Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206723 Прегледи
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #4600 -: Юли 18, 2012, 07:53:35 am »
А какво стана на границата? Или нямаш представа? Питам защото хорар за евентуален арест не съм разглеждала никога досега (или поне не помня).
Ти си Сатурн в екзалтация, той е Луна на трон в знака на заточение на Сатурн. Луната няма хармонични сходящи аспекти. Предстои квадратура между управителите ви, след което Луната ще бъде изгорена от Слънцето (новолуние). Тя вече е под лъчите на Слънцето. Липсва и сходящ аспект между управителите на 3-тите ви домове. Не виждам предпоставки за положителен отговор.

« Отговор #4601 -: Юли 18, 2012, 08:29:40 am »
А какво стана на границата? Или нямаш представа? Питам защото хорар за евентуален арест не съм разглеждала никога досега (или поне не помня).
Ти си Сатурн в екзалтация, той е Луна на трон в знака на заточение на Сатурн. Луната няма хармонични сходящи аспекти. Предстои квадратура между управителите ви, след което Луната ще бъде изгорена от Слънцето (новолуние). Тя вече е под лъчите на Слънцето. Липсва и сходящ аспект между управителите на 3-тите ви домове. Не виждам предпоставки за положителен отговор.

Благодаря, Мирабела. Положението е безнадеждно и това.  :'(  :'(  :'( За границата ще се разбере малко по-нататък, но работите така се объркаха, че е възможно да го хванат още преди да е стигнал до нея.
« Последна редакция: Юли 18, 2012, 10:49:33 am от slavex5213 »

« Отговор #4602 -: Юли 18, 2012, 08:34:53 am »
Здравейте!
Ще може ли да погледнете и тази карта: "Ще се стигне ли до интимност между (по име, мъжът, когото харесвам) и (жена, по име) на обучението в чужбина през август?" Макар че прогнозата по предишната карта е като цяло благоприятна, нещо не съм спокойна. Което е глупаво, знам, но въпреки това не мога да го преодолея за момента.
Благодаря ви! 
« Последна редакция: Юли 18, 2012, 08:47:02 am от moon_girl »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4603 -: Юли 18, 2012, 02:24:14 pm »
Пак питах за работа до края на лятото.  :'( Понеже онзи хорар беше нерадикален, а и понеже наистина за мен е вече много важно да си намеря. Моля, кажете как ви се струва. У1 и У6 пак е един и същ, това добре ли беше? В 11ти дом... Видях, че Луната, У на въпроса, апликира за съвпад със Слънце У10, но пък преди това ще прави квадрат със Сатурн У3... Мислех си дали не значи, че първо бая откази ще получа, преди нещо да се задвижи? И мислите ли, че може да се види срок тук?  :-\

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #4604 -: Юли 18, 2012, 04:08:38 pm »
Стела, а и другите момичета, броите ли аспекта на Луната с Марс или е без курс ?
ако питаш за хорара на Bella, предстои Луната да квдратира Сатурн, така че не е без курс
В рамките на знака козирог Луната е направила с Марс разходящ квадрат, може да се вземе предвид за отминало събитие във връзка с въпроса, в нейната карта Марс е управител на 3-ти и 8-ми дом, договаряне и заплата- квадратурата е задействала събития по тези домове, както е отбелязано- ходила е на интервю.
На Марс предстои да направи тригон с Юпитер У6, който е в 9д- според мен ще бъде одобрена на интервюто, особено ако работата има отношение с чужбина, с висше учебно заведение, с юридически въпроси,
а последният аспект- квадратурата на Луната със Сатурн, може да показва, че впоследствие няма да има възможност за забавления, за деца, за творческо развитие покрай работата, т.е. личният й живот ще е възпрепятстван.

Давам обратна връзка по хорара :)
Днес подписах договора за тази длъжност. Ще влезне в сила от средата на август, т.е. като мине ретро фазата на Меркурий. Част от работата е свързана с контакти с чужденци по юридически и други въпроси. Времето ще покаже как ще се изяви квадратурата на Сатурн. Благодаря на Асол и Акрукс за коментарите.

