Асц не е ли на изгорения път, че сега го загледах чак?  :-[

Да, там са доста на клона, особено с английски. Печалбите не са чак толкова високи, освен ако не получаваш по-големи поръчки и да са по-често от веднъж-дваж в годината.  :blink:

Но от друга страна, хора с отличен английски навсякъде се търсят. Не го ли знаеш, тогава нещата се усложняват доста.

Да се надяваме все пак, че картата е нерадикална.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4578 -: Юли 14, 2012, 09:46:56 pm »
благодаря Аркукс....запали ме за комшийския магазин-ще прескоча,и и без друго сега заминавам за море и ще имам възможност чак на 7 авг.да търся обувки-така ,че нищо не ми пречи да изчакам ретроградието да отмине...много се зарадвах ,че си имам колежка алпийка във форума  :08:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4579 -: Юли 14, 2012, 10:13:08 pm »
Lillie, akruks, благодаря ви. Пак ще попитам... пък оставам оптимистка, че нещата може и да изпреварят един нерадикален хорар.  ;D