Анабел, изобщо не бих могла да го приема като заяждане. :wub: Харесва ми да обсъждам гледни точки.
Благодаря ти, Mirabella, :blink: за това включване. Винаги с интерес чета анализите ти и винаги откривам нещо, което ми е убегнало и тук куртоазията не е намесена.

Позволих си да се намеся, защото на няколко пъти ми се случи, когато правя хорар на мои лични приятелки и имам реален поглед върху ситуацията, да видя, че преди да са станали истински
партньори, с "възлюбените" (любов, сърце по 5 дом), да са рационализирали и открили пред себе си и другите връзката си, 5 дом е по-коректен. И съм забелязала, че в този момент на флирта няма преки двубои между тях, каквито предполага опозицията на 1-7 дом.
Дори реално в пространството партньорите стоят един до друг под ъгъл около 60 градуса, а не един срещу друг (явно подсъзнанието някак си ги нацелва нещата).
Относно новолунието - и аз съм отчела, че често водят до грешни интерпретации на хорарите. Но съм чела по Лилли, че съвпада на Луна и Слънце в отношенията мъж и жена е благоприятен.
Истина е, че момчето ако е представено от Сатурн и Слънце - има и достойнства (по Сатурн), но е и малко смотан, срамежлив, емоционален по Слънце в Рак (както каза Мирабела, Слънцето не е силно в Рак). Moon_girl, обаче освен, че има аватар, който говори за връзката и с Луната е представена от Луна (на трон) и Венера в Близнаци - и тя има достойнства по Луна и не чак толкова по Венера, но двамата си приличат - Сатурн и Венера са в тригонални, хармонични знаци (управителите по домова система), а Слънцето и Луната са в съвпад в Рак - може да има потенциал за семейство тук.
Относно мадамата, която пречи

, Нептун ретро в знака на 6 дом (всекидневната работа) ми говори, че да има интриги, да тя е опитна, но Луната вече се е разделила с него и ще премине през опозицията с Плутон, ще има вътрешни драми за Moon-girl, но опозицията и квадратът са събития - което ще рече
възможности. Последният аспект, който Луната като индикатор на ситуацията прави е съвпад със Слънцето, и за мен това е доста положителен отговор, ако може да се вярва на Ренесансовата астрология и Лилли. За квадратът Слънце - Сатурн - това пак е енергия.
От личен опит мога да споделя, че на 15.07.2012 имах важна среща и си пуснах един хорар. Аз - асц - Лъв - упр Слънце в Рак, партньорът ми от десц - Водолей, упр Сатурн, екзалте, имаше малка драма за мен в цялата ситуация, обаче се овладях да не си тръгнах. Стана това, което исках. И наистина партньорът ми беше изключително коректен, аз бях цупещата се и мрънкащата и леко използващата ситуацията за лични цели.
Иначе за обученията в чужбина, за които не съм много сигурна кой дом, индикатор трябва да разглеждаме, аз ще гледам 9 дом (обучения, чужбина) - ако той е Сатурн - 5 дом, негов 9 дом е твой 1 дом, там са и Марс и Сатурн (акцентиран е, важен е), мисля, че ще се случи обучението за него, твоят 9 дом (там Венера и Юпитер) - е под упр на Мерк, който е ретро, ще направи сходящ секстил с Юпитер, и след като е направил два пъти секстил с Венера. Не знам какво е било това чудене за това обучение... или какво се е случвало, би трябвало секстилът с Юпитер - мунданен упр обучения, чужбина да дава индикации за пътуване. В дадения радикс, Юпитер упр твой 3 и твой 6 дом - кратко пътуване по работа....
това виждам, пожелавам успех! :blink:
А на Mirabella, благодаря!