« Отговор #4605 -: Юли 18, 2012, 04:29:50 pm »
Попитах "Ще си намеря ли работа до края на лятото"? Лошо ми става с тая Луна без курс, никаква надежда ли няма?  :'(

Не мисля, че тази карта е нерадикална. Луната е в последните минутки на знака, все още екзалтирана. Може би предстои промяна в обстоятелствата, която ще е благоприятна за кверента? Но повечето ми наблюдения (които не са много) върху такава Луна е Луна без курс - липса на развитие на въпроса. Добавям и липсата на сходящ аспект между сигнификаторите (У1 и У10). Все пак заточеният Марс има един благоприятен сходящ аспект - тригон с Юпитер в 8-мия ти дом. Възможно е този аспект да означава получаване на подкрепа, но Юпитер също е в заточение - едва благодетелят би могъл да помогне много.

Настоящата карта е със същите управители на 1-ви и 10-ти дом - Марс и Слънце, между които все още липсва сходящ аспект и към това добавяме негативната им взаимна рецепция. Луната е изгорена от Слънцето, предстои новолуние. За този хорар по-скоро бих казала, че е нерадикален. Новолунните хорари са ме подвеждали неведнъж, затова им слагам label "нерадикални".

Извинявай, Рония, не виждам положителен отговор и в двете карти. Дано греша!

« Отговор #4606 -: Юли 18, 2012, 04:39:24 pm »
Здравейте!
Моля ви да погледнете тази карта по въпроса: "Ще ме покани ли да отида с него (по име) на обучението в чужбина през август?" Аз държа на този човек, но една досадна муха кръжи и се опитва да ми подлива вода. Не знам дали пътуването е сигурно на 100%, но има голяма вероятност да се случи. Какво може да се каже по картата?
Безкрайно благодаря за всеки отговор!

Ти си Венера и Луна на трон, той е Марс, заточен в знака на Венера. Мисля, че той иска да те покани, но не е в състояние да го направи. Интересува се от теб, но тъй като управителят му е заточен, няма възможност да действа или не действа по начина, по който на теб ти се иска.
Според класическите правила за тълкуване Сатурн в съвпад с АС унищожава въпроса. Според модерните може да говори за спънки и забавяния.
Луната е в 9-тия дом, което отговоря на естеството на въпроса - пътуване в чужбина, обучение. Обаче на Луната й предстои да завърши квадратура с неговия управител Марс, а между Венера и У9 Меркурий (чужбина) липсва сходящ аспект. Самият Меркурий е ретрограден. При това положение се чудя дали изобщо ще има пътуване/обучение в чужбина.
Мисля, че няма да пътуваш в чужбина с целта, описана във въпроса ти.
Относно другата. Ако я разглеждаме по 5-тия му дом, тя ще се управлява от Слънце в знака на падение на Марс. Марс пък е в знака на падение на Слънцето. Не би трябвало да си допадат взаимно. Липсва сходяща аспект помежду им. Не мисля, че познанството им ще прерасне в нещо повече.
Надявам се, че греша за първата част на въпроса и че не греша за втората (относно другата кандидатка).

« Отговор #4607 -: Юли 18, 2012, 04:47:06 pm »
Благодаря ти за отговора, Мирабелла! За уточнение - аз имам пътуване в чужбина преди въпросното обучение, но то е от личен характер. Обучение би трябвало да има, планирано е от половин година. Той уж трябваше да ходи, после не искаше, сега пак се оказа, че ще трябва да замине. Ако умее да ме покани, можем да измислим нещо. За мой ужас, ако той замине, с него ще бъде и въпросната, която го преследва упорито и неприкрито от месеци. Ти смяташ по картата, че той няма да отиде на обучението или просто аз няма да замина?   

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4608 -: Юли 18, 2012, 04:58:34 pm »
Здравейте!
Моля ви да погледнете тази карта по въпроса: "Ще ме покани ли да отида с него (по име) на обучението в чужбина през август?" Аз държа на този човек, но една досадна муха кръжи и се опитва да ми подлива вода. Не знам дали пътуването е сигурно на 100%, но има голяма вероятност да се случи. Какво може да се каже по картата?
Безкрайно благодаря за всеки отговор!

Ти си Венера и Луна на трон, той е Марс, заточен в знака на Венера. Мисля, че той иска да те покани, но не е в състояние да го направи. Интересува се от теб, но тъй като управителят му е заточен, няма възможност да действа или не действа по начина, по който на теб ти се иска.
Според класическите правила за тълкуване Сатурн в съвпад с АС унищожава въпроса. Според модерните може да говори за спънки и забавяния.
Луната е в 9-тия дом, което отговоря на естеството на въпроса - пътуване в чужбина, обучение. Обаче на Луната й предстои да завърши квадратура с неговия управител Марс, а между Венера и У9 Меркурий (чужбина) липсва сходящ аспект. Самият Меркурий е ретрограден. При това положение се чудя дали изобщо ще има пътуване/обучение в чужбина.
Мисля, че няма да пътуваш в чужбина с целта, описана във въпроса ти.
Относно другата. Ако я разглеждаме по 5-тия му дом, тя ще се управлява от Слънце в знака на падение на Марс. Марс пък е в знака на падение на Слънцето. Не би трябвало да си допадат взаимно. Липсва сходяща аспект помежду им. Не мисля, че познанството им ще прерасне в нещо повече.
Надявам се, че греша за първата част на въпроса и че не греша за втората (относно другата кандидатка).

