Ванила, да разбирам, че е ясно, че ще сключите граждански брак, а ти питаш само дали в указания период ще сключите и църковен? В такъв случай липсата на сходящ аспект между У1 Венера и У7 Марс може да не е негативен фактор.
Не виждам в кой градус попада АС, но ми се струва късен и определено на Виа Комбуста. Да не би вече да е взето решение по този въпрос? Управителят на млажоденеца е тронов Марс, докато твоят управител е Венера в падение. Изглежда ми, че той командва парада, ако мога така да се изразя.
Религията и църквата се отнасят към 9-тия дом и Юпитер, а традициите - към Сатурн. Затова нищо чудно, че откриваме екзалтиран Сатурн на АС-то ти, разбира се при положение, че желаеш да спазиш традициите. Но Сатурн може да се интерпретира и като отлагане, забавяне, пречки.
У9 Меркурий ще завърши съвпад със Сатурн, но Юпитер е заточен по знак, а между Луна и Марс предстои опозиция по оста 2/8 дом, която освен с финансите и секса, се свързва и ценностната система.
Трудно ми е да дам отговор. Указаният период е достатъчно дълъг, за да се случат много неща през него, но засега ми изглежда, че нямате съгласие по този въпрос и предстои да го разисквате отново. Луната и Венера са твоите управители и попадат в земни знаци, т.е. предполагам, че ти настояваш за сватба в църква с бяла рокля. Марс е в силен и във фиксиран знак. Не виждам указания защо той да не желае да спази традицията - Уран не е в 1-вия му дом, Марс не е в знак на падение или заточение на Юпитер или Сатурн. Може би ако отчетем смесената рецепция между Марс и Уран - Марс екзалтира Уран, Уран е в знак на Марс, картината ще се избистри малко. Но ако той отказва в момента, ще е трудно да промени мнението си засега, заради позицията на Марс във фиксиран знак.