Извинявам се, че се намесвам, не е с желание за някакво доказване/заяждане, а с цел, да сме по - коректни. И най-вече, защото съм забелязала, че жените имат тенденцията МНОГО да ни вярват и понякога да се психират. И знам, че Mirabella разбира опасенията ми и затова си позволявам да повдигна публична дискусия.   :blink:.

Въпросът, който ме вълнува е - партньорът на Moon_girl не трябва ли да се разглежда по 5 дом? Те не живеят заедно, не са сключили и словесно споразумение, да са партньори, или граждански брак, не влизат в преки опозиции (1-7 дом), тогава той - Сатурн е екзалтиран много добре поставен в нейния 1 дом.   

Освен това Луната - основен сигнификатор на жена, на ситуацията е на трон и ще направи съвпад със Слънцето - главен сигнификатор на мъж. А нейният сигнификатор по домова система - Венера, ще направи тригон със Сатурн.

Ако те все още флиртуват и между тях има емоция, има я тръпката, "партньорът" и трябва да бъде разгледан по 5 дом. Това Moon_girl, трябва да го каже как е. Защото си мисля, че при едни партньори по 1-7 дом въпроси от това естество, изобщо няма да присъстват. Знакът Везни е изключително коректен в отношенията си с другите и досаден на моменти в желанието си всичко да е честно, и изяснено. при 1-7 дом, комуникацията и доверието вече са на друго ниво. 

Аз мисля, че те (Moon_girl) и момчето много си подхождат и ще има развитие в тази връзка - показано и от това, че управителите им са в сходящ тригон и изключително плагоприятната позиция на Луната и съвпада на двете светила.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4609 -: Юли 18, 2012, 05:06:12 pm »
Ако партньорът на Moon girl, се разглежда по 7 дом, считам тълкуването на Мирабела, за изключително коректно и професионално.  ;)

« Отговор #4610 -: Юли 18, 2012, 05:11:03 pm »
Да, Анабелл, от моя страна мога да кажа, че отношенията ни са на етап ухажване и то не открито по редица причини - всичко е много деликатно и неафиширано пред обществото, макар че чувам как все повече хора започват да се усещат, то ни личи като си говорим, че нещо се случва. Поради което онази взе да го настъпва още по-агресивно и аз се побърквам с това обучение сега.

Благодаря ти за повдигнатата дискусия. Не знам за другите питащи, но аз наистина много вярвам на астрологията и приемам отговорите тук напълно сериозно. Така че ми е важно мнението на всеки един от взелите отношение по въпросите ми и ситуацията като цяло.

Сърдечно благодаря за отделеното време!

« Отговор #4611 -: Юли 18, 2012, 05:19:17 pm »
И аз така много се колебаех по кой да разглеждам любимия човек. И накрая реших да спра да се двоумя и да следвам школата, която поставя любимия мъж/жена по 7-мия дом, тъй като в очите на влюбения човек той е негов потенциален партньор. 5-тия дом го запазвам за чувствата на кверента, но доста често не го използвам. Гледам положението на У1 и У7 по знак и дом, за да определя кой как приема другия.

Надявам се, че интерпретацията с 5-тия дом ще сработи. Венера и Сатурн ще завършат тригона, който не успяха преди време, защото Венера започна ретроградната си фаза, а Сатурн не успя да я догони (беше въпрос на по-малко от 5 минутки).
Тогава и Сатурн беше ретрограден, което съответства на споделеното от Moon_girl, че момчето е променяло решението си по въпроса.

Съвпадът на светилата в хорарната астрология са разглежда като един от най-неблагоприятните аспекти. Луната управлява хода на събитията и съвпадът й със Слънцето означава изгаряне, т.е. събитията не могат да вървят по своя ход (или по-скоро по желания ход от кверента). В Рак Луната е на трон, което би трябвало да я предпазва от изгаряне до някаква степен. Но пък тук Слънцето няма есенцилни достойнства, така че би трябвало да "гори" с пълна сила. Предстоящо новолуние в хорарите по-скоро се интепретира като завършек на нещо, отколкото като ново начало. Ако изобщо се интепретира, защото тези хорари се считат за нерадикални и че не би трябвало да се тълкуват, защото са непредсказуеми. Но в първата карта, която коментирах, между Луната и Слънцето има повече от 20 градуса, така че тя все още дори не е под лъчите на Слънцето. Може би това дава възможност на Луната да "действа" все още.

Последният аспект на Луната е квадрат със Сатурн. Така че аспекитите са 1 "за" и 1 "против" в случай, че негов управител е Сатурн. Но сходяща квадратура на Луна към Сатурн, след като Луната бъде изгорена от Слънцето, може да не означава проблем за нея, а за него. Може би той ще бъде разочарован от хода на събитията. Слънцето управлява 7-мия му дом (ако той е Сатурн) и се намира в негов 6-ти - възможно е работните му планове да претърпят промяна заради партньори, колеги.

Анабел, изобщо не бих могла да го приема като заяждане. :wub: Харесва ми да обсъждам гледни точки.

Да, не е хубаво това, че ми (ни) вярват. Човек трябва да вярва само на себе си. Винаги предупреждавам кверента да не се доверява на интепретацията (ми).

« Отговор #4612 -: Юли 18, 2012, 05:29:04 pm »
Здравейте,
след една напрегната нощ, заради болки в зъба, днес съм с жесток оток и категоричното мнение на стоматолога ми е ,че трябва да бъде изваден , но хирургично.
Въпросът ми е :Ще ми извадят ли зъба и ако да всичко наред ли ще бъде?
дата на задаване 18.07. , 18.16 часа,Благоевград
Благодаря предварително

« Отговор #4613 -: Юли 18, 2012, 05:37:11 pm »
Мирабелла, да разбирам ли, че според теб ще има проблем с пътуването - или за него, или за мен, но не го виждаш като съвместно пътуване за обучението в чужбина? Това той да е разочарован може ли да се изразява в незаминаването ми с него, а не в това, че и той няма да замине?

Надявам се по втората карта да сте единодушни и там отговорът да е, че няма да се задълбочат отношенията му с другата. Очаквам абсолютно всичко от нея, но все пак той има глава на раменете си, надявам се да я използва в подкрепа на нашите отношения.

За доверието към астролозите не се притеснявай :) - в крайна сметка става това, което трябва да стане. При мен астрологията работи, поне до сега, а и от обратните връзки във форума имам основание да смятам, че отговорите тук са наистина професионални и в повечето случаи издържат проверката на реалността.

« Отговор #4614 -: Юли 18, 2012, 06:11:55 pm »
Управителят на 9-тия дом е ретрограден, затова си помислех, че първоначалният план за пътуване може да претърпи изменения. Става дума за твоите планове. Не съм казала, че не виждам пътуване за него. Въпросът беше дали той ще те покани да пътуваш с него с цел обучение. Мисля, че няма да има възможност да те покани. Ако той е Марс, Марс ще завърши тригон с негов У9 Юпитер, така че би той трябвало да пътува с цел работа може би (Марс в негов 6-ти дом), въпреки че може да бъде разочарован от развитието на въпроса (Луна в сходящ квадрат с Марс).
Онова, което писах в предния си пост, беше коментър върху дискусията с Анабел и важи в случай, че неговият управител е Сатурн. Друг вариант за тълкуване на картата. Извинявай - нямам идея кой е правилният.

Да, мисля, че и двете карти показват, че отношенията му с другата жена няма да се задълбочат.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4615 -: Юли 18, 2012, 06:20:30 pm »

Анабел, изобщо не бих могла да го приема като заяждане. :wub: Харесва ми да обсъждам гледни точки.

Благодаря ти, Mirabella, :blink: за това включване. Винаги с интерес чета анализите ти и винаги откривам нещо, което ми е убегнало и тук куртоазията не е намесена. :-[

Позволих си да се намеся, защото на няколко пъти ми се случи, когато правя хорар на мои лични приятелки и имам реален поглед върху ситуацията, да видя, че преди да са станали истински партньори, с "възлюбените" (любов, сърце по 5 дом), да са рационализирали и открили пред себе си и другите връзката си, 5 дом е по-коректен. И съм забелязала, че в този момент на флирта няма преки двубои между тях, каквито предполага опозицията на 1-7 дом.

Дори реално в пространството партньорите стоят един до друг под ъгъл около 60 градуса, а не един срещу друг (явно подсъзнанието някак си ги нацелва нещата).  ;)

Относно новолунието - и аз съм отчела, че често водят до грешни интерпретации на хорарите. Но съм чела по Лилли, че съвпада на Луна и Слънце в отношенията мъж и жена е благоприятен.

Истина е, че момчето ако е представено от Сатурн и Слънце - има и достойнства (по Сатурн), но е и малко смотан, срамежлив, емоционален по Слънце в Рак (както каза Мирабела, Слънцето не е силно в Рак). Moon_girl, обаче освен, че има аватар, който говори за връзката и с Луната е представена от Луна (на трон) и Венера в Близнаци - и тя има достойнства по Луна и не чак толкова по Венера, но двамата си приличат - Сатурн и Венера са в тригонални, хармонични знаци (управителите по домова система), а Слънцето и Луната са в съвпад в Рак - може да има потенциал за семейство тук. 

Относно мадамата, която пречи  :P, Нептун ретро в знака на 6 дом (всекидневната работа) ми говори, че да има интриги, да тя е опитна, но Луната вече се е разделила с него и ще премине през опозицията с Плутон, ще има вътрешни драми за Moon-girl, но опозицията и квадратът са събития - което ще рече възможности. Последният аспект, който Луната като индикатор на ситуацията прави е съвпад със Слънцето, и за мен това е доста положителен отговор, ако може да се вярва на Ренесансовата астрология и Лилли. За квадратът Слънце - Сатурн - това пак е енергия.

От личен опит мога да споделя, че на 15.07.2012 имах важна среща и си пуснах един хорар. Аз - асц - Лъв - упр Слънце в Рак, партньорът ми от десц - Водолей, упр Сатурн, екзалте, имаше малка драма за мен в цялата ситуация, обаче се овладях да не си тръгнах. Стана това, което исках. И наистина партньорът ми беше изключително коректен, аз бях цупещата се и мрънкащата и леко използващата ситуацията за лични цели.  :P

Иначе за обученията в чужбина, за които не съм много сигурна кой дом, индикатор трябва да разглеждаме, аз ще гледам 9 дом (обучения, чужбина) - ако той е Сатурн - 5 дом, негов 9 дом е твой 1 дом, там са и Марс и Сатурн (акцентиран е, важен е), мисля, че ще се случи обучението за него, твоят 9 дом (там Венера и Юпитер) - е под упр на Мерк, който е ретро, ще направи сходящ секстил с Юпитер, и след като е направил два пъти секстил с Венера. Не знам какво е било това чудене за това обучение... или какво се е случвало, би трябвало секстилът с Юпитер - мунданен упр обучения, чужбина да дава индикации за пътуване. В дадения радикс, Юпитер упр твой 3 и твой 6 дом - кратко пътуване по работа....

това виждам, пожелавам успех!  :blink:

А на Mirabella, благодаря!

« Отговор #4616 -: Юли 18, 2012, 06:29:23 pm »
Това не е моя тема, нито мой форум. Всеки може да се намесва. Аз също се намесвам. ;D Недей така, моля те. Караш ме да се чувствам като вреден монополист. ;D ;D ;D

Харесва ми твоята гледна точка за 5-тия дом.

Относно твоя хорар, както ти спомена, Сатурн е екзалтиран. Действително би трябвало да е бил коректен.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4617 -: Юли 18, 2012, 06:39:16 pm »
Това не е моя тема, нито мой форум. Всеки може да се намесва. Аз също се намесвам. ;D Недей така, моля те. Караш ме да се чувствам като вреден монополист. ;D ;D ;D

ааа, не така  :P, монополистите създават качеството и налагат стандартите, така, че никога не са вредни и винаги доставят продукция на потребителите.  ;)

Освен това наистина ти следиш темата хорари и са ти присърце, докато някак мен наталите ме влекат много повече
(е Скорпионът  :P обича да разплита родовите карми и колективните връзки, а в наталите бол матЕриал в тази насока). 

« Отговор #4618 -: Юли 18, 2012, 06:41:19 pm »
Anabell, Mirabella, безкрайно ви благодаря за подробните коментари по картите! Мога да дам обратна връзка скоро, ако това ще е полезно за вас. 

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4619 -: Юли 18, 2012, 06:43:44 pm »
да, ще съм ти благодарна да ни дадеш обратна връзка.  :blink:

обаче пусни отделна тема, че тук е ужасно текучество....
« Последна редакция: Юли 18, 2012, 07:05:28 pm от Anabell »